Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pachenkoooo

tag

Üdv

Tanácsra lenne szükségem.
    Van egy Asus s200e netbook-unk, aminek egyik napról a másikra elment a képe. Ez pár hónapja történt, fehér az egész kép, nem látni rajta semmit enyhe vízszintes csikozása van. 3 dolog merült fel bennem, add1 tönkrement a kijelző, add2 esetleg a szalagkábel szakadt el add3 integrált videokártya ment tropára, egyértelműen erre gondoltam, így nem foglalkoztunk vele, vettünk másik gépet Viszont, most ahogy otthon voltunk belém nyilalt, hogy miért nem nézem meg monitoron, vagy tv-n, hogy hátha produkál valamit. Így is lett, tökéletesen fut rajta minden, tv-re kötve látszik. Elvittem azervizeshez helyben ahol lakom, elvileg egy jóhírű szervizbe, "amit ők mondanak az biztosan úgy van" hírű szervízről van szó. Otthagytam, megegyeztünk, hogy feltárják a hibát, hogy kábel vagy kijelző probléma és újra is rakja rá a windows-t. Eljöttem, 10 perccel később hívás, "hello, a szerviz vagyok, megmozgattam a szalagkábel és van kép. Akkor most csináljak neki valamit?" Mondtam ,hogy akkor gondolom a kábel a hibás, cserélje ki, tegyen rá oprendszert és annyi. Oké, persze 2 nap lehet érte jönni stb stb. Eltelt 1 hét, majd hívtak, hogy ők ennek a gépnek nem tudnak mit csinálni, hol bekapcsol, hol nem, hol van kép hol nem, mit csináljanak vele? Ház mondom ti vagytok a szerviz, gondolná az ember meg tudnak javítani egy gépet. 100 szónak is egy a vége, színvonalasan visszakaptam a gépet egy tescos szatyorban, mindenféle javítás nélkül ugyan abban az állapotban, ahogy leadtam.
    Mivel továbbra is kábel hibára gyanakodtak, rendeltem egy kijelző szalagkábelt a neten, plusz egy műanyag szerszámot a szereléshez. Tegnap szét is szedtem a gépet teljesen, youtube a barátod segítséggel. Kicseréltem a kábelt, viszont a hiba továbbra is fennáll.
    Ugyan úgy, változatlanul. Megnéztem a neten, lehet venni külön LCD-t és külön touch screen a géphez. Újra tv-re kötöttem, hogy kiderítsem a touch screen működik-e. A gép azon kívül hogy lassú tökéletesen ad képet, minden működik, érintéseket érzékeli. Jól sejtem, hogy az LCD hibás csak ? Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés