Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Elmör

őstag

Helló!
    Az adatlapomon lévő konfiggal kapcsolatban kérek segítséget: egyszerűen annyira tanácstalan vagyok, hogy szinte már csak nevetni tudok a történteken. Amióta megvan a gép vannak kisebb-nagyobb gondjaim. A kisebb gond: néha kékhalálozik, 1 hónapban mondjuk 2-szer. A nagyobb gond, hogy havonta egyszer nem akar beindulni, azaz felpörögnek a ventik, de még csak a BIOS-ig sem jutok el. Így történt ez ma reggel is.

Azt nem tudom, hogy mi lehet a ludas, lap? ram? vagy más? Elsősorban a memóriára gondolok, mert amikor ma nem akart beindulni kiszedtem mind a 4 modult, aztán beraktam csak 1-et, de nem indult, nyomtam neki CMOS resetet, de semmi, aztán kiszedtem, raktam be másikat, azzal sem indult rendesen, végül a 3-dikkal elindult 800Mhz-en természetesen. Ekkor beállítottam 1066-ra (semmi sem volt tuningolva) és lefutattam egy memtestet, persze semmi hiba, majd visszacseréltem a második modulra és azzal is simán indult!! Tehát mintha semmi sem történt volna. :(((
    Aztán mindegyik modult egyesével leteszteltem (csökkentett módban) és persze semmi hiba. Lehet hogy részleges inkompatibilitás okozza ezt a jelenséget?

Az elején még gondotlam, hogy nem kap elég áramot a cucc, lecseréltem a tápot a jelenlegire, de ezzel is van ilyen gond, ugyanakkor ha beindul akkor több napon keresztűl semmi gond, nyüstölhetem még tuninggal is a cuccost. :K

Mi lehet a megoldás? Vegyek másik ramokat? Lehet csak 1 hónap múlva derülne ki megint, hogy mégsem azokkal volt a gond és akkor mit cseréljek le? Kicsit már elegem van, hogy jó a cucc, de ha egyszer nem indul be akkor szinte egy fél napot elvisz, mire beindul és nem értem ,hogy amivel korábban nem indult azzal később miért indul?? :Y

Köszönöm előre is a tippeket, segítséget. :R

Új hozzászólás Aktív témák