Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
unravel
őstag
Ma egy telefonos üzletkötő Hello Data Startom helyett a Blue+-ra próbált rávenni, olcsóbban mint a weblapon. Jó az nekem?
-
-
brekes
tag
Sziasztok, van a telenornal egy mobilinternet elofizetesem. (havi 100gb, huawei modemmel) Szeretnék részletre vásárolni mobiltelefont. A telenornal azt mondta a hölgy, hogy a 6. Befizetett számlám után semmilyen telefonhoz nem kérnek be előleget. Ez igaz?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
radio100jozs
üzenetére
Weben nyomj újratöltést, akkor látni fogod az egyenleget.
-
radio100jozs
őstag
válasz
snooze
üzenetére
Nekem is ez a hiba. A 3 cég közül a legpocsékabb a Telenor rendszere. A weben pl. a feltöltős egyenlegeket soha nem lehet megnézni, csak teker. Ja az elektronikus dokumentumok elvesztek, hogy hová ügyfélszolgálat sem tudja. Az meg, hogy az applikációból ki-be kell lépegetni, ha az embernek több előfizetése van, azon már nevetni kell, ja igen, és ugye belépéshez SMS jelszó kell.
-
snooze
veterán
Megint jol sikerült a mytelenor app frissités..csak forog,aztán "hiba történt,ne haragudj"..👍👍👍nem teszteli le senki elötte?
-
Somatom
veterán
válasz
Dreimus
üzenetére
Szóval, a Telenor bukik a router árán, külön pénzt áldoz firmware -re, meg arra, hogy zárt legyen, így kényszerítve a user -t arra, hogy a hűségidő alatt a Telenor hálózatát terhelje. Ha a router nem lenne hálózatfüggő, akkor a hűségidő végéig a Telenor pont ugyanannyi pénzt kapna, csak közben nem az ő hálója lenne terhelve, ha a user más szolgáltatós SIM -mel használná a router -t.

-
darvinya
titán
Szép, lerohadt az esőtől a torony, de még hívás sincs.
-
tomp
félisten
RCS szolgáltatásról van valami infó? Anno a telenor ezt is beharangozta nagy durral, hogy jön aztán a Telekom és Vodafone szépen csendben beelőzte őket...
-
-
adika4444
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Az, hogy az ADSL-t a DIGI optikás vagy LAN-os nete leveri, az azért nem olyan meglepő.
De azért amióta van a T-nek optikája, az simán egálban van a DIGI-s nettel. Ja meg nyilván az lehetett még a különbség, hogy az általad írt időben a DIGI esélyesen csak földkábelen tolta, a többiek meg már akkor is légkábeleztek, az meg változó, hogy hol mennyire vágogatják el, vagy mennyire van rögzítve.
UPC-vel kapcsolatban igazad van, ott azért tényleg több gond van mint amit a hálózat Docsis indokolna. -
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Sztem félreértettél. Arra utaltam, hogy milyen üzleti érdeke fűződik a Telenornak egy router hálózatfüggőségéhez? Attól csak jobb lesz a Telenornak, ha a user más SIM -mel használja.
-
-
Somatom
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Egy hanghívós csomagnál még értem a készülék hálózatfüggőségét. A csomagban levő perceken túli beszélgetések díja. De, itt mi az értelme? A csomagot mindenképpen fizeti a hűség végéig. Ha más SIM -mel használná a router -t, akkor a Telenornak köszönetet kellene mondania, hogy a user a semmiért fizet, nem terheli a hálózatot.

-
-
TiMoN
senior tag
válasz
feketedini
üzenetére
Lehet nincs megjelölve, de pl. nekem az S9+ amit a Telenornál vettem az független.
-
4Grider
félisten
válasz
feketedini
üzenetére
Telenornál a hűségidő lejárta előtti készülék függetlenítés keményen fizetős. Azért keményen, mert nem csak a függetlenítésért kell fizetni, hanem a határozott idejű szerződésed felbontása miatt a készülékre kapott kedvezményt és a felbontás miatti kötbért is fizetned kell. Tehát felejtsd el, a routert azért kaptad, hogy a Telenor mobilnetet használd benne legalább a hűségidő végéig.
-
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
trec12
üzenetére
Régebben keményen mmorpg játékokkal játszottam, kb 8 évig...nos, a digi nettel rendelkezőknek nagyon ritkán volt problémája.Akinek upc/invitel/tcom stb nettel rendelkezett, azok szakadoztak nem egyszer, nem kétszer.Ugye az mmorpghez folyamatos net kell.Ezeknél a játékoknál tökéletesen lehetett tesztelni a net képességét.Egy kis kihagyás, és már is kidobott a játék.Szóval a kábeles digi net power.A legjobb.Ez kb minimum 50-60 ember tapasztalata alapján mondhatom.Aki tehette menekült a digihez...
-
asdf_
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az egyszeri tajekoztatasnak, hogy elfogyott az adatmennyiseg, annak nincs. Ha fixen kapod az sms-eket, hogy elfogyott ES megrendelheted ezt az adatcsomagot, akkor arrol szerintem nagyon nehez lenne letagadni, hogy reklam.
(#65971) FoxiestFox
Tekintve, hogy a Telenor online rendszere egy akkora lassu fos, hogy a heten ejjel fel 12-kor 3 perc alatt keptelen volt kozolni, hogy mennyi az egyenlegem, ha nem haragszol meg, nem olnem az idegeim azzal, hogy megtalalom azt az almenut a telenor online-ban, ahol ez allithato. -
-
asdf_
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szerintem ha a marketing alapu megkeresest letiltod, az egy jo hivatkozasi alap egy kesobbi telefonos beszelgetesnel, ha esetleg tovabbra is kapnad, hogy marpedig te ezt megtiltottad.
-
Telenornál van lehetőség kikapcsoltatni a nyomorék sms-eket, amiket küldözgetnek a feltöltős simemre, hogy jaj, elfogyott az adatkeret, de csak most, ha elküldöm sms-ben az akármit, vehetek méregdrágán még pár megát?
Két aktív szolgáltatásom van: mymusic nonstop, és a megújuló havi 500mb. Nem telefonálok, nem sms-ezek, úgyhogy nekem a feltöltős kiváló erre a simre. Az én igényeimnek még sok is ennyi net, de azért csak legyen.Ennek ellenére, mikor a feltöltésből származó adat elfogy, folyamatosan jönnek ezek, legalább napi kettő.
És marha bosszantó, mikor ott van az appjukban is, hogy még van 498 megám...Ha ki lehet kapcsoltatni, milyen számot kell hívni?
-
feketedini
tag
2018 decemberben telenor hipernet előfizetéshez huawei b525 routert kaptam. Létezik hogy ez hálózat függő? Telekom simet téve bele 16 jegyű simlock kódot kér. A szolgáltató megadja ingyenesen a kódot? Nem gondoltam hogy még adnak hálózat függő készüléket.
-
Esetleg a #digivárásból, egyébből visszatérnénk a topik témájához, a Telenorhoz?
Köszi!
-
simpley
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Itt, P.ladányban is vannak gondok a T-vel
100MB/s-os internetünk volt... Aztán lejárt a hűség de már nem lehetett megtartani a csomagot hűségidő megújításával mert már nem értékesítik. Így a Net S Plus csomagra állították át ami 30MB/s letöltési sebességet kínál, ami kb jön jó esetben 5MB/s-mal.
Szerencse, hogy a mobilom Telenoros de lehet már nem sokáig. Ha a Voda jön valamilyen jó ajánlattal, amolyan minden-egyben csomaggal elgondolkozok a váltáson..
(tudom a T-nek is van ilyen, de a lefedettsége közel a leggyengébb errefele)
-
4Grider
félisten
válasz
nyisziati
üzenetére
Valószínű. Nekünk Vecsésen marha sok problémánk van a T-vel. Budakeszin és Pilisvörösváron csak fos minőségű adsl-lel vannak jelen, Érden kevesebb probléma van velük, jellemzően akkor szállnak el, amikor szakaszol az elmü valahol a városban. Budapesttől észak-keletre egy kis faluban használunk már csak UPC-t, ott a falu végi erősítőt évek óta kovácsolgatják, ezért hol ilyen a jelszint, hol olyan...
Egy biztos: Optikát rézzel nehéz űberelni, ezért, és az árai miatt is nő a Digi ennyire. -
trec12
addikt
válasz
nyisziati
üzenetére
"A Digit meg nem gondolnám, hogy túl hosszú életű lesz, ha olyan szolgáltatást nyújt, mint a kábeltévé piacon. Eddig legalábbis az ő rendszerükről hallottam messze a legtöbb hibát."
Hallottam...na ja. Nagy vonalakban nincs gond a Digi FTTB és FTTH szolgáltatásával. Ehhez még tegyük hozzá az igazán baráti árazást is. Azoknak meg mindig is hallani fogod az elégedetlenségét akinél tényleg van baj a szolgáltatással. De ez az összes többi szolgáltatónál is így van. Net esetében a legtöbb hiba meg általában user error.

"A voda a gyenge hálózata...."
Ez megint honnan? Semmi gond nincsen a Voda hálózatával. Pontosabban nincsen több mint a másik kettőével. A beszélgetési hangminőség pl. minden feltétel megléte esetén parádés. Igen, jobbnak találtam mint a Telenorét ill. a 4G->3G váltással sincsen gond.
Remélem a VoLTE is ugyan ilyen frankó lesz.
A családban van kettő Telenoros előfizetés is azokkal sincsen semmi gond. Van Telekomos céges is az is működik. Szóval ennyi. 
-
4Grider
félisten
válasz
nyisziati
üzenetére
Én messze a Digivel vagyok a legjobban megelégedve a vezetékes piacon. Van mellette Invitech-es, Telekomos kábel és UPC-s kábel előfizetés is a kezemben, de mind közül a Digivel van a legkevesebb probléma (tavaly nyár óta semmi). Ja és a Pr-telecom-ot kifelejtettem, na az az ultra gáz kategória (Budakeszi).
-
nyisziati
veterán
válasz
simpley
üzenetére
Mondjuk ennek nem örülök, mert a Telenornak mindig is jó volt a hálózata, olcsón is adták, jó konstrukciókban és az akciós készülékkínálata is a legjobb volt.
A január-februári kifutó készletek akciózásában két telót is bezsákoltam már, kb. 50 ezres árelőnnyel a vodához vagy a t-hez képest.A voda a gyenge hálózata mellett a saját Smart telefonjait nyomatja (felejtős), nem is olcsón és a netes konstrukció sem éppen rugalmasak sem pedig olcsók.
A t-home-ot meg igazából az elsőség versenyelőnye viszi előre (amibe a vezetékes piacvezetést és emiatti árukapcsolást is beszámítom). És nagyon drágák + mindennel oda akarják láncolni az embert (ld. Magenta).
A Digit meg nem gondolnám, hogy túl hosszú életű lesz, ha olyan szolgáltatást nyújt, mint a kábeltévé piacon. Eddig legalábbis az ő rendszerükről hallottam messze a legtöbb hibát.
-
simpley
őstag
-
4Grider
félisten
válasz
szoltang
üzenetére
Így van. Korábban már többen írtuk. A sima 800 Mhz-es celláknál jellemzően túlterhelés okozza a jelenséget, a 4G+-osoknál pedig a VoLTE bevezetése óta ment el az adatforgalmazásra maradó sávszélesség. Jellemzően az opciós neteknél látványosabb a dolog, az adatkártyák esetén azért még maradt sávszélesség, de nem a korábbi acélos már ott sem. Természetesen cellája is válogatja, van néhány cella, ahol azért még lehet 100 Mbps feletti sebességeket is mérni opciós nettel is.
-
szoltang
csendes tag
-
castiels
addikt
Lesz mostanában MYTV próba időszak?
-
Hosssszu
őstag
válasz
Oneironauta
üzenetére
Nekem sincs tv ezer éve.
Telenor mytv is csak azért van mert jár az előfizuhoz és régen kipróbáltam kodin.
Annyit még hozzáteszek hogy itt találtam olyan fórumot ahol le volt írva kb lépésről lépésre a kodi dolog.
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
Somatom
üzenetére
Köszi az infót, (Hosssszu-nak, is természetesen) megpróbálkozom a Kodival, mert a MyTv webes felülete nagyon gyászos...
(Ideális az lett volna, ha pl. Vlc vagy Smplayer képes elkapni a streamet, de erre még nem találtam megoldást; igaz nagyon új nekem még ez az online tv, analóg tv-m pedig kb. 15 éve nincs, se okos se buta
) -
anglergab
addikt
Sziasztok,
erre valaki?
Köszönöm -
Somatom
veterán
válasz
Oneironauta
üzenetére
Kodi alatt napi szinten használom. A felvételt én is passzolom.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Oneironauta
üzenetére
Hali!
Kodin egy két éve próbáltam, akkor ment rajta, persze egy megfelelő kiegészítővel.De ha linuxozol, akkor gondolom nem okoz gondot megcsinálni, feltéve ha még működik a dolog.
Felvételt nem tudom.
-
Oneironauta
csendes tag
Üdv!
Mytv-vel kapcsolatos kérdéseim lennének:
Ha PC-n nézném, akkor nincs lehetőség külső videolejátszó program használatára?
Ha igen, milyen módon?Harmadik kérdésem, az lenne, hogy fel lehet-e venni az online adást valahogy.
(Műsorok későbbi megnézésére gondolok, ha éppen nem sikerülne elkapni)Mivel lett Hipernetem és nagyon kedvezményesnek találtam pár Mytv ajánlatot, így elgondolkodtam rajta, hogy előfizetek, de csak gépen nézném.
(90%-ban Linuxot használok, csak néhány játékért indítok Win-t, ha ez számít...)
-
nyisziati
veterán
válasz
Landsmann
üzenetére
Én ~10 éve a cement- ill. betoniparban dolgoztam.
Volt egy országos rendezvény a cégünknek, ahová az összes telepvezetőt is meghívták.
Előtte ugye nagy beszélgetések voltak, régi barátok, kollégák osztották meg tapasztalataikat egymással. Ha jól emlékszem a győri telepvezető számolt be arról, hogy megegyeztek a környékbeli (rivális) gyárakkal, hogy a C12-es betont 12 ezer alatt nem adják (kiszállítva). Erre fel pár hét múlva visszajutott hozzá a hír, hogy az egyik konkurrens gyár mégiscsak megállapodott az egyik nagy megrendelővel - méghozzá 10 ezerben!
Felháborodottan csak annyit tudott mondani: "hát ez az ország nem igaz, komolyan! Itt még kartellezni sem lehet!"
-
viktorhu
veterán
válasz
Landsmann
üzenetére
Nem mindegy, hogy három vagy négy szolgáltató van. Még a digitális mobilozás hajnalán készült egy nemzetközi összehasonlítás, aminek az volt az eredménye, hogy azokon a piacokon alakul ki valódi verseny a mobilozásban, ahol legalább 4 szolgáltató van - az már túl bonyolulttá teszi az egymással való egyeztetést, az árak egymáshoz igazítását, mindig lesz valaki, aki kénytelen lesz árcsökkentéssel ügyfeleket szerezni, ezzel megsértve a status quo-t.
-
Landsmann
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mert gondolom, nem feltétlenül készülékfüggő. Lehet időnként a mobilnetre is bejelntkezik a telefon, mint ahogy 3 óránként szól a központnak, hogy hahó, itt vagyok, ha valami van, itt keressetek.

Sokan úgy várják a Digit, mint a messiást. Ugyanúgy, moint annak idején a Vodafobne-t. Aztán mi lett? A Vodafone is beállt harmadiknak, a díjak között aloig van külömbség. KÖzben volt sok anyázás fikázás, mert a jól beharangozott szolgáltatások miatt annyian cuppantak a hálózatra, hogy majdnem elhasalt. Igaz, kezdetben a Telenor, akkor még Pannon GSM hálózatát is használhatták nemzeti roamingként. MIkor saját lábukra álltak, eltűnt a nagy varázslat, jöttek a kartelezések. Talán nem is egyszer büntették emiatt mint a három szolgáltatót. Én úgy gondolom, a Diginél sem lesz különösebben másként. Nem tudom, hogy a hálózatuk mennyire fogja bírni a terhelést és milyenre sikerült a lefedettséget kiépíteni. Mondjuk mindeg yis, ez Telenor topic.

-
viktorhu
veterán
válasz
jociolaszi
üzenetére
Akkor azért vannak minden évben új csomagok minden szolgáltatónál, mert minden évben jön a digi mobil? Logikus magyarázat. Azt hittem, hogy azért, mert egy év a hűség és utána is maradnak a feltételek, és csak így tudják az előfizetők jelentős részét újabb hűségre rávenni.
-
nyisziati
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
"Idővel bedobom az összefoglalóba, de nem most."
Majd ha lejár. Nehogymá' túl sokba kerüljön.
(#65926) p2pp : "Van felvétel úgyis" Helyes! Jó lenne már egy kis valódi konkurencia.
(#65924) Hosssszu : "Minden is ingyen lesz, vagy max egy ezresért." ...és az új készüléket is ők állják. Kétévente.
-
Kuter
senior tag
válasz
Hosssszu
üzenetére
Arra én befizetek hogy olcsóbb lesz. Nekem van digi mobil ,és hipernet home semelyiken nincs hűség
Mind a kettő megmarad egyenlőre, azt majd teszt eldönti melyik marad véglegesre.
Pl egy kertbe vagy hétvégi házban ha megy a digi fix routeres kiszereléssel simán elég lehet. -
-
-
válasz
radio100jozs
üzenetére
Részben kockázatos is azért, mert ha valaki akar más szolgáltató hálózatába is telefonálni valamennyit, de nem túl sokat - és elég volt számára a korábbi legolcsóbb díjcsomagban adott 80 egység -, akkor az az új legolcsóbb díjcsomagban feláras rendesen, márpedig biztos sok olyan előfizető van, aki nem csak Telekomos előfizetőknek telefonál, de amiatt akkor jóval drágább díjcsomagba kell lépnie.
Biztos van persze ezekre minden szolgáltatónak megfelelő számítási alap a korábbi telefonálási szokások kielemzéséből, és nem csak találomra állítják össze az új konstrukciókat.
Ettől függetlenül tartom, hogy nem túlzottan félnek a meglévők az új indulásától. (Az adatcsomagokhoz hozzá sem nyúlt a Telekom. Megteheti persze később is, ha lesz rá oka, de egyelőre nem látta indokoltnak, márpedig kicsi az ország és a piac, szerintem időben informálódnak arról, hogy mit akar a többi, vagy az esetleges új.) -
radio100jozs
őstag
Utólag értelmezve, de még is, mert azzal, hogy minden tarifacsomagban ingyenes a hálózaton belüli hívás, sőt a Telekom vonalas is, lényegében azt érték el, hogy ne vándoroljon az ember más szolgáltatóhoz, sőt az ismerős, rokon, barát...stb esetében is azt mondja, hogy maradjanak Telekomosok, mert egymás ingyen hívjuk. Ez is egy taktikai fogás szerintem.
-
válasz
jociolaszi
üzenetére
Jaj ne, minden szolgáltató topikjában állandóan a Nagy Digimobilvárást olvasgatni rettentő unalmas!
-
válasz
jociolaszi
üzenetére
Az egyiknél már vannak is újak egy hete, de azokat látva, nem ijedtek meg a DIGI esetleges indulásától...
-
nyisziati
veterán
válasz
jociolaszi
üzenetére
Az is lehetséges. De a keretrendszer akkor is ez lesz, függetlenül a tartalomtól. Tehát így is-úgy is igaz.
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Ma reggel frissült a mytelenor app a telefonomon.
A frissítési újdonságoknál ezt írja: "Az MyTelenor alkalmazást felkészítettük az új számlás ajánlatunk megjelenítésére, továbbá kisebb hibajavításokat is elvégeztünk."Lesznek új tarifacsomagok vajon, vagy csak bullshit szöveg, vagy csak valamit félreértek?
-
Diák66
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Valóban nem túl sokan vannak, de azért akad egy-egy ember az ismerősi körömben is. Kb 2 digis és egy inviteles. (ha jobban tetszik 3 digis).
Invitel esetén előszeretettel adták a mobilnet sticket ADSL mellé, a Digi meg jó alternatíva volt annak, aki nem akart hűséget.Van itt azért ügyfél.....ami hiányozni fog a telenornak. Bevételben ugyan kevésbé, mint ügyfélszámban...gyanítom. Aztán lehet tévedek.
-
tomp
félisten
Kis érdekesség:
Telekom és Vodafone VoLTE megy "LTE Only" módban csak a telenor nem.
Gondolom amíg jelen van a rövid hívószámos bug addig nem is fogják engedni... -
válasz
radio100jozs
üzenetére
Miután egy kezemen meg tudom számolni, hány digis ügyféllel találkoztam, akkora ügyfélkör-csökkenés nem lehet.
-
-
anglergab
addikt
Sziasztok,
egy ismerosnek hamarosan lejar a legkisebb hang (80 lebeszelheto perc, utana 35 Ft/perc) + net (1 GB) csomagra szolo husege egy masik szolgaltatonal.
Atlag 40-60 percet beszel halozaton belul+vezetekes, szinten 40-60 percet halozaton kivul belfoldi iranyba.
Mobilnetbol 500-900 MB-ot szokott hasznalni havonta, vagy meg ennel is kevesebbet.
Szerintetek mi az optimalis dijcsomag/konstrukcio neki a Telenornal? -
radio100jozs
őstag
A Digi mobilos topikban volt téma, a lényeg nem tudni ez mekkora ügyfélkör csökkenést jelent a Telenornak, hogy a Digi felmondta a mobilnetre kötött partneri szerződést a Telenorral, és 60 napos felmondással minden mobilnet sim-nél felmondta a Digi s szerződést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- Latitude 5340 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI - GARANCIA: 2028.12.16 - FirstShop
- Gamer PC, RGB ház, i5-8500, 16GB DDR4, RTX-2060 6GB
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD IPS 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Remélem a VoLTE is ugyan ilyen frankó lesz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)