Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy ddr 400 as ramjaimnak lehet baja ha 440en vannak hajtva CR1-be???
sima samsung ramok.(everest nagyon durva adatokat mutat )
vagy CR1 be ne igazán próbálkozzak ezekkel a ramokkal?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
halihó srácok!
egy asus a7v600-x es lapom van az itthoni gépembe, 3*256MB rammal(ma szereztem a 3.at)
na most annyi kérdésem lenne, hogy az alaplapi könyvbe van 1 ilyen írva: PC3200 maximum to 2 banks only. ha 3-at használok akko most mivan? elképzelhető hogy normálisan fognak menni?[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
egy asus a7v600-x es lapom van az itthoni gépembe, 3*256MB rammal(ma szereztem a 3.at)
na most annyi kérdésem lenne, hogy az alaplapi könyvbe van 1 ilyen írva: PC3200 maximum to 2 banks only. ha 3-at használok akko most mivan? elképzelhető hogy normálisan fognak menni?[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
válasz FehérHolló #5964 üzenetére
Ha három modult használ a lapban, akkor DDR-333MHz-en fog menni.
az az itthoni gépembe van... az más tészta...ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
hali ismét!
van 1 olyan problémám hogy asus a7v600-x es lapba van 3*256MB ram, abból kettő SS egy meg DS. ez nem okozhat problemót?és ha nem akkor a 3 foglalatba hogyan helyezzem el őket? DIMM1-2 SS a DIMM3 meg kapja a DS-t?És ezek mért csak 333MHz-en mennének?
[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
válasz FehérHolló #5988 üzenetére
aham kösz...
próbálgattam, variáltam, de az uccsó próba után ha benn volt a 3. modul is csak a DIMM 1-t ismerte fel...na mindeggy ez se lessz jóElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
sziasztok!
lenne egy kérdésem a nálam okosabb emberekhez:
van 2*512mb ddr400 asom, a régebbi gépemből megpróbáltam még a lapba belepaszírozni 2*256-t.olyan problémám lenne, hogy everest látja a 2*256 ramot, de a rendszer csak 1GB-to ír rendszermemóriának szórakozgattam az időzítésekkel, command rate-et 2-re vissza, de sehogy nem használja őket. 2*512-es az KIT-es, a másik kettő az viszont nem.esetleg valami megoldás lehet hogy mennyen a 4 modul együtt?egyáltalán lenne értelme?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
szasztok!
KVR400X64C3A/512*2 Kingston Value Ram és Samsung M3 68L6423ETM-CCC/512*2 ramokkal valakinek tapasztalata esetleg? mennek ezek DC-ben az a8n-e lapban?
fontos lenneüdv:mmdms
-
mmdms
addikt
helóka!
a memóriák közötti sebességkülönbség játék közben észrevehető, vagy csak amíg betölti a game-t?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
sziasztok!
alap kérdés, de ramokba nem vagyok otthon.
frekvenciaemeléssel meg lehet ölni egy ramot, vagy inkább túlzott fesz emeléssel?
konkrétan most 400@454 2,7V 1T 3, 3, 3, 7-es időzítéssel.
2,6V win töltéskor kékhalál
2,65V terhelés közbe kékhalál
2,7-en ugynézki jó.
hagyhatom így szerintetek hosszabb távon is?
tudom hogy egyből azzal kezditek, hogy samsungot haggyam inkább, de ment az előző gazdájánál 3 óra tesztet 500MHz-en is.szerintem ahhoz képest hogy samsung tuningos darab[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
ja és valaki segíthetne, mert én semmit se találok ezekről a ramokról:
samsung 512 MB M368L6423HUN-CCC és kétoldalú.
a saját honlapján sincsen rajta.[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
sziasztok lenne egy tök egyszerű kérdésem: játékhoz hogy állítsam a ramokat. nagyobb írási sebességre, vagy nagyobb olvasásra?
-
mmdms
addikt
sziasztok!
segítenétek?
vagy egy ilyen ramom: Samsung M3 68L6423ETM-CCC 512 MB PC3200 DDR
pontosabban 2 dc-ben.
a memóriák pontos típusa: K4H560838E ez.
na ez a fajta memória meddig bírja a feszelést? meg sacc a tuningot?
zhx:mmdmsElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
sziasztok!
szerintetek:
Kingmax 800MHz 2048MB 5914 vagy
Kingmax 1066MHz 2048MB 7300
meik éri meg jobban? és vajon cl5 mindkettő?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
hali!
öömmm azt szeretném kérdezni, hogy ez:
Corsair XMS2 DHX DDR2 4GB, 2x2Gb 800Mhz
használtan mennyit érne meg garipapírral?
tudom hogy van erre topic csak totál kihalt
köszi!ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
szerintem az ultránál nem kell jobb, igaz nekem 1 gb-os moduljaim vannak, a gyári 800MHz 4-4-4-12, 2,1 V helyett 990MHz 4-4-4-12, 2V. szerintem ez abszolút meggyőző, én is azt a 2*2giga geilt venném, ha valaki el tudná hozni a boltból, a futár sajna túl drága...
-
mmdms
addikt
Hali!
2*1 giga 400-as kingstone ddr1-nek 2,8 V nyugodtan adható ugye?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
válasz Borkai #28437 üzenetére
Ha az általad említett 1:1-es arányt akarod elérni, akkor egyáltalán nem fog 1280-on menni a ramod, max 640-es FSB-vel, amit sose érsz el. Ahhoz a procihoz a magas szorzójának köszönhetően egy mezei 800-as ram is elegendő, ha vissza osztod.
-
mmdms
addikt
válasz GEPESZ66 #46878 üzenetére
Régebbi gépemen ugyanez a hibajelenség 4 modullal. Egy modullal addig szoktam a biost resetelni amíg egyszer el nem indul, aztán manuálisan beállítom a memóriákat a gyári értékekre, órajelet feszt és időzítéseket is, alkalmazom, hagyom elindulni, aztán kikapcs, többi memó bele és mukodni szokott.
-
-
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen memóriapárom, ezeknek a moduloknak mi a gyártó által garantált maximum üzemi feszültség?
Jelenleg 3200 mhz xmp vel 1,267 V-on. Jó lenne ha el tudnám érni legalább a 3400-at, akkor nem agyalnék a ram cserén. Mehet 1,35 V-ig ez is?Manufacturer : Corsair
Series : Vengeance LED
Part Number : CMU16GX4M2A2666C16
Serial Number : Undefined
JEDEC DIMM Label : 8GB 2Rx8 PC4-2133P-UB0-10
Architecture : DDR4 SDRAM UDIMM
Speed Grade : DDR4-2133P downbin
Capacity : 8 GB (16 components)
Organization : 1024M x64 (2 ranks)
Register Manufacturer : N/A
Register Model : N/A
Manufacturing Date : Undefined
Manufacturing Location : Taiwan
Revision / Raw Card : 0000h / B0 (8 layers)
-------------------------------------------------------------
DRAM COMPONENTS
-------------------------------------------------------------
Manufacturer : Micron Technology
Part Number : D9TGG (MT40A512M8RH-083E:B)
Package : Standard Monolithic 78-ball FBGA
Die Density / Count : 4 Gb B-die (Z90B / 25 nm) / 1 die
Composition : 512Mb x8 (32Mb x8 x 16 banks)
Input Clock Frequency : 1067 MHz (0,938 ns)
Minimum Timing Delays : 15-15-15-36-50
Read Latencies Supported : 16T, 15T, 14T, 13T, 12T, 11T, 10T...
Supply Voltage : 1,20 V
XMP Certified : 1333 MHz / 16-18-18-35-53 / 1,20 V
XMP Extreme : Not programmedElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CORSAIR XMS3 DDR3 2x4GB 1600Mhz RAM
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Patriot Viper Steel 2x8GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest