-
LOGOUT.hu
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kardkovacsi
senior tag
Vagy az inverter, mert pont tegnap néztem hogy a legtöbb helyen kifogyott, vagy majd novemberre lesz Fronius vagy SE inverter.
Ne feledjük, Európában már régóta drága az áram és ők előbb léptek. Kiszívták a piacról az invertert de mondjuk hőszigetelés táblát se lehet kapni normál vastagságban. -
Bandit21
addikt
válasz tothbe #30195 üzenetére
Köszi szépen. Tudom hogy relatíve drága, de úgy vagyok vele hogy meg kell lépni és a felét meg a közös kassza állja.
Inflácio, kereslet növekedés, és hiszti felár van, együtt kell élni vele.
Adtak ajánlatot Huawei inverterre is ami tud később akku csatlakozást is de azt mondták semmi se garantálja hogy idén meglesz.
Lehet van egy kvótája erre a kínai cuccra és el kell még sózni párat. Valahol nekem is engedni kell.
Ami tesztet láttam egy ilyenről ott úgy láttam melegszik nagyon.
Nekünk a terasz alatt lesz sztem ott ahol csak reggel süt a nap.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
asdf_
veterán
Mivel most kb. mindenki napelemet akar rakatni, azonnal, és az élőember (írnám hogy lesz, de már jelen idős szerintem a történet) a legszűkebb keresztmetszet. Mennyi realitása van annak, hogy SK kivitelezi az ember a rendszerét? Tehát hogy egy napelemes cég csak az anyagot adja, meg beadja a vonalas rajzot, és csak az inverter élesztése a tényleges munkája? Jogilag ennek van bármi akadálya? Amellett, hogy az ilyenre persze lasszóval sem fog az ember napelemes céget találni, de ettől most tekintsünk el.
-
tothbe
addikt
válasz Bandit21 #30191 üzenetére
Igazából bármelyik lehet. 5 ilyennel már elindul egy-egy string is, de bőven kibírja az összeset egy stringen is. És nem lesz gond, ha az egyik string 8, a másik pedig 9. az nem okoz akkora különbséget.
Az "árengedményre" pedig pont azért mondtak igent, hogy még idén meglegyen. meg mert eleve bőven fog a ceruza az ajánlatban ezzel a kínai cuccal, van miből engedni.By(e) Tothbe
-
Bandit21
addikt
válasz 313313 #30193 üzenetére
Ez 6.8 as lesz és 3 M körüli.
De ha küldesz akár privátban tippet mas cégre aki Szegeden fel teszi idén akkor köszi írok nekik is.Itt az inverter bírja később a 10 et is úgy kértem.
Viszont azt mondtak ha idén akarom akkor ezekkel a cuccokkal lesz meg biztos.[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
313313
addikt
válasz Bandit21 #30191 üzenetére
Még van, aki 4 millába bevállal 10kw-os rendszert, tokkal, vonóval, készre szerelve, védelmekkel, Saj/Huawei inverterrel, Sharp penelokkal....
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
válasz nihill #30185 üzenetére
Itt már bármi meglehet (pláne ha azt nézed, hogy az EU-ban a legdrágább kwh árat a kormány még felszorozta 2,5-el...) , tbc2 agyalását tovább folytatva akármi lehet.
Pláne ha már felröppent a hír, hogy akku nélkül a napelem nem ér semmit. Meg ugya ott van még a 4kw feletti napelemeknél a plusz költség, ami jelenleg 0ft....
Bár áprilisi adat, tegnap látam frisset, ott London már 90ft körül járt, azt hirtelen nem találtam:
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Bandit21
addikt
Valaki mondja már meg, hogy ami ajánlatot kaptam
Solplanet ASW10K-LT-G2 (3P, 2 MPPT, Wifi)
Inverterre
17 db
JinkoSolar Tiger 400W monokristályos napelem modul (vágott cellás, 9 busbaros, TR cella technológia)
Panellel
ott egy vagy 2 string lesz, és utóbbi esetben gondot okoz e hogy 8-9 felállásban jön ki a kettő?
Beszéltem a céggel, mondtam hogy nem jön ki a 450 ezres keret. Mondta az ügyintéző hogy bocs át írja...
Ilyen könnyű 350 ezret spórolni?Vagy azért ilyen engedékeny mert ...?
Nem lesz semmi ebből már idén?regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
llacee
őstag
de akkor ez most hogy van?
Ha fent lesz a 10kw cucc és a fogyasztásomon felül mondjuk visszamegy 800kw többlet.
A múlt évi havi átlagom legyen 800kw
Akkor 0 fogyasztás 800túltermelés mellé a múlt év miatt még fizetek is 800at piaci áron? -
senki68
senior tag
Megfejtettem.
"Egy átlagfogyasztó ma havonta 7750 forintot fizet az áramért, ez a rezsicsökkentés nélkül 50 833 forint lenne. Egy átlag gázfogyasztás havi díja most 15 833 forint, ez a rezsicsökkentés nélkül 131 444 forint lenne. Az átlagfogyasztásig a jövőben is mindenki havi közel 159 ezer forintot - évi 1,9 millió forintot - spórolhat meg a rezsicsökkentéssel."
Azért ilyen magas a kormányzat szerint az energia világpiaci ára, hogy lássa az a buta nép, hogy Viktor király milyen jóságos, és ebben a nehéz helyzetben is még mennyit lehet spórolni az ó jóságából adott átlagfogyasztás rezsicsökkentéssel.
Mennyivel jobban hangzik, hogy havonta 159 ezer Ft-ot /van aki nem keres ennyit havonta/ mint a valóságban 38.500Ft-ot. -
varek
csendes tag
Az lenne az igazságos, hogy a túltermelés kifizetése is a piaci árhoz igazodjon
-
varek
csendes tag
Ráadásul Az elmút év fogyasztást veszik figyelembe amire már a fogyasztónak nincs semmi ráhatása visszamenőle....
-
varek
csendes tag
Szerintem alkotmányellenes bevezetni egy ilyen jogszabályt adni rá kettő hét időt, ami több millió ember életvitelét határozza meg. Ezt megfogják támadni itt vagy az EU-ban
-
snooze
veterán
válasz korcsi #30179 üzenetére
igy van,az áramnál lehet havi elszámolást az átlag alapján,de a gáznál nem volna fair a téli-nyári használat miatt,ott ugy lenne az ésszerü,ha elosztanák az éves fogyasztást 12vel,aztán havonta fizetni egyforma összeget a megfelelö dijjal..igaz,ez most is igy müödik,aki ezt a formát használja..
GO Gunners!!!
-
HÁZIGAZDA
válasz stickermajom #30177 üzenetére
nekem 2019. óta lesz a harmadik tört évem , ráadásul raktam fűtőkábelt a kocsibeálló alá, amikor térköveztem, és a nyomorult impulzusrelé tavaly valamelyik áramszünet után magától bekapcsolt és hetekig ment, mire észrevettem a kis visszajelző lámpáját. kb. 2000 kwh elégettem így, hihetetlen boldog leszek, ha ebből számolják ki most az átlagfogyasztásom, amit azonnal ki is fizettetnek...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
snooze
veterán
-
313313
addikt
Aztán kicsit tovább mennek a törvényben, és ugrik a szaldó is....
Logikát ne keress, itt bármi lehet. Hoznak törvényt ma, holnap hatályba lép, visszamenőleg 2 évvel...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
snooze
veterán
józan paraszti ésszel az lenne az elfogadhato a jövöben is,hogy amennyit fogyasztasz,annyit visszatöltesz ugyanolyan áron,bármennyibe is kerül,mivel azt a szomszédaid tulajdonképpen elhasználják,és az ugyanannyiba van a szolgáltatónak is,igy kvittek lennénk..most igy van..
GO Gunners!!!
-
bekesizl
csendes tag
válasz tonic85 #30163 üzenetére
A mi teleink mellett tisztán villannyal szerintem még ez is nagy kihívás.
Az idei december/január még egész jó volt (napelem termelés szempontjából).
Sógorom mesélt előző évekből olyat, hogy a 4kW-os rendszere a november-december-január-február hónapokban összesen sem hozott annyit, mint egy szép nyári hónapban.Amit szerintem el lehet érni, hogy minimálisra csökkented a villanyfogyasztásodat. (akkor fűt a hőszivattyú, amikor süt a nap, és nem víztartály pufferbe, hanem a jól szigetelt épületbe)
De teljesen független szigetüzemnél mondjuk egy hőszivattyú kompresszor indítóáram már sok gondot tud okozni. (2kW névleges villamos teljesítményhez indításkor a 3-4 szerese)
Napkollektorral meg a nyáron nem tudsz mit kezdeni a sok meleg vízzel/energiával, ha télhez méretezed.A Naplopó nevű cég foglalkozik már régóta napelemekkel meg napkollektorral is Magyarországon (például). De hogy fűtésben mennyire utaznak, azt nem tudom.
-
-
tbc2
tag
válasz snooze #30156 üzenetére
Jó, ez tiszta sor, hogy normál esetben így van. Csak most a rezsicsökkentés-csökkentés kapcsán nem tudom, hogy mi lesz a szitu. A tavalyi év átlagfogyasztása számít. Nekem mennyi a tavalyi évem átlagfogyasztása?
a) 0 kWh, mert annyi van beállítva az MVM-nél havi átalánynak, hiszen napelemes vagyok?
b) 5000 kWh, mert az 1.8.0-n ennyit fogyasztottam?
c) 0 kWh, mert az 1.8.0-n 5000 kWh-t fogyasztottam, de cserébe a 2.8.0-n 5000 kWh-t vissza is termeltem?Ettől nem függ más, mint az, hogy az augusztus 1 utáni időszakban én most a gatyámat ráfizetem a villanyszámlára, vagy 0 Ft-ot fizetek, HA a szaldóelszámolást nem nyírták most ki ezzel.
-
313313
addikt
válasz stickermajom #30152 üzenetére
Az összes egyetemes lakossági ügyfél számlázója az MVM lett ...
-
HÁZIGAZDA
válasz stickermajom #30152 üzenetére
hát ebben én majdnem biztos vagyok, hogy így lesz
-
bekesizl
csendes tag
válasz tonic85 #30154 üzenetére
Nem gondolom, hogy ilyen komplex dologgal cég foglalkozik, amire garanciát is vállal.
A sokat emlegetett FB Szigetüzemű napelem-es csoportban is előfordulnak "elvadultabb" részmegoldások.
Az általad felsorolt cuccokat egy vezérlésbe összehozni már önmagában is kihívás, meg erre jó algoritmus találni.
Nekem például csak egy Energiakulcs nevű rendszerem van egy jól szigetelt, új építésű házba. Már annak a vezérlése is elég bonyolult. Én most ennek a kiegészítésén dolgozom napelem termeléssel összehangolva, de önmagában már ez is két vezérlő és az inverter összehangolását kívánja.
-
bigdady
nagyúr
MVM sem tudja mikortól lehet bevezetve hogy csak a hibrid rendszert lehet elszámolni, de ha 2024 után törvényben változik mindegy a 10 éves szerződés a nem hibrid rendszerre az kuka, akkor veheted az új invertert (ha nem kompatibilis) és akkupackot
[ Szerkesztve ]
-
varek
csendes tag
Most tették fel a napelemet nagyjából 1 hét múlva óracsere és nem lesz fogyasztásom sőt túlfogyasztásom lesz ezért az előző év miatt fizetek egy évig a következő óraleolvasásig 45 Kw túlfogyasztást havonta amelyet majd egy év múlva kapok vissza. Hát ez szörnyű, ha így lesz
-
asdf_
veterán
Azért a portfolio is meg tud lepődni dolgokon....
"Ha ugyanis ebben a formában valósul meg a piaci árak lakosságra történő ráeresztése, akkor a családoknál szinte azonnal jelentkezni fognak a magasabb rezsiszámlák, ami viszont jó hír az államnak, amelynek nagyon szüksége van a plusz pénzekre. "
Bakker, ez a célja az egésznek, hogy az érintett egynegyednél érvényes 250 Ft-os áramának meg 900 forintos gázának az áfájából havi 10-20 milliárd befolyjon meg ne kelljen a különbséget dotálni és ez a pénz AZONNAL meglegyen...
[ Szerkesztve ]
-
tbc2
tag
Nekem ez nem tiszta. Az eddigi fogysztás alapján fizetne MIT? Nyilván amit fizetni fog, az az augusztus 1-től TÉNYLEGESEN elfogyasztott áram mértéke lesz. Az, hogy a tavalyi évi átlagfogyasztásodat veszik alapul, és az alapján fizeted az augusztus 1-től időszakban is a számláidat, az azt fogja eredményezni (egy önmegtartóztató új fogyasztási viselkedési minta esetén), hogy jóval többet fizetsz be, mint amit fogyasztasz, ergó meghitelezed az áramszolgáltatót, ami többletet majd elszámoláskor egy az egyben visszakapsz. Azt gondolom, hogy ez lehet itt most a cél, a "pénzt MOST".
Eddig volt éves 3500 kWh a fogyasztás, az havi 10.800 Ft-os számla. Mostantól lesz 2500 kWh a fogyasztásod a megváltozott fogyasztási szokásaid miatt. A 3500 kWh fogyasztásod alapján kapod mostantól kezdve a számlákat (2500-at olcsón, és 1000-et drágán). Rengeteg pénzhez jut így a szolgáltató/állam, és majd visszaadja neked ezt a rengeteg pénzt egy év múlva.
Amire nem találtam választ, az az, hogy a napelemeseknél UGYE nem csak az 1.8.0, hanem a 2.8.0-1.8.0 lesz a tavalyi fogyasztásunk... Nem akarok sokat hitelezni amiatt, hogy 2021-22 telén spóroltam a gázzal, és légkondival fűtöttem agyba-főbe. Az átalányhoz 0 kWh/hó van beállítva, azt extrapolálhatják!
-
snooze
veterán
válasz Bandit21 #30145 üzenetére
valami csak alapnak kell venni..én gáznál minden hónapban egyforma összeget fizetek,igy az elözö évi fogyasztás alapján osztják el,viszont ezt tudod egy naptári évben egyszer módositani..igy ha mondjuk kalkulálnak havi 200-at,azt te tudod most még modositani kisebbre..
[ Szerkesztve ]
GO Gunners!!!
-
axioma
veterán
Egyreszt fenntartom a tevedes jogat, masreszt engem nem erint (mar harmadik eves lesz a rendszerem sajat kp-bol, me'g a 0% thm-es jatszott volna ha nem lett volna alacsony az elozo ev es ott is csak szolgaltatoi dijak nelkul lehetett finansziroztatni), igy csak emlekszem hogy volt anno errol egy thread, es nincs most kapacitasom megnezni.
A tarstopikban korabbra kereses se hozza elo? A bovitesnel a 32A feletti amperdij remlik hogy nagyon ki volt emelve, nyilvan ami normal villanyszereles (merohely szabvanyositas) az nem, csak a szolgaltatonak megfizetendo tetelek. -
totron
addikt
Egyéni napelem panel beszerzése.
Egy ideje nem követem, de az utolsó infóm, hogy 200W/panel/30 ezer ft-ért vásárolható használható panel. Ez mennyire reális? Milyen típusok ajánlottak? Nem olcsójánoskodni akarok, az optimumot keresem, de az erre fordítható anyagiak is szűkösek. Nem rendszer: 1 vagy 2 panelben gondolkodom, az ehhez a teljesítményhez társítható felhasználásokhoz, tehát nem világmegváltás, de a jelenlegi, kormány által szabott kedvezményes kWh-limitbe épp csak hogy bele tudom paszírozni magam. Kérdés, hogy:
- A bejelentés következtében mennyire fognak megdrágulni a panelek országunkon belüli vásárlás esetén? Érdemes ezzel iparkodni? Esetleg ez nem oszt, nem szoroz, mert így is úgy is külföldi beszerzés lesz és már eleve emelkedettek a világpiaci árak?
- A fent említett kapacitással érdemben mennyi fogyasztást váltanék ki egy ilyen kisberuházással (egyelőre akksi nélküli a terv, egy töltésvezérlővel egészülne kis csak), vagyis a megtérülési ideje érdekel gyakorlati tapasztalatok alapján. Tehát nem keresek kivitelezőt és szigetüzemű történet, köszönöm. -
süti5
őstag
Remélem nem így lesz, mert ez szörnyű....Eddigi fogyasztás alapján fizetne az ember....
[link] -
kiir
tag
válasz axioma #29769 üzenetére
Volt róla szó, hogy az otthonfelújítási támogatásban nem lehet elszámolni a tervezés és áramszolgáltatói engedélyeztetés díját. Én azonban nem találom a hivatkozott taxatív felsorolást sehol a jogszabályban vagy a MÁK vonatkozó oldalain. És a társtopik sem sokat segít: csak annyit látok, hogy a tervező nem lehet a rokonom, és a tervezésnek a kivitelező számláján kell lennie.
Valamit talán elnéztem? Tudsz ebben segíteni?
-
veterán
Mit gondoltok a panelek homlokzati elhelyezéséről? Téli fogyasztásra optimalizálnék, akkor a nap egyébként is sokkal alacsonyabban jár. A fal déli tájolású, ezekre szórnám fel a paneleket 5-6 méteres magasságban.
-
bekesizl
csendes tag
válasz tonic85 #30137 üzenetére
Nem hiszem, hogy Magyarországon sok ilyen jönne szembe.
Az OpenEnergyMonitor angol fórumán [link] van egy kanadai emberke, akinél az említett dolgok jelentős része van (szélerőműben nem vagyok biztos).
Egy összefoglaló leírást nem találtam, de volt pár posztja, ahol voltak képek meg leírás is egyes részletekről.
Egy nem túl meleg kanadai régióban trópusi növényes melegházai vannak.
Elég sok saját barkács dolga van, a posztjai alapján sokat foglalkozott a dolgokkal. -
tonic85
csendes tag
Sziasztok!
Olyan leírást, vagy szakembert keresek, ami/aki akár kombinált (napkollektor, napelem, háztartási kis szélerőmű, hőszivattyú, puffertartáj) megoldást tud egész évre kiterjedő, hálózattól független fűtésre és áram ellátásra. Nem az anyagi megtérülés lenne a cél, hanem az energiabiztonság.
Köszi előre is. -
senki68
senior tag
válasz KilgoreTrout #30130 üzenetére
Egészen más telepítőként regisztrálni, vagy létrehozni egy telepítői platformot. A platformot csak akkor adják, ha van SE engedélyed. Az min. 1 tanfolyam.
-
KilgoreTrout
senior tag
Az ottani bérekből könnyebb kifizetni a 8x emelést, mint nálunk a 6x-osat...
Amúgy most ez nem szankció, az oroszok saját maguk fenyegetnek azzal, hogy nem fognak gázt küldeni. Ha meg az EU, vagy bárki enged a fenyegetésnek, akkor hol a megállás? Ukrajna után Lengyelországból is kérnek egy darabot, ha jövő télen is akarunk gázt?
-
tothbe
addikt
Mondjuk az ilyen telepítőnek erősen megkérdőjeleződik a szaktudása és a jogosultsága is SE felszerelésére. Hiszen neki tudnia kell, hogy ő tud telepítéskor az SE supporttal csinálni neked felhasználót, vagy ha már van SE felhasználód, akkor annak jogokat osztani a rendszerhez.
Persze ha hivatalos SE support nélkül teszi fel, akkor is működik, mint inverter, de nincs kifelé kapcsolata, ergo monitoring sincs. Éljen a szürke/fekete biznisz. Én biztos feljelenteném a kivitelezőt, ha nem oldja meg.By(e) Tothbe
-
KilgoreTrout
senior tag
Elvileg csak a telepítő tud regisztrálni. Van külön telepítői alkalmazás, amibe beírva az inverter sorozatszámát, regisztrálásra kerül nála a rendszered. Ezután tud ő adni jogosultságot a webes felületen keresztül. Elvileg kapnál egy meghívót, amivel regisztrálni tudsz felhasználóként.
Ha nem hajlandó regisztrálni magához a telepített rendszert, az is megoldás, hogy csinálsz te egy telepítői accountot (bármilyen cégnévvel, nem ellenőrzik) és regisztrálod te, mintha te lennél a telepítő. Így teljes jogosultságod lesz.
Mondjuk nem tudom hogy akar garanciát vállalni a telepítő, ha ő nem lát rá a termelésedre és az egyéb adatokra.
-
veterán
válasz Andras6800 #30107 üzenetére
Agyrém az egész. E-on oldalán a piaci ár 94,12 forint. Nem tudom, hogy jól értelmezem-e a lenti táblázatot, de ez messze van a sajttájon elhangzottól.
-
félisten
válasz snooze #30109 üzenetére
Ha faja gyerekek tudnak lenni ebben a helyzetben akkor nagyon ugyesek lesznek.Szerintem midenki leszarja ha ok marketingelnek,csinaljak,legyen az ovek a siker.
csak ne legyen ilyen brutalis emeles.Jelenkeg az eu unio a saját dugajaba dől az orosz szankciókkal.A nemetek es a hollandok mar bejelntettek a maguk emeleset,van ahol 8x ar megy ra.kiemelem 8x ,mert edfig extra kedvezmenyes aron kaptak energiat,vedett vallalkozasok.Van olyan pék halózat a hollandusoknal ami 110 eve mukodik es a hir kapcsan azt mondtak lehúzzák a rolót.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
varek
csendes tag
Mondjuk nekem egy hete szerelték fel a rendszert a telepítő nem adott hozzáférést a monitoring rendszerhez azt közölte majd az eon ad. Aztán felhívtam az eont akkor döbbentem rá, hogy azt se tudják miről beszélek Aztán végül küldtek egy pdf fájlt amiben le van írva hogyan kell regisztrálni a SolarEdge felületére. Regisztálást követően kaptam egy levelet amely tartalma ez:
Kedves XY,
Szeretnénk megköszönni Önnek, hogy otthonát a SolarEdge-en keresztül látja el árammal.
Rendszere termelésének és energiafogyasztásának könnyű követése érdekében vegye fel a kapcsolatot telepítőjével, hogy minden felügyeleti képességhez hozzáférést kapjon.
Töltse le a mySolarEdge alkalmazást, hogy megtekinthesse napelemes inverterének állapotát vagy hozzáférjen a SolarEdge támogatási központjához. Amikor telepítője megadja Önnek az engedélyt, a mySolarEdge-ben is képes lesz megtekinteni rendszerét.De a telepítő és az eon egymásra hívatkoznak és nem adnak semmit.
Egyelőre az van, hogy én beregisztráltam, de is léptem de, nem látom a rendszert mert nem kaptam felhasználói jogosultságot.
-
varek
csendes tag
válasz hatala #30122 üzenetére
Attól függ milyen invertered van, de van az Eon SolarHome-nek is egy alkalmazása azt igényelni kell. Idézek az AFSZ-ből
7 EEM a HMKE termelésének nyomon követése érdekében az Ügyfél számára az E.ON Home elnevezésű applikációt biztosítja.
Az E.ON Home előzetes regisztráció után érhető el (Fronius, Solaredge, Sungrow inverterek esetén), amelynek menetéről e-mail
útján EEM tájékoztatja az Ügyfelet. Az E.ON Home használata esetén az Ügyfél eszköze továbbítani fogja az Ügyfél termelési
adatait az E.ON Home platformba, így Ügyfél láthatja ezeket az adatokat az applikáció használata során.
Az E.ON Home adatkezelési tájékoztatója a regisztráció során, illetve a https://app.home.eon.com/more/privacy-policy - oldalon
érhető el. -
hatala
tag
Sziasztok.
Melyik alkalmazást kell letölteni az okos mérő órához EON hálózat területén, hogy lássam a fogyasztást, termelés mozgását, miután beüzemelték a napelem rendszert?
Köszi a választ.
-
HÁZIGAZDA
válasz stickermajom #30113 üzenetére
igen, ez így van és lesz, viszont alábecsülöd, hogy mennyire kukák
(egyébként meg rendesen csinálva ez úgy nézne ki, hogy tervezik, konzultálnak mindenféle szereplőkkel, beindul egy társadalmi egyeztetés, beindul a lobbi és ellenlobbi, ennek a kormány értelmes módon ellenáll, majd születik egy átgondolt, megérlelt törvény, ami mögött már valamiféle konszenzus is van. ehelyett van ez az éjfélkor egyéni indítványban összeb.szott valami. ne csináljunk úgy, mintha a pazar jogalkotói minőséget csak a kommunikációs hibák szabotálnák)
[ Szerkesztve ]
-
Andras6800
senior tag
válasz stickermajom #30113 üzenetére
Kár, hogy nem lehet kommentet lájkolni
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
korcsi
veterán
A rezsicsökkentéssel kapcsolatban:
A júniusi végelszámolásban a túltermelésemet ugyanúgy számolták el mint ha fogyasztás lett volna 1320KWh A1 kedvezményes díjjal a felett pedig A1 díjszabással. Tehát az energia díjat maradéktalanul kifizették.Ha most ezen nem változtatnak és a szaldót nem erőltetik akkor:
1320KWh-ig fizetnek 4,39Ft/KWh-t 1320KWh és 2523KWh között 6,31Ft/KWh-t és felette a piaci árat "kellene" logika szerint
Ezzel így talán lenyelhetnénk a békát cserébe a szaldó maradhatna.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
stickermajom
addikt
Mivel H tarifáról eddig nem volt szó, ezért nem tudunk semmit és a “fel sem merült bennük” erős kijelentés. Elszúrták a kommunikációt (megint), a magyar pánikol és hőbörög (megint), a szavazatok féltése miatt pedig kapunk majd valami felpuhított értelmét vesztett valamit (megint).
-
macii97
senior tag
-
senki68
senior tag
válasz Andras6800 #30107 üzenetére
Az meg csak nem akar kijönni. Még a KATA kinyírása sem jelent meg.
Mondom én olyan lesz ez mint mikor bezengték hétfőtől bezárunk mindent.
Kivéve azt a rakás kivételt. -
senki68
senior tag
Nem a hőszivattyúst büntetik, csak sajnos eddig tart az ész, hogy bármit csinál azt fűnyíró elven. Kaszál mindenkit.
Elvileg még van esély, ha még lehet hinni nekik.
"A Fidesz mindig is a rezsicsökkentés pártján állt, és a rezsicsökkentéssel eddig is, és ezentúl is, meg fogjuk védeni a családokat. Van olyan háztartás is, ahol csak villanyt használnak, és gázt nem. Sok mindenben gondolkodunk. (…) Gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a Facebook-hozzászólások, és ezeket a problémákat mind-mind asztalra hozzuk, és ezzel nagyon komolyan foglalkozunk, mindenkin segíteni szeretnénk" -
Andras6800
senior tag
válasz 7Heads Drago #30029 üzenetére
Nem tagadom, lehet kicsit kesz kusza a fogalmazás.. de aki akarja érti, aki nem az meg beleköt
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
HÁZIGAZDA
válasz #71496704 #30100 üzenetére
abból a szempontból ez fingfűrészelés, hogy
- nem mondtam olyat, hogy a magyar áram orosz gázból készülne
- annyit mondtam, hogy áram millió módon készülhet, gázzal ellentétben
tehát hülyeség a hőszivattyúst büntetni.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
gukker1
tag
Sziasztok!
Azzal kéréssel fordulok hozzátok,hogy akinek 5KW körüli napelemrendszere van,fel tudna-e tölteni egy hozam ábrát a megtermelt áramról,az elmúlt verőfényes,felhőmentes napokról,(ha lehet többről is),főleg a megtermelt áram mennyisége,illetve a grafikon görbülete érdekelne.
Akár priviben is.
Köszönöm előre is"WE BREAK FOR NOBODY"
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)