Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
molnarpeter #75697 üzenetére
Az EURO6D temp-ekben már van Adblue, az a külön folyadék.
A.PSA és Fordokban már régebb óta van, Rönónál csak a 6D-től van adalék.
-
F_Gergely
őstag
válasz
polonic #75695 üzenetére
Közben sikerült kiderítenem:
"FAP-folyadék
Ezt a megoldást elsősorban a PSA-konszern által kifejlesztett motoroknál találjuk meg. A leggyakrabban ezért Peugeot és Citroen, illetve a PSA dízelmotorjait használó Ford típusaiban találkozhatunk a technológiával. Mivel a PSA a részecskeszűrőt FAP-nak nevezi (Filtre à Particules), ezért ezeket a folyadékokat is csak FAP-folyadékoknak hívja a köznyelv."
Engem az zavart meg hogy FAP, azért gondoltam, hogy akkor folyadék is kell de ezek szerint a Renaultnál nincs ilyen. -
polonic
félisten
válasz
F_Gergely #75694 üzenetére
A FAP nem a két különböző részecskeszűrő fajtát különbözteti meg.
A FAP a részecskeszűrő franciául, úgy mint angolul a DPF.
FAP = Filtre À Particule
DPF = diesel particulate filterHa megnézed a Renault oldalán a benzinesekhez, ami már részecskeszűrős, akkor oda van írva, hogy FAP. És én nem tudok semmi olyanról, hogy a benzineseknél töltögetni kéne lötyit.
-
F_Gergely
őstag
válasz
rob210 #75690 üzenetére
Szia,
Nem keverem csak va na sima részecskeszűrő meg franciáknál (pl citroen) ott a FAP ami egy plusz lötyit tol a jobb égés miatt a részecskeszűrőbe és ugye ezt tölteni kell.
A kérdésem arra irányult (bocs ha rosszul fogalmaztam), hogy kell ilyen FAP folyadék az autóba vagy olyan a részecskeszűrő mint egy németnél, hogy csak gázolajat éget el nem kell neki külön folyadék pluszba. -
rob210
Topikgazda
válasz
Joe.36 #75685 üzenetére
Ha nem kap üzemanyagot, akkor minden is szétmegy benne.
Sajnos ezért van benne a kézipumpa is, hogy szárazon ne tekertesse a sok user, amikor üzemanyagszűrőt cserél.
Ha végigdarálta magát a nagynyomású, akkor az zsebbenyúlós lesz.
Ezt a legegyszerűbben a tanknál lehet ellenőrizni, vagy az üzemanyagszűrőnél.
Ha van benne réz színű apró fémreszelék akkor baj van. -
Joe.36
addikt
válasz
molnarpeter #75687 üzenetére
Köszi, ment pü
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Joe.36 #75685 üzenetére
Jól értem, levegős volt a rendszer? Azt nem szereti a nagynyomású pumpa szerintem. Ha pedig az elkezdi lereszelni magát, kuka tud lenni miatta tank és motor között sok alkatrész, porlasztók sem szeretik a fémet gázolaj helyett
Ha ilyen van, akkor át is kell mosni, ne maradjon spén a rendszerben.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Joe.36 #75683 üzenetére
Facebook csoportban sokan árulnak porlasztót.
A lényeg, hogy bevizsgált legyen amiről van mérési jegyzőkönyv is!
Meg az, hogy típus azonos legyen.A kihúzás szokott drága lenni, főleg, ha beleszakad 1 vagy 2.
A 4 injektort utoljára 92e ért láttam.
Bontókat is érdemes lehet felhívni, néha ott is van jó áron. -
-
F_Gergely
őstag
Sziasztok,
Egy kedves ismerosom vett a mai napon egy 2007es evjaratu Lagunat, 1.9 dizel motorral.
Sok kerdesem lesz de igy hirtelen elso korben:
- Az auto reszecskeszuros de ez FAP-os vagy sima? - Ha regeneral arrol van e valami visszajelzes?
- Ablaktorlo karokat, hogy lehet kihajtani pl szelvedomosas vagy lapatcsere miatt?
- Kozepen van egy nagy LCD kijelzo, de az teljesen fekete. A radio szol, de a kijelzot nem tudjuk mukodesre birni, ennek mi lehet az oka? A veszvillogo kapcsolo elott pohartarto van, nincs az a tekeros navis vezerlo.
Nincs valakinek egy pdf kezikonyve? En probaltam guglizni de sehol talaltam ertelmes kezikonyvet.
Koszonom elore is! -
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen #75677 üzenetére
jól sejted.
Itt megtalálod a gyári cikkszámot ami alapján keresheted e-bayen van mindig. -
lsebestyen
addikt
Hali!
Megane 1ph2-ben a napellenző tartófüle letörött (illetve bele volt kókányolva
) Valahol árulnak még ebből újat, ami nem hitvány minőség?
Amúgy jól sejtem, hogy ebbe a tartófülbe belemenne egy csavar, és tkp tipliként működik a dolog?
-
anarchic
tag
Sziasztok,
Egy ideje ugyan nem jartam erre gondoltam kerdezek itt a szakiktol.
Kicsi kocsim elkezdett rakoncatlankodni mikor kettesbe rakom persze ez nem mindig.. hidegen vagy melegen neki teljesen mind1.
Azzal tisztaban vagyok h a kuplung kicsit fennfog mar.
Viszint nem ertem miert recseg neha meha meg mintha semmi baja nem lenne siman beveszi a masodikat.
De csak is kettobe 1->2<-3 teljesen mind1.
Ez akkor csak is a kuplung lehet vagy esetleg volna valami okossag hozza.Clio mk3 1.2 extreme
-
Keresek 1db Bayadere 16" dísztárcsát... vagy eladó 3db
-
Xantomas
őstag
válasz
forceberg #75653 üzenetére
Igen, sajnos a betét megette a tárcsa felét. Bár, annak ismeretében, hogy amikor vettem 6mm alatt volt a tárcsa, és mérés alapján fékerőben nem volt hiány a fene tudja... Ez azért, a hozzá való betéttel azért el lesz a köv 50e km-en, míg 7mm-re kopik a 8mm-es tárcsa. (kopp-kopp-kopp)
Azért a nyár végén rámérek mennyit kopott, 2 hónap alatt nem mérhető, bár használva sem volt. -
Xantomas
őstag
Lesz csámcsogni való a napokban, úgy érzem:
[link] -
baluka6
aktív tag
válasz
sesomaru1989 #75660 üzenetére
Szia,
Valami ilyesmit rendeltem: [link]
Minél nagyobb az átmérője, annál jobb. Nem az ajtóra ragasztottam, hanem a karosszérián lévő ugyan ilyen profilú gumi mellé, plusz nekem volt "bitumen lap" az ajtókon. Így azért észre lehetett venni a különbséget.
Read only módban azért megbújok még. -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989 #75660 üzenetére
Mostanában nem nagyon van PH-n
Baluka6 -
MC Pite
veterán
válasz
Dino69 #75656 üzenetére
Sok balesetmentes km-t vele!
Azzal egészíteném ki, hogy fontos milyen olaj megy bele, ne hagyd a szervizre(!!!!!)
[link] Az előbbi átlagos hasznákat mellett jobb, de ha a horvát tengerpartra vontatsz hajót/lakókocsit, akkor a második a preferálandó.
Hosszú távokkal ha egy éven belül lajárid a 30at és legalább groupIV-es az olaj, akkor mehet ennyit is, bármilyen egyéb esetben 20k inkább (sok rövid úttal 12-15k). -
robertka
tag
Úgy látom az olajteknő leszedéséhez ki kell csavarnom az alsó motortartó három csavarját, ezt bátran megtehetem nem kell fölülről a motort felfogatni?
-
eTrade
tag
válasz
Dino69 #75656 üzenetére
1. Gratulálok az autóhoz! Sok balesetmentes km-t!
Az adott 1.33 Tce motor eléggé friss fejlesztés az autó sem olyan régi de pont a Megane III / IV face csoportban valaki nemrég osztotta meg az összegyűjtött Megane IV szériahiba listát (francia nyelvű, a fordítást kapcsold be hozzá): [link] -
Dino69
aktív tag
Sziasztok, szeretnék csatlakozni egy Mégane 4 Grand Coupeval, 1.33 tce / 140 hp.
Kell valamire figyelni, vagy vigyázni ennél a konstrukciónál??
Jelenleg 11ezer van benne, és egyenlőre nem bántam meg a vásárlást. Egy Grande Puntót váltott -
Xantomas
őstag
válasz
rob210 #75654 üzenetére
Nah, ezaz, ezért kérdeztem, csak mert eddig, a m2-höz elég volt, azzal nem volt gond, igaz, nem is egy nagy fék, és a profil amihez kellett, az pont megvolt.
Amúgy, ha a féktestet pont valamihez neki tudtam támasztani akkor, mint kés a vajban úgy ment befele, de tény, hogy két kézzel, egyikkel ellentartva, másikkal tekerve más.
Ergo ha bírom erővel, akkor ez megteszi, minimal készletben nem kér enni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Xantomas #75652 üzenetére
Nincs rajta az összes profil, erőlködni kell mint a besz@rt súlyemelő, egy nagyobb fékmunkahengernél. Pl. próbáld meg egy trafic munkahengerét ezzel visszanyomni, utána kérdezd meg újra mi a baj vele
Bár nem fogod.....
Illetve van olyan munkahenger is amihez ezzel nem férsz oda. -
Xantomas
őstag
Ezt így itthagyom korábbról.
[kép]
Hátsó Ferrodo fékbetét 2,5 év, 60e km után. Abszolute nem durva kopás. Viszont a brembo tárcsát 7.2 mm-re koptatta.Eddig sok barna fékpor volt, most már kevés fekete.
Rob: Neked mi a véleményed a Stanley féle munkahenger visszanyomó kockáról? A kérdés inkább arra irányul, miért NEM jó. Nekem eddig semmi bajom vele, ha nincs berohadva a fék, akkor szépen vissza lehet vele “tekerni”, egyedül a nyomóerő kifejtése a nehéz. Kicsi kompakt, a szerszámos ládában elfér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest