Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elmör
őstag
Helló!
Az adatlapomon lévő konfiggal kapcsolatban kérek segítséget: egyszerűen annyira tanácstalan vagyok, hogy szinte már csak nevetni tudok a történteken. Amióta megvan a gép vannak kisebb-nagyobb gondjaim. A kisebb gond: néha kékhalálozik, 1 hónapban mondjuk 2-szer. A nagyobb gond, hogy havonta egyszer nem akar beindulni, azaz felpörögnek a ventik, de még csak a BIOS-ig sem jutok el. Így történt ez ma reggel is.Azt nem tudom, hogy mi lehet a ludas, lap? ram? vagy más? Elsősorban a memóriára gondolok, mert amikor ma nem akart beindulni kiszedtem mind a 4 modult, aztán beraktam csak 1-et, de nem indult, nyomtam neki CMOS resetet, de semmi, aztán kiszedtem, raktam be másikat, azzal sem indult rendesen, végül a 3-dikkal elindult 800Mhz-en természetesen. Ekkor beállítottam 1066-ra (semmi sem volt tuningolva) és lefutattam egy memtestet, persze semmi hiba, majd visszacseréltem a második modulra és azzal is simán indult!! Tehát mintha semmi sem történt volna.
Aztán mindegyik modult egyesével leteszteltem (csökkentett módban) és persze semmi hiba. Lehet hogy részleges inkompatibilitás okozza ezt a jelenséget?Az elején még gondotlam, hogy nem kap elég áramot a cucc, lecseréltem a tápot a jelenlegire, de ezzel is van ilyen gond, ugyanakkor ha beindul akkor több napon keresztűl semmi gond, nyüstölhetem még tuninggal is a cuccost.

Mi lehet a megoldás? Vegyek másik ramokat? Lehet csak 1 hónap múlva derülne ki megint, hogy mégsem azokkal volt a gond és akkor mit cseréljek le? Kicsit már elegem van, hogy jó a cucc, de ha egyszer nem indul be akkor szinte egy fél napot elvisz, mire beindul és nem értem ,hogy amivel korábban nem indult azzal később miért indul??

Köszönöm előre is a tippeket, segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Path of Exile (ARPG)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

fudi2002