Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamerGyuri
senior tag
-
molnarpeter
nagyúr
Igen, az app teljes értékű.
Most, hogy újraolvastam, egyterűben a hátsó sor jellemzően tényleg tágasabb, de 7 üléses verziókban a +2 lóca némi értékes helyet vesz el. Franc egye meg, azóta is visszasírjuk a Grand Scenic III-at cégesként, igazi kényelmes anyahajó, de mégis kezes

-
harry
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
De akkor funkcionális különbség nincs, ugyanazt tudja az app is? Igen nyomtattam én is, csak nem tudom már hol hagytam, de persze érdemes lehet (de akkor nem pótolhatatlan, csak adott esetben lehet hasznos is).
Azért a Grand Scenic 752l-es csomagtere nem kicsit meglepett
De szerintem maradnék a kombi mellett, de majd meglátom ha oda jutok, köszi! -
molnarpeter
nagyúr
Szerintem érdemes bedobni egyet kesztyűtartóba, max odaadod valakinek szükséghelyzetben, biztosító ingyen kéne adja. App ekvivalens, de szvsz jobban szeretik a papírt közlekedői oldalról, illetve néhányan bizalmatlanok lehetnek.
Magasabb az egész, nagyobb homlokfelület, többet eszik, kevésbé megy. Kombi alacsonyabb és hosszabb, így térérzet és üléspozíció is más. Ha fáj a derekad, egyterű, ha nem, kombi

-
harry
veterán
Próbálta valaki a TotálKár kárlekérdező szolgáltatást? Most olvastam róla: link Amiért újdonság, hogy a lekérdezés ingyenesen megmondja, hogy van-e bejegyzés, így potyára nem fizetsz, ha meg volt, és kéred a részleteket, az 4k. Ránéztem a saját alvázszámomra, van rá találat, így kíváncsi is lennék rá, bár sokat nem számít most már...
Ha már káresemény, ismét alap kérdés: érdemes / kell magamnál tartanom betétlapot? Mi is ez pontosan? Én elektronikusan szerződtem, és ugyan letölthető egy kárbejelentő nyomtatvány, gondoltam csak jobb az e-Kárbejelentő alkalmazás. Vagy az másra jó? Pl. hogy igazolom a biztosítóm felé, hogy a másik fél elismerte a hibát? Vagy egyáltalán mi ennek a menete?
És egy teljesen más téma: egy adott méretosztálynál maradva, milyen előnyei / hátrányai vannak egy egyterűnek egy kombival szemben? Pl. megane III / scenic III. Amit eddig láttam, hogy azonos csomagtér méret mellett a scenic rövidebb (megane kombi 4.56m 527l, scenic 4.34m 522l, grand scenic 4.56m 752l). Kb. ennyi? Ezt hogy érik el, szélesebb, vagy magasabb az egész? Meg ahogy láttam hátul három darab teljes értékű ülés.
-
G.Norbi
csendes tag
Sziasztok! 1,5 hónapja ismét beléptem a Renault tulajok közé. 2011es laguna 1.5dci. Gödön vagy a közelében keresek Renault szerelésében jártas szerelőt. Reggeli indítás viszonylag sokáig tart, forgat-forgat-forgat és indul. Egy izzítógyertya off-os volt, kicseréltem mind a 4et (denso ; beru volt gyárilag) egr szelep takarítva (igaz nem volt vészes) de a helyzet változatlan. Annyi hogy a nehéz indulás mellé társult némi füst amit érezni az utastérben. Feltételezem az izzítógyertya mellett kifúj valahol. Feladom es inkább rábíznám egy mesterre. Szóval ha valaki tud egy jó szerelőt írjon nyugodtan. Előre is köszönöm!
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
A 106 Le ami érintet ;)
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok! Megmérném, de ömlik az eső... mekkora első ablaktörlő lapát kell 2/2 es Cliora?

Illetve kiégett az egyik helyzetjelzőm, de akkormár kicserélném a tompítottamat is valami erősebbre. Miket ajánlotok? H7-es lesz a tompított, ha jól tudom, a helyzetjelzőnek van valami megnevezése?
kösz Srácok!

-
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Az olajcsere a napokban megtörténik, szűrők cseréje, tehát a kötelező szerviz.
Amit észrevettünk, hogy a váltó olajos, valahol szivárog. Le lesz cserélve az olaj benne, le lesz mosva, takarítva és megnézzük honnan jöhet. Felmerült, hogy a “szuszogónál” nyomja kifelé. (szerelő mondta)
Meglátjuk.Ami még cserélve lesz, két alsó gömbfej, két porvédő elöl, két torony csapágy.
A vizsgálat ezeket a hibákat mutatta ki. Mást nem talált/találtunk. -
rob210
Topikgazda
-
-
eTrade
tag
válasz
The.Biker
üzenetére
Képek alátámasztják azt, hogy a hajtókar csapágy probléma már a múlté. Sok helyen lehet olvasni olyat, hogy az új 1.5 dCi már megerősített hajtókar csapágyakat kapott és az ECU már figyeli az olaj fáradását (vezetési szokásokat figyelembe véve jelez időben hogy cseréld le az olajat), ezért már nem kell tartani tőle ha belevaló olajat rak bele az ember... ennek ellenére jobb 15 ezrenként ledobni a régi olajat.
Forceberg: Sajnos nem tudom, mert nem az én kocsim.
-
Xantomas
őstag
Hátha valakit érint.
Megtaláltam a kocsiban az egyik kiaszottul idegesítő nyikorgás-nyekergés forrást.
A tetőszerkezet zármechanikájában van két műanyag bevonatos stift, ami pozícionálja a tetőt csukodt, de még nem zárt állapotban. (piros a stift, zöld amibe belemegy menetes kötéssel)
A zöld alkatrész alu, a tift menete acél, és a 10+ év alatt szépen kidarálta a menetet az acél az aluból, és nagyjából a szentlélek tartja ott. A tetőszerkezet meg minden apró hangot felerősít, így a vége az elviselhetetlen nyekergés lesz.
Bontóknál érdeklődtem, de semmi, csak külön az alu darabokat nem adják, de amiket megnéztem azok is eléggé húshiányosak.
[Ő lenne az]
Újonnan drága, szóval marad a perselyezés.
Epoxi nem megoldás, mert a hőingadozást nem bírja amit kap (1 hét alatt visszajött a hangja, a cél csak annyi volt, hogy az-e a hiba)
Hogy mekkora a menet, még nem néztem meg pontosan, szemre M10 finom menet.
Erre valami ötlet?
Spirál nem játszik, mert az egyik furatban konkrétan a régi menet is nagyon épphogy látszódik. -
lacu1516
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy cserélt-e már valami 2001-es Clio-nál ( Clio 2 új fajta 2001től gyártott) BSI modult ( karosszéria vezérlő modul)?
Az lenne a kérdésem, hogy kell-e tanítani vagy csak ki a régit és az újat rákötöm és működik?Előre is köszönöm!
-
Köszi srácok.

Egyébként tapasztalatok az autóval kapcsolatban? Ugye hallottam, olvastam ezt-azt a csapágy törésével kapcsolatban dolgokat, 1.5dci-nél, Scenic 1. és talán a 2. verziónál. Azt is, hogy a Scenic 3. -nál már nincs ilyen probléma, kiküszöbölték a gyári csapágy hibákat. Erről Ti mit tudtok? Ez így megállja a helyét ez az infó?
Amúgy meg harmadik hete használom, tetszik, családi kocsi, pont jól jön.
-
Sziasztok!
Milyen olajat javasoltok 2011 Scenic 3. 1.5dci autómhoz? 188.000.km van benne.Első Rönóm, barátomtól vettem, itthon első tulaja volt, Belgiumból való, ott is egy tulaja volt. Carvertical-on lekérdeztem, semmi gond nincs vele.
-
kalmanchris
tag
N75 szelep kicserélve, turbónyomás rendben, vészmód a múlté.
Hűtőköri izzítógyertyák tulaj kérésére nem lettek cserélve, csak a hűtőközeg.
Szívósor, egr takarítás megtörtént, volt dzsuva rendesen. Most újra szépen húz az 1.9 dci laguna.
Remélem az akku leszívást is sikerült megszüntetni. -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
1.5 évig járt így most 263000 van a kocsiban. 227000vette.
-
rob210
Topikgazda
Nesze nektek diesel.
Úgy zakatolt, valami félelmetes.
Aztán csak a talptömítés volt oda.
Srácnak csak az injektorkiszedésre 120ezret mondtak. Meg, hogy a vezérműfedél ereszt. Csak akkor mitől zakatolt volna meg lett volna gázolajszag a kocsiban?
Eszméletlen mik vannak és 3 szervíz nem mert hozzányúlni, azzal, hogy ez jobb nem lesz csak rosszabb. Megőrülök és ezek neves műhelyek. -
Nordik
addikt
M2nel van szervizallasa az ablaktorlonek? Ha leszedem a karokat utána nem olyan egyszerű beállítani. Szélvédőn sincs jelölés gondolom.
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ragaszd körbe szelepfedél tömítő pasztával.

Ahh látom már megoldottad

-
LamerGyuri
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Riasztó nem off
Már bekentem, jó vastagon ilyen rugalmas tömítőanyaggal, a tartályt repedését is, csak azokról már nincs kép, kezdett hűvösödni. Majd évente rájuk nézek,tartályt meg egyszercsak kicserélem. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Esetleg kábel átvezető tömítés, sika 710-zel megtámogatva? Esetleg átfűzni a köteget másik (gyári) helyre? Vagy riasztó off?

-
LamerGyuri
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Szóval
Nem volt eltömődve semmi; azért ázott be az autó, mert amikor anno újkorában a tulaj beszereltette a gyári riasztót, az ablakmosó tartály alatt valami ÁLLAT
fúrt egy lyukat a kábeleknek. Tökéletesen közepére az elfolyó víz útjának.
Legalább kiderült, hogy az ablakmosó tartály is el van repedve a tetején...
A nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek:
-
MaXX81
tag
válasz
rob210
üzenetére
Tavaly lett cserélve a termosztát mikor vettem az autót. Akkor se volt sivatagi forróság benne télen de azért el lehetett vele járni. Most viszont csak hideget fúj hiába cseréltem újra az 1 éveset.
A mutató beáll középre és nem mozdul ki onnan.
A ventilátor beindul a hűtőn.
A videón látható hogy konkrétan nincs rajta a sapka a tartályon mert éppen töltöttem volna fel a rendszert, illetve kb 2 hete valamiért világít a vízhőmérséklet visszajelző lámpa annak ellenére hogy fent említett dolgok rendeltetésszerűen működnek (mutató beáll középre, ventilátor is bekapcsol ahogy kell). A fűtőradiátorhoz mintha nem vagy nagyon kis mennyiségben menne a forró víz de csak találgatok mert egyszerűen nem látom át a helyzetet. -
rob210
Topikgazda
válasz
MaXX81
üzenetére
Sikerült megnéznem a videót végre.
Kérdés a termosztát nyit?
A vízhőfok beáll középre és nem mozdul onnan?
Illetve a ventillátor beindul a hűtőn?
Utoljára ilyet akkor láttam amikor rosszul volt berakva a termosztát és letapadt.
(konkrétan megfogta a paszta amit ésszel kéne használni, ott hülye volt a tulaj) illetve a kupak rajta van a tartályon? -
rob210
Topikgazda
válasz
MaXX81
üzenetére
A légtelenítést úgy ahogy van és erre figyelj, mert olyankor forr a víz azért kúszik fel a szint, ha forr a víz akkor meg könnyen hazavágod a hengerfej tömítést.
Ha nyomás alatt van a rendszer nem szabad ugyebár forrnia.
HA levegős akkor tud forrni.
azt ugye tudod, hogy a termosztáton is van egy légtelenítő szelep az a kis bicikli szelepsapka szerű, az oldalra menő csonk felett!!!! -
MaXX81
tag
válasz
MaXX81
üzenetére
Valahogy [így] kell elképzelni a dolgot, ez a felvétel 2 hetes azóta vagy 8e forint elment fagyállóra mert se lehetőségem se módom nincs alátenni valami edényt plusz javasolták hogy cseréljem ki a termosztátot ami 1 évvel ezelőtt lett cserélve, oké 6e forintos gates márkájút vettem és ki lett cserélve a kiegyenlítő tartály is.
-
MaXX81
tag
válasz
rob210
üzenetére
Ugye ezen 1 db légtelenítő csavar van éspedig a fűtőradiátor csövön. Én úgy töltöttem ma fel fagyállóval, hogy kicsavartam azt a légtelenítő csavart majd a tartályba lassan öntöttem a vízet addig amíg el nem kezdett ott kifele folyni és visszaraktam a csavart ekkor a tartályban szinte maxon volt a víz, majd beindítottam motort és járattam amíg ki nem nyitott a termosztát, na de ahelyett hogy csökkent volna a szint elkezdte kifele nyomni a vízet a tartályból viszont ha ilyenkor csavartam ki a légtelenítő csavart akkor szinte azonnal visszament a tartályba a víz minimumra. Mit és hol rontottam el?
-
Csatravi
senior tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
-
MaXX81
tag
Helló!
Olyan problémám van hogy cseréltem termosztátot+hűtővizet és folyamatosan világít a vízhőfok visszajelző lámpa de a vízhőfok mutató viszont szépen beáll középre feljebb nem megy, a víz nem forr a ventilátor is bekapcsol, a kiegyenlítő tartályban is maxon van a víz. Aztán fűtésem sincs, amit megtapasztaltam hogy a fűtőradiátor bemenő ágán a termosztát ház elején még meleg a cső, majd tovább menve langyos a fűtőradiátor kapcsolódásánál már hideg, a visszafele jövő ág az ugye hideg. Egy alapos vegyszeres átmosásba gondolkozom hátha segítene mert ha a fűtőradiátor van eldugulva akkor szivattyú.... Ilyen "házi" módszerrel slaggal átmostam már a fűtőradiátort a víz átfolyt rajta még át is tudtam fújni de ennek ellenére sarkvidék lehellete jön a szellőzőkön a legmelegebb fokozatra állítva
-
Csatravi
senior tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Semmiféle csavar nem kell ahhoz, hogy pollenszűrő a helyén maradjon. Én már 22-szer vettem ki és raktam vissza az enyémbe és soha nem jött ki magától a helyéről.
Az meg alapnak kell, hogy legyen ha a pollenszűrőt ha csak kihúzzák a helyéről akkor is kötelezően porszívózás ! Ennek hiányában szokott jönni a sírás-rívás hogy eldugult a kondenzvíz elvezető és áll az utastérben a víz. A büdösödésről nem is beszélve (ami sajna amúgy is van
)
5 perc időspórolásból később lesz egy komplett beltér kipakolás (ülések és teljes kárpitozás ) meg 1-2 nap szárogatás.
Kérdés, hogy megéri-e ? -
rob210
Topikgazda
Ez így megmondhatatlan.
Lehet a generátor szabadonfutója, lehet a feszítő görgő, a vezető görgő, a főtengely szíjtárcsa és jöhet a vezérlésből is. Le kell venni a segédszíjat és kiderül egyből, hogy melyik hajtásban van a hiba, ezzel rögtön jelentősen leszűkül a hibás alkatrészek száma.
Jah és akár a klíma kuplungból is jöhet. -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Szia Rob, és Kedves többiek

Találtam egy videót a pollenszűrő cseréről.
[link]
Na itt a csóka is valami csavarral fogatja meg a pollenszűrőt 1:13 , am kipróbáltam betoltam tökig a pollenszűrőt, kattant is, de egy csavarral azért még én is megfogattam.
1:13-nál látszik am az a fehér kallantyú amiről a korábbiakban beszéltem, na az nekem le van törve. Az mire szolgálna pontosan?
Költői kérdés: Nagy elvárás egy szerviztől, hogy a pollenszűrő cserekor kipucolják a helyét is a szűrőnek?
@Predator2: Ezen meg sem lepődöm, az enyém ugyan így járt, ott voltak olyan kedvesek a szervizesek, hogy bilincs helyett gyors kötözővel oldották meg a problémát :-)
Igazi kokány sz.. megoldás.. -
drk88
senior tag
Hali,
Olyan kérdésem, lenne hogy igazából nem várok pontos választ csak sacc per kb. árat.
Pár hete elkezdett nyikogni meg surlodni valamelyik görgő az ékszijnál, eleinte csak hideg inditásnál és utána megszünt amint bemelegedett. Ma reggel már 40km után már menet közben is hallottam úgy h lassan kezdeni kell valamit vele, meg engem is idegesit a hangja. Kb. ennek mennyi lehet a szervíz dija illetve nagy valószinőséggel melyik görgő szokta megadni magát? Renault clio 2, 2004-es 16v 1.4 98ló KJ4 710.
Előre is köszi.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Predator2
üzenetére
Tudni kéne mennyi zsír hiányzik belőle, illetve le kéne húzni, hogy látszódjon, koszt kapott-e.Mert a legnagyobb gond, nem az mennyi zsírt vert ki a harang alól, hanem az, hogy mennyi kosz jutott be ami, szép lassan elkezdi bedarálni a csuklót.
Legjobb lenne levenni a harangot, kimosni a csuklót és újra zsírozni, valamint pótolni a bilincset. -
Predator2
addikt
Helló
Cseréltem át a nyári gumikat télire és az alábbi látvány fogadott:
Nem látom, hogy a gumiharang ki lenne szakadva, sőt mozgatni sem tudtam kézzel.
Nem kéne valamilyen bilincsnek lenni rajta? Mert mintha az hiányozna.
Bízzam szerelőre, vagy ezt lehet házilag is orvosolni? Nem tudom mennyi zsír hiányozhat. Nem szeretném, hogy beálljon.Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Nordik
addikt
Felraktam az új SCT ablaktorloket, szerintem tökéletes. Régebben Bosoko is volt, de ezek sokkal jobbak, az ár pedig hasonló. Szóval én ajánlom.
-
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Félreértettél.
A pollenszűrő maga a fedél is, (vagy félreérthető voltam.)
A lényeg, hogy nem csavaros, hanem pattintós, azaz a pollenszűrőt határozottan be kell tolni, amíg nem kattan egyet.
-
Csatravi
senior tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Nem is kell elérnie. Abba a "kallantyúba" a fűtésbox oldalsó takarólemez hátsó rögzítő füle akaszkodik bele. A pollenszűrő saját magát rögzíti ha rendesen betolják a helyére. Biztos hogy benyomtad rendesen ?
-
LamerGyuri
senior tag
Kell valakinek Osram Ledfog 103 Silver? Lumenetteől kaptam 1800 pénz (
) kedvezményt a listaárból (29.990).
Vagyis inkább úgy mondanám, kaptam egy kupont, ami mindenhez is jó.Most nézem; ez 300 pénzzel több, mint a nyilvános kupon. Gecc, megütöttem a főnyereményt
-
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
A sedannál a szigetelést vedd le és alatta lesz a két csavar a csomagtartó felől.
Ha az kint van az egész lámpa a kezedben lesz.
A pollenszűrőt egy műanyag fedél (pattintót) tartja a helyén neked az megvan?
Mert amúgy a füleket törhetik le akik feszegetik és nem tudják, hogy kell kiszedni. -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Szia Rob,
Sedan 2004-es.
Illetve másik kérdés. Kicseréltem a pollenszűrőt, de gyanítom valamelyik szervizelés után történhetet valami a pollenszűrő környékén.
Kiszedtem a kesztryű tartót ahogy kell, csere majd beindítottam a fűtést egyszer csak kiköpte a pollenszűrőt a helyéről.
Gondolom egy csavar tartaná azt a helyén. Jól gondolom? Vagy valami műanyag lefogatót letörtek volna annó róla? -
Czimby
addikt
Clio 3 1.2
Hol találom a motorkódot, motorszámot?
2007.12 hó van a forgalmiban, katalógusok szerint 2007.05-ben volt valami váltás és más fajta trafó, gyertya kell.
A forgalmiban a motorkód D4FD710 a neten mindenhol D4F 740, 742 stb vannak
-
Csatravi
senior tag
válasz
kalmanchris
üzenetére
Jól látom hogy ez Iskra ..721.054 ?
Más zsebe, de szerintem érdemes lenne a negyediket is cserélni. -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Melyikben kacsa sedan vagy kombi?
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
Megane Ii-ben hogyan tudom kiszerelni a hátső lámpatesteket?
Előre is köszi az infót. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
M3 kombi, 1.5 dci 110le, 2014.Pár napja vettem észre mikor nyugis tempóban hazaértem éjjel, ment a hűtőventilátor üzemmeleg motornál.
Másnap tágulási tartály teteje le, folyadék tiszta.
Ma 9 fok, hideg motor, indít, ugyanúgy forog a venti.
Gondolom a hőgomba v mi, amit hol is cseréljek benne? -
kalmanchris
tag
válasz
kalmanchris
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sajnos tényleg azon múlik, ki, mit és mennyi adatot vitt fel a káreseménykor.

De szerintem maradnék a kombi mellett, de majd meglátom ha oda jutok, köszi!
Akkor nem csoda, hogy a gyengébbik ilyen jól bírja
Jéé, ez egy Talics

fúrt egy lyukat a kábeleknek. Tökéletesen közepére az elfolyó víz útjának.
így megelőztél.
) kedvezményt a listaárból (29.990).