Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
feco6512
üzenetére
Esélyes, hogy a jeladó nyáklapján egy forrasztás meg van repedve és amikor melegszik nem továbbítja a jelet.
Nekem a sebességfüggő szervómnál ugyan ez volt, hidegen volt plusz rásegítés, melegen csak a normál és dobta a hibakódot is. Kiolvasásnál a sebesség jeladót hozta ki hibának, nekem két jeladós a váltóm az egyik a km-óráé, a másik a szervóé, mivel sehol nem találtam hozzá bontottat és a gyári megfizethetetlen így kiszedtem és egy telefonos ismerősöm átforrasztotta a nyáklapon az összes forrasztást, azóta tökéletesen működik. -
feco6512
tag
Sziaztok azt szeretném kérdezni 1.6e rt meganon szeretnék szelepet állitani 90lovas sima 8szelepes ,hogy ez korongos /lapkás hézagolos vagy csak simán lehet állitani?a másik kérdésem jhogy 2001es Clion a km óra jeladó alul a váltoban található?cserélhetö e egy 1.2 clioéval?olyan gond van vele hidegen megy a km óra ahogy felmelegszik megáll.
-
rob210
Topikgazda
válasz
_Csaba_
üzenetére
Elindulsz a kocsival és lezár, ez a funkció konkrétan idegesített így megnéztem hogy kell kikapcsolni.

A visszakapcsolás ugyan az.
Ráadod a gyújtást de nem indítasz és nem indulsz el!!!!
Megnyomod a műszerfalon lévő központi zár gombját azaz magadra zárod a kocsit és nem engeded fel a gombot 5mp-ig nyomva tartod!!!
Leveszed a gyújtást kinyitod az ajtót,a következő indulásnál már le fog zárni automatán 10K/h felett ha jól emlékszem..
-
_Csaba_
senior tag
A Renault-om anno baleset előtt indulás után lezárt.
Namármost ez a központi zár nem működik mióta megszerelték tavaly. Mit lehet tenni ez ellen hogy működjön?
Jelenleg manuálisan ha megnyomom a zárást, akkor bezár, és visszanyit rögtön, majd másodszor ha megnyomom bezár.Találkoztatok már ilyennel?
Megane 2000 -es -
kisninja
őstag
Köszönöm a válaszokat
Ez a gumi ami még olcsóbb mint a többi erre talán van keret. 
-
SZATA
senior tag
Honnan lehet megtudni helyesen (motorolajnál pl. 90% falsot ír) a fék- és hűtőfolyadék feltöltési mennyiségeket? 1.2 16V D4F712
-
Sly189
senior tag
Megane II
Ajtó behúzó fogantyúját szeretném PlastiDip Matt feketével lefújni.
Kérdés, mivel lehet könnyen és szépen - egyenletesen eltávolítani a jelenlegi sérült gumis réteget?
-
kisninja
őstag
Sziasztok ez a gumi mennyire ajánlott ?
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére

Láttam már, havon ott van megint a legjobbak között, tavaly a legjobb volt.
Én tudom, hogy mit tud a gumim, tavaly leteszteltem. A vásárláskor a havas tapadás volt a szempont, mert nem esőre és nem szárazra akartam venni a téligumit, hanem kifejezetten hóra. Ennek a SnowTrac 3-nak vannak olyan nagy bordái, hogy szinte terepjárós gumi, a keverék szintén nagyon jó, szárazon most is első lett. Na mind1, több gumist is megkérdeztem, a gumis ismerősömnél vettem meg végül, és az ő véleménye is az volt, hogy a ST3 kifejezetten jó hóra, egy kicsit eltér a mintázata a többi téligumitól, mégpedig a havas tapadás irányába. Nem véletlen a hegyekbe ajánlják és oda fejlesztették ki.
Én elismerem, hogy a te Nokian gumid finn, igaz tudnak nagyon szart is csinálni, de ha az A3-ról vagy D3-ról beszélünk mindkettő nagyon jó, kiegyensúlyozott gumi, szárazon, vízen, minőségileg, havon is jól tapad, viszont havon egy szinttel a Vredi ST3 ezek fölött van, ha tetszik neked, ha nem.
Szerk.: Ja igen, a Vredi már nem fejlesztette legalább 1 éve az ST3-at, mert kint van az új gumija az ST5, na arra vagyok kíváncsi mit tud.
Elég ránézni (ST3):
-
rob210
Topikgazda
Én nem megyek falnak, mert az én gumim benne sincs a tesztben attól én még tudom, hogy számíthatok rá, hóban is.
De te most mit csinálsz a verdikkel?

Bocs de nem hagyhattam ki.
-
rob210
Topikgazda
válasz
imyourfriend
üzenetére
Azt hogy egyik sem mutatja a valós fogyasztást.
Nekem a mért fogyasztásom az előzőekben írtam ahhoz képet 0.4-0.3literrel többet mutat.
-
giigz
veterán
válasz
_Csaba_
üzenetére
Az első dolog amit a kocsin magam csináltam, a fűtésszabályozó izzócseréje volt

Ott van a szivargyújtónál 2 csavar, azt kicsavarod, leveszed azt a műanyagot, aztán lesz megint 2 csavar, és ki is jön a kis panel, kicseréled a rizsszem izzót. Lehetetlen eltéveszteni, kezdj neki, minden menni fog magától

-
_Csaba_
senior tag
Kérdésem lenne.
Kiégett a középső konzol legalsó része. Ahol a klímát lehet állítani.2000-es Megane-om van. Valaki cserélt már ebbe izzót? Tudtok valami gyors leírást hogyan fogjak neki?
Azt láttam hogy a szivargyújtónál van 2 csavar.. Ha azt kiszedem onnan hogyan tovább? -
cellpeti
nagyúr
valami renault szakit tudtok ajánlani Pesten vagy Székesfehérváron?
-
cellpeti
nagyúr
nekem a város 8,5l

-
Sly189
senior tag
Én már úgy vagyok a fogyasztással hogy lesz@rom.
Nagyjából tudom, teletankolom kb minden hónapban (ha nincs extra út messzebbre) az nekem elég 1200km-re és még akkor is piros sáv felett vagyok.
Ha menni kell úgyis menni kell nincs választás
Annyiból érdekel csak, hogy ha netán 800km megtéve kifogy a teletank, akkor már valami motorikus baj lehet
Kiszálltam a fogyasztás mérésből

ui.: Táblázatban vezetem a tankolási adatokat:
-Hol?
-Mikor?
-Hány liter?
-Ár
-*előzőleg megtett km állás.
Blokkokat is természetesen, mivel általában egy helyen tankolok. -
rob210
Topikgazda
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
A fedcompot ne nézd az csal.

-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Az enyém 1.6 16V-s 2005-ös limo...Ugy tippelem, hogy klímával olyan 7,1-7,3 körül jön ki, igaz én rövid távra, ott is inkább városban használom... Mondjuk 85-15%ban inkább város, mint normál hosszabb utak.
A fed comp jelenleg 7,4-et mutat, de mivel nem nulláztam amióta megvettem, nem tudom mennyire releváns.
-
toldy
őstag
Srácok, kérnék egy kis segítséget. ( igen olaj téma
)Egy Megane II RS ( 225lovas) milyen olaj való? A dízellel nincs gond, de benzinhez 0 a hozzáértésem).
-
-=Tiger=-
tag
Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat!

-
tresh
veterán
Rob írd be hogy 8-at eszik 100-on és akkor megnyugszik mindenki

-
rob210
Topikgazda
De mentem Budapest Hévíz od vissza oda pálya előtte utána tank.
Vissza autóút előtte utána tank.Ami eltérés lehet az a nem egyforma benzinkút miatt lehet.
Tudhatnád, hogy kompi adatot nem írok be.Egyébként azon kivételes ember vagyok akinek többet mutat a kompija mint a valós fogyi.
De ezt már egyszer említettem. -
-
rob210
Topikgazda
Nekem gyárilag bent van.
Egyébként nem bonyolult az indexes fórumon fent van, hogy kell.
Urak (giigz) az agyalásotok jó volt, ha valakinek a 130 a pályatempó akkor megkövetek mindenkit.
Akkor a pályán 6.5l.De én nem rallyzok, szépen 5.-ben 110-115körül szoktam csordogálni, igaz én idén is 2x voltam pályán szóval a városi méréseim pontosabbak mérvadóbbak, az esetek 95%-ban sajnos ott használom a kocsit, ott is Budapesten, tehát nem egy faluvárosban, ahol berakod 5.-be és leállítod amikor megérkeztél.
A félreérthetőségért sorry

-
giigz
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Az nekem totál mindegy mennyivel ment, ha azt írja pályán 5,6, akkor az 130 km/h mellett érendő.
Ha ő ment 100-zal hosszútávon és kijött 5,6 akkor azt mondom okés, abban nem volt előzés, nem volt fékezés, nem volt város, sőt még a szél is jól fújt, de azért hülyének ne nézzük már a másikat...
-
törölt tag
Ha már fogyasztás.... igaz , hogy nem Megane, hanem Laguna I 2.0 16v városi (nem dugóban araszolás) 8,5 országút, pálya 100-110 7,8-8 pálya 135-140 klímával 9,5 ill. télen a városi is 9,5 elég érzékeny a hidegre.
-
-
cellpeti
nagyúr
van valakinek 1.6 16V Limousine-ja? Érdekelne az övé mennyit eszik.
-
-=Tiger=-
tag
Megszülettek a dolgok.

Delelott felretetettem egy fajtat belole egy helyen, majd az iras vegen kiderul, hogy hol.
Az alkatresz mar a szerelonel van, aki delutan a rosszat mar ki is szedte. Szoval egy olyat tettek felre aminek mind a ket vege bilincses, de nekem olyan kellett/kell aminek az egyik vege bilincs a masik pedig egy lapos resz amit csavarozassal lehet egy ontvenyhez rogziteni. (Ket csavar)
Megjegyzem igy sem nott az ara. +1p
Holnap delelott kicsereli, aztan puszi van. A hibat nem az okozta, hogy nem szetnyilt a cso, hanem elengedett a forrasztas a cso vegenel, ahogy rogzitve van korbe a felfogato reszhez. Megjegyzem sztem megheggesztetem aztán elmegy tarcsiba. Viszont nem nyugtat meg a dolog, hogy ez igy elszallhat egy intenziv gyorsitas, vagy csak ugy alkalmaval. :S
Akkor jojjenek az arak:
Renault: 50
Budakalasz, Gregus: 15
Dunaharaszti: 8
Pesti út: 5
Gyál, Mihályi: 3000 Magyar forint
Öntvénnyel es bilincsekkel együtt. Azert sajnos hasznalatosnak tunik, de lehet 15ert sem kaptam volna jobbat.

Még vettem a Thaliába két központi zár motort, az egyiket csak azert, mert csak1500 volt igy ha bekrepal nem kell utazni. Tovabba egy km. jeladot. Szuksegem volt meg a hatso lokoshoz egy patentra meg az ajtonyitast erzekelohoz egy gumi porsapkahoz, de azt ingyen kaptam.
Flexi cso: 3
Km jelado: 5
2 Kp. zar motor: 3Osszesen: 11.000Ft
-
mycso
Topikgazda
válasz
-=Tiger=-
üzenetére
No, ez remek, viszont lenne egy kérdésem, merre találtál jó áron?
Nekem mint kiderült hűtött az EGR-em és kellene a az EGR külső része (hűtője), tehát nem az egész szelep, csak a kpeny,, viszont nem tudom hol keresgéljek és egyelőre nem is szeretnék több10.000-et belefektetni.
Mindenkinek: ma a szerelőnél az felvetés jött, hogy mivel hűtött az EGR-em (igen vízzel a hűtővízkörből), akár onnan is bele mehet a kipuffgáz-korom és ez előidézheti az említett jelenséget (levegősödés a kipuffgáztól). Tehát egy halovány remény van, hogy mégsem hengerfej.
-
Josi
senior tag
válasz
_Csaba_
üzenetére
Nagyon ne számíts olcsóbbra.
Én is kerestem rengeteget, de ez eléggé hiánycikk bontottban.
Én újat vettem kb 15.000 ft-ért.
Ilyen az enyém:
Csomagtérzár motor
Nekem a mozgó műanyagról tört le egy pöcök, de az nincs külön.
Inkább újat vettem, mert ki tudja a tizenx éves meddig bírja még. -
-=Tiger=-
tag
Szia! Király vagy köszi!
Jövök 1-el 
Megvan a keresett cucc. Találkoztam vele bontottan 15E, 8E majd 3800Ft ajándék bilincsel.
Majd megnézem milyen állapotú és ha úgy találom, hogy szükséges akkor lehet megerőssíttetem. (bár nem tudom, hogy célszerű e)
Az tuti, ha el van már használódva a hirtelen parkettázást nem díjazza.
-
_Csaba_
senior tag
Üdv srácok!
Van egy 2000-es Megane-om... A hátsó zár ment el.. Eddig szétkaptam vagy 20 alkalommal, és a fogaskerékből volt egy darab letörve, ami ha pont úgy akadt, akkor nem nyílt.. Eddig azt forgattam és jó volt egy ideig. Most azonban a motor elektronikája is meghalt a hátsó zárnál. Az áram elmegy oda, azt megvizsgáltam, külön áramot adtam a hátsó zárnak azzal sem moccant meg a motorja, tehát tuti meghalt.
Autószerelő azt mondja hogy az utángyártott 18.000Ft, a gyári 30.000Ft...Ti nem sokalnátok ezt az árat? Hol keressek ilyet? Elég ritka darab, és neten nem is találtam..
-
giigz
veterán
A hűtőrendszered rendben van, vagy azt is csinálják egyben?
Mert én mióta a hűtősnél hagytam a 18.000-et, és elmagyarázta, hogy mire hagytam ott, megvilágosodtam, hogy nem egy kis jelentéktelen dolog ez a hűtőrendszer... Legalábbis én úgy voltam vele idáig, hogy ha folyik majd utánatöltöm, koszos koszos, mit zavar az?
Aztán kiderült, hogy a hőgombának is jókor kell jelezni, hogy a ventilátor induljon, és hűtsön, a rendszer ne legyen lyukas, mert akkor totál szar az egész, ne legyen benne túlnyomás, és ugye ha túl meleg a víz, az szar a motornak...
Szóval most elvileg rendben van a vizem, nem néztem manapság, holnap ránézek majd hogy áll a szint, de a lényeg, hogy a hűtőrendszernek nagyon rendben kell lennie, mert a motor kárára válhat könnyen, pl. egy hengerfejesség múlhat rajta.
-
SZATA
senior tag
Ma pontot tettem (remélem, kopp-kopp-kopp) a sárga spirálos visszajelzős kalandjaimnak. Vettem 30 ezerért egy Hella MAP szenzort, és betetettem, törölték a hibakódot, plusz leellenőrizték a működését a diaggal. Tegnap újra előjött, de akkor már megvolt az alkatrész. Azt vettem észre, hogy mindig 2-5 napos állást követő napon jött elő. Mindegy, ez csak a múlt.

-
rob210
Topikgazda
Ezt tudtuk eddig is

A lényeg, hogy próbáztasd ke, mert ha nem kell hozzányúlni a hengerfejhez, akkor ne basztassák.
Akkor tömítésből is az egyes kell azaz az alapméretes.Ha nekiállnak a hengerfejnek mert baja van akkor biztos lehetsz benne, hogy 30nem lesz elég, nem riogatni akarlak, csak ne érjen váratlanul.
-
mycso
Topikgazda
válasz
-=Tiger=-
üzenetére
Ha még azóta is aranyárban van az új és javíthatatlan, akkor a bontott marad. Feltéve, hogy az értelmes árban adják.
rob210: rákérdeztem a vezérlésre, hát nem az lesz a legdrágább a holnap kezdődő műveletben. Dayco szíj, pumpa, görgő -21k
hf tömítés + csavarok 10.5k
Méghogy a renaulthoz drága az alkatrész.
A felújítás lesz húzós, az valahol 30k körül mocorog, no meg remélem repededés nincs, mert akkor magamhoz nyúlok.
Ja meg még a munkadíj....az egyelőre passz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Milyen egeret válasszak?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Metal topik
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Dell Wyse 5470,14",FHD, N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De tény hogy sebesség függő is