Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Sziasztok, tudnátok ajánlani domain szolgáltatót? (Vagy akármi is legyen a pontos megfogalmazás Olyanra gondolom, mint a CloudFlare)
Meg vagyok elégedve a CloudFlare -el, az egyetlen problémám, hogy nem lehet egyszerre sok DNS rekordot törölni, ami nagyban megnehezíti az egészet és természetesen a support adatvédelmi okokra hivatkozva nem törlik őket.
Amire nekem szükségem lenne:
- Vagy korlátlan DNS rekord támogatása , vagy minimum 3000
- Bulk import (Este van már, nem találom hirtelen a legjobb magyar megfelelőt De szerintem ebben a topikban mindenkinek van egy minimális angol tudása)
- Bulk deleteKöszönöm Az ár nem számit, de ha lehet azért havi 50 dollár fölé ne menjünk. Jah igen, azért írtam ide, mert a Domainekkel kapcsolatos kérdések topikot senki sem olvassa.
Szép estét,
[ Szerkesztve ]
-
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Olyan problémába ütköztem hogy van egy hálózat 192.168.1.x (dhcpvel)
Van egy másik hálózat a sulié ami 172.16.x.x hálózat. Itt lenne a domain vezérlőAnno úgy volt megoldva hogy a két intézmény tudjon kommunikálni hogy irányított wifivel és router segítségével.De ez elavult már és netezés letöltés lassabb. Így bevezetésre került egy UPC internet boxal ami dhcpzik a gépeknek.(192.168.1.x hálót).
Azt szeretném hogy elérjem a 172.16.2.11 cimet 192.168.1.x hálózatról mert a gépek tartományba vannak.
Hogy lehetne ezt kivitelezni vagy mit állítsak be és hogyan?
Átjátszó router egy cisco rw130w as.Sajnos site to site vpn valahogy ezzel az eszközzel nem jött össze így alternatívát keresek.
-
Drag77
senior tag
válasz kriszrap #23609 üzenetére
Ha jol értem most a két lan közt interneten megy a kapcsolat? Site2site vpn nélkül sehogy ez esetben.
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
-
kriszrap
tag
Üdv ismét.
Beállítottam a vlnat amennyire tudtam.
1-2 porton 192.168.1.x hálozat mindegyiken kapok címet rendeset.
3-4 porton 172.16.x.x hálózaton is kapok a távoli dhcp szervertől.
Sajnos az egyik hálózatból a másikba nem tudok pingelni. Sehogy se látja egymást a 2 háló.
roting tableba benne van csatolok képeket.
[kép] [kép] [kép] [kép]
Hol rontottam el?? Vagy hol nem állíthattam be valamit ? -
-
-
Tuib
aktív tag
válasz #42556672 #23611 üzenetére
Nem tudom a per darabszámot, sem pediglen mi a különbség a a service és a szolgáltatás közt, de elhiszem, hogy több.
A második felére: mint ahogyan AWS-ben sem. Illetve az AWS egyáltalán nem klasszikus IT Adminoknak készült szvsz.
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
looser
addikt
Sziasztok!
Ismét Exchange 2019... Létrehoztam egy terjesztési listát EAC-ben, felvettem rá a usereket. Terjesztési lista esetén ugye az adott email címre érkező leveleket továbbítja a hozzárendelt userekhez. Kintről is kapnak, így az is be van állítva. Tesztképp küldtem egy külsős címről, megkapják, egyikük válaszol és a válaszban ott van a terjesztési lista mögött álló személyek neve és email címe. Ez kikerülhető vajon?
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
Lifer092
senior tag
Egy *lehet* fogyatékos kérdés, de felteszem.
Adott egy helyiség ahol újonnan netet kellett kiépíteni. Ezt átmenetileg egy 10/100-as POE képes switchel oldottam meg, viszont mint kiderült baromi lassú a net ott. IP ütközés nincs, ping 4 ms. Gondoltam kipróbálom hogy milyen lenne egy Gigabites switchel ami szintén POE. Azért kell POE mert van 2 kamera, így azok a tápfeszt is innen kapják. Az érdekes dolog hogy a gigabites switchel nincsen uplinkem. Kihúzom, vissza a 10/100-as, azzal van. A cégen belül mindenhol gigabites switchek vannak, bérelt vonalon van optikai netünk. Maga a net egy pár irodával odébbról jön egy 48 portos Aruba szintén POE képes switchből. Onnan indul el egy másik irodába, majd még jóval előttem valaki ott patchelte ki egy fali aljzatba, majd onnan megint elindul egy másik fali aljzatba és végül innen megy el abba a helyiségbe ahová most kellene a net. Az aljzatok mindegyike ugyanolyan színsorrendben van kötve. Az Aruba switchen lekapcsoltam arra a portra a POE funkciót ahonnan a kábel indul hátha esetleg az kavar, de nem.
Ez mi lehet hogy 10/100-al van net, Gigabites switchel már nincs? Csak ezen az egy területen van ez a probléma. Maga switch biztosan jó, máshol leteszteltem.
[ Szerkesztve ]
-
Lifer092
senior tag
válasz #64791808 #23631 üzenetére
Semmi ilyen, konkrétan én úgy vettem át az IT infrastruktúrát 5 évvel ezelőtt hogy egy épkézláb műszaki rajz, dokumentáció nem állt rendelkezésemre, semmiről. Szóval konkrétan azóta is próbálok sz.rból várat építeni. Elég sokmindent sikerült már helyretennem de még elég sok a vakfolt a hálózatban. Már rávettem a céget hogy a nagyon trágya össze vissza kötött részeket egy az egyben újra kell építeni. Ilyen pedig elég sok van.
-
pdave
aktív tag
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Adott egy WS2019 szerver, NEM tartományi tag, de szeretnék belőle elérni egy tartományban lévő (tartományi hitelesítő adatokkal elérhető) NAS-on tárolt adatokat.A szokásos köröket megfutottam (DNS client, FDPH, FDRP, SSDP, UPNP Device Host), de nem hajlandó addig listázni a megosztásokat és azok tartalmát, amíg a hitelesítő adat kezelőben (credential manager) fel nem veszek egy megfelelő felhasználót, azaz nem kérdez rá, hanem egyszerűen visszautasít. (Fixen felvenni meg nem szeretnék.)
Erre van valakinek megoldása?
(A NAS egy Syno.)[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
veterán
válasz VeryByte #23637 üzenetére
Paraszt megoldás, de a syno-n csinálni egy lokális accountot, és azt bedrótozni a szerverbe?
@Lifer092: az új switchen adott porton állíts kézzel fix százas sebességet, hátha úgy összejön. A kábelezés miatt lehet, hogy a giga már nem áll össze, de a száz még igen, csak az automata sebesség meghatározás valamiért elhasal.
[ Szerkesztve ]
-
kriszrap
tag
Vagy ez jó hogy átjáróként van megadva routingnál?
De olyat is láttam vlan bonjour az mi lehet?
Meglehet jelölni melyik vlanra legyen igaz.
[kép][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok, van egy Exchange 2013 szerver, globálisan, illetve a send/receive connectoroknál is beállítottam egy 150MB-os limitet, a mailboxoknál minden unlimited. Mégsem fogad a szerver 24MB-nál nagyobb mailt. Mit nem állítottam át?
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
A malwarebytes ezeket találta:
Ezek mik lehetnek?
C:\System.sav\util\desktorder_x64.exe
C:\system.sav\util\oobxmod.exe
C:\system.sav\util\bf64\bfhandler64.exe
C:\system.sav\util\bfhandler.exe
C:\system.sav\util\desktorder_x86.exe -
kriszrap
tag
Sziasztok ismét én.
[kép]
Így állítottam be a vlan hoz a portokat.
Az a kérdésem hogy jól állítottam be a hoz hogy lent említett hálózat egymással tudjanak kommunikálni?
1-2 porton 192.168.1.0 3-4 esen 172.16.0.0 hálózat van . -
törölt tag
@Timer: nincs mail rule
@bogabi: az Exchange elott nincs semmi, szolo Exchange server, sem spamfilter, sem Edge Transport, sem smarthost, semmi
@pdave: minden global beallitas stimmel, minden connector beallitas stimmel, es minden user mailbox beallitas unlimited
A szerveren valahol megis van egy 24MB-os limit elrejtve, es nem fer a hulye fejembe, hogy hol...
-
radi8tor
MODERÁTOR
HyperV OS-ben ha nincs grafikus felület akkor hogyan tudom megnézni hol tart a RAID5 rebuild?
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest