Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
Ha találsz service intervals feliratot a km óracsoporton, akkor ott tudod kinullázni az időt és a km-t külön külön.
-
kisninja
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nekem vegyesben 10L az átlag.
(nem is nézem)
F4R 712 nekem ez van, ebben nincs kettőstömegű. 2007 es a kocsi. Nem tudom biztosan de a F5R-ben szerintem már van.
Olajat nem eszi, nekem két csere közt ha nem töltöm fullra az olajat akkor cserekor néha már egy jellel kevesebbet mutat. (De szerintem a szelepfedélnél nyomja ki majd vez mű cserekor orvosolom) 3 éve van a kocsi eddig semmi baja. kop kop kop. -
parker75
tag
Sziasztok!
Clio 4 service lámpa eltüntetésében tudnátok nekem segíteni?
Service required üzenetet írja.
Persze nemrégen lett cserélve vezérlés, olaj, szűrők..stb (nem szakszervízben)
Esetleg megoldható gombnyomkodással, akkor jól jönne a segítség. -
lacu1516
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy cserélt-e már valami 2001-es Clio-nál ( Clio 2 új fajta 2001től gyártott) BSI modult ( karosszéria vezérlő modul)?
Az lenne a kérdésem, hogy kell-e tanítani vagy csak ki a régit és az újat rákötöm és működik?
Előre is köszönöm! -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Porlasztóhoz nem szabad..
-
csabi94
őstag
Neked is, és az előtted válaszoló kollégának is nagyon köszönöm a segítséget!
Zörgést megszoktam, a 20 éves Volvo minden porcikája zörög. A többi meg ezek szerint ki fog derülni mindig a helyszínen.
Nem fogok elhamarkodott döntést hozni, ha megvan a konkrét kiszemelt vagy vettem valamit, jelentkezem.
-
diablo1984
veterán
Laguna 2 facelift illetve laguna 3-ban lévő 2 literes benzines 135 lovas motorban a fogyasztás túl milyen buktató lehetnek? Kettőstömegű van benne? Az üzemanyag rendszere mennyire igényes bármire, olajevésre hajlamos?
-
mycso
Topikgazda
válasz
csabi94
üzenetére
Szia!
Ahogy előttem írták, 9-10 éves 200-250k km-t futott autóknál nincs olyan, hogy tuti minden szuper lesz.DE a laguna3 és vele együtt a 2.0dci tartós, strapabíró konstrukciónak tekinthető.
A részecskeszűrő az talán 2010 környékétől már nagyvalószínűséggel van benne, az előtte lévőknél pedig követhetetlenül vegyes.
Egyébként az általad írt felhasználáshoz nemhiszem, hogy problémás lenne a DPF.
Főutas használattal simán hozható vele 5.x l/100km fogyasztás.
Turbó és lendkerék nem elhullós fajta, vannak sokan a 400k km közelében, gyári turbóval, lendkerékkel.
Rozsda abszolút nem jellemző.
Ami xenonos, az kanyarkövetős, még nem igazán hallottam problémáról.
A fejegység/navi.... hát igen. Ez az a pont, ahol olyan katyvasz van, hogy mai napig nem tudtam megérteni. Akár évjáraton belül is vannak különböző típusok. Ami biztos, hogy a DVD verzióhoz, csak elavult térkép létezik. A tomtom frissíthető otthon, a tomtom live csak hivatalosan, ezek már SD-ről üzemelnek.
És a zenével is hasonló katyvasz van. BT kihangosító van, de némelyik fej ettől függetlenül nem tud BT zenelejátszást, a tomtom navisok biztosan tudnak.
A gyári zene hallgathatóan szól.
Nappali menetfény a xenonosokban van, a lámpaburán belül, 2013 utániakban külön van a lökhárítóban.Amitől megfogsz őrülni, azok a belső tér zörejei, bár szinte mindenre létezik otthoni megoldás.
Ajtó beázás és vízelvezető dugulás megeseik.
Apróbb elektromos/érintkezési problémák, nagyritkán jelentkezhetnek. (tényleg ritka)
Elektromos kézi mechanikája megtudja adni magát(kézzel az autó alá mászva oldható)
Zörgő műszerfal, ülések.
A váltó hidegben az első pár10 méteren akadós tud lenni. (a gyors váltásokat sem díjjazza)Hirtelen ennyi.
-
Robi81
tag
Sziasztok
Megane 2 kacsa 1.6benzin
Ma cseréltem a téligumikat és a kocsi jobb oldalát mikor elől emeltem annyira meg kellet emelnem,hogy már a hátsó kerék is megemelkedett.ez mitől lehet?a bal oldalon simán csak az eleje emelkedett. -
szabop27
tag
Sziasztok! Használtan vett 2011-es Renault Clio-ra az alu (nyári) és acél (téli) felniket külön csavarszettel szereltem eddig (adták hozzá). Költözés során sajnos elhagytam a téli felnihez tartozó csavarszettet. Autóalkatrész boltokban csak egyféle csavart látok ehhez a típushoz ( Kúpos "F"). Ezek alapján rögzíthetem az acélfelnit az aluhoz "tartozó" csavarokkal? Vagy ha nem, akkor mi alapján vegyek új csavarokat?
-
válasz
csabi94
üzenetére
Szia. 9-10 év és 200e+, vagy annyira tekert km után egyik autónál sem lehet biztosra menni, de a L3 egy jól sikerült autó. A tekerés valós probléma lehet, mert nem hullik szét belül, max a gumírozott cuccokkopnak meg, ha nem figyelt rá a tulaj.
LED menetfény a díszcsíkban kb.2013 Q3-tól van. Sima égős a xenonosokban elvileg van a refi izzó mellett. Én a ködlámpa helyére raktam magamnak LED-est.
Gyári navik helyett a műszerfal tetejére rakott telefon megteszi,ami legalább tuti naprakész. -
csabi94
őstag
Sziasztok!
Keresgéltem itt a fórumon, nézelődtem, de azért csak felteszem a kérdéseimet. Fiatal vagyok, évi 30 ezer km-t megyek munkából kifolyólag (ennek 95%-a országút, 100-as tempóval), és erre szeretnék egy megbízható, akár 10 évet kibíró autót, viszonylag kevés pénzből (jelenleg 2 millió Ft-ra lőttem be a felső limitet). Mivel 30 km-re ingázok, mindenképpen dízelt szeretnék, illetve van néhány megkötésem: kombi, tempomat, gyári xenon, manuális 6-os váltó, bluetooth kihangosító, ülésfűtés, biztonság (Volvo-ról váltok, 19 éves autó 6 légzsákkal).
A Laguna formája nagyon tetszik, ezért ezeket nézegettem:
[link]
[link]
[link]
[link] (ezt tudnám a legjobban elképzelni, és még közel is van)
[link] (ez már kicsit drágább mint az elképzelés)Kérdéseim: ezek a 150 lóerős motorok így 10 évesen is bátran megvehetők?
Mikortól raktak bele részecskeszűrőt?
Turbó, kettőstömegűvel mik a tapasztalatok?
Befecskendező, nagynyomású rendszerrel szoktak gondok lenni?
Mi az, amire ezeknél a modelleknél különösen figyelni kell?
Mennyire hajlamosak a rozsdásodásra? Ha 10 évre tervezek, akkor ez fontos szempont nekem!
Mindegyik xenon kanyarkövető (és ezzel szokott gond lenni)?
Amelyikben ez az iDrive féle cucc van, az mennyire elavult, ajánlott-e ilyen téren magasabban felszereltet nézni, amiben ez benne van, vagy jobb a sima egyszerű fedélzeti + Waze kombó?
Nappali menetfény mikortól van ezekben?
Tudnak-e a blutoothos autók zenét is lejátszani automatikusan telefonról?
Ülésfűtéssel szokott-e gond lenni (pl. fűtőszál szakadás)?Első körben nagyjából ennyi. A topic összefoglalóban láttam, hogy sokatoknak ilyen autója van, ráadásul a 2.0 dízellel, ezért remélem, hogy tudtok tanácsot adni.

Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
Üdv,
Csabi. -
Csatravi
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Tudom, én még úgy tanultam anno hogy nagy hidegben érdemes legalább a reflektort felkapcsolni ~ 1 percre majd le és várni pár percet és úgy indítani. A reflektor használatakor megindul az elektronok áramlása az akksiban és egy kis hő is keletkezik. Ezen két hatás miatt könnyebb lehet az indítás. De ha egy akksival pár év után már trükközni kell egy pöccre indulás miatt akkor az már azt jelzi hogy csereérett lett. Ez inkább a dízeleknél lényegesebb mivel maga az indítózás + az izzítás annyi ampert vesz ki hogy lassabb lesz az indítózás. Viszont ha nincs kellő dugattyú sebesség akkor az indítás se fog létrejönni csak a többedik fordulatra mikor a sürítőtér egy kicsit melegszik és a gázolaj könnyebben belobban.
-
feri19
csendes tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Megnéztem mindent, nincsen semmi széthúzódva, generátor simán forog, az alapjárat ahogyan észrevettem a generátor terheléses állapotában ingadozik( lámpa, vagy ventilátor, stb)???? Rejtély!
-
MC Pite
veterán
válasz
Csatravi
üzenetére
Hasonló akksival, vagy nagy hidegben érdemes gyújtáson, ventivel, ablakfűtéssel, tompítottal és ködlámpával hagyni 60-90 másodpercet az autót indítás előtt. Mindent le, majd mehet az indítás. Meglepő vagy sem, kis mozgolódás után könnyebben indul.
Ha terhelővillás/diagrammot rajzoló teszter nincs és hasonlót tapasztalatok, akkor tuti akku. Egy kondícionáló töltés és szint ellenőrzés (de, általában levehető a takaró, nem érdekes, hogy 'gondozásmentes') persze előtte/évente hasznos.
Picassoban 2 évig 12,4V max, de inkább 12,3. Tekerte, leheletnyivel lasabban, mindig indult. Ez az akku 6.-7. évében volt, utána cseréltem (persze eladás előtt
) de csak egy gondolatnyival volt gyorsabb indításnál az új. -
Gabesz87
veterán
Hátha van akit szintén érdekel: végre eljutottam odáig, hogy a 2016-os Megane 4-en működik végre az Android Auto! Ehhez az kellett hogy az eredetileg 2.2-es R-Link 2-t a szerviz 7-esre frissítette, de még ezután is kellett trükközni, amit már magam csináltam: Developer Mode-ban ezután már aktiválható az AA!
-
törölt tag
Néddmá, Rönó a zene klipben. [link]
-
Gombinyó
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
Kalapban van még a kadjar 1.33tce, de nem tudom mekkorát ugrik az ára januárban a co2 bünti miatt. Eléggé befolyásoló tényező lesz :)
Van néhány alternatíva, majd meglátjuk, agyalok még tavaszig aztán belevágunk valamibe.A clio olcsón autózáshoz kellett, amolyan szükség megoldásként, amíg tartalékolunk saját lakásra. Augusztusban meglett a lakás, így most már szeretnék valami olyan autót amiben igazán jól érzem magam. Viszonylag sokat megyek, most lett két éves a clio és 60ezret beleraktam. Össz vissz 2 millába került megtenni ezt a 60k km-t, ennyiből kevés autóval került volna kevesebbe és mivel még garis lesz bőven tavasszal így szinte beszerzési áron tudok majd kiszállni belőle. Brutál jó áron vettük és azóta nőtt az ára.
-
törölt tag
Működik a klímám, igaz fele teljesítménnyel, de működik, hűt, leszedi a párát is. Ember nem gondolta volna, hogy két év állással működni fog. Legalább tudjuk, hogy nem lyukas. Hétfőn megyek klímáshoz megcsináltatni, gáz/olajcsere, ha kell mosás is.
-
mycso
Topikgazda
válasz
Gombinyó
üzenetére
Annó ugyan ezt írtam a clio 4-ről is.
A mérete már egész nagyautós, kívülről nagyon rendben van, a felszereltsége papíron nagyon rendben van (bár ami jól felszerelt, az indokolatlanul drága, pl. arányaiban egy megane-hoz képest is).
Aztán beleülve jön az a brutális kisautós gagyi érzés, mind kialakítás, mind a használt anyagok tekintetében
Na meg a motorkínálat szintén siralmas volt.
Annó szüleimnél a clio vetődött fel, aztán élőben megsimogatva, gyorsan a megane mellett döntöttek.
-
Csatravi
senior tag
válasz
G.Norbi
üzenetére
Az a baj, hogy egy sima feszültségmérés semmit nem jelent. A kicserélt akkumulátor a mai napig megvan próba akksinak. Feltöltés után 2 nappal mérve 12,82V feszültséget mutat majd egy hónap állás után 12,63V-ot. Ennyi mérésből azt lehetne mondani hogy tökéletes.
Pedig hát nem. Az a jó ha olyan teszterrel mérik amiben van hőmérséklet kompenzáció is mert ha nincs akkor nem mindegy hogy egy pár fok hőmérsékletű vagy egy 10-15-> fokos akkumulátort tesztelnek le. Mert ugye nálad is akkor jelentkezik a probléma mikor ~5 fok vagy az alatti a hőmérséklet ? Ha nem ilyen a teszter akkor ténylegesen hidegen kell tesztelni. -
salieri.
őstag
válasz
üzenetére
Váltó ,motor rendben van ha 5w30 és 5w40 olajjal használták,sokan sajnos 10w töltenek bele,ami kivégzi a motort,ezt sajnos vásárlásnál nem látod. Egyébként magas fordulaton elég jól megy ,2-3 ezer között szegény. Pályán többet forog az 5 sebesség miatt ,de nincs ezzel semmi gond ,az a dolga.Azt megtanultam mindig az olcsó a drága,én egy drágább darabot vettem és nem lőttem vele mellé. féket cseréltem rajta kompletten 4 tárcsa betét ,ez volt 60 ezer forint.TRW,SNR kombó.A termosztát tömítése fáradt el ,ezt kell cserélni , minden újabb renaultnál műanyag a termosztátház ha jól tudom,az alkatrész ára 12 ezer ft .Vezérléscserésen vettem így 140 ezer forintot spóroltam ,kb annyi,ha mindent cserélsz.Ja meg a váltónál lévő 2 szimmering engedett ezeket cseréltettem,így meg is kuplungoltattam, ez volt 85 ezer ft .
-
Gombinyó
őstag
Tegnap beültem a Clio 5-be,amíg vártam a sajátomra. Szép kis autó, de a beltérben használt gombok minősége valami botrány, annyira gagyinak hatnak. Ahogy hozzáértem attól féltem már attól letörik. Egy hasonló árú rioban sokkal minőségibbnek hat minden.
A csomagtér nagyobb lett, de olyan mintha egy gödörbe pakolnék annyira magasan nyílik. Nem praktikus... -
törölt tag
válasz
salieri.
üzenetére
Igazából az elektronika részét ismerem. Bármi ami a motor és a váltóval kapcsolatban eszedbe jut minden érdekel. Gyári adatok szerint nem hinném, hogy gond lenne vele 2 autó előzése főúton. Érted mire gondolok. Ki merjek menni vagy ne kérdés. És ha kimentem megőszülök vagy nem. Az 1.5 deisel ehhez gyenge.
Érdekel mennyit pörög 130-nál pályán. Az ötvenes tempónál nincs az a probléma - bár ezt egy Peugeo dieselnél tapasztaltam - hogy az eggyik sebességben dadog már az alacsony fordulato az eggyel alatta levő fokozatban meg rossz hallgatni annyira pörög.
Érdekelne a szervizes múltja. Mihez kellet hozzányúlni, mennyibe került mindez. -
törölt tag
Sziasztok!
2005 utáni 1.6 benzines motorral szerelt (Clio III) Renault Clio-ról tud valaki pro/kontrát mondani tapasztalat alapján. Népítéleten csak 2 vélemény van ezzel a motorral. Egy 2009 és egy 2012-es 1.5-ös dieselt hajtok munkahelyen és nagyon tetszenek. Gondolkozom egy 1.6-os benzines vásárlásán mert max. 10ezer km-t mennék vele évente.
-
Yoshida
aktív tag
1 hónapja volt vezérlés, és lambdaszonda cserén a kocsi (megane 2ph2 1.6 GT 2007), és kb 1-2 hete vettem észre, hogy reggel olyat csinál, hogy indítás után egyből indulva (nem járatom hidegen üresen sosem), 1-esbe rakva, elindulok, kuplungról már leszálltam, csak gázzal gyorsítok, aztán 1100-1200 fordulat környékén megtorpan, nem gyorsul tovább, nem emelkedik a fordulatszám, be is lassul szerintem a kocsi, hiába nyomom akár még jobban le a pedált.
De igazából már megy annyival, hogy kuplungolva, 2-esbe váltva, kicsit több gázzal már gyorsulok is tovább. Pont még párszáz fordulatot gyorsítanék 1-esben, és menne a 2-es, de épp előtte fullad be, és így zavar. Ma volt a legdurvább 7 fokban, párás időben délután indultunk a boltba, és két ilyen torpanás volt, utána 200m-re a sarkon megállva, elindulva már nem csinálta. Két három indítás volt még 1 órán belül, félhideg motorral, akkor se csinálta már. Mindig 2-3 nap állás után hidegben jelentkezik a dolog. Mitől lehet ez?
Tudtommal full hidegen a lambdaszonda nem vezérel semmit, "fix 1-es" jele van, a vezérlést se értem hogy függne össze ezzel, simán lehet, hogy megint csak valami elcsesződött a kocsin, mint már annyi minden... -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Amennyire mertem/értek hozzá, próbáltam átmozgatni, nekem minden stabilnak tűnt.
Viszont a kormámyom az pontos, nincs holtjáték, nem lóg.
Na a szervo olaj eszembe sem jutott, köszi az ötletet, arra ránézek, feltéve, hogy nekem nem a dobbetétben van a tartály, mert asszem volt ebből vagy 2-3 verzió....Igen a kormányművek kompletten, láttam, hogy szép összeg.
Még esetleg a féltengely jutott eszembe, hogy nem-e ott van valami gubanc...
Lassan 8 éves, 230k km, 18-as kerék, borsodmegye... így várható volt, hogy előbb-utóbb megindul a futóműben ez-az. Nagyon remélem, hogy nem a kormánymű.
Ha kiderül, hogy "csak" valamelyik futóműalkatrész, akkor megrendelek mindent IS a lengyel oldalról, gyáriban, aztán csere. -
Csatravi
senior tag
válasz
G.Norbi
üzenetére
Ugyanezt végigjátszottam már én is. Reggeli első indítás hidegen és többet tekert mire indult. Nem pörgött nehezen de mégse indult pöccre. 2 helyen mérték meg olcsóbb digitálissal, nagy világmárka gépével és azt mondták hogy nem rossz még az aksi. Aztán megmérte egy másik autóvillamossági szerelő is. Azt mondta gyengébb de még elmegy. Mindig úgy mérték hogy odamentem az autóval és mértek. Na elkapott a méreg és otthagytam az udvaron az autót a villamoságisnál, hogy majd másnap jövök és akkor mérjen úgy hogy nem mentem vele azt az kb 2 km-t mint eddig nála és a többieknél is. Na egyből kibukott hogy bizony 50% alatti az indítóárama. Kapott új aksit és pöccre indult.
És mindig csak a reggeli első indításnál csinálta. Utána legalább 12 órát állnia kellett hogy újra nehezebben induljon. Ha elindítottam és szó szerint azonnal leállítottam utána pöccre indult. Egész nap nem csinálta még akkor sem ha csak 1-2 km mentem vele és 5-6 órákat pihent. Amint meg lett mozgatva a szufla az aksiban utána nem volt gond. Ajánlás volt nekem is önindító karbantartást, felújítást, meg testkábelek ellenőrzése de nálam pld. nem az volt a baj. -
G.Norbi
újonc
válasz
shifty!
üzenetére
Nem tudok róla. A szerviztörténet lekérdezésekor nem találkoztam indítómotor cseréjével/felújításával. Létezik h egy viszonylag fiatal keveset futott kocsinál már megadja magát? Illetve, ha valóban az a probléma, akkor minden indításnál (hőmérséklettől függetlenül) nehézkesen kellene indítani. Vagy nem jól gondolom?
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Eredetileg is azt akartam, még jogsim se volt már azt akartam, sose akartam kéziváltós autót, csak a magyar piac elég szűk és én a kombival még tovább szűkítettem.
A két év bebizonyította, hogy elférek én egy ferdehátúban is, cserébe sokkal szabadabbak a lehetőségek és elérhetővé válik az, hogy automatát vegyek. Közben kiderült az is, hogy nem használom sokat, tehát lejjebb adhatunk a 4 csillagból vagy akár az ABS-ből is.
Feldobom a hirdetést, aztán elmegy mikor elmegy. Mi lesz helyette nem tudom, egy ferdehátú 1.6 Megane jó lenne, de ha Laguna1 lesz vagy Golf3 az se érdekel. Legvégső esetben egy kormánylégzsákos utolsó faceliftes Swift is megteszi. Ha nagyon nincs semmi akkor szóba jöhet szedán is, most sokkal nyitottabb vagyok, mint két éve, mert a két év alatt átláttam, hogy mire is van szükségem jobban és mire kevésbé. -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Laguna 3 futóművet mennyire ismered?
Van valami tompa (nem is fémes) koppanó hang, az úthibákkal függ össze, bal előről hallom, de nem függ össze azzal, ha kerékkel valamibe belemegyek, függetlenül jön elő.
A futóművem feszes, ránézésre nincs kínja (most kerékcserénél, amit lehetett meglestem).Viszont ha jobbra kanyarodok, vagy teljesen kitekerem jobbra a kormányt, akkor fémes kotyogó hang jön bal előről és a kormányon is érzem "visszaüt".
Így látatlanban megbíztattak egy kormánymű problémával....jövőhéten lesz időm szerelőhöz vinni.

-
G.Norbi
újonc
válasz
rob210
üzenetére
Szeptember végén vásároltam a kocsit, akkor még jó idő volt, nem volt gond, igaz a reggeli indításnál picit többet forgatott, de nem volt vészes. Majd amikor jottek a reggeli 1-2 fokok, na akkor már 2-3 másodpercig forgat és indul. Bedugom a kártyát, ellenőriz, elalszanak a lámpák, nyomom a gombot, izzít majd elkezdi az indítást az előbb leírtak produkálásával. Egy izzítót dobott hibásnak. Kicseréltem mindet és megpucoltam az egr szelepet. Nem változott semmi, hidegen sokáig inditózik. Izzító relé ha rossz akkir azt dobná hibának? Nincs sok km a kocsiban 156000km, garantált.
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ja értem.
-
mycso
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Lehet ez a korral jár, de az automata nekem is nagyon bejön.
Múlt héten pár napig volt nálam egy dsg octavia, hát bizony nagyon megtudnám szokni.Sőt annyira megtetszett, hogy a következő autómnál (bár nemtudom mikor lesz ilyen), ez szempont lesz.
-
törölt tag
Került a családba egy automata Swift, többet mentem vele egy hét alatt, mint az enyémmel az első hónapjaiban.
-
rob210
Topikgazda
válasz
G.Norbi
üzenetére
Igen kell tisztítani és a menetet is fel kell újítani.
Rézpasztát soha a büdös életbe ne kenj oda, vagy nagyon utálni fogod magad vagy azt akinek ki kell szednie.
Oda grafitos zsírt kell tenni, csakúgy mint a lambdaszondáknál.
Az indulást írd le pontosan mit, hogy csinálsz mikor jött elő és azóta mi történt mit cseréltél? -
Xantomas
őstag
válasz
atosan
üzenetére
A: Az első hó elött leállítod egy főtött garázsba, és tavaszig elő sem veszed.
B: Lemosod a kocsit, meg a kédereket is áttörlöd párszor szappanos vízzel, majd glicerinnel bekened, és ha megszáradt, akkor nagyon vékonyan szilikonzsírt viszel fel rá.
C: hagyod a mosást, fogsz egy mikroszálas törlőkendőt, arra szilikonzsír, és átdörzsölgeted az összes kédert, de annyira, hogy a végén száraznak hasson.(#71514) atosan
Az egy ipari hulladék, engedd el. Ugyan azt tudja és ugyan az a belseje mint a 900 ft-os kínaipiacosnak. Kicsivel többért kapsz egy Fluke klónt, amivel életed végéig elleszel.
Tessék: [link](#71516) harry : Mondjuk ezek a Uni-T -k se rosszak, ők gyártják a Conrados Voltcraftokat is, amik szintén használható szerkezetek.
-
G.Norbi
újonc
válasz
rob210
üzenetére
Nem, nem is tudtam hogy szükséges. Egyáltalán, van olyan szerelő aki ezt megcsinálja az izzítók cseréjekor :D ? Arra is gondoltam h az új izzítók (Denso) menete nem teljesen egyezik a kiszedett gyári (Beru) izzítók menetével, illetve a kúp szerü rész ami felfekszik az sem teljesen egyforma a két márkánál és ezért enged egy kicsit. Alvázszám alapján lettek megvéve az újak. Még egy elkeseredett próbálkozás lesz, a meneteket bekenem rézpasztával, hátha tömít. A nehézkes indulásra okára esetleg van ötleted? Aksi tuti jó :D
-
G.Norbi
újonc
válasz
rob210
üzenetére
Nem hiszem, mivel behajolva a motortérbe az izzítóknál érezni a füstöt, de nem látni. Az említett rezoncsöveknél a motor mögött nem érzek semmit. Wd40-nel befújtam az izzítók tövét és volt némi pezsgés, ráhúztam az izzítókra (meleg motornál), de még most is érezni. Már azon gondolkozok hogy lehet a wd40 ahogy leég (mivel fújtam bőven), de lehet hülyeség. Inkább rábíznám a hiba feltárását egy szakira! Azért köszi a tippet!
-
pubos
tag
Sziasztok Laguna 3 ajtóhatárolót esetleg nem tudja valaki hol lehet beszerezni?Már több helyről is próbáltam de sehol nem tudják még megrendelni sem!!!!Csak gyári van négyszeres áron.
Ha esetleg valaki lát vagy tud valamit ez ügyben megköszönném.Külföldi oldalakat egyenlőre kihagynám. -
harry
veterán
Koszi az infot mindenkinek!
Jol hangzik az egyteru a praktikum miatt, szeretem ha egy kocsit jol lehet pakolni, van egy kutyank, az ot eves tervben van gyerek, kulfoldre koltozes, szoval fontolora veszem. Csak mivel benzinest vennek, meg azert fontos a vezetesi elmeny / dinamika is, igy nem biztos, hogy ez lenne a jo valasztas, de meg meglatom.LamerGyuri: igen ezert bosszant a dolog, mert kulonosebb karrol nem tudok, par karc / huzasrol keszult valamilyen bejegyzesert meg nem adnek ennyit, szoval inkabb talan hagyom.
-
MC Pite
veterán
Betétlap lapuljon a kesztyűtartóban, az app a telefonon.
Kombi/Egyterű:
Ülések:
4,3 személyes a kombi, sem hordozó(az öv sem elég hosszú hozzá középen), sem gyerekülés nem rakható középre! Sőt, gyerekülés mellé sem tud még hölgy sem fér el a középső kis helyen (én pl az 1/3 ülést szoktam dönteni, de már nem fér el párom a picivel így).Ha szállítasz magasabb dolgokat (mint pl én bringát, vagy csak 3:1 babakocsi van) akkor ugyan a M3 az egyik legjobban bővíthető és legnagyobb belmagasságú (kompakt) kombi, de még így is kevés lehet. Mérd meg ha tudod hogy van ilyen sűrűbben szállítandó cucc.
Vezethetőség:
A rövid kompakt egyterűket nem rosszabb a magasabb súlypont ellenére sem vezetni általában (lásd ADAC tesztek rugózás és kikerülési teszt pontjait) mert jobban a kaszni sarkain vannak a kerekek, a kis emelés nem ront többet, mint hogy a kombi csóválja a hosszú farát.
De aki sportosabban/alacsonyabban szeret vezetni, és nehézkesen kiszállni, annak inkább a kombi. Én mindkét üléshelyzetet szeretem, de kiszállni egyértelműen az egyterűből szeretek jobban (nem kell nekilendülni, nem baszom össze a nadrágom, nem csúszok át az üléspárna szélén).Egyebek:
Nyilván jobban egyterűből kilátni a nagyobb ablakokon hátra, és világosabb (ha van pici, jellemzően ők is jobban kilátnak). Sokszor több praktikus pakoló/tároló van egyterűben, míg pl M3-nál még az ülés zsebét is lespórolták, navis változatoknál pedig még a(z egyébként bénácska) pohártartó sincs meg.
Kevésbé 'fekvős', nyújtott lábas üléselrendezés van, ez a két sor esetén kb két arasznyi hely amit a hossznál nyernek, plusz a dupla padlót ügyesebben használják és hátul általában sík így a padló.
A nagyobb homlokfelület miatt jellemzően benzineseknél fél literrel többet eszik az egyterű, amit S3/M3 esetén a nagyobb kerékméret is segíti.Korábban Picassom volt, most M3 kombi van, mivel napi 100km munkábajárásra egyedül használom, és csak hosszabb utakra megyünk ezzel közösen (rövidebbre párom autójával), ezért választottam kombit. De még asszonytól is sokszor megkapom, meg én is tapasztalom, hogy ezzel nehezebb az élet (pakolás, rekeszek, hátsó sorban mozgolódás, kilátás, stb). Együtt lehet ezzel élni, de egyterű után nehezebb
. Következő autó várhatóan az lesz amit eredetileg akartam; egy kompakt egyterű C4P II fl.atosan: patikában veszel glicerint, és azzal áttörlök a kédereket takarítás után. És havonta takarítod lehetőség szerint.
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Milyen praktikákat tudtok javasolni a téli ajtó tapadás ellen?
Köszi előre is
-
Köszi.Igazából tök véletlenül lett ilyen autóm, sosem gondoltam volna, hogy nekem valaha is Rönóm lesz, de a sors így hozta. Nem tervezett vásárlás volt. Ha Toyota lett volna a barátomnak, akkor azt veszem meg tőle, de hát ez a verda volt neki, szóval ez lett.
Ismerem az autó múltját, beruháztam rá.
Amúgy nem idegen a francia autó nekem, az első autóm egy Pözsó 104 volt, 1995-ben, 4 évvel ezelőtt pedig egy Citroen C5 -töm is volt.
De most egy Skoda Octavia-m van és a Scenic-et meg mellé megvettem, mert alkalmi vétel volt.
Akartam plusz egy autót a Skoda mellé, Citroen C5 -töket nézegettem, mert az nagyon tetszik külsőre és kényelem szempontjából is, de jött ez a mostani lehetőség, gondoltam nézzük meg, vágjunk bele és most már 3.hete használom és azt kell mondjam, tetszik.
Remélem nem bánom meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
na erre gondoltam en is. Jovőhéten megnézem mi a fene lehet. Mit nézzek minengedhetett el?
) de csak egy gondolatnyival volt gyorsabb indításnál az új.