- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: 10 a 12-ből (HD4400 iGPU)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- amanoba: Zakuszkarecept Puskás Csabától, a Borkonyha Étterem head séfjétől
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tikadanee
csendes tag
Sziasztok!
Gyorsan átfutottam a "víz" kulcsszóra bejövő találatokat, de sajnos nem volt közte az én hibám.
Adott egy HP 15-db0006nh típusú ryzenes laptop ami sajnos le lett borítva egy fél pohár vízzel. Gari már nincs.
Azonnal kikapcsoltuk ahogy lehetett. Szétszedtem, aksi beépített szóval ahhoz mindenképp szét kellett szedni. Hajszárítóval hideg levegőt fújva kiszárítottuk. Az ez után jelentkező jelenség elég érdekes.A laptop töltődik a led szerint és fel is tölti az aksit (pirosról fehérre vált). Hálózatról lehúzva a laptop el is indul (jelenleg is erről írok). Viszont hálózatra dugva nem indul el és ha menet közben dugom be az adapterét azonnal kikapcsol a laptop. Ezután el se indul aksiról sem csak ha kiszedem az aksit és visszateszem.
Indulás után ez az üzenet fogad minden aksi ki-beszerelés után :
"The CMOS checksum is invalid.
The CMOS will be reset to the default configuration and will be rebooted.
Please check your BIOS Setup options to see if they changed.
CMOS Reset (502)
ENTER - Reboot the system"Ezután újraindul és megy a laptop szépen amíg le nem merül vagy ki nem kapcsoljuk. Azzal már nem kisérletezek, hogy hálózatra dugom hagy töltse menet közben mert macerás szétszedni amikor elszáll emiatt és gondolom nem egészséges jelenség.
Olyat is próbáltam, hogy aksi nélkül hálózatról indítani de ugyancsak nem kapcsol be. Aksival vagy a nélkül amikor rádugom az adaptert 1 mp ciripelés hallatszik és elhal a hang.
Próbáltam megkeresni a bios elemét hátha vizes vagy van vmi retek rajta/alatta de nem találtam magát az elemet... Hülye kérdés tudom, de azzal, hogy kiszedem az aksit reseteli a biost?
Másik adapterrel nem próbáltam még, megoldás lehet?
Bocs hogy hosszú lett vagy ha volt már ilyen hiba de nem találtam meg a keresővel.
Köszönöm előre is! -
Krizbi
újonc
válasz
st3v3np3t3r #18591 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Szerintetek ezt az alkatrész csere megoldaná a problémámat?
https://www.ebay.com/p/15041375811Válaszotokat előre is köszönöm
-
tserrof77
őstag
válasz
milkabrams #18593 üzenetére
Ez még garanciális, nem? Ha nem, akkor egy újrapasztázás segíthet. Bár, ha leszeded az alját, és nincs plomba matrica a hűtésnél, akkor mehet neki a friss paszta.
-
Krizbi
újonc
Sziasztok!
Megoldandó hiba: Nem működik két darab USB port.
Alany: Dell G3 15 3590Történet: Az jobb oldali usb portom sikerült túlterhelnem. Túl sok áramot szívhatott el. Felugró üzenet a következő volt: Unknow Usb Device needs more power than the port can supply. Ez az üzenet után nem a túlterhelt USB, hanem vele átelemben lévő USB nem akart működni. Ekkor jobboldalán lévő portokat használtam tovább. Másnap beszerettem volna dugni a laptop cooler padját a jobb oldalra, de már nem adott feszültséget a USB port. Szóval most a jobb oldala halt meg és az bal oldala működik.
Ami érdekes, hogy a 'baleset után' még működött az a port ahol a baj történt. És egy másik port volt lekapcsolva. Másnap pedig az a port nem működik ahol a baj történt...Kérdésem: Szerintetek hardveres problémám lesz, vagy csak simán valamit letiltott a windows? Próbáltam már Chipsetet, USB drivert újratelpíteni de nem oldotta meg a problémám.
-
tserrof77
őstag
válasz
milkabrams #18587 üzenetére
idióta ötlet, de van egy sejtésem, hogy pont azon a részen van a cpu/vga a gépben, és azok melegedése zavarja be a bill-t...
A szinte teljesen zárt alsó tálca miatt ezen még egy laptop hűtővel sem biztos, hogy tudsz javítani...
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo IdeaPad 520-15IKB, aminél észrevettem, hogy játékokban és csak ott lassabban reagál az "s" gomb pl:. War Thunder ha sokáig nyomtam a w billentyűt és felgyorsul a tank, utána több másodperc is eltelik mire reagál és elkezd fékezni, minden játéknál felmerült. -
tserrof77
őstag
válasz
Panko.o #18585 üzenetére
Nem driver hiba. A processzor melegszik, emiatt "throttling" lép fel (visszaveszi a teljesítményt) és emiatt akad. Takarítás/pasztázás (szigorúan minőségi hűtőpasztával!) jó eséllyel megoldja. De volt már rá pálda hogy ez sem segített. (Garanciában 2 gépet is intéztem ebben a szériában
alaplapcsere lett a vége mind a kettőnek)
De hogy biztos lehess. AIDA64 telepítés, rendszerstabilitás teszt. Az alsó ablakban figyeld, hogy a "throttling"-ot jelző piros vonal elmozdul-e a nulláról (alapból zöld, ha throttling van, akkor lesz piros)
-
Panko.o
csendes tag
Sziasztok!
Kb 3 éve vásároltam egy ASUS ROG STRIX GL553V notebookot, és eleinte nem nagyon volt kihasználva, viszont mostanság próbáltam pár játékot játszani vele, és mind3 játék esetében (Witcher 3, GTA5, WoW) ugyanazok a gondok jelentkeztek, miszerint elkezdett szakadozni a kép és vele együtt a hang is, teljesen játszhatatlan módon.Specifikációk:
CPU: i7-7700HQ
VGA: GeForce GTX 1050 4gb + IntelHD Graphics 630
Ram: 8GB DDR4 2400 MHz
1 TB HDD
240 GB SSD
Elvileg mind3 játékban betudtam állítani hogy a GTX legyen a fő videókártya, a probléma mégse lett orvosolva, és konzol játékosként sajnos nem tudom biztosan, hogy ez a konfig olyan jó-e mint amilyennek gondolom, vagy esetleg túl sokat gondolok róla? Érdekelne, hogy találkozott-e más is ilyen problémával és hogy mivel lehetne ezt orvosolni. A driverek a legfrissebbek, sose volt ezenkívül gondja a gépnek. -
tserrof77
őstag
válasz
Otto Flick #18583 üzenetére
Javasolnám a gyári driver (Lenovo oldláról letöltött) feltelepítését. Ugyan elég jó a win10 driver kezelése, de többször előfordul, hogy "talál jobbat" mint a gyári és ha kell - ha nem, lecseréli. És az meg nem tökéletes. Ha így is szakadozik, akkor mehet vissza garanciába.
-
Otto Flick
csendes tag
Sziasztok!
Kb 2 hónapja vettem egy "Lenovo ideapad s540 -15 IML" /81NG009WHV/ laptopot.
A problémám az ,hogy a wifi elég gyakran megszakad és állandóan változik a sebessége is.
200 Mbit-es netem van, van,hogy 200-210 között van a sebesség laptopon de fél perc múlva meg leugrik 0,5-1,5-re és mindent a routertől 2 méterre kb. Telefonokon folyamatos és egyenletes a wifi erőssége.
Driverek a legfrissebbek,stb Wifi kártya cserére gondoltam,jelenleg egy "Inter wireless 9462" van benne.
Ha van bármi javaslototok/ötletetek szívesen várom! A másik kérdésem,hogy melyik wifi kártya ajánlott bele?
"Intel wireless 9260"-t néztem de nem nagyon vagyok otthon a kompatibilitásban. -
Dtomka
veterán
válasz
kreten67 #18581 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Én azt hittem,, h az a gomb arra való.
Gyanakodtam, hogy alaplap hiba lesz
De gondoltam, hátha van valami trükk melyet még nem ismerek, és a segítségetek által... "életre" kelthetem a masinát.
Még lenne 1 kérdésem. Az alaplap csere megérné? Anno (pár éve ~5 ) több mind 200 k volt ez a gép. Mert manapság javítani nem csak nem divat, hanem (sokszor) anyagilag sem éri meg. Fogyasztói társadalom, vagy valami hasonló aminek nevezik ezt a kort amiben élünk. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #18577 üzenetére
Hopp, úgy néz ki sikerült. Ezt letöltöttem zip-ben, és a javítást választottam. [kép]
Az előbbi műveletnél a pöttyöt hagyjam, vagy tegyem vissza. -
Top cat
addikt
válasz
gyulazsolti #18575 üzenetére
Amit linkeltél képet, ott van alul.
Volt akinél egy firmware upgrade megoldotta a problémát.
Használod ezt egyáltalán, vagy csak zavar a tudat, hogy nincs megoldva?
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18576 üzenetére
Úgy sem sikerül. [kép]
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
gyulazsolti #18566 üzenetére
A Processzorba épített Adatvégrehajtás Megaladájozása védelem(DEP) fogja meg valamiért. Egyes appoknál előfordulhat
Először: Fogadj meg egy tanácsot, NE a Dell frissítőt használd,hanem az oldalról szedd le a telepítőt programot és azzal telepítsd! Ha nem megy, akkor próbáld meg, hogy hozzáadod a kivételek közé a Dell frissítőt is meg a meghajtó telepítőt is!
Ez a gépre jobb klikk, tulajdonságok,bal oldalt speciális rendszerbeállítások,speciális fül,Teljesítmény szekciónál beállítások,Adatvégrehajtás megakadályozása fül,a pöttyöt átrakod az alsó helyre,hozzáadás-nál betallózod a telepítőt. -
draco31
veterán
Most volt időm rá kicsit jobban.
RAM-okat kivettem, 2db 4Gb-os modulja van, mindkettőt kivettem, HDD-t kivettem, rossz akkut kivettem, WiFi kártyát kivettem. De csipogás sincs bekapcsolás után. Világít a bekapcsoló gomb, és megy a ventilátor, ennyi a reakció. Az viszont elég meleget fúj ki. Bár ahogy érzem, talán a borda 5% ánál ha jön ki levegő. Szóval arra tippelek, hogy túlmelegedett. -
Top cat
addikt
válasz
gyulazsolti #18572 üzenetére
Lehet, hogy kellene neki a firmware update.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Valakinek esetleg ötlet, mit csináljak még?
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Z 50-70 laptop. A probléma, hogy indítás után fekete marad a képernyő.
Az alábbiakat próbáltam:
-másik monitoron dsubbal
-tv-n hdmi -vel
-ramokat kiszedtem, megtisztitottam az érintkezőket. Ezek után külön külön és foglalatokat is váltogattam.
-A gép oldalán lévő reset gomb nyomva tartásával
-a power gomb nyomva tartása - aksi nélkül majd vissza... de továbbra sem ad képet. Ha ezeken kívül van még ötletetek szívesen fogadom és köszönöm előre is!
-
kreten67
senior tag
válasz
peugeotmate #18557 üzenetére
Keresd meg őt. [link]
Talán tud segíteni. -
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18547 üzenetére
Egy tizenhárom éves notebookra, ha azt írják hogy öregecske, az most fikázás?
Ha fikázni akartam volna, akkor az AMD turion procira tettem volna megjegyzést, azt is jogosan, de nem tettem. Ez a világ a fejlődésről szól, egy 5 évnél idősebb készülék már elavult, még ha nem is hasznavehetetlen. -
válasz
Oprendszer mi?
-
gyulazsolti
senior tag
Ez az, hogy ezt már megcsináltam.
Frissítettem az illesztő programot, de nem talált a windows.
Hibaelhárítást is csináltam, az sem segített.
Töröltem, újratelepítettem, az sem.
Illesztő progi ez.
Hiba telepítéskor. és a Log
Újra is indítottam. -
válasz
gyulazsolti #18563 üzenetére
Fel kell telepítened a drivert a gyártó honlapról
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
gyulazsolti #18563 üzenetére
Szia, keress rá a gyártó honlapján a meghajtó programra.
https://www.dell.com/support/home/hu-hu/product-support/product/latitude-e5530/drivers -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
E 5530 laptop.
Hogyan tudnám eltüntetni azt a hibajelet? [kép] -
válasz
Z$OLTI1988 #18559 üzenetére
Hát kaphat ritkán falsh infókat az aida is, de ha az eredeti akksija van még benne, simán lehet amiatt csinálja. Pl ha régebbi mint 5 éves, akkor nem biztos hogy kell csodálkozni, ez így is szép kor egy akksinak.
-
válasz
peugeotmate #18560 üzenetére
Értem, sajnos én nem ismerek senkit pesten.
-
válasz
peugeotmate #18557 üzenetére
Vágom. Ramot kivetted? Esetleg ha 2 van benne, akkor csak az egyikkel próbáld... stb
-
peugeotmate
addikt
válasz
Pyttawrx #18552 üzenetére
Sajnos nem ad kepet kulso monitorra sem kotve. A billentyuzet villagitas megy egy ideig utana az is elsotetul. Ennyi az osszes reakcio, semmilyen gombkombinaciora sem reagal.
ZSOLTI1988
Az eleg messze van sajnos, Budapesten lenne jo lebonyolitani a dolgot.Nem tudom o jar-e errefele.
-
draco31
veterán
Hello!
Ismerős ideadta a masináját, hogy nézzem már meg.
Acer V3-571G Intel i5 és Geforce 630M van benne.
Bekapcsoláskor, és utána is, nincs kép. Se a kijelzőjén, se HDMI-n.
A zsanérja az oda van teljesen. Gondoltam biztos elnyíródott a kijelző vezetéke is már, de attól még HDMI-n kellene képet adjon nem?
Dsub van még rajta, de azt jelenleg nem tudom kipróbálni.
Van esélye, hogy gpu megadta magát, vagy ilyesmi? Melegedési gondjai mindig voltak. -
Z$OLTI1988
csendes tag
válasz
peugeotmate #18551 üzenetére
Szia!
Van egy profi szervizes Nyíregyházán, nem tudom mennyire van neked távolt.
-
válasz
peugeotmate #18551 üzenetére
Szia. Biztos hogy az szállt el? Mi a hiba jelenség?
Mert ha nem ad képet pl, az lehet lcd vagy ram hiba is, meg a vga ugye. -
peugeotmate
addikt
Sziasztok,
lakótársam ASUS ROG STRIX GL553V notebookjában elszállt a videókártya. Alább a specifikációi, ami alapján láthatjátok hogy van alaplapi és van dedikált videókártya is benne. Ezt egyelőre nem sikerült kiderítenünk, hogy melyik szállt el.
Specifikációk:
CPU: i7-7700HQ
VGA: GeForce GTX 1050 4gb + IntelHD Graphics 630
Ram: 8GB DDR4 2400 MHz
1 TB HDD
Kijelző: 15"6 FHD matt (1920x1080)Tudtok ajánlani szervizt vagy valakit (akár Prohardver/Hardverapró) vonalról, aki foglalkozna a javításával? Szerintetek egyáltalán van esély ebben a típusban videókártyát javítani?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
gregory91
senior tag
válasz
Z$OLTI1988 #18545 üzenetére
A POST teszten elhasalt az akkud.Nézz körül a BIOS-ban hogy hol lehet kikapcsolni a akkumulátorod vizsgálatát.
De azért vedd figyelembe hogy a rendszer nem véletlenül figyelmeztet: Kellő óvatosság mellőzésével jelentős kárt okozhatsz,sőt akár tűzveszélyt is. -
válasz
Szia.
A hibaüzenet arra utal, hogy az akksi használódhatott el. Célszerű igen megnézni pl AIDA64 progival az akksi elhasználódását, illetve esetlegesen, nem-e látszik púposodás az akksin. Írtad, hogy gyári akksi van benne, annak mennyi az életkota? -
kreten67
senior tag
válasz
Az a notebook már elég öregecske, amennyiben az a gyári akku akkor már edje haldokolnia.
AIDA64 progival nézd meg az elhasználódás mértékét ! -
Z$OLTI1988
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 131L típusú laptop.
A problémám a következő.
A Dell logo után ezt a hibaüzenetet kapom:
“ The battery cannot be identified, this system cannot charge this battery"
A laptopban egy gyári akkumulátor van, a kapacitása jó, kb másfél órát bír. Az akku teljesen feltöltődik.
Kapott egy BIOS frissítést de nem segített.
Valaki találkozott már ilyen problémával? Van rá valami megoldás?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.: Zsolt
-
válasz
racskobalazs #18542 üzenetére
Semmi értelme nem volt a hibás io boatdrol és az említett szalagkábelről kellett volna.
De ha ezt kivetted és enélkül is van hang akkor az alaplapon, vagy a hdd boardon is van hiba
-
racskobalazs
senior tag
válasz
kreten67 #18541 üzenetére
Szia!
Akkor ha jól értem HDD boardot kéne cserélni az érintkezési hiba miatt? Más megoldás? (mondjuk szigszalag?
) Also, a bekötött SSD teljesen jól üzemel, valamint semmi más baja nincs a gépnek az inkonzisztens hangon kívül
Pyttawrx Csináltam képet a boardról és a kreten67 által mondott egységről:
Board [link] A jobb alsó részen lévő üres hely az IO board helye lenne.
HDD lapka [link] -
kreten67
senior tag
válasz
racskobalazs #18539 üzenetére
Az Asus X5xx széria, sajnos egy szarfészek, az Asus egy újabb szégyene. A hiba nem a kábeles végén lévő usb-s panelon van, hanem azon ahová a HDD csatlakozik. Az a sata board egy összepattintós csatlakozóval kapcsolódik, és itt van a hiba forrása. Ez a csati nem bírja a gép mozgatását, elgyötrődik sajnos és szinte mindegyik így végzi, de a legtöbb esetben a HDD-t veszti el a gép (ha jól emlékszem, ezen a boardon van egy realtek audio chip is) . Havi szinten kb:10 db ilyen gépet adnak be hozzám javításra ezzel a problémával, de szinte mindig a HDD amit elveszít a gép.
-
oszi666
őstag
Sziasztok,
egy 15.6 colos teljesen sima laptopot szeretnék szervizeltetni és futár jön érte. Az eredeti dobozát költözés során már kidobtam sajna. Mibe érdekemes ilyenkor csomagolni a szállításhoz? -
racskobalazs
senior tag
válasz
kreten67 #18538 üzenetére
#Pyttawrx Most jelenleg nem tudok, amint lehetőségem lesz rá, teszek fel.
Igazából az IO board annyira nem is izgat, 1 USB port meg a kártyaolvasó hiányát még túlélem, ellenben nem lenne rossz ha lenne hang konzisztensen, és nem úgy, hogy ha megemelem akkor már el is ment
-
kreten67
senior tag
válasz
racskobalazs #18536 üzenetére
Az io-board átkötő kábelében, az az egy ér azért éget el mert zárlat van az io-boardon. Mielőtt kábelt cserélsz, a zárlatot kell orvosolni.
-
válasz
racskobalazs #18536 üzenetére
Szia.
Esetleg dobj már ide egy képet róla. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS X555UJ Típusú, 5 éves laptopom. Nem olyan régen elégett az IO lapkát az alaplappal összekötő laposkábel (egy ere) (kiszedtem az IO lapkát és a problémás kábelt is). Azóta hangproblémák vannak a géppel, érintkezési hiba (valószínűleg). A kérdésem az lenne, hogy ilyen érintkezési hibát felderíteni, javítani hogy lehetséges? Próbáltam a vezetékeket visszanyomni rendesen, újrarögzíteni a környékén lévő dolgokat, ilyesmi, de a probléma még fennáll.
Előre is köszönöm! -
törölt tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
Predator Helios 300-hoz keresek ventillátor szabályozó progit. Predator sensebe nem tudom leszabályozni. A Biosban esetleg át kell állítanom valamit? Nem játék közben szeretném szabályozni, hanem alap járaton (elég hangos) kicsit sokallom a GPU 3480 rpm-et. -
válasz
Tothgera30 #18528 üzenetére
Feltette az i-re a pontot. Bármilyen hardvert teszek bele, de kiveszem az akksit, vagy lehúzom töltőről (és visszateszem), nagyjából egy napig nem kapcsol be. De ha áram alatt tartom, akkor mindegy neki, működik, bármivel.
-
Koenigs
újonc
Sziasztok
Van egy HP Pavilion g6-1150ew notebook-om, akkumulátor problémám van pár hete. Nem tölt 18-20% fölé az akksi, alig egy éves. Frissítéseket próbáltam, új driver nincs már a gépre mivel nem egy új darab.. PC diagnosztikát futtattam,mindent rendben jelez. BIOS -t nem lehet frissíteni. Többször kivettem az akkut megtisztítottam,nincs felfújódva stb. A gép bekapcsol hálózati gyári töltővel. Valaki tudna segíteni vagy tanácsot adni? köszönöm
-
-
kreten67
senior tag
válasz
gregory91 #18522 üzenetére
Még akkor is tovább menne a gép 2-3mp-nél ha a hűtést leszednéd CPU-ról.
Bios hibák tünetei
- bekapcs elindul és nincs kép , mintha vga-hibás lenne (Asus X550/ 540 szériánál napi szinten javítom ezt a hibát bios-tartalom újságírással)
- bekapcs elindul és megáll az ACER (vagy amilyen márka) logónál és nem megy tovább
- bekapcs elindul és leáll
- csak a halott bios-chip vagy az invalid tartalom beírása estén nem csinál semmit a gép
"Alaplapi táphiba esetén akár az egész rendszert magával viheti mindenestől." ennek a mondatnak semmi értelme! -
gregory91
senior tag
válasz
Tothgera30 #18520 üzenetére
" Reggel bekapcsoltam, tökéletesen működött. Kicseréltem az SSD-t, és a ramokat. Azóta megint ugyan az a hiba."
Szerintem tedd vissza a régi ramokat,illetve takarítsd ki a ram illesztését is.
Sajnos a videót törölted ezért ezt tudom javasolni. -
gregory91
senior tag
válasz
kreten67 #18519 üzenetére
Pedig a kikapcsolás pont 2-3 (vagy akár 4 mp is) lehet,és ezt tapasztalatból írom.
Ha pedig elég forró a cpu, a védelem gyorsan lekapcsolja.- Sérült BIOS esetében nem csinálna semmit bekapcsolódik ugyan, de aztán semmi: se POST, se kikapcsolás.
- Alaplapi táphiba esetén akár az egész rendszert magával viheti mindenestől. -
Samifiu
tag
Sziasztok,
Adott egy Toshiba C855-22M laptop, amely egyszer csak bekapcsolásnál nem lép tovább azon a képernyőn, ahol a márka felirat található.
Próbáltam memóriát illetve ssd-t cserélni, CMOS resetet de a helyzet változatlan maradt. Windows 10 telepítő betöltéséig sem jut el. Valakinek van bármi ötlete? -
-
kreten67
senior tag
válasz
gregory91 #18517 üzenetére
"Bekapcsológomb nem szorul?
A ventinél nem érzel valami forróságot?"
Ezek a felvetések, biztosan nem relevánsak a 2-3 mp utáni leállásnál!Ami okozhat ilyen rövid időn belüli leállást:
- alaplapi táp hiba
- zárlatos periféria az alaplapon
- sérült bios
Amennyiben a 2mp valójában 5 vagy 10mp, akkor a kézfogó parancsnál bukik el az indulás, amit valamelyik fő-alkatrész (CPU, GPU, IHS ) elérhetetlensége okozhat (alaphiba). -
gregory91
senior tag
válasz
Tothgera30 #18505 üzenetére
"SSD, HDD, memória ki lett szedve, úgy sem változik."
Hogy mi????
-
csehe02
csendes tag
Hello, van egy Hp Probook 6560b laptopom, nem mai darab, de ritkan is hasznalom. Elkezdte azt csinalni, h bekapcsolaskor kb 2-3 masodperc utan kikapcsol. Van esetleg otletetek mi lehet a baja? Koszi!
-
g.peter23
tag
válasz
st3v3np3t3r #18514 üzenetére
Próbáltam, lenémítani, letiltani, fülest, hdmi-t bedugni, nem hiszem hogy a hangszóró.
kipróbáltam egy másik torrentklienst, ott nincs ilyen gond....
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
g.peter23
tag
nem a hangszóróból jön, wifis
-
g.peter23
tag
Üdv!
Mitől lehet a kb. fél éves notebookba ez a sípoló hang?
Minden gyári benne, kivéve a HDD helyett egy SSD van benne.
Csak akkor csinálja, ha üresbe megy a gép, ha gondolkozik, elhalkul.
Hanganyag: (kicsit halk, de a felvétel elég jól visszaadja a valódi hangot)
[link]
Notebook: [link] A317-51G-508V (i5-10210U m.2 SSD + 2.5" SSD, GeForce® MX250)
Amit észrevettem még:
Gondoltam megpróbálom letiltani a 2.5" SSD-t, ami tárhely lényegében(minden progi az m.2-ről fut), ugyan úgy sípol tovább.
Majd, kilőttem a torrentet, abbahagyta...de csak akkor ha kilövöm teljesen, ha csak megállítom a torrenteket, akkor sípol tovább.
És épp nem töltök semmit sem, le és fel sem érdemileg, csak futnak magukba.
qbittorent a progi.
Köszi! -
válasz
st3v3np3t3r #18508 üzenetére
Mégsem. Reggel bekapcsoltam, tökéletesen működött. Kicseréltem az SSD-t, és a ramokat. Azóta megint ugyan az a hiba.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Tothgera30 #18507 üzenetére
Szia.Szerintem a proci táp nincs meg. Egy HP 2540-nél hasonló hibajelenség volt. Ha valóban az, akkor javítható, azt a MOSFET-t kell cserélni ami a Vcore feszt kapcsolja.
Bár eléggé érdekesen tudja a hibát a HP laptop. -
-
válasz
Tothgera30 #18505 üzenetére
Szia. Akksit is kivetted?
-
Sziasztok.
Adott egy HP EliteBook 2570P, ami este a hálózati töltőjén volt, reggel bekapcsoláskor viszont a linken látható jelet produkálja (képet nem ad, ki-bekapcsolni nem lehet). SSD, HDD, memória ki lett szedve, úgy sem változik. Tegnap este pedig még tökéletesen működött.
-
reset
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18500 üzenetére
Köszi! A cég sem zárta ki ennek a lehetőségét. Az imént írtam nekik erről a 0.4 V-os értékről - remélem nem veszik zokon, hogy megejtettem egy feszültségmérést...
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Nintendo Switch 2
- DUNE médialejátszók topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest