- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Relo
tag
Sziasztok!
Egy Lenovo G570-el van gondom.
A hiba leírása:
Laptop lcd kijelző bekapcsolásakkor pixelsoreltolódások (torzulás) majd csíkok indulnak meg alulról folyamatosan terjedve felfelé, kb 2mp ismétlődéssel váltakozva a jó kép majd a csíkos kép között, majd folyamatosan kifehéredő kép és jó kép váltakozik, végül teljesen folyamatos fehér képe lesz. Külső kijelzőn hibátlan a kép. Hőfokok terhelve is normálisak. Biosba belépve is ez a hibajelenség. Kijelző mozgatására nincs semmi olyan változás, hogy lvds kábelre gyanakodjak.Valakinek valami ötlet?
-
ricsi99
addikt
Működő gépbe nem dugdosunk kábelt....
Ha megnézted a szalagkábelt és látod hogy sérült akkor kell csak cserélni
Kábel amugy maga szabványos csak azt kell megszámolod ,hány szál megy benne és milyen hosszú... gondolom 1mm az osztás... goggli meg segít.. abszolute nem tipusfüggő hál isten ez -
Nem nem probléma, de nem fogsz mást kapni, mert nincs más opció: ha nincs megdérülve a kábel, és a helyén van mindkét oldalon normálisan, és csati érzékelői is a helyén van, nincs elferdüle, nem ér össze stb, akkor kösd ki ne használd, még nem szerzel új kábelt, ha azzal is ez van, akkor már alaplapi vagy a touch panelján van probléma.
Ezen nem mit rugózni.Ezért nem írtam, mert gondoltam, ez egyértelmű lesz:
1. kösd ki mihamarabb, addig használd "külső" egérrel.
2. rendelj kábelt, vagy komplett touch-ot. (elég a kábel is szerintem elsőre)
3. amint megjön a cucc, teszteled, és esetleg megosztod velünk is, hogy megoldódott-e -
Bossi
őstag
válasz
ricsi99 #19291 üzenetére
Köszönöm a választ igen előtte működött.
Érdekes, hogy ha utólag rakom helyére működés közben a kábelt akkor megy minden.
Hol tudok rendelni kábelt ami ehez jó? Illetve honnan tudom milyen kell hozzá?Pyttawrx: azért tettem fel itt is , mert amit írtál azt megnéztem és nem jó... válaszoltam is neked.
Gondoltam "több szem többet lát" alapon megkérdezem itt is.
Azért nem hiszem, hogy ez probléma... vagy? -
ricsi99
addikt
Gondolom elötte működött minden rendesen.
Én szétszedném és nagyon megnézném ,hogy a touchpad szallagkábele nem sérült e meg amikor szétszedted összeraktad... ha igen akkor inkább ne kinozd.. mert csúnya kárt (szervíz) okozhatsz ... ha csak a kábel "gyűrődött" meg akkor max 2 ropi szállitással egy új kábel.
Ha meg rendben találod a kábelt akkor inkább ,huzd le addig a touchpadot és vidd be egy szervízbe. Normális helyen ingyenes a bevizsgálás. Én 2 hibára tippelek.. 1.) szalagkábel .2) ez a ritkább ,hogy az az ic ami ellátja feszültséggel az a rövidzárlat miatt már nem tud annyi áramot adni... azok se drága cuccok ilyen 500ft-1000Ft-tételek... addig amig csak cserélni kell ,de ha uánna kell az többe fog fájni a szervíz dij miatt. -
Bossi
őstag
Sziasztok,
van egy aspire V5 431 laptop a HDD-t cseréltem SSD-re összerakás után a touchpad nem működött.
Szétszedtem újra, nem volt rendesen e helyén a szalagkábel helyére raktam indítás.... és nem megy a kijelző.
Ha a touchpad szalagkábel nincs a helyén megy a kijelző, ha helyén van nem megy.
Csináltam azt is, hogy elindítottam a gépet ment a kijelző és működés közben raktam helyére a touchpad kábelt.
Így ment minden újraindítással is, viszont, ha kikapcsolom és újra bekapcsolom akkor megint kezdi, hogy nem megy a kijelző...
Ötletek?köszönöm.
Remélem érthető ahogy leírtam. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19282 üzenetére
Ja ja... Sony , probook, msi ...azért csinál érdekes kábeleket ,hogy véletlen se lehessen mezei kilyelzőt bepakolni...
-
ricsi99
addikt
válasz
schottgun #19284 üzenetére
Reflow= csak rámelegítenek elönye aránylag olcsó és ha jól csinálják nincs vele gond ,én speciel ezt javaslom
Reball= itt chip le , és új golyok fel ,chip fel... nem olcsó muri és tényleg csak drága lapokon érdemes
Gpu csere= szerintem amennyiért profin megcsináljék ,egy másik lapot veszel
-
schottgun
tag
Sziasztok,
Lenovo legion y520-15ikbn
1050Ti videokártya hibás
Eszközkezelőben nincs mellette sem felkiáltójel sem más. nvidia vezérlőpultot megnyitva az az üzenet fogad, hogy nincs megjelenítő csatlakoztatva a gpu-hoz.
Ha nincs letiltva a biosban a kártya, kifagy a rendszer néhány perc után.
A képet nem lehet rávarázsolni, ha letiltom az intel HD-t, akkor is csak arról ad képet.
Mik lehetnek a lehetőségek?
memóriahiba, gpu hiba vagy a gpu túlmelegedhetett és reballozni kéne?
Előre is köszönöm. -
válasz
st3v3np3t3r #19282 üzenetére
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #19281 üzenetére
Szerencsére én ilyen kijelzős problémába 1szer futottam bele, mikor ugyan az volt a kijelző típus száma, de a Rev szám eltért 1értékkel(pl.Rev 1.1 helyett 1.2 volt), gondoltam hátha jó lesz... és nem, nem jelent meg a kép a kijelzőn, pedig minden stimmelt a Rev számon kívül. Szereztem egy ugyan olyan Rev-es kijelzőt amilyen benne volt, azzal jó lett. Milyen érdekes ez is, hogy némely esetben nem csak tipusazonosnak kell lennie, hanem olykor a Rev-nek is egyeznie kell.
De az is érdekes, hogy olyan is előfordul, ahol a méret, háttérfény,csatoló stimmel, teljesen más tipus és mégis működik.
-
válasz
st3v3np3t3r #19280 üzenetére
Igen sokszor nincs ezekben logika. Ezért nem lehet kijelenteni ebben a témában, hogy a logika ezt diktálja..... 😀
lcd-vel majdnem megszívtam, de pont résen voltam. 60hz, 144hz. Beszállítói katalógus szerint nem létezett amit rendelni akartam, sőt beírva az lcd típusszámot sem hozta a megfelelőt, hanem még utána kellett írni még vmi számot, és akkor hozta ki... azóta csak ha nálam a hibás lcd, vagy fotó a típusszámról csak úgy rendelek. -
válasz
st3v3np3t3r #19278 üzenetére
Sata device mode néven van benne.
Emlékeim szerint:
[kép] -
-
gregory91
senior tag
válasz
75kokoko75 #19273 üzenetére
Emuláció?
AHCI vagy IDE mód? Ezt a BIOS-ban tudod megnézni. -
válasz
75kokoko75 #19273 üzenetére
Szuper, én a fájlrendszert fat32-re szoktam állítani, atöbbi ugyanaz.
A biosban a secure boot az mire van állítva? -
válasz
75kokoko75 #19270 üzenetére
Szia, de amit itt próbáltak súlykolni, hogy mik a beállítások a biosban uefi/leagacy, illetve a pendrive amiről telepítesz, hogy lett kiírva, uefi vagy legacy, rufus vagy mct? Ezeket kérlek pontosítsuk, mert addig csak vakon vagyunk.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
75kokoko75 #19270 üzenetére
ricsi99 által javasolt bios beállítást megpróbáltad? Ha uefi-t támogatja a laptop, akkor a rufusszal gpt-sre kell formázni a pendrive-ot. Nekem 2 hp-m volt korábban, azokkal sosem volt hasonló gond se hdd-vel,se ssd-vel
-
75kokoko75
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #19268 üzenetére
Ez már nekem is eszembe jutott, de 3 hdd-vel sem sikerült telepíteni, amit másik gépeken tudtam.
Sőt, az egyik itthoni hp-ban a telepített win10-es hdd-m beletettem, és simán elindult. A másik gépemből, ami szintén hp, áttettem az ssd-t, azt meg nem vitte. -
75kokoko75
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #19266 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ingyenes próbaverzió esetleg nincs ebből, vagy valami hasonló?Nem használnám rendszeresen
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #19267 üzenetére
Ez is lehet mint lehetséges ok, de a boot/bcd-nél lényeges, hogy a hibakód mire vonatkozik/mire utal pontosan ha meghatározható. Az is lehet, hogy a háttértár MasterBootRecord-ja(0.sáv/0.szektor)lehalt. Akkor tök mind1 mit csinál, Legancy vagy UEFI boottal, sosem fog háttértárról bootolni. Nem nagyon jellemző ez a hiba, nagyon ritka, de előfordulhat.
-
ricsi99
addikt
válasz
75kokoko75 #19262 üzenetére
A laptop uefi módba van kacsolva a "boot" résznél a biosban... rufussal formázd meg a pendrive-t amit telepíteni szeretnél és ott fugyelj hogy uefi legyen... vagy a noti biosát a boot résznél tedd leagacy ra.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
75kokoko75 #19265 üzenetére
Azon mennie kell elvileg gond nélkül. A hiba boot problémára utal, ami lehet telepítési hibától egészen a rossz bios beállításig sok minden. Próbáld meg az itt leírtakat, hátha segít. [link]
-
75kokoko75
aktív tag
Szia.
Hp 6560b -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
75kokoko75 #19263 üzenetére
Szia. Milyen laptopra szeretnéd feltenni?
-
75kokoko75
aktív tag
HA másik fórumon jobban értenek hozzá, akkor azt is megírhatjátok. Nagy segítség lenne.
-
JohnD
tag
válasz
ricsi99 #19256 üzenetére
Igen, az világos, hogy a billentyűzet grafitos. Itt most csak az alaplapról van szó. Ill a táp laptopban lévő csatlakozójáról. Másik fórumon egyébkét valaki pont a vizet javasolja
Illetve megint más alkoholt (izopropil alkohol pl.).
Illetve van itt elektronikai kontakt spray, csak félő, hogy az esetleg még nagyobb kárt okoz -
ricsi99
addikt
-
JohnD
tag
válasz
quailstorm #19252 üzenetére
Az ultrahangos tisztítás nem teszi tönkre? Nekem így vágtak haza egy Nokia telefont még régebben.
-
JohnD
tag
Hátha itt hamarabb válaszolnak: Helló! Folyadékkár (tea) ért laptop alaplapját mivel szabad/kell tisztítani (ha egyáltalán lehet)?
Elektronikai kontankt spray?
Köszi! -
törölt tag
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy HP ProBook 6465b laptopot.
Hibája az, hogy bekapcsoló gombbal nem kapcsol be.
De a wifi bekapcsoló melletti "internet" gombbal indul el.
Láttatok-e már ilyen hibát?
Előre is köszönöm! -
ricsi99
addikt
válasz
quailstorm #19247 üzenetére
-
válasz
quailstorm #19247 üzenetére
-
quailstorm
félisten
Látom téma a GMA4500.
Azt gondolom mindenki tudja, hogy a legrégebbi Win10-en hivatalosan támogatott Intel grafika a HD4000 / HD2500, avagy Gen7. A korábbiaknál valami települ Windows Update-ről, törött OpenGL támogatással, megy valahogy.
10forumson csinált egy user custom W10 drivert.
HD2000/3000 [link]
GMA4500 [link]Intel HD-hez (Gen5) a megfelelő VID DID párost szerkeszd bele az INF-be a GMA4500 driverben [link]
Ebből én a legutolsó konfigurációt teszteltem, 20H2, i5-520m párosban. Hiba nélkül megy, még Asphalt 9 is (ami MS update driverrel HD2000-en is glitchel).
-
válasz
st3v3np3t3r #19243 üzenetére
-
válasz
st3v3np3t3r #19243 üzenetére
Csak meg kell szokni...
-
válasz
st3v3np3t3r #19241 üzenetére
"Én sosem láttam bios frissítést még windows update-n"
Asus notiknál jellemzően van a bios frissítés winnel jön dolog pl, végig is néztem már párszor, no persze, azért ezt így leht nem kéne, de ha már van, nézzük.
"az sem törvényszerű, hogy akku vagy elem lemerüléskor felejt a bios..."
pedig de, most volt nálam egy x553s noti, ki kellett vennem az akksit és, de felejt. akkor nem felejt, ha pl van olyan (ezt delleknél láttam már azt hiszem, hogy amit beállítasz, azt el tudod menteni, hogy ezek legyenek a default beállítások), vagy nyilván akkor sem veszed észre, hogy felejt, ha a deafult van beállítva. -
válasz
Sixkiller6 #19238 üzenetére
Szia. Néha a win frissítéssel szokott bios frissítés is jönni, ilyen fordulhat ez elő. Vagy ha pl nincs bios elem, mert az akksi látja el a bios elem funkcióját, de full lemerül, vagy már rossz akksi, vagy pl már a bios elem, ha van, akkor az merült le. Ezek okozhatták pl.
-
ricsi99
addikt
válasz
Sixkiller6 #19238 üzenetére
Szerintem ,ha legközelebb viszed/vagy magad csinálod, a notit tisztitani/ujrapasztázni a "cmos" elemet is cseréld..ártani nem árthat és párszáz ft-s tétel általában
-
Sixkiller6
őstag
igen, simán az uefi boot volt, vmi bios-para volt, boot-sorrendet és fn-lockot is visszállította defaultra.
nem érrtem, hogy ez honnan és miért jött elő.
de nincs gond, thx az aggódást -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19236 üzenetére
Mit írtam ne vitassuk itt a témát mivel nem vagyunk egy szinten ,maradjunk a fórum témájánál és segítsünk a kérdezőknek ,több szem többet lát alapon.
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19234 üzenetére
Drága barátom ez csak úgy lehet , hogy a te kizárólag lexikális tudással rendelkezel... itt ezennel én le is zárom a további párbeszédet.
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19232 üzenetére
Lemerült cmos elem/windows frissités... soroljam még azokat a hibákat amiket már megtapasztaltam ami megváltoztathatja az indítási sorrendet ...
"kizárható lenne mint hiba" ..akkor szerinted???? -
ricsi99
addikt
válasz
Sixkiller6 #19230 üzenetére
Ez az uefi inditás... hdd-t ellenőrizd ,vagy a boot sorrendet
-
Sixkiller6
őstag
válasz
st3v3np3t3r #19229 üzenetére
Asszony küldte a képet, hazaérek ezzel kezdem. Thx
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #19228 üzenetére
Szia. Biosban látja a háttértárat?
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19222 üzenetére
Ez nem barkács megoldás, hanem kényszer volt a közös-hőcsöves C2D + ati vagy NV vgás gépeknél. Én is rendszeresen raktam be bizonyos típusoknál a vga gap pad helyére, vízsugaras vágóval vágott vörösréz lemezeket. Bár egymásra többet még soha! Volt készleten 0,5 - 0,8 - 1 és 1,5mm vastagságban. A vörösréz 400w/k VS gap padok 10-27w/k hőátadó képességgel rendelkeznek. Amikor BGA javítást végeztem a 2006 - 2009 környéki notebookokon, akkor általában ezt a megoldást alkalmaztam a gap pad helyett, és átlag további 3-4 évet működtek a javított gépek hibamentesen. Fontos volt pontosan hézagolni, mert a túl vastag rézlemez erős nyomása lesarkazta a chipeket. A maga idejében, normális és mindennapos volt ez a megoldás. A rézlemez hézagolás és legjobb Extreme gap pad mérhető hőmérséklet különbségei jelentősek voltak, a réz javára.
-
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #19223 üzenetére
Az biztos ,hogy a vga nak annyi.. de oda csak paszta kellett volna ... de amatőr módon lett elötte kicibálva a hűtő ami frankón el is körbült ,gondolom ezért hézagolta ki azt a 2mm-t... mind1 gazdájának mondtuk ,hogy gratulálunk ez előző szakihoz.. alaplajavitás (uj vga chip fel) meg igencsak zsebbenyúlos lessz ,és nem 100! hogy jo is lessz... így inkább lemondott róla... estére még volt egy lenovó is... abban csak a tisztelt kollégék (megjavítani nem tudták) de elfelejtették a memóriavédő fémkupakot visszarakni normálisan... minek eredményeképp amikor levettem a gép hátulját ,ott hempergett az alaplapon... isteni szerencse hogy semmit se zárt össze... szóval ami a tanunlság... pistike kisöccse is tud gépet szerelgetni mert miaz... a b&zi szervíz meg k@rva drága...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #19214 üzenetére
Elmondok egy titkot... Alapból aktiválja telepítések után , így utólag kell kikapcsolni
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus K501LB laptopom. Egyik szétszedés alkalmával valami megsérülhetett, mert a billentyűzetnek csak pár gombja működik. Kábelen próbáltam igazítani, de nem segített.
Van bármi tippetek, hogy mit lenne érdemes még megnézni? Esetleg Budapesten hasonló probléma megoldásához tudtuk szervizt ajánlani? Mivel túl sokat nem érhet a gép már, alaplap csere szükségesség esetén valószínűleg inkább hagyom a dolgot annyiban. Leginkább egy olcsó bevizsgálásra lenne szükségem.
-
válasz
st3v3np3t3r #19213 üzenetére
+1
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19213 üzenetére
Igen, nem ajánlott (azért is nem engedi) de a felülbírálás segíthet (nálam bevált)!
Persze ha (nála) gyakran összeomlik a Chrome vele, akkor nem kell használnia.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #19212 üzenetére
Nekem ezzel az a tapasztalatom, hogy bekapcsolt állapotban lévő Hardveres Gyorsítás a GPU-t használja renderelésre, kikapcsolt állapotban viszont a CPU-t.
Régi IGP/GPU-k esetében viszont nem ajánlott a hardveres gyorsítás.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19211 üzenetére
Pont hogy be kell kapcsolni nem kikapcsolni!
De a régi GPU-t addig nem használja, amig nem "hackeled"
Pl:
"How to Turn Hardware Acceleration On and Off in Chrome"
"What to Know
In Chrome, go to Chrome Menu > Settings > Advanced. Under System, enable Use hardware acceleration when available.
To force acceleration, enter chrome://flags in the search bar. Under Override software rendering list, set to Enabled, then select Relaunch.
You can check whether hardware acceleration is turned on in Chrome by typing chrome://gpu into the address bar at the top of the browser."
Ui:
Sajnos saját tapasztalat is igazolja:
"Graphics Feature Status
Canvas: Software only, hardware acceleration unavailable
Compositing: Software only. Hardware acceleration disabled
Multiple Raster Threads: Enabled
Out-of-process Rasterization: Disabled
OpenGL: Disabled
Rasterization: Software only. Hardware acceleration disabled
Skia Renderer: Enabled
Video Decode: Software only. Hardware acceleration disabled
Vulkan: Disabled
WebGL: Software only, hardware acceleration unavailable
WebGL2: Software only, hardware acceleration unavailable"Még Hd 6970 esetén is igy van!
Ezért használom a Firefoxot inkább.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #19210 üzenetére
Most már nem kell a flags között állítgatni, a beállítások között kikapcsolható a hardveres gyorsítás.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ricsi99 #19208 üzenetére
Szia!
Szerintem is elég a 4 GB RAM.
Nem ezzel van a gond, hanem azzal hogy a Chrome mindent a CPU-ra biz.
Legalábbis régebbi GPU esetén.
Chroméval egy kis beállítás változtatás nálam segített:
A böngésző cím sorába beírva "chrome://flags" "Override software rendering list Enable" után már megpróbálja a GPU-t is használni.
Persze a hardveres gyorsitás bekapcsolása beállítást is ellenőrizni kell.
A másik lehetőség Firefox használata, mert az nem ilyen válogatós a GPU-k terén.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #19208 üzenetére
Nekem az 5ezer/db nem tűnik nagyon horror árnak egy 4gb ddr2-ért [link] Az való igaz, hogy nem itthonról beszerezve. Volt, 1 hónapja, egy régi Samsung r528-as gép, Core2Duo ddr3! 2gb rammal, abba rendeltem 4gb-ot pluszba, itthonról(5400+posta! aqua webshop). DDR2-es gép utoljára tavaly volt nálam utoljára, ram bővítés és hdd>ssd cserén. 2*4GB DDR2 hasznàltan kaptam 5ezerért 2hónap jótállással egy helyi PC/Laptop kereskedésben, az ssd meg új volt, aquás beszerzés.
Nem ma kezdtem(úgy kb.15évvel ezelött), bár csak ismerősöknek csinálom a karbantartást/javítást.
Amivel már nem foglakozok abszolút, azok a 32bites gépek és a C2D-nél korábbi gépek. Az ennél öregebb gépek már nem alkamasak a minden napi használatra. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19206 üzenetére
Egy alap win10 +1 bönngésző bele kell férjen 3Gb ram-ba . Mondjuk a vga is levesz de swappolás nélkül el kell vinni egy videót az tuti.
Persze agyon lehet csicsázni mindenféle induló/futó progival is.Lejjebb viszont már volt egy hasonlo poszt... kis emlékeztető: ez egy core2-es gép ...ergó ddr2-es ram ,amiből lehet meg se eszik 8-at ,azon felül horror árban van 2*4Gb ram.
Gyanítom nem volt a kezedben rég óta ilyen gép amin csak a webcam és a youtube megy.
Ilyen gépen a terhelést kell csökkenteni (win7) és mivel intel bátyó eléggé szivat vga driver téren ,azérrt is jó a win7 mert ahhoz tuti van működö driver.
Saját példám... csak egy szutyok haswell procim van ,de win7 alá elég ,és az összes hirtelen megnyitott program ,amivel indul a gép (van bőven) + böngésző és igy járok 3gb-nélHa elég erős a proci akkor a 720p sem akadály....
-
válasz
zolnagy #19205 üzenetére
Most volt nálam egy hp 6930-as noti. C2D cpu 2x2gb ram plusz hdd, (alapcserés volt) amíg nem tettem fel a win10 64bit drivert (na persze ez jelen esetben win7 64bit drivert tettem fel) Addig szaggattak a videók. Nah meg ugye egyéb más driverek, chipset pl…. Stb. De ahogy írta Tim82 is kodek is lehet. De online oktatásnál mi szaggat? A többiek webkamera képe, mint videója?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #19202 üzenetére
Nem hinném, hogy a Win10 lenne a gond, ha friss rendszert szeretne használni, még a C2D sem nagy gond. A RAM ami kevés(2x2GB). A Win10 64bitesnek legalább 4GB a javasolt, melyből 2-3GB-ot alapból meg szokott enni.
zolnagy 2x4GB ram megoldás lehet, de a GMA4500-al legjobb esetben max 360as vagy 480as minőség amit elbírhat.
-
Tim82
félisten
válasz
zolnagy #19201 üzenetére
Ha egyes YouTube videók szaggatnak, annak lehet oka a VP9 kodek is, próbáljátok ki a h264ify böngésző-addon telepítésével és engedélyezésével, hogy azzal jobb-e a helyzet. (Van Firefoxra és Chrome-alapú böngészőkre is.)
Mondjuk nem tudom, pontosan milyen online oktatásos szoftver/szolgáltatás esetén tapasztalnak még problémát, de lehet, hogy több információ birtokában arra is lenne hasonló megoldás.
-
zolnagy
őstag
Kollégámnak van egy 10 éves Dell Vostro 1015 gépe, amiben 1 hónapja tönkrement a vinyó. Akkor kapott egy WD Blue SSD-t és win10 került rá. Core 2 Duo proci van benne (talán T6570, de nem biztos) és 2x2 GB Ram, na meg integrált GMA 4500 videovezérlő.
Az a panasz, hogy egyes youtube videok szaggatnak, de a nagyobb baj, hogy a gyerek online oktatáshoz használt sw is szaggat.
A kérdésem az, hogy több memória (2x4 GB) megoldaná-e a problémát, vagy felesleges pénzkidobás, mert a videovezérlő miatt lehet (esetleg proci)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Kedvenc zene a mai napra
- Villanyszerelés
- AliExpress tapasztalatok
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Macbook Pro 13" M1 16GB A2338 2020
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Makulátlan ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop(RTX 3050Ti, i5-11400H)
- MSI Katana GF66 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest