Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsodaPOK
senior tag
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Virtualizációs technológiákból van olyan, amelyik fizikai cpu-t darabol virtuálisokra kernel szinten ? (Jellemzően Linux / bármelyik distrib)
Vannak scriptes processzeim, amik szeretnek egészben lenyelni egy cpu thread-et. Akármennyit is ad az a cpu thread, azt lenyelik. Ha valós cpu thread-et adok rájuk egészben, 4 magos 8 threades cpu-t 8 elindított script felteker 100%-ra. Kicsit kellemetlen. Amennyire fontosak azok a scriptek, szívem szerint 50 process-nek sem adnék többet a teljes cpu felénél még akkor sem, ha az os-nek aktuálisan van szabad tartaléka.
Van ilyesmire okosság kitalálva?
Köszönöm
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
veterán
válasz Fooler89 #23456 üzenetére
Azon is, meg RDP-n, meg levélben, stb. Kerülöm én is, ahol tudom, de van olyan, hogy ipari termelőgépnek, vagy egy ezeréves szoftvernek kell, mert olyan régi az oprendszer. Részletekbe nem akarok belemenni, de ez az oka a használatának. Átementi állapot, de ritkén kukáznak tízmilliós gépeket emiatt (sajnos).
[ Szerkesztve ]
-
Kérdezném itt a nálam tapasztaltabb szakikat, hogy az üzleti OneDrive-hoz van valami trükk, hogy gyorsan szinkronizáljon az asztali kliens sok apró fájlt tartalmazó több GByte méretű fiókot gyors (100MBit+ interneten), vagy csak engedjem el olyan Zen-es móda, ümmmögéssel, hogyezilyenkralassúúúúúúúú..... (onDemand kilőve, mert kellene offline is minden, valamint úgy olvastam, néha csak ront a helyzeten)
Valamint mitől lehet, hogy a felhasználók néha nem tudnak törölni akár üres könyvtárat sem az intézőben a OneDrive-ból?[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Valaki tud adni magyar telefonos és e-mail elérhetőséget HP desktop számítógép szervizhez?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz X Factor #22630 üzenetére
Sophos XG 106 témára visszatérve.
Ez ugye alapvetően tűzfal. Van benne DNS és DHCP is ugye? Az irodai gépeket jó lenne ha ki tudná szolgálni.Valamint ugye arra is képes ha még egy ilyen tűzfal van egy másik site-unkon akkor azok összekapcsolódnak VPN tunnel-el, és elérjük azt a hálót is. (jelenleg ezt a Linux tűzfal végzi)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #64791808 #23466 üzenetére
Azt, hogy ha jól értelmezem két opció van. DNS szervert Google DNS-re állítjuk DHCP-nél vagy a tűzfal szolgáltat DNS szervert. Utóbbi esetben a nyomtatókra nem kell IP címmel hivatkozni, hanem maradhat az eddigi PRN-01 névvel való hivatkozás rájuk a hálózaton így nem kell 30 gépen újra felvenni a nyomtatókat IP címmel.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
X Factor
addikt
válasz radi8tor #23463 üzenetére
Van, simán kitudja.
Nálunk is, úgy van h. a belső intraneten, van vmware hostunk, ott csücsül a dns, dhcp meg ezer más, bejön 2db 1/1gbit-es vonal 2 külön szolgáltatótól. De a céges unifi wifi-t azt egy az egyben a sophos szolgálja ki dns és dhcp terén és teljesen más lábon is csücsül.
igen simán megy a site to site, egyforma eszközökkel pláne problémamentes.Make things work
-
X Factor
addikt
válasz radi8tor #23469 üzenetére
Akár, de én például usb-s LTE modemet vettem hozzá.
mert bár kicsi az esélye, volt h. az elmu atvagta az irodahazba bejovo optikai kabeleket, aztán net neluk vége mindennek, igy legalabb a core feladatokat ellehet latni.
Mielott veszel modul-t, az adott eszköz qvl listajat atkell turni h. biztos kompatibilis legyen.Make things work
-
aktív tag
Sziasztok, azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy megoldható valahogy egy CNAME record elrejtése? (Igen van egy "Domainekkel kapcsolatos kérdések" topik, de ahogy láttam azt nem igazán nézi senki Legalábbis a legutóbbi kérdésemet végül itt válaszolták meg)
A probléma az, hogy van egy domainem és bárki láthatja a CNAME recordomat különböző oldalakon keresztül, pl
https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspxLétezik erre egyáltalán megoldás vagy technikailag nem megoldható az elrejtés?
Köszi
-
-
aktív tag
válasz kraftxld #23482 üzenetére
Én nem értek túlságosan a domainekhez, szóval....
Én csak annyit akartam, hogy a domainem egy másikra legyen irányítva és itt + egy másik oldalon is a CNAME recordot mondták, hogy az kell nekem. Beállítottam, működik, viszont azt akarom, hogy ne legyen látható, hogy milyen domainre mutat az én CNAME recordom :/
Ha számít valamit, a domain jelenleg a CloudFlarenél van és a NameCheaptől lett vásárolva
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Helló!
Van egy céges szerverünk. Gitlab runnerek futnak rajta, meg docker konténerek. Ezekben meg DB-től az alkalmazás szerverekig minden. Nem sok ezer user-t szolgálnak ki. Ezek adják a fejlesztői és teszt környezeteket. Kicsit elfogyott már, és kiöregedett. A fejlesztés nem jöhet szóba. (Viszonyításként: i5 6600, 16GB RAM, 2x1TB WD RED RAID1, alapvetően átlag alkatrészek)
Egy "új" szervert kell beszerezni. A jelenlegi Debian alapot vSphere váltja...
Extrém igények nincsenek.
CPU: 8 mag (plusz HT)
RAM: 32GB
HDD/SSD: 2x1TB SSD (Samsung PRO szériára gondoltunk)
Torony kialakítás, UPS van.
És kompatibilis legyen driver ügyben a vShpere 7-el.
A jelenlegi gép nagyjából 5 éve van meg, így jól látszik, hogy nem exponenciális ütemben nőnek az igényeink. Jó lenne ha újabb 5 évig nem kéne kicserélni az egészet. Egy memória vagy SSD upgrade bőven belefér ha szükséges.
Van egy elméleti keret...amit nem kell feltétlenül kitölteni. Bruttó 500K.
Kaptam tippeket boltokra, hogy hol érdemes nézelődni új és akár felújított garanciális szervereket. szerverplaza.eu, serverlite.hu, interbolt.eu..stb
Van esetleg olyan konkrét típus amit tudnátok ajánlani a fentiek alapján? Nézegettem már a linkeket de érdekelne mit lát több szem.
Én alapvetően Dell irányba húzok...mert Workstation vonalon van jó tapasztalat.
De alapvetően minden vélemény érdekelne amit egy ilyen beszerzés során érdemes átgondolni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz MrSealRD #23487 üzenetére
Az amcsi cégnél ahol maszekolok néha, használt Dell R720 meg R730-akat rakunk az ügyfelekhez Samsung SSD-vel.
Ott gombokért veszik meg a szervert használtan, SSD az új, garis, de simán megy rajta a vSphere 7.
Legalább egy essentials licenszet beleszámoltál, hogy a VM-eket menteni is lehessen?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
MrSealRD
veterán
válasz kraftxld #23488 üzenetére
Itt most csak a vas a fontos első körben. A többi később jön... Ebbe a pénzbe ha az belefér, akkor boldogság.
Ez a rész még nincs részleteiben kidolgozva. Mentés az most is van a Dockeres cuccokra. rsync talán. Lehet egyelőre az maradna. A VM önmagukban nem képviselnének nagy értéket. Így az egész mentése most még nem annyira prio.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz #64791808 #23490 üzenetére
Építésbe kevésbé mennék, bele, de ha úgy adódik akkor nem probléma...
Köszi a boltot, felteszem a listára.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Van egy java alapú portálunk, szolgáltatásként fut, nem IIS-ből. Szeretnék hozzá SSL cert-et adni. A cert már fent van a tanusítvány tárban, viszont IIS-ben ha hozzáadok egy site-ot akkor az nem a portálra mutat (itt tudnám a bindings fülön beállítani a kívánt cert-et). A portál alapból 8443-as porton érhető el local hoston. Ha létrehozok egy site-ot a 8443-as porttal, máris dobja a hibát hogy egy másik szolgáltatás már használja(maga a portál). Ha meghagyom a default 443-as portot akkor az nem mutat sehova. Hogy lehetne ezt megoldani?
Köszi. -
törölt tag
válasz gyuri860213 #23492 üzenetére
Ha a portál IIS-től fügetlen, - tehát ha jól értem, akkor saját integrált webszervere van - akkor hogy akarsz hozzá IIS-ből certet hozzáadni?
-
törölt tag
válasz gyuri860213 #23495 üzenetére
Ez nekem magas, de hátha a Mester erre jár, és tud rá okosat.
-
gyuri860213
tag
válasz gyuri860213 #23497 üzenetére
-
Galopp
tag
válasz gyuri860213 #23498 üzenetére
Majdnem sikerült mindenhonnan törölni a címet. De mégsem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest