Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Oakley kisokos - hasznos leírás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Head88
addikt
válasz
sfspirit
üzenetére
Én úgy tudtam, hogy a lencse bázisa van polykarbonátból, és azt mártják be több különböző kezelő folyadékba, pl: ami adja a tükör vagy iridium bevonatot vagy a hydrophobe réteget. Az oilrigem lehámlott polár grey lencséjénél csináltam egy tesztet. Miután már olyan állapotban volt, hogy használhatatlan lett, fogkrémmel és elektromos fogkefével óvatosan leszedtem a teljes hámló réteget. tökéletesen használható most (bár lecseréltem új lencsére) csak elvesztette a tükrös tulajdonságát. Szemlátomást matt a lencse. Használati élményéből viszont nem veszített semmit.
A lencse járhatott így mert használtan jutott hozzám, és az előző tulaj nem takaríthatta rendszeresen.
A másik 3 szemüvegemet újan vettem. Egyik lencséjével sincs semmi. 16éves straight jacket, 10éves Fives 3.0 és 3 hetes Racing Jacket (ez utóbbit még nem érdemes említeni még) Mindet az elejétől Oakley Lens Cleaning folyadékkal takarítom. -
sfspirit
csendes tag
Ami a lencséken van és lehámlik, nem más mint;
Polikarbonát (PC)
A polikarbonát víztiszta, amorf, nagyon jó optikai jellemzőkkel rendelkezik, fényáteresztő képessége az üvegével azonos, 88-90%. Rendkívül nagy ütésállósága a fémekével vetekszik, az adalékolatlan műanyagok közül a legnagyobb. Ütéssel szembeni ellenállását szélsőséges hőmérsékleti körülmények között is megtartja. Jó mechanikai szilárdság jellemzi, nagyon jók dielektromos és elektromos szigetelő tulajdonságai széles hőmérséklet- és frekvencia-tartományban. Jó mérettartással, kismértékű kúszási hajlammal jellemezhető. Vízfelvétele kicsi, így tulajdonságai a víz hatására gyakorlatilag nem változnak.
DE
Éghetőségi tulajdonságai jók, zsugorodása kicsi és egyenletes, hőtágulási együtthatója is viszonylag alacsony. A legtöbb szerves vegyülettel szemben, pl. üzemanyagok, kevéssé ellenálló, feszültségkorrózióra hajlamos. Ellenáll a nem túl nagy koncentrációjú ásványi savaknak, a szerves savaknak, a vizes oxidáló és redukáló szereknek, a sóoldatoknak, az alifás és cikloalifás szénhidrogéneknek, a metanol kivételével az alkoholoknak és számos olajnak, zsírnak. A lúgok, az ammónia és a különböző aminok roncsolják. Az aceton, benzol, széntetraklorid erősen duzzasztja, ketonok, észterek, klórozott és aromás szénhidrogének megtámadják, a piridin, metilén-klorid, kloroform, triklór-etán és metakrezol oldja. A meleg víz 60°C felett tartós igénybevétel esetén már megtámadja, rövid ideig azonban valamennyi típus károsodás nélkül ellenáll a forró víz hatásának, sőt gőzzel is sterilezhető.
Ezért tábortűznél vigyázz, hogy ne pattanjon rá pernye stb, ne mosd savasabb szappannal vagy lúgosabb szerrel, csak kevés szappannal röviden és hígan, ill. ne áztasd forróvízbe 60°C felett stb stb ...
-
PowerBuldog
veterán
válasz
dark/night
üzenetére
A Madmanem is tőle volt.

-
Head88
addikt
válasz
dark/night
üzenetére
A legutóbbi 2 Oakleymat én is Gaborcsutól vettem személyesen. A legkorrektebb kiszolgálás és baráti árak jellemzik.
-
dark/night
csendes tag
Ha valaki Oakley napszemüveg vásárlása előtt a topikba látogat, személyes tapasztalatom alapján mindenképpen ajánlom figyelmébe Gaborcsu fórumtársat, akitől nemrégiben vásároltam meg életem első két Oakley napszemüvegét, egy Batwolf-ot és egy Holbrook-ot...
Régóta nem találkoztam ennyire korrekt, segítőkész eladóval, aki számomra emberként is jelesre vizsgázott...
Úgyhogy ha valaki még nem ismerné, mindenképpen ajánlom számára az alábbi honlapot:
http://o-planet.hu/
-
napey
tag
válasz
salieri.
üzenetére
Amit linkeltél Badman-t az Global shipping programos, 41 dollárt kell fizetni import charges gyanánt, senkinek, semmi mást nem, a paypal elboltolja a Magyar Állammal valahogy

Tehát szemü 170, sarc 41, posta 21, össz. 232 dolcsi a végösszeg
.
Viry csak most vettem észre a linkben lévő képekben, hogy az az állat kifúrta a monster szárát és belebiggyesztett egy 100-as harcsázó damilt
Ahelyett, hogy vett volna pár dollárért egy napszemüveg pántot
.
-
-
-
válasz
PowerBuldog
üzenetére
NAV-tól jön egy levél, hogy vámárud érkezett, küldj számlát, hogy mennyibe került, szoroznak-osztanak aztán megmondják, hogy 8750 ft a sarc, postán átvételkor fizetsz mint a katonatiszt.
-
harryls
aktív tag
válasz
salieri.
üzenetére
Ez nem volna jobb? tungsten badman A színkombó is tutibb kontrasztos lencsével, nem az az unalmas fekete/fekete. durván 62-64K
-
Head88
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Igen jól érted. (USD-t át kell számítani EUR-ra. 22€-150€ közt nincs vám, csak ÁFA)
-
PowerBuldog
veterán
Akkor a szállítással $109 szemüvegre még rájön 27% áfa, de vám nem, ha jól értem?
-
válasz
PowerBuldog
üzenetére
22€
-
-
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
-
Viry
tag
OMG OMG 
AZ istenbarma !

eszembe jutott az olive monster rákerestem...kárvolt...
-
-
salieri.
őstag
válasz
robagy80
üzenetére
Köszi az infot ,most kaptam a labtól is a választ. Nem nagyon járok mostanában BP.-en. Szerintem nem forrasztatom meg.
Kérdéseim lennének:
Hol érdemes mostanában oakleyt venni jó áron ? És ,hogy tuti eredeti legyen ez egy fontos kérdés?!
Valamint mennyit kérhetek el reálisan a hibás Square wire-ért. 56.500 ft-ért vettem Anno,nem polarizált.mod: valamint látom elég silány minőség mostanában, meg tudjátok ezt erősiteni?
mert akkor nem feltétlen ragaszkodnék a márkához. Megfelel Ray Ban is. -
robagy80
csendes tag
-
-
-
ThaBoss
senior tag
Sziasztok!
Beárazásban kérnék segítséget, eladóvá teszem utolsó fém szemüvegemet, kérdés mennyit érhet első sorban magyar piacon ez a pakk:
Oakley Juliet X-Metal / Ruby
X-Metal Soft Vault tok
Gyári black polár lencse + gyári ice lencseMinden gumi/távtartó megvan és ép, a keret nagyon szép állapotban van, orr fölötti híd frissen szervizelve / feszes.
Mindhárom lencse gyári, karcmentes (fekete és a kék konkrétan új, dobozos)
Doboza nincs meg sajnos, de a kemény tokot adom hozzá! Gyűjtemény része volt, nem hordtam, coin már rég elkelt, így az sem jár. -
Panna001
csendes tag
Sziasztok! Van egy Holbrook szemüvegem és lencsét kell sajnos cserélni benne.Megkérdeztem a Király utcában és 36 ezerért cserélnék ki ! Ez egy polarizált szürke lencse! Kicsit sokallom! Nézelődök az ebayen van lencse szarásig, csak az lenne a kérdésem felétek,hogy melyik márkát érdemes megvenni mert látom van azért sok féle 1500
- 20000 forintig! Előre is köszi! Gábor -
arnikusz
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ahogy látom a tatyón SI -szekcióból való termék-jó vétel gratula.
-
Viry
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Dászíp...miez a kombo???
Ha mégse jön be, vevő vagyok rá
-
PowerBuldog
veterán
Jól látom képeken, hogy a double edge orr része gumis?
-
harryls
aktív tag
válasz
gaborcsu
üzenetére
Azért is írtam hogy kíváncsi lennék rá mert hová lehet még kontrasztosabb egy tungsten?

Nekem még mindig a gold polár. Csak magamat tudom ismételni, egy tengerparti nyaralás gold polár nélkül nem is volna igazi nyaralás... isten király, de tényleg. Annyira spórolok vele hogy egy évben csak az a 2-3 hét használat, félek hogy később már nem kapok, vagy csak horror áron. -
gaborcsu
tag
Kettős dolog ez az elbaszás. Szerintem rengeteg az új innovatív ötlet ami jót tesz a márkának (hamár annyi helyen temetik, hogy a lux igy meg úgy). Az a véleményem hogy a rengeteg beletolt pénz hoz olyan dolgokat mint a prizm lencsék, a jawbreaker vagy a crossrange ötletei. Persze néha van feleslegesen megjelenő 20. lifestyle modell amire semmi szükség de ma már nem lehet egy gascan-monster párossal csodákat tenni.
Röviden... Mindenkinek PRIZM lencsét!
-
-
gaborcsu
tag
válasz
harryls
üzenetére
Holbrook, Straightlink van. Turbine meg Turbine Rotor szokott még lenni prizm tungsten polárral. Amugy is egy brutál kontrasztos lencse, én nem látok ordító különbséget a simához képest. Nekem nagyon bejön, persze amig nem veszek fel egy prizm deep water, vagy shallow watert. Azok most a favoritok mind kívülről mind belülről. Ja és végre a ruby is hordható lett mióta van prizm, mert annak nem a hidegrázós kék képe van.
-
harryls
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ja tényleg, Madman volt. A tungsten polár fasza lencse, arra az új prizm tungsten polárra kíváncsi lennék
Gaborcsu ha olvasod... van olyan szemcsid amiben prizm tungsten polár lencse van?
-
harryls
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Dehát most adtál el egyet nem?
TayRol-nak volt egy Ten, mikor írta hogy eladta már én is bántam hogy nem vettem meg -
harryls
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Értem, tehát először megnézed EU-n belül és sosincs az amit venni szeretnél.
Persze beteszi akár az Izraeli-t is de baloldalt kissé lejjebb belehet állítani hogy csak az országbeli eladókat adja fel, sőt még úgy is hogy EU-n belülit.
Való igaz én soha nem vásároltam még úgy hogy előre elterveztem mi kell, úgy csak drágán lehet vásárolni. Pl, nemrégiben az egyik forumtárs nagyon akart egy blue camo fat cat-et valami 40e felettre jött ki neki. Az enyém újonnan dobozasan jött ki 17-18e-re, 5-6 éve, és akkortájt is 40-45 körül voltak amik rendesen voltak meghirdetve.napey természetesen azis előfordul hogy jó áron megkapod épp amit szeretnél

-
napey
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
hát sajnos nagyon, személyes tapasztalatom, hogy mindent megfognak mostanában. ráadásul emiatt túlterheltek, és egy hónap, mire megkapod a cuccot
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
PowerBuldog
üzenetére
GlobalShipping-el rendeltem. Azt már eleve kifizeted licitálásnál.
-
PowerBuldog
veterán
Ebayrol rendelt szemüvegeket mostanában mennyire fognak meg a vámon?
-
harryls
aktív tag
válasz
SpeciCanyon
üzenetére
-
Juliuska
senior tag
válasz
SpeciCanyon
üzenetére
feketével egy 10 éves álom vált valóra.
-> és még a pólódhoz is passzol
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SpeciCanyon
tag
válasz
SpeciCanyon
üzenetére
köszi köszi

Hát a blade jó lenne, de az csak a gravír miatt "+nemkevés$".. az már az a kategória hogy inkább veszek másik kettő használtabbat és krómoztatok inkább

Majdnem napra pontosan 3 éve vettem meg az elsőt, levics fórumtárstól.. [link] aztán sz_proli-tól a feketét, nagy köszönet nekik ismételten! A feketével egy 10 éves álom vált valóra.

-
venge
aktív tag
válasz
SpeciCanyon
üzenetére
Úúúú, de beteeeg!

-
harryls
aktív tag
válasz
SpeciCanyon
üzenetére
Lassan egy komolyabb összeget kell áldoznod riasztórendszerre

-
napey
tag
válasz
SpeciCanyon
üzenetére
hat ott? sztem ez már törvénytelen
grat 
-
majorosbence
csendes tag
válasz
SpeciCanyon
üzenetére
szép gratula
már csak egy Blade II kellene oda

-
lorcsi
veterán
szakiktól kérdezem, hogy eye jacket 2.0-hoz jó ez az orrgumi?
[link]ill. van e valakinek eladó orrgumija?
-
arnikusz
veterán
válasz
SpeciCanyon
üzenetére
De gonosz hergel itt minket

Hány db Monster Dogod van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Samsung S32F351FUU 32" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és megy tovább a drágám...