Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
300 km????
Mire odaeresz elfelejted a tananyagot bakker
Sok sikert a vizsgazhoz!Nekem 60 km-es korzetben van vagy 10 vizsgakozpont
Mondjuk Washington DC-be nem megyek soha tobbet vizsgazni.
Olyanok voltak mint valami atnevelo taborba,itt allj meg ,de meg ne mozdujl amig nem szolok, most leulsz ide,most alj fel, kovess, ide leulsz, kossulsz, vizsgazol, meg a sima karoramat is elvettek, zsebeket kiforgattak. Nem voltak az a kimondottan szimpatikus tarsasag, igaz nem is haverkodni mentem oda, de oda tobbet inkabb nem ... -
bobsys
veterán
na latod ezt nemtudom, hirtelen azt mondom hogy nincsen, de jobban bele kene asnom magam app-v dolgokba, olyat meg nem csinaltam, csak tanultam
a citrixnek talan jobb az eroforras kihasznaltsaga, kevesebb savszelesseget igenyel
de erdekes felvetes hiszen citrix reszvenyeket birtokol az ms valamint eleg komoly/szoros munkakapcsolatuk vanEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
1) igen,(disk space managment)de csak napokat tudsz neki beállítani, pl 15.
Minden 15 napnál öregebb mentést automatán törlölni fog az aktuális mentés megkezdése előtt.
2) magától ilyet jelenleg nem tud, a kész metést báhol, bármilyen meghajtóként felmount-tolhatom, úgy fogja kezelni mint egy külön hdd-t.(wish list-en rajta van e te kérésed, nem tudom beépitik e, ill mikor)
3-4) telepítést követően rögtön papol a cd készítéséről, férfiasan bevallom én egyszer sem csináltattam vele még, így erről nem tudok jelenleg nyilatkozni.Iszonyat ütemben fejéődik a program, talán 2 hetente van frissítés újabb funkciók.Ki fogom próbálni a live cd-t, amit kreál. -
gaborbol
őstag
Ha laptorol megy tuti a klienseken van valami elbarmolva, klienseken mi a pontos uzenet?
Isa-val meg nem hozot ossze a soros, viszont ez nem BUG, hanem feature!!!
Mijen jol jonne most nekem
2 ora mulva megyek egy 8 gepes halozatban letiltani: Youtube, twitter, facebook, myspace, meg amit meg a manager megalmodott.Mivel 2003 van ,de isa, proxy nincs, valamint csak egy alap ISP routeruk van, es penzt sem akarnak raaldozni, ezert marad a k9.
Eleg szimpatikus progi.
Holnap meg win2000 ad, excahnge-> win2003 ad, exchange
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Ez valami emberes Router vagy valmi broadband genyo?
1) Routerbe nezd meg hogy van e pl parental control.
Ha van akkor nincs e esetleg beallitva barmilyen korlatozas vagy szabally a szerver nevehez vagy ip cimehez tarsitva.2) probalj meg ezen keresztul kimenni szerverrol vagy kliensrol: [link]
2) Nem ertrek az isa szerverhez ,de ezt nezd meg, tud pl csak hangot vagy videot blokkolni,talan a policyt is rahuzta a szerverre valaki. Lehet hogy csak a video stream van blokkava, de az talan kiderul a 2. pontnal.
Ma volt a heten a 4. 2003 szerverem 12 gb-os rendszer particioval mint elfohyott a hely...
A szerver nem jott ma meg,ugy hogy holnap ugy nez ki nem kell reggel mennem upgradelni, de helyettem mehetek patch panelt ujrakabelezni.lehet jobban jarok ha kardal megyek rendetvagniTopickot meg at kene nevezni a nagy rendszergazda topik helyett,a nagy rendszergazda szopi-ra.Az talan talalobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
ISA cachet ki sem kapcsoltad???? Alapeset, azzal kellett volna kezdened ...
(csak viccelek,foggalmam se lett volna mi okozza, most mar tudom )ilo advanced:
Port Description Default ValueWeb Server Non-SSL (HTTP) port 80Web Server SSL (HTTPS) port 443Virtual Media port 17988Remote Console / telnet port 23Terminal Services port 3389Secure Shell (SSH) port 22
vagy:
-
gaborbol
őstag
Koszi!
Nirsoft kipipalva, kiprobaltam 2 kulonbozo helyen is, 12 gepbol megtalal 3-4 gepet azokat frankon kilistazza es ennyi, a tobbire azt mondja network path was not found...
Van xp/ vista vegyesen de meg csak azt se mondhatnam ,hogy pl csak xp-vel mukodne, mert abbol sem hozza fel az osszeset.Az eredeti gond:
Kolleganak volt egy cege egy szerver 12 pc/laptop.Kollega elment, megkaptam en az ugyfelet.3 nap alatt volt mar 3 vista ujraaktivalasom ,meg 1 office, ma meg egy office kiszolt hogy nem genium es max uninstallalni lehet.
Kerdeztem a kollegat,mi a velemenye, azt mondta menjek be a szerverszobaba, ott lesz egy dobozva az osszes telepito, ha kell valami vegyek ki a dobozbol egyet talalomra es rakjam fel ahova kell, mert nincs nyomon kovetve mi mire lett felrakva.......
Fasza...
Ha nem talalok valamit ami szerverrol/halozatrol osszeszedi akkor mehetek korbe az osszes gepen, nem tart sokaig, de nagy eges lesz... -
gaborbol
őstag
Tegnap delutan hivott egy ugyfel, hogy 2 napja nagyon hangos a szerverbe a ventillator es ki tudnek e jonni kicserelni,mert mar nagyon zavarja oket, mondom neki akkor pont 2 nappal kesobb hivott mint kellett volna, de 2 ora mulva ott leszek.
1 ora mulva csorog a telefonom, leallt az orvosi program az osszes kliensen,nem tudnak dolgozni, mondom neki csucsforgalom van bakker, delutan 5 ora,meg fel ora es ott leszek Balitimore-ba.Odaerek, hat ez nem ventillator zaj, hanem a pc speaker visit mint a malac...
Dos ablak Rebulding raid 5 - progress:5%
-
gaborbol
őstag
Vista szopatos, tobb szmepontbol, nem vagyok annyira ellene, de ha lehet akkor xp, vagy w7.
Vegul is siman nyomtal egy image-et, kicserelted a vinyokat,majd image vissza kiterjesztessel. Akkor ez lett a vegleges megoldas es nem is kellett volna cserelgetni/ujraepiteni a tombot? Eddig kb 6-8 ugyfelunkrol tudom, hogy a rendszer paricioja 12gb es fullon van, szerintem nalunk is lesz hamarosan: Apa kezdodik,kezdodik...
Sorcsap volt akkor persze ,hogy jonnek a gondok sorba,
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #112 üzenetére
Köszönöm, ez megvan nyomtatott formában is, tényleg nagyon jó könyv.
Szerver méretezésben esetleg tudnál segíteni?
Jelenleg egy olyat tervezek, hogy 1 olcsóbb HP szerver mondjuk a ProLiant DL120 valami olcsóbb Xeon procival, 4Gb memóra, ez lenne az DC-DHCP-DNS (2008R2 Std). Egy hasonló kategóriájú szerverre menne egy vírusírtó, SPAM szűrő, IIS intranetnek, esetleg WSUS (2008R2 Std). És egy komolyabb vas kéne, ami elbír 3-4 virtuális gépet. Ebből az egyik lenne a BDC (nem gond, ha virtuális?) fájlszerver, egy alkalmazás szerver illetve szeretném ha lenne tartalék, hogy ne keljen újabb fizikai hardvert venni, ha még egy szerverre lenne szükség.
Előre is köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #114 üzenetére
Nem a céget minősíti az állapot, hanem... na mindegy, mindenki tudja szerintem mire gondolok
Olyan 3m körül. SBS2008 drága lenne az Exchange CAL-ok miatt. Meg mintha valamelyik technet előadáson azt mondták róla, hogy ugyan elmehetünk vele 75 userig, 40ig szokták használni. EBS2008-at is néztem, de Exchange tervben sincs egyenlőre, így szerintem felesleges. A két kisebb gépre 2008 Standard, nagyobbra meg Enterprise a virtuális gépek miatt.[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
-
FixY67
senior tag
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #154 üzenetére
Hehe!
Igy van, udv a klubban.En nem is tudom hasznalni rendesen bongeszobol, csak a telepitett kliensel, szoval helyszinen obi van, foleg, mert a configuration ful se megy mindig rendesen, amibe a doksik vannak! Es nem hivhatod a support csak az ki kifizette a programot.
Egy fos, es ha jol ertettem $25k volt. Azt szeretem amikor van mondjuk 2 ugyfelem delelott, onnan kirohanok egy harmadikhoz, este 7-ig ott szopok, kajalni sincs idom elmenni es jonnek a connectwies-os emailek a telefonomra: Done Yet? Done Yet?
Mondjuk nagyon korrekt a cegem,e z az egesz connectwise meg a munkaero kihasznaltsagra epul. Ezert fontos hogy bazi aktualis legyen, gondolom azzal adjak el, hogy van ot embered? Ha connectwise-ot hasznalsz olyan mintha 8 lenne, mert velunk meg a szart is ki tudod beloluk preselni, ha akarod
Te ezeket is hasznaljatok?
Quickbooks, peachtree, timeslips?
En ma nem melozom a ho miatt
Azt mondtak nem biztosagos, senki ne menjen sehova, mivel remote melom sincs lablogatas... -
bobsys
veterán
válasz kraftxld #169 üzenetére
jahat ha ultimate cucc kell akkor elnezest, naluk ketyeg par scom igaz a customizationra van egy kulon team
azon nem gondolkoztatok el, hogy a monitoringot outsourceolni es akkor nem kell vele szivnotok csak kapjatok a ticketet egy monitoring teamtol?
ha kiszamolnatok lehet meg olcsobb is lenne[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #173 üzenetére
nincs, nalunk van a monitoring team scom, mom, tivoli, smarts, netiq + par egyeb monitoring toolal meg van egy sajat fejlesztesu ticketing system
nemtudom mennyit fizetnek monitorozasert, de a nagyobb cegek akikhez ki lehet szervezni azokeleg jo aron nyomjak
olyan 20-30 dodo korul lehet, pontosan nemtudom, mert csak azt tudom hogy nekunk mennyibe kerul egy device, de azt hogy ezt mennyiert adjak el arrol fogalmam sincs, a salesesek valahol nemetorszagban vannakEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #180 üzenetére
Na ma reggel munkaido elott megint megpusztult a szerver, de most ugy nez ki nem a vezerlo miatt hanem talan mas.Vegre van Event ID bejegyzes :2019 es 333(kb 20 bejegyzes mindegyikbol) aztan zaraskent 6009, The previous system shutdown at 8:54:13 AM on 2/15/2010 was unexpected.
Nem sokkal kesobb a fonok kozolte, hogy akkor innen atveszi es kezdetnek ma este OTTHONROL firmware-t fog frissiten a raidvezerlon.
Szerintem le sem fekszem, varom az emailt, b@ssza meg->
Connecvwise-> New service ticket -> Server down! Priority:High!Most kuldtem neki egy emailt a dolog rizikos oldalaval kapcsolatban, remelem merlegeli.
Nagy divat volt a raid 5, meg a vasalora is azt raktak, de hogy SBS-be mi a fenenek.
Az a baj ezek meg mindig oda vannak erte...Enterprise mobility-rol meg csak nem is hallotam. Eleg nekem az iphone/blackberry paros.De har irsz rola egy rovid cikket, vagy dobsz egy linket azt szives olvasnam.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #187 üzenetére
Neha a leg egyszerubb dolgokkal is iszonyat nagyot lehet szopni.Mondjuk utolag nezve minden sokkal egyszerubb.Mi volt a szopas targya az upgard soran?
Nalunk kulonben az a legnagyobb baj,hogy semmit nem csinalunk meg rendesen.Minden szinte brake fix, kirohanunk, megszogeljuk, elkoccolunk.
Volt egy kezdo srac kapott egy ugyfelet, minden tok faszan ment neki,semmi bonyolult dolgot nem kapott, vistat meg office-t kellett csak telepitenie az uj laptopokra ugyfelnel. Mondtuk neki, hogy domain user, mindig legyen csak lokal admin a laptopokon,nem nagy ceg, nincs semmig korlatozas, extra gpo vagy ilyesmi, kevesebb szopas.Emlitettem is ezeket az ujaraaktivalos gondokat nemreg.
Megint szoltak, hogy kiirta meg egy gep ,hogy nem eredeti az office, pedig minden gepre kulon megvettek, es ujra aktivalni sem lehet.Kimentem a heten vegre, begyujtottem a kulcsokat, megcsinaltam a szoftver nyilvantartasukat. Bakker a srac minden gepre ugyan azt a gyari dell cd-t nyomta fel ugyan azzal a kulcsal,az nem is zavarta hogy minden laptop aljan ott a gyari kulcs, az office telepitoket meg veletlenszeruen kihuzta a dobozbol es rakta fel a gepekre. Majd 1 napot szoptam miatta, egtem mint a rongy, amit lehetett kijavitottam.
Tegnap csorog a telefon, a tulaj tajtekzik hogy hogy lehet,hogy a frissen felvett emberek belelatnk az o szemellyes mappajaba, meg a teljes konyvelesbe.
Honnan a faxbol tudjam, te vagy ott bakker nem en,termeszetesen mindjart megnezem uram.
Hat az uj kollega minden uj dolgozot domain adminnal latott el, igy bakker.A masik a patch paneles, mi lesz meg itt...[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz kraftxld #196 üzenetére
Ugyanúgy, mint ahogy hozzánk jönnek a cégek más datacenterekből. Megkapják tőlünk a szervereiket, aztán interneten vagy 1-2 TB-os mobil vinyókon hozzák az adatot.
Mire egy szintre kerül a régi és új datacenter addig eltelik 1-2 hónap. Aztán egy néhány órás leállás alatt készre szinkronizálják a két DC-t és a végén az új indul el. -
iwu
addikt
válasz kraftxld #180 üzenetére
"Enterprise mobility ügyben (Motorola / Symbol wifi switch-ek, Intermec, Symbol WinCE-s olvasók) még mindig senki se tudós? "
tudós nem vagyok, de be kellett üzemelnem saját erőből egy ilyesmi hálót, mi a kérdés, hátha...
üdw,iwu
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #204 üzenetére
Ma sikeresen leraktam a 70-293-at de ugy hogy vizsga kozbe 4 szer dobta el a kapcsolatot a prometric.. Egy elmeny volt.Meg 2 vizsga es MCSE, nyarig meg is lesz
Holnap a valltozatossag kedveert ismet melo: Baltimore-ba rack+szerver athelyezes.
Gondoltam hazafele jovet,hogy akkor ma lazitas keppen gyarapitom szereny tudasomat Uj Zelanddal kapcsolatban.
Na en sem a konyvesboltan kezdtem az ismeretszerzest....[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #204 üzenetére
gyos summabol itelve kb fel napig tephetted a hajad a dolog miatt?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #208 üzenetére
az nemi kave meg cigiszunettel szamolva ki is jon fel napra, szoval nem lottem nagyon melle
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
MTbc
senior tag
válasz kraftxld #214 üzenetére
Nem gyenge,általában abból lesz gáz amit könnyebbnek gondol az ember aminél meg benned van a félsz, hogy ez most húzós lesz az nagy százalékban elsőre sikerül legalábbis nálam így van kicsiny pálya futásom alatt ,hogy birkóztok meg az ügyfelekkel amikor valami gáz van,mert mi ugye tudjuk hogy nem mi vagyunk hülyék hanem ez az informatika, de ezt hogy értetted meg velük?
-
jerry311
nagyúr
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #214 üzenetére
rip a hajadnak nem gyenge sztori. lehet amugysem artott mar egy komplett patch a rendszernek.
-
brd
nagyúr
válasz kraftxld #264 üzenetére
Ha az új cucc nem tud olyat, mint az ISA, hogy kibontja a HTTPS-t és újra becsomagolja a belső hálóra, ill. olyat sem, hogy URL alapján forwardol, akkor az exchange-es dolgoknak a 443-on kell futnia mindenképpen, mert ha jól emlékszem. a portszám betonozva van a különböző file-okban (amelyekből az IIS-es oldal működik/felépül). A többit meg simán forward.
Egyébként miért lesz lecserélve az ISA?The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- Canon 750D + Összes tartózékával 5600 EXPO
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest