Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
üzenetére
Köszi az infókat!
Máshol olvastam, hogy pár percig menjen a lámpa, lekapcs s utána mérjek rá, így is hasonló eredményt kaptam, 12.5.
Ablakfűtés: elvégeztem a tesztet megint, és azt néztem, hogy magasabb feszültségről indul (na ezt már nem tudom, talán 13.3), de folyamatosan esik, 12.5 - 12.6 környékén inkább lekapcsoltam a fogyasztókat. Fordulatot nem emeltem, azt még esetleg meg lehetne nézni.
Elvileg gondozásmentes aksi, de nem néztem jobban.Indítást néztem még, közben nem esett 10V alá a feszülség, amennyire tudom az rendben van.
Szerintem egyelőre hagyom, de azért kinézem az utódját, ha gond lenne

Legyen ugyanilyen? Varta Blue Dynamic esetleg? Bosch S3, S4, Exide?
Paraméterekben meg ahogy látom a fontosabbak:
207*175*190mm méret, 44Ah (bár láttam ekkora fizikai méretben nagyobbat is), indítóáram: 400A, jobb+, saru átmérője: normál, padlóléc B13 (bármi is az) -
hz0917
tag
Jó reggelt! megane2 egyre zajosabb a fűtő ventilátor, ha sor kerül a cserére van valamilyen ajánlott (vagy nem ajánlott) gyártó?
-
MC Pite
veterán
válasz
Atti777
üzenetére
Pontosabban: A diagrammok szart sem érnek, userek pontjaiból jön össze. A ling long és egy top gumi között sincs szinte ezek alapján különbség.
Adott guminál az All Tests aminél látszódnak a méréseken alapuló tesztek. És akkor azon belül az embernek érdemes a részeredményeket figyelnie, mert néha furán súlyoznak, pl itt 9. a(z egyik) legjobb gumi (az ára és a kopás miatt?), amit kisautóknál nem egy fontos szempont.
-
törölt tag
Ha jó a termosztát benne akkor ne cseréld ki. Az újak fele átenged alapból, nem zárnak rendesen. Köpedelmek. Nekem Febi van benne egyébként, természetesen áteresz új kora óta. Bár már volt róla szó régebben, hogy az egy egész vonalnyi mozgás menet közben az lehet normális. Majd csinálok fotót, ha valamikor mozgóképes lesz.
A gyári hűtőfolyadéka is Febi, van valami Renault specifikációja is, az kell bele, másfél literes fehér flakonban adják. Én azt toltam. De hiába csináltam úgy ahogy Robi mondta még a csövekbe is belefújtam mindenhol és nem bugyogott több ki, csak 4.5 ment vissza, pedig elvileg 6 literes. Nem tudom hol maradhatott benne másfél liter a régiből, de nem foglalkoztam vele, ez nem egy Schaffhausen.
-
rob210
Topikgazda
Elég a tömítést, ha biztosan ott fogy.
Amin azért csodálkoznék, mert ez MII betegség ahol már műanyag a termosztátház.
Egyébként én a jobb illeszkedés kedvéért pasztázni szoktam az nem tud elvetemedni, mint a gyári szilikon tömítés.
Ha jó a termosztát akkor én nem piszkálnám.
Ha nem tudod milyen fagyálló van benne és nem tudod ugyanazzal pótolni, akkor kifejezetten ajánlom a hűtőközeg cseréjét és a pici desztvizes öblítést az új közeg betöltése előtt! -
Josi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Megane I Ph2 1.4 16V
Fogy a hűtővíz.
Úgy néz ki, hogy a termosztátháznál a tömítésnél megy el.
Ha a termosztáttal egyébként nincs gond, elég a tömítést cserélni, vagy cseréljük a termosztátot is?
Ha termosztát akkor
Wahler, Mahle Original vagy FEBI BIlstein legyen? (ezeket tudom jó áron)
És akkor cserélnénk a hűtőfolyadékot is.
6 liter kell bele, vagy rosszul emlészem? -
veréb
tag
Még azt el is felejtettem , hogy első indítás , 1-es elindulok és rálépek a gázra és kihagy , megtorpan ez kb 1-2 perc aztán semmi baja . Gyertyák tavaly októberben cserélve azóta 8 e km van benne
-
Atesz08
tag
sziasztok ! segítséget szeretnék kérni. lenne egy 2001 -es, megane 1,6 16V.(K4M 700 motorkód). hidegen nehezen indul. üzemanyag, levegő, gyertyák stb rendben van. felső holtponti jeladó ? motorvezérlő elektronika ? mi lehet a probléma? Eddig egyszer előfordult, hogy nyáron egyszer csak megállt a motor és be sem indult. villamosság szerelőhöz behúztuk, délutánra kész volt. semmit nem talált, de kétszer 2 percre levették a motorvezérlő egység csatlakozót és beindult. elképzelhető lenne, hogy ezzel lesz gond ? köszönöm a válaszokat !
-
veréb
tag
sziasztok
2015 1.6 16v 81 kw benzin megane 3 grandtour alapjáraton nem egyenletesen jár a motor hidegen és melegen is , ha ráteszem a kezem a szívócsonkra akkor lehet érezni hogy mintha ütne a motor. ha a régi 120l-s Skodám lenne azt mondanám , hogy nem jó helyen van a gyújtás . Lehet , hogy a trafó haldoklik? gyorsításkor nem lehet érezni , hogy kihagyna de olyan furcsán pereg fel a motor , a renault megane 2 kombi 1.6 16 v 82 kw benzines 2007-es sokkal szebben jár
Lehet ez okozza a 3900-as fordulatnál fellépő enyhe vibrációt?
Vagy a vezérléssel van a baj? Gyorsításkor olyan hangos a motor , nekem olyan mintha gyújtással lenne a probléma
Valaki esetleg járt már így? -
törölt tag
12.4V az egy öregedő akku. Mondjuk ezt úgy kell mérni, hogy ha mentél a kocsival fél órát és leállítod a garázsban, pár órával később rámérsz. Addig nem kapcsolgatsz semmit. De ha ez frissen leállítás meg 1-2 lámpakapcsolás után ennyi akkor öreg.
Terhelés nélküli érték a generátoron jó, 13.9V lámpákkal szintén jó, a 12.75V ablakfűtéssel az nagyon kevés, ott lehet nem nyomtad rá jól a tüskét a mérésnél, mert a többi érték meg jó.
12.9V leállítás után pár perccel is picit kevés 13V fölött szokott lenni és fél óra-egy óra múlva áll be 12.7V-ra.
Ez egy simán megöregedett akku szerintem, nem látok töltésbeli gondot.Ha lehet/kell akkor fel kell tölteni desztvízzel az akkut jelig, fel kell rakni töltőre 12 órát, utána használni a kocsit pár napig és a garázsban pár óra állás után megmérni. Ha megint 12.4V akkor vegyél akkut.
Esetleg az ablakfűtéses mérést meg lehet ismételni, mert a 12.75V az kevés, de a lámpás 13.9V az viszont jó, itt van egy kis anomália. Esetleg megnézni, hogy kétezres fordulaton ablakfűtéssel a 12.75V feljebb megy-e. -
harry
veterán
Tegnap mértem párat az aksin, adatok:
VARTA B19 Black Dynamic 45Ah, cserélve 2015.09.01. -> most múlt 4 éves
Mérőműszer: UNI-T UT61e link (nem profi, de nem is ezres kínai...)Beálltam vele a garázsba, majd leállítás után:
11.4: fényszóró, tavolsagi, ventilátor max, gyújtás
12.2: gyújtás, fényszóró
12.4: semmiBeindítás után hosszabb ideig tartotta magasan az alapjáratot, majd visszaállt:
14.37, 1500as "alapjarat", nincs terheles
14.25, 1000, nincs terheles
14.18, 700 "igazi" alapjarat, nincs terheles
Terheléssel:
12.75 fényszóró, tavolsagi, ventilátor, ablak futes
13.9 fényszóró, tavolsagi, ventilátor
12.9 leállítás + pár perc várakozás utánJók lehetnek ezek az értékek, kibírja még ezt a telet? Kint tartott autó.
Kissé talán korrodáltak a csatlakozások, vagy jó ez így? KépekLőttem pár képet a pollenszűrőről, így néz ki egy gyári / belevaló: képek
Ha már itt vagyunk, tartóbak: kép
-
FRENK1988
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen. Hátsó betét és tárcsa elől csak betét
-
Jaded
őstag
A 4-ben a b oszlop takaró és az ajtók nem nyekeregnek, "stabilabb" az egész kaszni ez biztos. De az ajtóbehúzó az gusztustalan módon recseg, a műszerfal akkor ha megy a klíma (mondjuk ez részben oké, mivel a meleg műanyagot hűti a hideg, így valamelyest rendben van hogy hangot ad ki). Egyébként igen, a 2-esnél sokkal jobban össze van rakva (bár kivetnivaló van itt is).
Azokon a felniken gondolkodok én is, de félek, hogy a nem túl acélos futóművet hazavágja. Erről van valami tapasztalatod esetleg?
-
mycso
Topikgazda
válasz
forceberg
üzenetére
Keveset ültem benne, de így első blikkre, simán van akkora, mint a laguna, sőt mintha hátul még nagyobb lenne a hely.
A bele, az nagyon perfekt, nekem jobban adja, mint a laguna. Nyilván még csak pár hónapos, de egyelőre nincsenek mindenféle hangok, recsegések. Anyagok jók, az ülés nagyon jó.
A felszereltség Intens + még 1-2 apróság.(#70267) Jaded:
Pont a megane2 az amit felszoktam mindenkinek hozni, amikor beltéri zajokról van szó. Ha valakinek volt megane 2-je, akkor utána mindegy milyen autót vesz, mindenben úgy fogja érezni, hogy semmi zörej sehol.
A laguna 3 is zörgős, de sehol nincs a megane 2-höz, ezért nem is nagyon zavar a dolog. -
Nordik
őstag
Kuplungot akarok cserélni, ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
-Luk kuplungszettbe JH3as valtohoz van kinyomocsapagy, az jó lesz nekem?
-Valto illetve motor oldali szimeringeket érdemes cserélni ilyenkor? Mekkora meló ezeknek a cseréje? Minimális összeg viszont ha nem egyszerű akkor hagyom, ha nincs baja.
-Fekfokyadek ugye kelleni fog és terveztem is cserélni. Mennyit vegyek? 1 vagy 0,5liter? -
salieri.
őstag
Sziasztok, Clio 3 ban a kanyarfeny a lámpatestben van,vagy a ködlámpa kellene vilagitson?
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Csak egy gumis kérdésem lenne. Négyévszakos gumiból kettőt néztem ki, Vredestein QuaTrac 5 és Continental AllSeasonContact. Melyiket inkább? Használ itt valaki ilyeneket?
Üdv! -
törölt tag
válasz
Amarth
üzenetére
De meleget tud csinalni az utastérben? Amugy valoszunu szar az új termosztát is. A feluk újonnan is átenged. Nekem is az új átenged, Ugyanez a baja neki, nem fűtök megyek 40 Km-t es masfellel lejjeb van a mutató vegig. Nyáron jo. En mar leszarom, letakarom a hűtőt felig műanyag lappal telre aztán oldja meg.
-
Amarth
aktív tag
Lenne egy kis fűtésgondom.
Az autó 1-es Megane 1.4 Chic.
Termosztát cserélve,légtelenítve.
Nem megy fel az üzemi hőmérsékletig a mutató,miután kinyit a termosztát.
Illetve,ha a fűtést rányomom,ventit bekapcsolom 2-3-as fokozatra,a mutató még lejjebb megy és nem is megy feljebb,még hosszabb távon sem.
Merre keressem a problémát? -
harry
veterán
Bekerült az új tartóbak + billenésgátló, és egy új üzemanyagszűrő

Illetve (megint) ki lett cserélve a pollenszűrő, mert elég koszosnak tűnt a bent lévő, annak ellenére, hogy elvileg júniusban cseréltettem (másik helyen, klímatöltésnél), illetve gyártási dátum is 2017/12
Most vagy találtak egy beragadt készleten lévőt, vagy elmaradt a csere, sajnos akkor nem szedtem szét megnézni (előző tulaj elvileg 2018/02-kor cseréltetett pollenszűrőt, szóval gyanús...).
Mindenesetre került bele egy új, ami ráadásul jobban is passzol bele: a régin körben volt egy szivacs csík, ami úgy-ahogy alakult a környezetéhez; a mostanin pedig műanyagkeretes oldalt megvezető sínekkel, alul kivágással a klímacsöveknek, felül egy műanyag pöcökkel ami a helyére szorítja. Ezt csak amolyan érdekességként a hozzám hasonló laikusaknak. Ezeket csak így elmesélés alapján tudom, de majd valamikor kiszedem megnézem.
+ kicsit ki lett pucolva a környéke, alatta voltak falevelek, ott be tud ragadni talán némi víz is, bízok benne, hogy most már annyi szagosodással sem találkozunk, mint korábban (igaz akkor is csak klíma után jött elő, szóval majd kiderül). A kondenzvíz elvezető nem volt eltömődve.Sajnos a dobfékeket még mindig nem tudtuk felszabályoztatni, mert megint szabin voltak a másik műhelyben, de majd valamikor.
Tükörre csak árat kértem, 12k lenne az alkatrész.
Aksira akarok rámérni holnap, meg alá kéne nézni, garázsból kiállásnál bukkanón majd mindig leér valami, pedig nem nagy magasságról van szó, lehet valami rögzítés nem stimmel...
-
CashGetLow
újonc
Sziasztok. Kis segítséget szeretnék ismét kérni! Izzó csere után valahogy sikerült elcsesznem a jobb oldali fényszóró magasságát. Hogyan tudom manuálisan hozzá igazítani a másik oldalhoz? Köszi

-
janez89
csendes tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Megvan a matrica de a vezető oldali keréknél már lebontottam mindent ott semmit nem láttam a váltón csak számokat. DPO a többt nem tudom leolvasni. Az olaj cimkére Motul x cass vagy valami hasonló van írva nem tudom elolvasni a kézzel írt matricát. A csere menetéről kb annyit tudok mint a bolygók mágnesetrerének fluxusinverziós együtthatójáról

-
LamerGyuri
senior tag
válasz
janez89
üzenetére
Ezt így nem tudhatom; mindenesetre a 4 liter olaj nem olyan drága, hogy ne érje meg bizonyosságot szerezni: a cserét-olajat-szintbelövést bénázták el, vagy tényleg döglődik a váltód.
Otthon is elvégezhető, de ugye neked megvan, miképpen történik a csere és a szintbelövés? -
janez89
csendes tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Nagyon szépen Köszönöm! Meg is kukkantom. Itthon is letudom cserélni az olajat, mert azt tudom, hogy cseréltek benne, de hogy milyet tettek bele azt nem tudom. Lehetséges, hogy attól van ez a probléma mert nem megfelelő olajat tettek bele?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
janez89
üzenetére
Na, meg is van. Motortérbe jobb oldalon a lökhárító mögé felülről benézve keress egy fekete fedelet (1. kép), azon elöl van egy vonalkódos matrica; ha ez már elveszett, akkor a bal első kerék mögött a 2. képen látható felületen van rajta a pontos típus. Előfordulhat, hogy vagy aknára kell állnod hozzá, vagy levenni a kereket.
Én ilyen előzmény után leellenőrizném az olajszintet; jobb a biztos békesség, főleg automatánál. Ha segítség kell, szólj, mert felér egy voodoo szertartással a csere és szintbelövés
Ha DP0-ás váltód van, csak ELF RENAULTMATIC D3 SYN olaj jó bele! -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
DPO van biztosan.
-
Bass
addikt
Sziasztok
Milyen és mennyi olaj kell megane 2 1.6 16v váltójába(sima kézi)? Milyen specifikációnak kell megfelelnie ? Gugliba több eltérő infót találtam. Köszönöm -
janez89
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszi.... Hm.... szerintem akkor egyenlőre pihenni fog a garázsba.... a váltó típusáról nincs információd? Mert próbáltam nézelődni a neten de nem tudom milyen a váltó száma ha felállor a rampára és alánézek azt látom valahol rajta? Rá van írva vagy beleütve? Köszi!
-
rob210
Topikgazda
válasz
janez89
üzenetére
A baj az, hohy nagyon valószínű kopott a váltó. Ha le kell szedni és szét kell húzni az 100e nél kezdődik. A plafon 420e, de akkor az egy teljesen felújított váltó le és felszerelve. ;) Csak találj valakit aki ért hozzá és van még idén szabad időpontja. (én egy embert tudok, de ő jövő márciusi időpontokat osztogat jelenleg)
-
törölt tag
válasz
janez89
üzenetére
Fogalmam sincs, nem volt még automata kocsim.
Mivel ezekhez 90%-ban szakműhelyek nyúlnak csak valószínű lesz vagy 10rongy/óra a munkadíj, egy váltót kiszedni, szétszedni, kicserélni valamit, összerakni, visszarakni az sok órás munka. És akkor az alkatrész ár. Ez ilyen 100-200 ezerrel kezd kategória, ha komplett lamellákat kell cserélni minden fokozatban meg pucolni, vezérlő labirintust felújítani akkor benne lehet 300-500-ban is. Ilyen szintű tételekkel kell számolni. Nem tudom milyen típus pontosan, mennyire van elektronizálva és mennyire van mechanikus működésre építve.
Mivel nálunk nem terjedt el az automata régen (sajnos) így piszkos sok pénzt lerángatnak miatta.
Ha ér annyit az autó nektek napi használatban, jó állapotban van, szeretnétek is még sokáig használni akkor van értelme felújíttatni. Gazdaságilag egy autót sose éri meg fenntartani, így azon kell dönteni, hogy mennyire kedvelitek a kocsit meg mennyire van jó állapotban a többi része. -
törölt tag
válasz
janez89
üzenetére
A hagyományos bolygóműves wandleres automata. Az automaták ősapja. Ami a mai napig a legjobb amúgy.
Ha még nincs tünet akkor érdemes lenne elvinni szakszervizhez, hátha olcsón megúszható még. Ha csak akkor van elvíve mikor már komolyabb tüneteket is produkál akkor az drága.
A probléma itt az, hogy nem nagyon ismerünk olyan automatást akit tudnánk ajánlani, aki nem veri át az embert. -
törölt tag
válasz
janez89
üzenetére
Valószínű a ketteshez tartozó bolygómű és lamellás szerkezet kezd beszarni. Váltóolaj volt cserélve?
Ha nem csúszik rajta a váltó abban a fokozatban az még jó jel, bár a javítása úgy sem olcsó. Bonyolult a szerkezet és csak spéci műhelyek nyúlnak bele, akik nem dolgoznak olcsón. -
rob210
Topikgazda
válasz
Istikee007
üzenetére
Fals levegő.
Tömítéseket kell cserélni. -
Istikee007
tag
Sziasztok.
Van egy Renault Clio II 1.4 benzines (1999) autóm. A problémám az lenne, hogy pl.: megállok piros lámpánál és 2000-2500 között folyamatosan elkezd túrázni a motor. Hiába van üresbe. Leállítottam, újra beindítottam vissza állt szépen az alapjárati fordulatra. Pár nappal később megint produkálta ezt, akkor már hiába állítottam le és indítottam el újra, az alapjárat nem ment le normál értékre. De miután megindultam nem túrázott tovább a motor. Ezután probléma mentesen közlekedtem majd a mai nap a Lidl-be voltam vásárolni, elindítom az autót és alapjárat 2000 körül. Megindultam helyre állt, de piros lett a lámpa megálltam, üres és most 4000 közelébe pördült fel. Ezután megint meg indultam és helyre állt, de kuplung benyomásakor felpörgőt a fordulat, az első 2 percben kb. Azóta megint minden normál.
Vinni fogom szerelőhöz. Esetleg valaki, hogy mire lehet számítani, mi lehet a gond? Vagy volt e ilyen problémája valakinek?
Válaszotokat előre is köszönöm

-
janez89
csendes tag
Tisztelet Mesterek!
Újabb furcsa kérdésem van. Autómata váltónál 2-es fokozatba reszelő hangot hallani végig a fokozatba hiába gyorsítok, ha felvált utána már nem hallani olyan mint mikor 8-as van a biciklibe de nem gumi hang hanem olyan reszelő szerü cik-cik-cik-cik :D szóval mi lehet a problematika?Tisztelettel köszönöm!
UI: Renault Megane II 1.6 v16 benzin 2004-es autómata
-
hz0917
tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Köszönöm!
-
MC Pite
veterán
válasz
CactuS
üzenetére
Legtöbbször az első három évben kevés különbséget érezni, átlag magyar aki a 7-10 éves gumi helyet vesz olcsó újat, jobbnak érzi; vagy leszarja.
Aki sokféle autót vezet, és próbálgatja is a határokat (pl beüzemeléshez jár sietősen, családi flottában is több járművet terelget; vagy annyit pofázik bele mások vezetésébe hogy az ő autójukat is sokszor ő vezeti közös utakon
) és/vagy évente jár akciós veztech tréningekre, hamarabb észreveszi a különbségeket gumik között.Aztán általában a 3. évtől nyílik jobban az olló(gyenge kezdés után erős visszaesés), mikor az olcsó keverékesek kezdenek halkan, majd egyre hangosabban csikorogni és nem annyira tapadni(pl Tesco parkolóban), amíg egy jobb gumi ezt 5-7 éves korban kezdi.
Tipikus példa amit a helyi gumis szokott a Swifteseknek ajánlani Falken, már a 3. szezonban csikorognak, akár amikor hozzánk kanyarodnak be, ahol pedig jó aszfalt van. Meg a Linglong, ami 1-2 évesen is
.Nyilván mindent a helyén kell kezelni, anyám az évi 4000km-re egész évre 4 évszakossal jár. De aki évi legalább tizenezret, ajánlott 2 normális szettbe fektetni, mert az olcsó általában pénzkidobás.
-
törölt tag
Szétfröccsent a kuplung. Kielőztem egy autót, pedig nem vadállat módjára csak simán, négyezerig pörgettem háromnegyed gázon. Másodikból átváltottam még, harmadikból negyedikbe feldobtam és csak felordított a motor, vége. Azt hittem először üresbe váltottam, de mondom ennyire balfasz még én se vagyok, aztán se három, se négy, ennyi volt. Gurultam amíg tudtam, félreálltam, hallani is hogy zörög a kuplung kinyomva meg felengedve is, csöpög a váltóolaj is. Hazavontattuk, majd valami lesz vele.
Mondjuk azt már észrevettem régebben is, hogy ha finoman akartam elindulni berángatózott az egész autó ahogy fogni kezdett és megindult, csak ha normálisan indultam el akkor nem, de van mikor akkor is picit. Én motortartó bakokra tippeltem, mert azok tényleg szarok, de ezek szerint kuplung volt, gondolom már szarrá volt kopva meg talán ferdén is azért nem indult meg finoman és most a terheléstől szétrobbant darabokra.
Semmi csúszás vagy fent fogó pedál jellege nem volt, mint lenni szokott. Bár nem ismerem ez mennyire modern már. Majd szétszedésnél kiderül milyen. -
válasz
MC Pite
üzenetére
Apollot sok gumis szidta, nekem annyi tapasztalatom van vele, hogy a régi twingonkon olyan nyári volt, azzal adtam el sógoromnak, ő is azzal használta. Problémamentes abroncsok voltak. De az ugye egy 75 lovas gépsárkány volt, nem nagyon közlekedtem vele 4 keréken csúszva.
Rob, létezik olyan, hogy fűtés esetén hoz be némi kipufogószagot az autó, sima hideg levegőnél meg nem?
-
Pecc
őstag
Húznék be egy pluszt az erősítőnek az akkuról. Hol lehet frankón bevezetni a beltérbe? 6os kábelről van szó. M1 PH2.
Rob210, Neked tudom van erősítőd hátul
Köszi.
-
MC Pite
veterán
Rob: Torx, kicsit mágneses a bitfej, de menet közben mégis leesett (negyedjére, háromszor már kiszedtem rendesen).
Alnac 4G All Season: Mástól is hallottam hogy tűrhető (bár ő korábban télizett egész évben) de engem azért a mérések alapján nem nyűgözött le. Olcsó télinél egész évben tuti jobb.
Korábban a Quatrac5-öt ajánlottam hasonló ársávban (a Vredestein ill valószínű a Nexen is lassabban öregszik)
1. [link]
1st: Goodyear Vector 4 Seasons Gen 2
Total: 55Dry: 6Wet: 8Snow: 8Comfort: 7Rolling Resistance: 7Noise: 6Wear: 6Cost: 7
3rd: Continental AllSeasonContact
Total: 50Dry: 7Wet: 8Snow: 8Comfort: 6Rolling Resistance: 9Noise: 5Wear: 4Cost: 3
6th: Nexen N Blue 4 Season
Total: 41Dry: 5Wet: 6Snow: 7Comfort: 2Rolling Resistance: 5Noise: 7Wear: 3Cost: 6
8th: Vredestein Quatrac 5
Total: 48Dry: 5Wet: 6Snow: 4Comfort: 6Rolling Resistance: 6Noise: 6Wear: 7Cost: 8
10th: Apollo Alnac 4G All Season
Total: 39Dry: 5Wet: 5Snow: 3Comfort: 4Rolling Resistance: 6Noise: 5Wear: 4Cost: 7
2. [link]
6th: Continental AllSeasonContact
Wet Braking: 14th (+3.2M)Dry Braking: 13th (+2.1M)Wet Handling: 16th (+-4.3Km/H)Dry Handling: 13th (+-2.5Km/H)Noise: 6th (+2dB)
15th: Apollo Alnac 4G All Season
Wet Braking: 18th (+4.3M)Dry Braking: 18th (+3.8M)Wet Handling: 17th (+-4.6Km/H)Dry Handling: 15th (+-2.8Km/H)Noise: 6th (+2dB)
16th: Reference Winter
Wet Braking: 13th (+3.1M)Dry Braking: 16th (+2.6M)Wet Handling: 12th (+-2.6Km/H)Dry Handling: 16th (+-3Km/H)Noise: 2nd (+1dB) -
-
harry
veterán
Úgy néz ki Febi bakokat tudunk berakni, említettek még pár márkát de nem igazán voltak ismerősek (így a topic alapján, tehát pl. nem TRW, Zimmerman).
-
rob210
Topikgazda
válasz
MC Pite
üzenetére
Apollo 4 G season
Mind a két autón (verso, megane I ), párom ausztriában síelni ment vele problémamentesen.
(pedig ott van hó, meg csúszik.) Nekem is tűréshatáron belül van bőven.
Horvátországot is megjártam vele, nem taknyolt a 45°C ban sem szépen megállt pályán satura. Egyetlen körülmény van amit nem szeret olyankor sincs vele baj, de jobban kell figyelni ez a meleg esős úttest. Hidegben szerintem jobb mint az előtte lévő nokianom, ami nagyon meg is lepett. Egyszóval szerintem best buy. 205ös az egyik 16" on és 185ös a másik 15" on ezekről tudok nyilatkozni. -
MC Pite
veterán
válasz
üzenetére
Letelt a szerkidő...
Pedig most tudnád eladni jó áron a még 1 éves papucsokat, és most keresik őket.Egy kissé unortodox megközelítés, de érdemes lehet átnézni: [link]
Ha pl tyrerevviewson keresel olyan téli teszteket amiben az elébb emlegetett 4évszakosok szerepelnek, sokszor dobogósok. Mifelénk meg sokkal többet van meleg a téligumis szezonban, mint hó (úgy hogy havon is felső közép kategóriás gumik tudását hozzák).
És nyilván, egész évben is jobbak emiatt.Más: M3 (/kombi, nem tudom mi érintett még) tulajok, kik izzót cseréltek hátsó lámpában:
Negyed-fél órás sz*pást lehet megelőzni, ha pl papírtörlővel/vékony ronggyal betömköditek a csomagtér ajtóban a lukat amikor csavarozzátok ki a lámpát... Nem, a föl/le ajtómozgatással nem akar kijönni a beesett csavar.
-
MC Pite
veterán
válasz
üzenetére
Az egész évben télinél sokkal jobb a négy évszakos, én is inkább ezt ajánlanám!

Más kérdés hogy egész évre nem szívesen hagynám fenn. A Nexen házatáján tessék keresgélni ha főként télinek, vagy ne adj isten egész évre kell (vagy Vredestein, de erről megoszlanak a tapasztalatok, 2 ismerősöm imádja, egy utálja, és ebből csak egyet vezettem mindenféle időben 155ös széleséggel, maradjunk annyiban hogy a N-Blue 4Season-t jobban szeretem).
Én a magyar telekre Goodyear/Conti/Nokian 4 évszakost szoktam preferálni, és van használatban több autón a családban, keményebb téli körülmények között is tesztelve, úgy hogy előtte Wintersport és WRD4 volt referenciaként.
Kérném ne szóljon be olyan, aki évente 1× ránéz a tesztek végeredményére; nem pedig a megfelelő összehasonlítási környezetben (jelen esetben téli gumi teszt főként) a mért eredményeket nézi és súlyozza a felhasználás/autó függvényében. Mérésekről, adatokról, tapasztalatokról szívesen értekezek, városi legendákról nem. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
hz0917
üzenetére
Parancsolj: [T3 T4.2 T4.7 T5 led]
-
hz0917
tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Jó reggelt, sziasztok!
A képen látható kiszerelésben én is kerestem. Kérhetek egy linket? -
törölt tag
válasz
Nordik
üzenetére
Nem hülyeség. Ezért adnak meg időtartamot is a táv mellett, 5 évnyi hőingadozás az amit úgy gondol a Renault, hogy a saját számításuk szerinti rövidtávos használattal kibír (hosszútávos használattal meg úgy is belefut a 120ezerbe). Aztán innen jön az, hogy a valóságban másképp alakulnak a dolgok, mert a kikalkulált érték meg a millióféle autóvezetési mód között nincs éles összefüggés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford topik
- Autós topik
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
- Call of Duty: Black Ops 7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Nintendo Switch 2
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most vagy találtak egy beragadt készleten lévőt, vagy elmaradt a csere, sajnos akkor nem szedtem szét megnézni (előző tulaj elvileg 2018/02-kor cseréltetett pollenszűrőt, szóval gyanús...).
elf 75w80 nfj
.