- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
Pistiboy88 #18798 üzenetére
Perfect... ideigleinesen jo az elkovetkezo 10 èvre :)
-
Pistiboy88
aktív tag
Na, lehet megvan a probléma. Az egyik memóriafoglalat biztosító rugója ki volt ugorva, mikor most lebontottam a gép alját akkor vettem most észre. Csináltam egy próbát és befőttes gumival összefogattam a rugókat. Így most nem jelentkezik a probléma.
Próba képp levettema gumit, megmozgattam a gépet és egyből csontá fagyott, szétesett a kép. Megnéztem a Foglalatot és a rugó nem fogta rendesen a ramot, mozdult egy kicsit. Majd újra próba és kézzel megmozgattam kicsit és újra előjött a probléma.
Majd befőttes gumival rögzítettem, mozgattam és semmi gond. AIDA rendszerstabilitás teszt ment egy fél órán át, hogy mozgattam a gépet közben össze-vissza és jó.
Köszi a segítséget. Nem gondoltam volna, hogy ez a gond és eddig lehetetlen volt észre vennem is, mert memória csere után is jól állt minden, sőt mikor vettem ki, akkor is is jónak tűnt. Hát ez egy szivatós hiba volt, az biztos.
Végezetül egy kép a hiba ideiglenes fixálásáról:
(Nem szép, de legalább működik)
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
ricsi99 #18796 üzenetére
Na, holnap mégnézem, hogy olyan van-e itthon, a régi időkből, mikor még javítottam. (azt tudom., hogy van vagy 2 maroknyi) Mióta nincs bga állomás, azóta egy laptop nem volt a kezeim között.
ennek már cirka 4 éve.
Van egy thinkpad t410-em, az kB 7 éve megy, csak néha van ujrainditva :D teljesen más világ a 2 gép. Az megölhetetlen. :D -
ricsi99
addikt
válasz
Pistiboy88 #18791 üzenetére
Vidd be szervizbe ,s cseréltes "VRM"-et... ha szerencséd van megoldja ,ha nem akkor alaplapcsere.
Vagy rendelsz kínából ,vagy márkaszervíz... kb ugyan azt kapod csak a márkaszervíz 1 év garival 3*os áron. -
Pistiboy88
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18794 üzenetére
Sajnos én is ettől félek. Ám Intel vga van benne, a proci forrasztott... Úgyhogy sok esélyt nem látok ha a forrasztás adta meg magát.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pistiboy88 #18793 üzenetére
Akkor sanszos, hogy GPU hiba lesz
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #18792 üzenetére
Szia. Próbáltam, külsővel is csinálja.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pistiboy88 #18791 üzenetére
Szia. Külső képernyővel(TV vagy monitor) is produkálja vagy csak a beépített kijelzővel?
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Vane gy HP Folio 9470m notim, intel Corei5 3437U procival. Egy különös problémát produkál kb 3 hete, de eddig nem nagyon tudtam vele foglalkozni, így ma kezdtem el.
A hiba itt látható: [link]Gondol egyet, elkezd ugrálni a kép és csontá fagy minden. Kikapcsolom és ilyenkor csak a caps lock villog. Azután elindul, ha az akkut kiveszem és nyomom a bekapcs gomot, majd táp akku vissza és megy is már. De ez a hiba uyganúgy visszajön pár perc múlva.
Amiket csináltam:
- Mindent kitakarítottam, proci kapott új pasztát.
- Ram-okat ellenőriztem, sőt kis is cseréltem másikra, de az sem segít
- SSD-t kicseréltem egy másikra, de ezzel is ugyanúgy csinálja az említett hibát.
- kicseréltem az ssd-nél a 90 fokos SATA közdarabot, amivel a nyákhoz csatlakozik.Legújabb BIOS van rajta, driveker nem számítanak, mert windows telepítés közben is csinálta, így kész kínszenvedés volt telepíteni.
Valaki találkozott már ilyen hibával? Eddig nagyon sok ideig, semmi probléma nem volt vele, sőt mióta megvan, nem volt vele gond.
Köszi a segítséget. -
ricsi99
addikt
válasz
B3nnyHill #18786 üzenetére
Első körben tesztelj egy live linux al... pl zorin os... pen-drive rül inditasz ,nem kell telepiteni.
Wifi kapcsolati rész majdnem ugyan ójan mint a win é ... simám tudod ki-be kapcsolni és láthatod hogy jó e... ha ott hibátlan akkor software gond, ha nem akkor szerezz/vegyél valahol egy usb wifi sticket és nézd meg azzal.
Ha software gond:
Mensd el az adataid majd telpits fel egy friss új windost.
Win10 én úgy látom kissé labilis ,ha munkára/tanulásra használod akkor megfontolandó kissé stabilab rendszer.
Ha nem létszügséglet a win10 akkor egy jó win7 -vagy 8.1 is alternatíva lehet.
(biztonság részéről ,meg ha aggódsz a banki ügyeidet telefonról intézed)
Ha követelmény a win10 akkor meg egy win10 Ltsc is jó lehet. -
B3nnyHill
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám. Volna egy régebbi Asus ROG laptopom amivel az inernethez való hozzáférés az utóbbi 1 évben egy kész kálvária lett. A probléma ott kezdődött, hogy amennyiben új hálózathoz szeretnék csatlakozni (akár Wi-Fin akár vezetékkel), a csatlakozást követően nincs internet, csak mitán a Wifi adapteren lefuttatok egy diagnosztikát valamint egy resetet is kell nyomni a gépemen. Ezután következett, hogy az egyetemenen elkezdtünk PLC programozással foglalkozni, ahol a PLC-re a laptopom ethernet portján keresztül tudok csatlakozni, azonban sehogy nem tudok kapcsolódni (labortársaim gépén ugyan azon lépések elvégzése után gond nélkül működik minden). Végül pedig, ismerőseimmel néha össze szoktunk ülni CODozni, ahol valamelyikünk csinál egy Local szervert és arra csatlakozunk rá, de az én esetemben ez sem lehetséges, mivel az én gépem nem látja a szervert se (érdekes, de ha én csinálom a szervert akkor azt néha látják a többiek ). Próbáltam megoldást keresni a problémákra külön-külön de semmi nem vált be, próbálkoztam a tűzfal/vírusirtó beállításaival, víruskeresést lefuttatni, a gépházon belül Network resetet nyomni, drivereket frissíteni de semmi nem vált be. Esetleg van valakinek bármi ötlete, a fent leírt problémám megoldására?
A válaszokat előre is köszönöm! -
tsiga18
tag
Sziasztok,
Van egy Lenovo g580 notebookom, amit már csak tv-re kötve filmezésre használok amíg végleg be nem adja a kulcsot.
Tegnap szétszedtem kipucolni illetve újrapasztázni a cpu-t + gpu-t, de azóta a hőfokok feljebb mentek kb 5-10 fokkal. Előzőleg 2 éves mx-4 paszta volt rajta, most noctua nt-h1, kb egy rizs szemnyi.
Mit ronthattam el, hogy magasabbak lettek a hőfokok? Eddig többször kentem újra asztali gépet, ott ilyennel nem találkoztam. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Asus X540UA-DM2021: i3-7020U, 4gb, 1TB, 15.6 LED full hd.
Képernyő sarka ütés kapott. ezért cserélni kellett, újat tettem bele.
Olyan furcsa probléma jelentkezik, hogy enyhén pislog windows-ban, de többnyire csak akkor amikor hozzáérek a touchpad-hez, vagy billentyűt nyomok le. Olyan mintha ingadozna a fényerő. Bios-ban nem csinálja, illetve ha rádugom töltőre akkor windows-ban sem.
Szerintetek mi lehet a gond, a képernyő, vagy valami más?Köszi!
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18777 üzenetére
Log-off ba kerülnek a gépek... nem kikapcsolnak.
Win10 feature... ma egy friss telepítésnél belefutottam....
Format c: majd reinstall és hibátlan... majd kiderül melyik win update csinálja ,vagy majd sutyiba kijavítják valamelyik update-vel.
(Gamer Lenovo gép volt a delikvens) -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
mamusz11 #18776 üzenetére
Egy Lenovo Ideapadnál találkoztam hasonló hibával, random alvásba ment a gép. kiderült, hogy az akku volt hibás. 100%-ról 1másopercre lezuhant kritikus 3%-a töltöttség.
Az a baj, hogy ha valóban akku a hibàs, akkor ki kell venni, mert a kritikus töltőttség értéket nem lehet módosítani. -
mamusz11
tag
válasz
st3v3np3t3r #18775 üzenetére
Kiirja hogy zárolás és gondolom alvó mód mert, megnyomom a bekapcsologombot(persze mar ugy h lehuzom a toltorol) és onnan folyatatom a munkamenetet ahol abbahagytam
-
mamusz11
tag
Sziasztok
Olyan problemam lenne egy asus a541na notival hogy random a windows zarol.Most lett ujra telepitve a gep es folyamatosan ezt csinalja.Ilyenkor tolteni se akar es brutal hamar lemerul . Pendriverol live cd vel inditva minden tokeletes semmi gond vele.HDS szerint a hdd 100 as.
Van valami otletetek?
-
pincer01
tag
válasz
ElektrikusDE #18771 üzenetére
A monitor teszten semmi gond nincs a fekete hátérrel.Akkor sérülés érhette a kijelzőt biztos.
Mondjuk engem sosem zavart.
Köszönöm szépen a segitségeket. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
pincer01 #18770 üzenetére
Megnéztem a videot, hát igen ez inkább kijelző hibának tűnik.
Szerintem nem beégés, hanem inkább mechanikus sérülés érhette a kijelzőt.
Azért még egy videot "teljesen fekete" háttérrel meg néznék róla hogy ott is látszik?
Vagy pedig pl. ezzel:
Mert ha nem látszik akkor nem zavar a használatban.
-
ricsi99
addikt
válasz
ElektrikusDE #18768 üzenetére
Régebben volt olyan hogy "Beég a képernyő" Föleg irodai gépeknél volt ahol ugyan azt láttad éveken keresztül a monitoron... pl egy számlázó program
Lcd-nél már minimális, de még létező probléma.
Pl nagyon könnyű ilyen hibát létrehozni szerelésnél... sajnos a pénztárcám bánta egy fhd kijelzőnél -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ricsi99 #18764 üzenetére
Szia!
Valószínűleg nem jelenik meg nála a "HP" de ha tovább megy a folyamat, és a boot rendben megtörténik valamint a UEFI "BIOS" is jól működik, (minden menü pontja) akkor nyugodtan használnám tovább.
Más esetben szükséges lehet)ne egy frissítés, de ilyen esetben ez nagy kockázattal járna.
Emiatt én csak akkor frissíteném ha használhatatlan lenne. (de nem az)
Itt kéne megjelenni a "HP"-nek 6. mp:
Ui:
"Csak akkor van az a fehér csík mikor bekapcsolom a gépet közvetlen."
Még sötét képen se látszik?
Akkor az nem kijelző hiba án biztos nem cserélnék kijelzőt benne.
Ha be is jón a HP logo szerintem akkor is UEFI hiba, de engem nem zavarna megvételnél, másokat sajnos zavarhat.
-
ricsi99
addikt
válasz
pincer01 #18765 üzenetére
Arra a fehéres függőleges csíkra gondolsz?
Én kijelzőre tippelek.
Viszont nem éri meg kicseréltetni eladás előtt..
30-ból jó esetben kijön ,de eléggé macera beszerezni is ilyen tipusú kijelzőt.
+ beszerelés +ha nem gyári szervízből veszed akkor meg meg izgulni hogy jo lessz e..
Simán elviszik azt úgy is szerintem -
pincer01
tag
válasz
ricsi99 #18764 üzenetére
Bocsi hogy nem voltam egyértelmű,nem vagyok valami nagy szaki ebben a témában.
Nem használok hozzá monitort.
A gép bekapcsolásakor jelentkezik az a fehér csik a kijelzőn. [kép]
Miután bejön a hp logó ahol a biosba léphetek ott már eltűnik és normálisan működik a kijelző.Normális a kép mikor bootol és mikor megy az oprendszer is. [kép]
Csak akkor van az a fehér csik mikor bekapcsolom a gépet közvetlen. -
pincer01
tag
válasz
st3v3np3t3r #18762 üzenetére
Tölti az oprendszert.Minden tökéletesen működik.
Igazából már így használom a gépet lassan 5éve.
Így is került hozzám aztán most meg szeretnék válni tőle de így esélytelen. -
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS GL553VE laptop, i7-7700HQ procival és GTX 1050 Ti videokártyával.
A laptop már-már kicsit elavult, ezért vérfrissítésként újrapasztáztam MX4-el, meg tettem bele egy 500GB-os Crucial P1-es M.2-es NVMe PCI-e SSD-t, a meglévő 1TB-os HDD mellé.
A rendszert újratelepítettem, hiszen a HDD-n volt. Azt formáztam és a vacsi új SSD-re ment a Windows.
Ez így szép és jó, működik tök jól az SSD, Windows telepítés megvolt, frissítés, driverek, minden, viszont ezt követően elkezdett egy olyan csinálni, hogy random lemegy a gép alvó állapotba. Tehát megy-megy, majd képernyő elmegy, billentyűzet még világít egy ideig, ilyenkor a ventilátor is megy még, majd látszólag leáll. Bekapcsolás után viszont nem “elölről” kezdi az indulást, nincs ASUS logó meg semmi, hanem egyből bejön a Windows Helló felület, ahol tudod nyomni a felhasználó, majd tovább hogy belépés. Igen ám, de miközben ezt megtenném, újra elmegy minden ugyan azon a módon ahogy először. Ha nagyon gyors vagyok talán visszajutok az asztalra, de nem is ez a lényeg, hanem hogy visszakapcsolás után kb. 5-15 másodperc és megint kikapcsol. Megint világít még a billentyűzet, pörögnek a ventik és leáll. Megint bekapcsolom, megint a Windows Hello-hoz dob megint leáll ugyan úgy. Ezután egy végtelen hurokba kerülök így. Egyetlen kiút hogy miután bekapcsolom és elindul, egyből hosszan nyomom a kikapcsoló gombot hogy álljon le teljesen. Ezután eltudom indítani, bejutok az asztalra, majd megint kikapcsol és megint bele kerülök a Windows Hello-s végtelen hurokba. Tehát lényegében használhatatlan a gép.
Esetleg nem kompatibilis az SSD? Vagy mi a francért csinálja ezt?!Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget és mindent!
Üdv.
Dávid -
Kingus83
csendes tag
válasz
Pyttawrx #18755 üzenetére
Kipróbáltam akksi nélkül is, de ugyanez a probléma, hogy bejelentkezés gomb megnyomása után üdvözöljük majd kijelentkezés, nem kapcsol ki a gép, csak visszaadja a bejelentkezés gombot. Csökkentett módban bejön, mert ugye ott nincs a bejelentkezés gomb, viszont miután újraindítom a gépet, ugyanez a probléma lesz, bejelentkezés gomb megnyomása után kijelentkezik (a gép nem kapcsol ki) Köszi
-
Kingus83
csendes tag
Szép napot!
Amikor bekapcsolom a laptopot (Win 10) akkor megjelenik rövid idő után a bejelentkezés gomb, amire rákattintok (ahogy eddig is), bejön, hogy Üdvözöljük és kb. 2-3 mp után kiírja, hogy kijelentkezés. Mit lehet tenni ilyenkor? Újraindítottam már, ki is kapcsoltam, de ugyanez a hiba. Köszi.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Graphics #18723 üzenetére
Na szetkaptam a gépet
Memória ki, midnen hardver lekot majd vissza.
Szetszedve sikerült elindítani, ment minden.
Összeraktam félig , indítanam, nem megy
Ejh, szóval alaplap ok, bekapcs ok. Valahol elakad a dolog.
Első körben memóriára gyanakodtam, msot meg azt letesztelem
-
bega82
tag
válasz
st3v3np3t3r #18745 üzenetére
Igen, pontosan ez a helyzet. Köszi, fogok szerezni egy 150-es töltőt.
-
ricsi99
addikt
válasz
Piftuka #18748 üzenetére
Ha csak "beragadt" a gomb azt nagy valószínűséggel ki lehet tisztítani.
Ha beázott ,vagy fizikailag sérült az javíthatatlan... (préselt grafitporos megoldás... esélytelen javítani)
De jobban jársz ha china-alibaba-e-bay ... valahonnét rendelsz 1-et... úgy olcsó is és jó is
Ha kell irj rám.. priviben írok bontot... (nem reklámozom itt) -
Piftuka
veterán
válasz
ElektrikusDE #18747 üzenetére
Köszi a választ!
Megnéztem előtte a kínálatot. Mindenhol kifogyott.
Ez kínai, "fenetudjdamilyenminőségű" eszköz.
Én ennyit kifizetek egy eredeti, háttérvilágításos, Lenovo billentyűzetért. Utángyártottat viszont nem szeretnék.
Egy helyen kapható eredeti. Utolsó darab, 40.000 forint. No annyit azért nem fizetek, mert annyiból kapok egy használt, megkímélt T410-es, vagy 420-as laptop-ot is. Akkor már inkább azt vennék.
Szóval maximum 25.000 forint a lélektani határ a billentyűzetre. (Ha figyelembe veszem, hogy a legjobb kiépítésű T430-am van, akkor ez arányos ráfordítás. Hiszen egy új működőképes billentyűzettel ~100.000 forintért még el is tudnám adni. Persze nem akarom eladni.)
Van esetleg valami ismertebb bontó, ahol van esély kapni eredetit?
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Van egy Lenovo T430-am, amelynek ~5-6 év után megadta magát a billentyűzete. Beesett, beragadt a bekapcsoló gomb, ezért nem lehet használni.
Kiszereltem, látom, hogy ez valami gyárilag összepattintott, összeragasztott (?) megoldás...
Lehet az ilyet javítani, vagy jobb, ha veszek egy új billentyűzetet hozzá?
No, de olyat hol kapok? Ez már kifutott, sehol nincsen készleten...
Bármi ötlet arra, hogy az egyébként teljesen jól működő gép hogyan ne legyen elektronikai hulladék?
-
ricsi99
addikt
Szedd le az összes drivert ami kellhet a lenovo honlapjáról... tedd pen-drive re , aztán tegyél fel egy szűz új win 10 -et.
Ne adj neki netet.
Tedd föl a drivereket ,és ha minden jó utánna csatlakozz vissza a netre.
Egyszerübb ez a mutatvány mint kideríteni ,hogy mi a win10 nyűgje. -
bega82
tag
válasz
st3v3np3t3r #18741 üzenetére
Szia!
Nem HP, az csak a korábbi laptopom volt, azért emlegettem.Ez Fujitsu. Lehet én is beszerzek majd egy nagyobb töltőt.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
bega82 #18738 üzenetére
Ebbe a töltős dologba belefutottam én is anno egy HP 8540w-vel. Cseréltem, de töltőt nem tudtak hozzá adni. Így bementem az Aquaba és vettem egy 65W-os töltőt, gondoltam én csak elég lesz. Hát kiderült, hogy nem. Ugyanis a laptop kiírta, hogy a töltő teljesítménye kevés ezért korlátozza a laptop teljesítményét. Megnéztem a gyártó honlapján és elég keményen 120,150W-os töltőket írt. Sikerült vennem használtan egy gyári HP 150W-os töltőt és a teljesítménykorlát feloldásra került
Ha pasztázás és a venti csere nem hoz javulást, akkor a rézhűtőt is javasolt lesz cserélni.
Amúgy milyen HP Workstation ez amiben Intel Xeon proci van? -
Andre
újonc
Sziasztok!
Lenovo z51-70 laptopom van tegnap formáztam le a gépem (win 10 home 64 bit)
de sajnos ha hozzá érek a touchpad hoz azonnal kékhalál, probáltam a biosban beállítani de nem lehet és a touchpad gomb sem reagál!?
Illetve a fényerő sem lehet se gombokkal se a rendszerben állítani hiába probáltam az illesztő programot is visszaállítani régebbire nem lehetett.
tudnátok segíteni? Előre is köszönöm! -
ricsi99
addikt
válasz
bega82 #18738 üzenetére
"Pyttawrx" jól írta.
Ez egy "workstation gép" ezt nem tudod agyonverni... ne csináld azt hogy 0-ra lemerített aksival 100% terheled és semmi baj nem lesz. -
válasz
bega82 #18735 üzenetére
Szia ez workstation gép. Ennek van hőtermelése. De ha nem tudod mivel, és mikor volt pasztázva és kitakarítva, akkor érdemes jó minőségű pasztával (mx-4, noctua nt-h2, vagy tg kryonaut), plusz ha van/kell, akkor a thermal pad-eket is cseréld. Egy korábbi hozzászólásban leírtam, hogy miért nem jók általában a hűtőpadok. [link]
-
ricsi99
addikt
válasz
bega82 #18735 üzenetére
150W -os töltő az teljesen jó.
Gflops is jó... azt jelzi hogy rendben van minden.
Furmárkot szerintem hanyagold... az már nem lenne egészséges egy ilyen régebbi cuccnak.
Sima 3trémárk vagy ilyesmi max ,de ha eddig hibátlan volt a 3d akkor ne is eröltesd.Szerintem ne bánsd a notit... elég jó teljesitménye van ami hőtermeléssel jár.
Ha nagyon zavar a hűtés hangja akkor azzal talán tudod csillapítani ,hogy veszel a noti alá egy hűtőpadot ,vagy szoftveresen leszabályzod a gépet ,de szerintem fogadd el hogy ilyen. -
bega82
tag
válasz
ricsi99 #18734 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Szerencsére a töltőfej nem melegszik, maga az adapter igen, de az sem vészesen. Az van rajta outputnál, hogy 19V ~ 4,22A, a Fujitsu oldalán meg azt találtam, hogy: 19 V / 150 W (7.89 A), ez lehet gond?
Igazából azóta nem is tapasztaltam a jelenséget, töltőre dugva is normálisan működik.
Lefuttattam ezt a tesztet, szépen fent maradt magas tartományban az órajel, és a végén is azt írta ki, hogy stabil a rendszer.
Van még egy FurMark nevű progi, amivel a GPU-t lehet tesztelni, ez megbízható? Kiírja, hogy csak saját felelősségre indítsam el.Bár a videokártyára azt szokta kiírni a windows, hogy "inaktív", amikor nem fut semmi erőforrásigényesebb program, gondolom olyankor az integrált kártyát használja csak... szóval nem hiszem, hogy ez a tegnapi jelenség a GPU miatt lenne.
-
ricsi99
addikt
válasz
bega82 #18733 üzenetére
Cpu-z vel szépen látod az órajeleket
Intelburn test -el pedig felt tudod fűteni.
Amikor fut akor látsz ilyen gflops értékeket
Ha azok csak kis mértékben változnak és nem látszik az órajeleken hogy a cpu-visszavenné a minimumra az értéket akkor jó a hűtésed.
Amugy ez ha jól látom egy komoly laptop ,ami melegedni is fog töltőröl terhelés alatt.
Tesztelned kell ,akkor derül ki mi van.
A töltő ha forrósodik az még nem baj... azt nézd meg ,hogy mekkora watt ,vagy amper van rajta feltüntetve ,hogy elég a a tiédhez.
Gagyi töltő is lehet jó csak a csatlakozása jó legyen és ne terheld túl mert belehal
Csatlakozó hibát meg úgy látod ,hogy maga a töltö fej forró ... de az álltalában akkor belűl meg is olvad.
De ez pici hiba százalék mert ha ott gond van akkor valami elovad rögtön és elmegy a töltésed is -
bega82
tag
válasz
ricsi99 #18732 üzenetére
Köszönöm a tippeket. Az Aida64-el figyelgettem az értékeket, és ott tapasztaltam ezeket, hogy 40-47 fok közöttiek a processzor magoknál mért értékek, "zöldek a csíkok" , a töltőről pedig sárgára-pirosra változik, és 70, néha 80 körüli értékeket is mutat. De amikor "jól" dugom be, akkor töltőről is marad 40-50 között.
A típus Fujitsu Celsius H760.
A stressztesztet még nem mertem elindítani, így, hogy még anélkül is forrósodott. -
ricsi99
addikt
válasz
bega82 #18731 üzenetére
Elöször is mindenféleképp tegyél fel valami programot ami kiirja a cpu és ha van gpu höfökokat.
Másodszor valami tesztprograam terheld le a cpu +majd a gpu +majd mind2 egyszerre.Esetleg az is segitene ha elárulnád a laptop tipusát.....
Ezen felül.. a laptopokat álltalában van 2 fajta energiabeállitás:
Akku: ilyenkor a rendszer igyekszik miél jobban csökkentnei a teljesítményt....
ahogy lehet leveszi a fényerőt/ orajelet /gpu sebességet ilyesmiHálózat:
Itt meg az elérhető maximális teljesitményA hűtési profilt (ventillátor sebességet is ) szabályozhatja
Mindenféleképp elöször számszerűen kell látni a hőfokokat ,utána lehe továbbmenni -
bega82
tag
Sziaszok!
Egy olyan problémám van, hogy nemrég vásároltam egy használ noteboo-ot, és arra lettem figyelmes, hogy iszonyúan zúg a venti, és melgszik.
Egyből pasztázásra gondoltam, meg törött ventillátorra meg hasonlók, de aztán picit módosult a dolog, sőt 2 körben is.Először is az tűnt fel, hogy akksiról nincs ilyen gond, szépen csendben üzemel, csak töltőn produkálja a jelenséget. Utágyártott töltőt adtak hozzá, ekkor már inkább erre kezdtem gyanakodni. Aztán második lépcsőben viszont volt olyan, amikor a töltőn sem volt probléma, szép halk maradt olyankor is, és nem is melegedett nagyon. Szóval jelenleg a csatlakozóra tippelek, de inkább a hozzáértőket is megkérdezem, vagyis titeket.
Az eddigi HP laptomat ilyen szepontból imádtam amúgy, hogy jó masszívan belement a töltő csatlakozója, nem mocorgott, nem kellett parázni, hogy ha a kábelnek nekimegy a gyerek, akkor szakad ki az egészből, ez sajnos úgy tűnik ilyen, vagy legalábbis ez nagyon furcsa, hogy néha "normálisan tölti", néha meg nem, hanem eszeveszetten "pörög" a gép (ez egyénként egy Fujitsu).
Mit gondoltok? Merre érdemes elindulni? -
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #18720 üzenetére
Windows 10 + uefi bios.
Mivel a frissitésekkor hajlamos a win bios frissitést is leszedni ,és az uefi miatt a win is képes beleirni igy előfordul.
Az este még ment és reggel már nem indul a gép ,csak zug és fekete képernyő hibák ,20-40% egy bios ujrainditással helyrehozható.
Én legalábbis azzal kezdek és elég gyakori ,hogy már megy is -
válasz
Graphics #18721 üzenetére
Tipikus tápkör hibák lehetnek
- ha nem kapcsol be a gép,
- vagy nem tölti az akkumulátort,
- vagy akkumulátorról működik, de külső áramforrásról nemDe lehet hogy valami zárlatos lett és ugy ezért van: pl az északi hid alatt zárlat van.. stb
Ezeket kellene kimérni egy szervizzel. Ezek a javítások költségesek is lehetnek, kb 20-25-tól indul a javításuk. de volt már ilye hiba (az pont déli híd hiba volt, ami 65 volt), nyilván ott a gép is félmilliós nagyságrend -
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu S752-es laptop. 3. generációs i5-tel, SSD-vel, tehát jó kis munkagép lenne.Ment is majd egy évet a használt vásárlást követően, de most semmi.
Töltőre rakva világít a LED, veszi a töltést. De bekapcsológombra nem reagál.
Mivel a típust ismerem és szedtem is szét, ezért megnéztem a bekapcsolópanelt is, de kattan a kapcsoló, tehát szerintem az nem lehet hibaforrás.
Tipp kéne merre induljak el ,vagy hogy hogyan zárjam ki az alaplaphibát.Előre is köszönöm
-
rasztee88
csendes tag
válasz
kretenallat #18711 üzenetére
Szia sikerült megoldani a problémát? szívesen ránézünk a szervizünkben, ha gondolod. [link]
( a bevizsgálás ingyenes! )
-
ricsi99
addikt
válasz
Cpu hőfok kicsit magas
Van ez a progi például
ezzel le tudod terhelni a procit "stressz" részénél és közben tudod nézni az órajelet is... ha visszaesik nagyon akkor azt jelenti ,hogy nem megfelelő a hűtés valamiért...
Vagy egyéb bármi számodra szimpatikus tesztprogrammal
Az pl megmagyarázná miért esik a felére az fps-ha a cpu visszavesz a tulmelegedés miatt pl fele sebességre
Vagy az intelburn tesszt progi... ott nagyon jól látszik a gflops értékeknél ha "throttingol" a cpu -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Egy pasztázás lehet nem ártana. De az is lehet, hogy a venti lehalt. Inkább az utóbbira tippelek.
-
ricsi99
addikt
válasz
kretenallat #18709 üzenetére
Nézd meg valami tesztprogrammal a cpu /gpu hőmérségletet.
Ha azok rendben vannak akkor a feladatkezelőben ,hogy nem e pörgeti a háttérben valami a gépet -
kretenallat
senior tag
üdv mindenki!
egy dell g5 5586, 1060 maxQ val mostanában nem akar teljesíteni, értsd: pl csgo főmenüben a szokásos stabil (limitalt) 120fps helyett 40-50 el bohóckodik.
újraindítas néha megoldja a problémát, néha többször is neki kell futni, hogy működjön. tegnap óta meg már kb akármit csinálhatok, nem teljesít.tudna valaki segíteni?
-
ricsi99
addikt
válasz
brielol #18706 üzenetére
G-sync-et a monitor tudja
a driver meg támogatja -
brielol
újonc
Sziasztok, szóval a kérdésem az lenne, hogy mikor megnyitom az nvidia control panelt nem találom a Display(megjelenítés) menüt. A gépben két videókártya van és az armoury crateben sincs ott a GPU gomb, ahol váltani lehetne, tehát ne optimus módban menjen. Egyébként az eszközkezelőben látom mind a két videókártyát.Minden driver fent van és a windows is a legfrisebb. Szeretném be/kikapcsolni a g syncet. Vagy ez már adaptív? Esetleg a g sync egy külső monitorhoz adott támogatás és még a laptopban nincs benne?
-
ricsi99
addikt
válasz
gviktor #18702 üzenetére
Ha biosban nem látszik az eszköz akkor a system recovery semmit sem ér.
Tüneti kezelés de hátha...
Vedd ki az egyik eszközt...mondjuk kiveszed a dvd-t és megnézed ,hogy akkor látja a rendesen a ssd-t... vagy forditva... vedd ki a hdd-t és nézd meg ,hogy a dvd- látja e mindig. -
gviktor
újonc
Szervusztok. Problémák adódtak a laptopommal remélem jó helyre írok.
Probléma: Napok óta egyre nehezebben tud bebootolni a notebookom. A BIOS-ban eltünt a merevlemez és a dvd olvasó is.Így nem lát semmilyen bootolható eszközt. De van hogy mindent lát hírtelen és bebootol a Windows. Sajnos van amikor csak 1-2 óra szenvedés után. És egyre ritkább a sikeres boot.
.
Notebook típusa: Lenovo G500 (i7-3520m, 16 GB ddr3 rám,Samsung 500 GB SSD 750 EVO asszem)
kora: 2014 év elején lett véve újonnan.
állapot: kb 1 éve volt ùjrapasztázva, kitakarítva. Melegedést gondok nem voltak vele. A ventilátornál a külső műanyag borítás kezdi megadni magát, de nem vészes.
Amit próbáltam: Másik háttértárt berakni.Eredmény ugyanaz. Másik Lenovo adapterrel. Nem változtatott semmin. Windows memory diagnostic (amikor épp sikerült bebootolni). DVD olvasóba lemezt berakni. Hang alapján működik de lemezt nem ismer fel a Windowsban (ezt is akkor, amikor sikerült belépni). USB boot nem működik, de amikor új volt akkor se lehetett, àllítólag típushiba.
Amit még nem próbáltam: Lenovo System recovery. A végére akarom hagyni. Btw: Mindent kimentették már.Kérdéseim:Mi lehet a hiba? Mit tudok még tenni? Mit érdemes még megpróbálni?
(Elnézést a gépelési hibákért telóról voltam)
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv, Viktor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Update 08.13. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest