Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wens33
csendes tag
válasz
FehérHolló #12347 üzenetére
Üdv!
Azt már végigolvastam, csak nem magyar volt, hanem angol és nem értettem meg mindent.
Hát akkor minek van benne az az elem, nem a BIOS-hoz?
A kedvedért utánaolvastam és ezt találtam: "CMOS-RAM:
A ROM-BIOS-ban lévő programok egyike az ún. CMOS-SETUP program. Ennek segítségével a rendszerkonfigurációt (dátum, idő, lemezegységek típusa stb.) kis fogyasztású, akkumulátorral táplált, CMOS technoloógiával készűlt RAM-ban tárolják, így tartalma kikapcsolás esetén is megmarad. (amíg az akkumulátor vagy újabban Lítium elem bírja szuflával)."
"ROM:
Csak olvasható tárú memória. Tartalmát a gyártó az előállítás, gyártás során rögzíti, később tartalma nem módosítható. Szintén véletlen hozzáférésű, mint a RAM típusú memória, de áramkimaradás esetén is megtartja tartalmát."
Tehát akkor itt ellentmondás van?
Kérlek világosíts fel, ha vmit ebben rosszul írnak!
Legalább akkor ma sem keltem fel hiába.
Természetesen igazat adok Neked, csak írd meg mit tudok rosszul!
Új hozzászólás Aktív témák
- 2db Kingston FURY 64GB KIT DDR5 - 5200 MHz Beast
- DDR5 RAM Modulok ( G.Skill TridentZ / Kingston Fury )
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Ultra GPS + Cellular 49mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest