Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@no
tag
válasz novakalex #17230 üzenetére
Szia!
Mi a "Picipuha" Synctoy nevű programját használjuk. Több mappát is be tudsz állítani, hogy hova szinkronizáljon és meg tudsz neki adni hálózati meghajtót, ami nincs felcsatolva, csak van hozzá jogosultsága mondjuk a usernek.
Nálunk úgy van megoldva, hogy:
Synctoyban ki van jelölve a mappa, amit szinkronizál és egy hálózati mappa. Feladatütemező pedig minden bejelentkezéskor elindítja a cmd-ben futó synctoyt, ami szépen megcsinálja a szinkronizálást. /Tudsz kivételeket megadni, hogy milyen típusú fájlt ne szinkronizáljon, meg lehet nem szinkronizálásra is beállítani, stb. / -
M@no
tag
válasz sanzi89 #17367 üzenetére
Azt hittem, hogy csak nálunk szarakodnak. 10 db-t használok Endpoint Manager Relayként a telephelyeknél, de furcsa módon nem az összes áll bele a földbe újraindításkor. Kb.10-ből 3-4. A hibát, amit jelzett, azt RAM-ra írta, de simán el tudom képzelni azt amit te mondasz, hisz 0-24-ben mennek. Nálunk 8-on Win10 megy, a maradék 2-n Win7. /Nálunk Microtower kiadású van./
[ Szerkesztve ]
-
M@no
tag
válasz Fooler89 #17400 üzenetére
Nálunk Win10 Enterprise 2015 LTSB verzió van fent, Cortana, az áruház, meg hasonló nyalánkságok kiirtása miatt. Szerintem jól működik, de nem én készítem az Image-t, így pontosan nem tudom, még miket szokott a kolléga kiszedni belőle. Viszont nem Iskola, de állami cég.
-
M@no
tag
válasz sellerbuyer #17492 üzenetére
Innen ki tudsz indulni, nem próbáltam még, az tény, csak a sima net use-t.
https://www.lifewire.com/net-use-command-2618096Szóval kb, így nézhet ki:
net use x: \\szerver\megosztas /user:domainneve\akarkicsoda /persistent:yes -
M@no
tag
válasz [HUN]Zolee #17675 üzenetére
Simán megoldható, az a kérdés, hogy milyen e-mail címet használtok. Mondjuk O365-el szerintem lazán kivitelezhető, csak a gépeken kell az Outlook kliens, bár elég akár a böngésző is, a telefonon viszont mindenképp érdemes klienst használni. Ha gmailes cím, azzal is elvileg gond nélkül megoldható.
-
M@no
tag
válasz [HUN]Zolee #17680 üzenetére
Nm.
Nézd: Gmail Outlookba Így akkor a kliensbe szedi le és szinkronizálni tud, stb, stb. -
M@no
tag
válasz Gorgonka #17892 üzenetére
Én csináltam ilyet lassan 3 éve, és számomra nagyon hasznos volt. Addig nem sokat tudtam az AD, GPO, és egyebekről.
Azóta meg ha kicsit felfrissítem a tudásomat, akkor egy Cisco-s routert is be tudok állítani port védelemmel, vlanokkal, etc, etc
Alapnak szerintem tökjó, ha amúgy nem ismered még nagyon a dolgokat. -
M@no
tag
válasz Gorgonka #17897 üzenetére
Valószínűleg igen, bár ez az esti tanfolyam teljesen jó.
Amúgy nálunk a tanfolyam után a 2 éves Cisco CCNA képzést 0,5 év engedménnyel csinálhattam volna meg. Csak már nem volt kedvem akkor épp további 1,5 évig kedden és pénteken délután 5-től 8-ig és szombaton reggel 8-tól este 8-ig a padot koptatni. -
M@no
tag
válasz Gorgonka #17900 üzenetére
A papírok országában élünk, és a tudás miatt szerintem nem kidobott pénz, de ezt neked kell eldöntened. Nekem jó alapokat adott. Windows és Linux szerverekről is tanultunk, de a Windowst erősebben, de ott is csak gyakorlatilag a lényeg az volt, hogy AD-t tudjunk "birizgálni", Group Policyban elboldoguljunk, IIS-t tudjunk kezelni. Weboldalt létrehozni. /Kicsit inkább netes rendszergazda jellegű volt az én képzésem./
De a hálózatos része baromira jó volt és hasznos. -
M@no
tag
válasz Döglött Róka #18106 üzenetére
Igen. Ott van, ráadásul nem is a frissebb. Windows 10 Ent. 2015 LTSB verzió.
-
M@no
tag
válasz Döglött Róka #18108 üzenetére
Sajnos nem én vagyok érte a felelős, de továbbítom a kollégáknak és köszi a leírást.
-
M@no
tag
Konica van nálunk is, a nagyobb fajtából. c454e típus. Elég jó, de az egyiket úgy elállítottam, hogy mindig kéken világítanak a ledjei.
Kis gépnek meg 2 éve Sharpok lettek behozva, na hát azok... magamtól sose rendelnék még egyszer. Kollégák panaszkodtak rá sokat főleg, nekem kevés közvetlen kapcsolatom volt velük, de az épp elég. -
M@no
tag
Lenne valakinek ötlete rá, hogy miként tudnám megakadályozni, hogy a Win10 engedje egy program több példányban való futását? Akár GPO-ból, vagy csak valami más megoldás?
Próbáltam keresgélni gugliban, de nem jó kulcsszavakat használok valószínűleg, így nem jó eredményeket kapok vissza.@IBR: Bocs, nem válasz akart lenni neked.
[ Szerkesztve ]
-
M@no
tag
válasz E.Kaufmann #18650 üzenetére
Konkrétan most az Office 2016-nál vettük észre, hogy Win10 alatt lazán megnyit akár 4 Outlookot is, illetve Excelt, stb.
Jó lenne megfogni, hogy ne tudjon 1-nél többet. -
M@no
tag
válasz E.Kaufmann #18654 üzenetére
Ahh, nem. Ha elindul az Outlook pl. és utána megint az indító ikonra kattintok, akkor nyitja a következőt. Ugye W7-nél ez nem volt szokása. Az Excel, Word és társaikban is tudtál a programból Fájl -> Új dokumentummal létrehozni többet, de én úgy emlékszem, magát az alap programot csak egyszer nyitotta meg.
De lehet ez csak nálunk furcsa és zavaró most, aztán már ez az általános. -
M@no
tag
válasz kraftxld #18666 üzenetére
Ezt hétfőn kipróbálom én is, köszi.
Épp apró probléma volt, valamiért offline installerrel se tudtam telepíteni a 3.5-t Win10 1709-re, a netről akarja letölteni, de mivel WSUS van, meg sok egyéb nyalánkság, így nem éri el az MS központot.
Remélem ezzel menni fog. Igazából csak a Synctoy miatt kellene. -
M@no
tag
válasz szallasi007 #18812 üzenetére
Nálunk a fő gond az volt, hogy a 20-25%-nál a program különböző hibákba futott, így kézzel kellett elindítani és megadni a Lotusos kódot, vagy a lotus téma nem stimmelt és nem tudta kezelni, vagy több archívja volt és nem mindegyikhez működött az új id-ja. Ráadásul nem 1-2 vezetőnek volt 20-30 Gb-os archívja, amit a laptopján... hát inkább nem... szóval kimásol, különgépen mindent beállít, stb...
-
M@no
tag
Tudnátok tanácsot adni WDS imageléssel kapcsolatban?!
Most állunk át, de leginkább ott akadtam el, hogy a windows 10 szuper appjait nem tudom teljesen kiütni.
Az elképzelésem jelenleg a folyamatra, ahogy csinálom:
1. Gépre Win10 ent 1709 feltelepít
2. Vagy Rendszergazdában vagy új júzerrel belépek
3. az alap programokat, amik nem frissülnek hetente feltelepítem (Lotus Notes, Office2016, stb)
4. PS-ben futtatom a RemoveAppx-s parancsot/parancsokat -allusers-el
5. Jöhet a Sysprep
6. ezután wim készítéseViszont ezután, ha felteszem 1 gépre és esetleg új júzert hozok létre - amit elvileg nem is kellene neki, mert amit először létrehoztam, az benne lakik (bár talán az unattend.xml-el ez kizárható) - akkor ott, ha belépek, ott virítanak a start menüben a csodás appok. (Xbox, Solitaire, stb)
Szóval valakinek van bejáratott, működő megoldása erre, hogyan lehetne eltüntetni őket?
Az is elég akár, hogy csak a start menüből kiírtani, aztán a program filesban a kutyát nem érdekli már, csak majd frissítésnél ne másszon vissza.[ Szerkesztve ]
-
M@no
tag
válasz E.Kaufmann #18815 üzenetére
Ez jól hangzik. Jó pár dolgot GPO-ban állítanak a kollégák majd be, ha már van, akkor használjuk alapon. Én összeszedtem, hogy miket kell.
Na majd vasárnap kutakodok, jó lenne hétfőn megoldani félig, mert az egyik vidéki telephelyen szeretnék a kollégák elkezdeni az op.rendszer cserét, jó lesz tesztnek. -
M@no
tag
válasz Oposzumtoszó #19333 üzenetére
Én náluk csináltam meg 3 éve: Szamalk
Nekünk kevesebb, mint 1 év volt, - most már 2 éves, ha jól tudom - viszont tényleg jó alaptudást adott, ahonnan könnyebb tovább lépni. Ja és bár én Informatikusként érettségiztem és így volt tudásom bőven, de nem kevés csoporttársam más szakirányból jött, pl. volt pincér is.
Na ők is összetudták szedni azért a tudást. -
M@no
tag
Sziasztok!
WDS-MDT körben lenne kérdésem. Ma szerettem volna a 1803-as image-t először használni, de mintha hiba került volna a gépezetbe, ugyanis az automata újraindítást követően a Capture rész fogadott. Nem volt időm kipróbálni 1709-el újra ma már. Nem tudom már, hogy 1709-es ADK-t tettem-e fel, de ha igen, akkor elég frissíteni és helyre állhat a probléma? Tudom, hogy a 1803-nak változott a telepítést követő beállítási metódusa, az okozhatta ezt!? Task sequencer be van állítva, de csak pár apróságot módosít és amúgy előtelepített wim fájlt használok.
Vagy esetleg mást is kellene használni?Ja, mai csoda... WSUS-ból sehogy se akart kijönni a 1709 és a 1803-as upgrade, már többször próbáltuk különböző gépeken. Tavasszal tették újra a WSUS szervert, átkerült fizikai vasról Hyper-V-be. Ma egy jól irányzott kereséssel kiderült, hogy IIS-nél a MIME Type-ba fel kell venni a .esd-t ... kipróbáltam... és utána 15 perc múlva a teszt gépen ott vigyorgott az órák óta lejönni nem hajlandó telepítő...
Ahogy olvastam 1511 óta van ez, de én féléve sem foglalkozom "komolyabban" ezzel a résszel. Szóval erősen meglepett, hogy egy ilyen apróság mennyit lendít előre a dolgokon. -
M@no
tag
Találkozott már valaki ilyennel? A mai napon elkezdték a Win10 Enterprise gépek az aktiválást eldobálni. Kolléga csekkolta és az MS honlapján érvényes a kód, de van még pár másik, így elkezdtük azokat betolni a gépeknek. Ezekkel most minden jónak tűnik, remélem így is marad.
De ez akkor is nagyon fura, hogy csak így X idő után egyszer csak az aktiválás semmisé válik. A kellemetlen inkább az, hogy admin joggal lehet csak visszaaktiválni. -
-
M@no
tag
válasz sanzi89 #20278 üzenetére
Pl. több gépre szükség volt az nVidia driverére új VGA-hoz, ami minimális körítéssel megy fel, na ő azt mondta, hogy ide biztos nem.
Szóval újabb eszközök pl. vga-val lehetnek problémák.
Mást konkrétan nem tudok, mert "csak" kb 200 gépre raktuk fel, aztán váltottunk és kicsit távolabbról követjük a verzió frissítéseket. /Szóval most 1803-on ácsorgunk, majd január vége, vagy február eleje felé kezdünk el komolyabban a 1809-el foglalkozni./
Ütközéseket biztos össze tudnánk még szedni, de nem mentünk bele. Inkább tovább léptünk. -
M@no
tag
válasz Flowtation #20376 üzenetére
"nézünk egymásra mint Noé meg a harmadik teve.."
Kösz, feldobtad az estémet.
-
M@no
tag
válasz Fooler89 #20577 üzenetére
Illik mennie, ha jól beállítod.
A Deployment Share útvonal beállítására pl. nagyon figyelj. Amíg egy alhálóban volt a szerver és a telepítendő gépek, addig nem volt gond, aztán amikor másik alhálóból is el szerettük volna érni....
Eltartott 1-2 napig, mire rájöttem mi a gond és megcsináltam. -
M@no
tag
Lassan 1 éve foglalkozom WSUS-al, akkor nyertem meg.
A nagy részével elboldogulok, hogy mit hogyan merre.
Viszont tapasztaltaktól kérdezném, hogy a Drivereket érdemes innen frissíttetni? Olyan 1000-1100 gépről beszélünk. Kb. 10-12 féle gép típust használunk, 2-3 gyártótól. /Hp, Dell, Lenovo./
Minden tapasztalat érdekelne.
Előre is köszi. -
M@no
tag
válasz timelord1987 #20904 üzenetére
Nálunk McAfee van, de jó szívvel nem ajánlanám senkinek.
-
M@no
tag
válasz szallasi007 #22663 üzenetére
Switchből se árt, ha van tartalék.
Mi múltkor állítottunk át kollégával párat, hogy Transfer SW-ről kapják a naftát, aztán az egyik azt mondta, hogy köszöni szépen, neki ez a pár év munka elég volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest