- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #18413 üzenetére
HP Elitebook 850 G1 laptopommal volt az itt 2 éve leírt jelenség: [link]
A dolog nem javult meg, sőt rosszabb lett. Olyannyira, hogy a mai nap már bekapcsolni sem lehet. Illetve bekapcsol, 2-3 mp után leáll, aztán már semmi, hiába nyomom a bekapcs gombot. Akkor reagál, ha kihúzom a tápegységet és visszadugom. akkor kezdődik előről ugyanez. Akkor is ugyanez, ha az akksit kiveszem, majd visszateszem. Akkor is, ha az akksit nem teszem bele, csak a tápegységet dugom be.
A gépet a lányom használja(ná). Ő szólt, de nem jutok vele dűlőre.
Van valami ötlet, hogy mi lehet a hiba? Merrefelé keressek? Javítható ez?update: most mégis megy a laptop.. Eltelt vagy 2 óra és így elindult. A lányom szerint most már ez van, hogy várni kell vele órákat, hogy az ember vissza tudja kapcsolni.. Ez 2 éve még csak 2 perc volt. Úgy látszik kitolódott azóta ez az idő. De ez nem normális, biztos, hogy valami elromlott valahol a táp áramkörnél, de mi.. Tud valaki segíteni?
-
válasz
zolnagy #19205 üzenetére
Most volt nálam egy hp 6930-as noti. C2D cpu 2x2gb ram plusz hdd, (alapcserés volt) amíg nem tettem fel a win10 64bit drivert (na persze ez jelen esetben win7 64bit drivert tettem fel) Addig szaggattak a videók. Nah meg ugye egyéb más driverek, chipset pl…. Stb. De ahogy írta Tim82 is kodek is lehet. De online oktatásnál mi szaggat? A többiek webkamera képe, mint videója?
-
Tim82
félisten
válasz
zolnagy #19201 üzenetére
Ha egyes YouTube videók szaggatnak, annak lehet oka a VP9 kodek is, próbáljátok ki a h264ify böngésző-addon telepítésével és engedélyezésével, hogy azzal jobb-e a helyzet. (Van Firefoxra és Chrome-alapú böngészőkre is.)
Mondjuk nem tudom, pontosan milyen online oktatásos szoftver/szolgáltatás esetén tapasztalnak még problémát, de lehet, hogy több információ birtokában arra is lenne hasonló megoldás.
-
-
-
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #18662 üzenetére
Most nézem a BIOS leírását, amire frissítettem:
"Fixes an issue where the HP Sure start Recovery screen is unexpectedly displayed when Sure Start BIOS Setting Protection is enabled."
Nos ekkor ez nem igazán sikerült. Legalábbis dokkolón nem. Mindenesetre így kikapcsolom. Olyan gyakran úgysem kell a sure start. -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #18414 üzenetére
Újabb info. Letöltöttem egy live linuxot (Mint) és csináltam bootolható pendrive-t. Ha ezt indítom el, majd leállítom akkor nincs a jelenség, semelyik variációban sem.
Tehát két dolog lehet hibás: az SSD-m a gépben (bár leteszteltem a HP diaggal és OK), vagy az op rendszer (Win10). Na most találtam egy régebbi ssd-t. Most ezt beteszem a gépbe és telepítek rá windowst. Ha ez nem csinálja, akkor újrateszem a fő SSD-n is a wint-t és akkor meglátjuk. Az okát még így sem tudom, mi volt a hiba, de legalább ki lett javítva. Meglátjuk... -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #18413 üzenetére
Na most tovább teszteltem, az előbb akksiról is csinálta, de leírom, mit csináltam.
1. elindítottam tápegységről, majd újraindítottam --> semmi hiba.
2. ezután leállítottam (még mindig tápegység), majd 10 mp után elindít, megint csinálta.
3. 1-2 perc után tudtam indítani. Elindult, megint leállítottam
4. lehúztam a tápegységet és akksiról indítottam. Mikor bejött a win, megint leállítottam.
5. még mindig akksiról lindítottam, és a jelenség ua. Elindult és pár mp utám kikapcsolt és nem is lehettett indítani ezután 1-2 percig.
6. miután az akksival is ugyanezt csinálta, és nem indult, rádugtam a tápkábelt és anélkül, hogy a bekapcsoló gombot megnyomtam volna, pár mp-re elindult, de megint kikapcsolt és megint nem lehetett indítani, csak 1-2 perc után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Renault, Dacia topik
- Gyúrósok ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest