Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtrial
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak olvastam bőszen amiket írkáltok, de aztán nekiláttam...
Mellékeltem hol tartok most.
[link]
Játszani nem szoktam a géppel (nincs is rajta semmi ilyen), HD videó vágáshoz raktam össze, mert az E6400-as nem bírtaVégigbogarásztam a tonnányi hozzászólást, képet, és ezek alapján 4GHz / 200MHz BCLCK-al már ment a cucc stabilan, de csak akkor, ha kikapcsoltam az automatikus multiplier-t a BIOS-ban. Ezesetben viszont fixen ennyin pörgött.
Az automata multipliert viszont szeretném megtartani, mert ha csak zenét hallgatok rajta, vagy webezek, feleslegesen pörögne, fogyasztana.Valami adobe balgaság miatt, az encoder sosem húzza 60-70% CPU load fölé, viszont ha órajelet növelek, gyorsabb lesz, ergó, kell az overclock.
Sajna 164MHz fölé nem tudom húzni, mert a multiplier 21-et állít be felső korlátnak (hogy mehetne feljebb???), ill a RAM-om sem enged magasabbat. Ha így állítok be 200MHz-et a biosban, akkor simán kékhalál, gondolom az auto multiplier miatt.
Ötletek?
Konfig:
- Asus P6T Deluxe 2
- 3X2GB Corsair Dominator TR3X6G1600C8D
- Noctua NH-U12P hűtő
- GT9600TOP VGA -
Gtrial
csendes tag
Beállítgattam amiket írtál, és lám, műxik legalábbis elindul, akár 4GHz-en is.
A bajom, hogy ha hajtom LinX-el, 5-6 kör után vagy megáll hibával, vagy egyszerűen kékhalál...
Fentebb olvasgattam tápfelvételi értékekről, lehet hogy az okozza, hogy csak 400W-os a tápom? (gyári Cheaftech SH01-es ház, eredeti táppal).Enkóderrel hajtva kibírja, de az ugye nem hajtja ki teljesen:
5let?
-
Gtrial
csendes tag
Még két apróság, amivel talán találkoztatok már:
1. nem lehet kikapcsolni a gépet. Minden esetben, miután kikapcsol teljesen (vinyók, ventik leállnak) kb 5mp múlva újra elindul. Ezt akkor is csinálja, amikor csak az ASUS Express Gate fut (tehát nem a vista, hanem a belső "oprendszere".
2. Elfelejti a BIOS beállításokat! már többször csinálta, biztos nem véletlen. Este kikapcsoltam, ma reggel nem indult el elsőre, majd másodikra műr minden default lett a bios-ban. Sőtt, az egyik indításnál megállt, és kérte, hogy állítsam helyre a bios konfigot (?)
Ha overclock csinálná, akkor kiírná, ezt már tapasztaltam. (overclock failed)
? -
Gtrial
csendes tag
Egyetértek a hűtést illetően.
Stabilizálódott a cuccom (korábbi bajaimról írtam fentebb, alaplapi elemet kellett cserélnem). Noctua duplahűtő, plussz 3 venti mellett sem tudom lenyomni 80 fok alá amikor enkódol (100% CPU minden).Csináltam egy kis excel chartot a CoreTemp logjából:
Nem tudom, hova kellene még hűtést tenni...
Jó lett volna felmenni 4GHz-re, mert nagyjából ugyanannyit gyorsult volna az encod videó is.
Ideteszem, milyen eredmények jöttek ki, ti úgyis inkább játékokkal szoktátok próbálni
-
Gtrial
csendes tag
3.8GHz. Mekkora ház kéne? ez is akkora mint egy ház
Alig fér el. Esetleg tehetnétek fel képet, a tietek hogy néz ki...
Szorzókra ötleteket szivesen veszek . Most úgy van beállítva, hogy a memória fix 1600-on menjen (Corsair Dominator 1600/C8).
20-as szorzót azért nem engedtem neki, mert túlmelegedett.
[ Szerkesztve ]
-
Gtrial
csendes tag
Basszus! Ez nagyon jó kis ház!!!
Már látom, elhamarkodtam a dolgot annó.Azt mondjátok nem szerencsés, hogy a táp van felül? Azóta én is rájöttem, hogy mivel ennek nincs elölről ventije, nem keletkezik "kereszthuzat".
Lehet, le kéne cserélnem a házat... A főnökömnek össze fogok rakni egy ilyen gépet, lehet, hogy továbbpasszolom neki ezt a házat, én meg keresik valami szellősebbet...
Nekem van benne két 8-as, de túl hangosak voltak, úgyhogy lejejjebb vannak véve (így meg szart sem érnek).
Néztem a feszeidet, lejjebb vannak. Majd megpróbálom én is lehúzni egy picit.
-
Gtrial
csendes tag
Egy picit tesztelgettem a gépet (LLC on). Próbálom lenyomni a hőfokot, és megérteni pontosabban mit és hogy csinál.
Csináltam egy rövid tesztet különböző CPUV beállításokkal, hogy lássam alap (idle) és terhelt (load) állapotban mennyit változik:
Itt vannak a 0-ás Core hőfokai (a többi is hasonló, kicsit hidegebbek)
Próbáltam értelmezni. Kövezzetek meg, ha hülyeséget írok :
- sosem azt állítod be a biosban, mint ami lesz
- magasabb feszültségeknél egy bios lépés az idle/load feszültségeket is egy lépcsővel viszi tovább (tehát ami az első esetben a load volt, a magasabbnál az idle lesz, annak ellenére, hogy nem ezt állítod be)
- kis feszeknél a load fesz ugyanaz, ezért nem is látni a hőfok grafikonon különbséget
-1,2375 és 1,2813 között 4,7 fok különbség volt (78,83 - 83,54)
- valamiért gyorsul egy picit a fesz emelésénél, bár nem vártam tőle (ha megnézitek, rövidebb az emelt szakasz a hőfok grafikonon.A loadot Linkx-el gyártottam, 4096 Mem beállítással
Na?
[ Szerkesztve ]
-
Gtrial
csendes tag
Nekem is dominatorom van, nem írtad, hogy C8 vagy C9 sorozat?
Nekem a C8, és 1.64V alatt semmi tuningot nem bír, de felfelé1.64V-al is max 1640MHz-ig húzható.táp szerintem jó amit írtál, nekem Cheaftech 380W-os van, GT9600TOP VGA-val és megy (lsd feljebb). Azért persze most ki fogom cserélni, iztos ami biztos (ez köpi a legmelegebbet)
-
Gtrial
csendes tag
Szia!
Nagyon megtetszett a házad, lehet lecserélném egy ilyenre az SH-01-emet (a főnökömnek kell most összeraknom egy olyan I7-es konfigot, mint az enyém, majd neki adom oda a mostani házat).
3 kérdésem lenne:
1. milyen magas belül? bele fog férni a Noctua NH-U12P SE1366 borda + venti? meg tudnád mérni, hogy az alaplaptől a fedlap milyen messze van? mert a te házadba alulról is lehet egy 8cm-es ventit tenni, és úgy láttam, hogy emiatt mintha magasabban lenne az alsó teknőlemez.2. két DVD író belefér gondolom. az első rácsozat darabokból áll vagy egyben van?
3. hol lehet ilyet olcsón kapni ?
Köszi
-
Gtrial
csendes tag
egyszer be volt már ide linkelve, de nem találom, szóval, honnan is lehet tudni egy proci (920) sorozatszámából, hogy D0-ás?
-
Gtrial
csendes tag
3200-on volt.
HSM hatására ([link])
lecseréltem a házat egy CM 690-esre. először is, egy nagyságrenddel szebb
másodszor öröm szerelni a CF SH-01 után (amin túladtam)Viszont, nem mertem még feltolni 3400-ra (3600-on sosem ment, talán feszt kellett volna növelnem?), mert ígyis nehezen akart elindulni (RTC reset kellett, meg aksi ki, meg ne kérdezzétek miért!)
Este kipróbálom, ozt majd felteszem ide.
-
Gtrial
csendes tag
Hali!
Használt közületek valaki már ilyen ventit? Arctic AF12025 PWM [link]
az a bajom a mostani Noctua NFS12-1200 -ekkel [link] hogy nem szabályozhatóak, ezért vagy "hangosak" állandóan amikor nem kéne, vagy túlmelegszik a cucc.
egyedül a CM 690-es ház eredeti ventije szabályozható valamelyest, ezzel tudtam nyerni egy kicsit.
Vagy van valakinek jó levegős megoldása ASUS laphoz?
-
Gtrial
csendes tag
válasz gombcomp #8703 üzenetére
noctuához is adnak kitet, de az fix (egy ellenálás van benne). tehát le tudom csökkenteni a fordulatszámot, de úgy is marad. Pont ez a bajom. Alaphelyzetben (pld. ha netezek) ki van hülve a proci, tehát járhatna 600-on is akár, viszont amikor enkódolok, felmegy 80 fokra, ott meg jó lenne ha pörögne.
Az Asus Fan progija sem tudja szabályozni, hiáby van 3 ér.
-
Gtrial
csendes tag
Köszi, ez nagyon korrekt válasz volt
Megnézegettem amiket írtál, meg is találtam, ill. itt van egy:
[link]Jó cuccnak néz ki, nem is olcsó. A kérdés, hogy a tied ugye nem szabályozza automatikusan a fordulatot? azt neked kell???
Ill. hova tetted a hőmérőket, és hogyan? Van róla képed?
egyelőre ennyi
[ Szerkesztve ]
-
Gtrial
csendes tag
Lehet, maradok akkor egy egyszerűbbnél. Az Akasa kihozott egy új cuccot, ami ideális lenne nekem (állítható fordszám, halkabb mint a többi).
azt állítja, 30%-al több levegőt tol:
Csináltam egy kis összehasonlítást a 12-es ventikről, tényleg jónak mondható. Este felrakom ide.
-
Gtrial
csendes tag
knbs: speedfant kipróbáltam, de furin működött, egy darabig nem csinált semmit akárhova állítottam, aztán egyszercsak leálltak a ventik mondhatom, jó beszartam
A házamba befér egy csomó 12-es venti: [link]
Hűtés elöl 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
hátul 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
oldalt 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor és univerzális ventilátorhely, alul univerzális ventilátorhely (12cm), felül két univerzális ventilátorhely (14cm-es), rácsos előlap, lyukak vízhűtéshezhsm: micsoda kavalkád van a gépedben
Van neken ilyen hátlapi állítós ventim, de pont azt nem oldja meg, amit szeretnék, mégpedig, hogy amikor csak vágok, akkor legyen halk (idő 80%-a, nem igényel nagy erőforrást), amikor konvertál, akkor meg hasítson (20% idő). Próbáltam használni, de elég macerás bemászni a bazi nagy ház mögé
Egy következő hülye kérdés, mert elbizonytalanodtam. Ilyen CPU hűtőm van:
[link]Ebben ugye két venti van. Úgy kell kötni, hogy az első befelé tol, a második pedig húz? Tehát huzat kell, vagy nyomás? Szerintem az első, de nem estem hasra tőle, hogy mennyit hűtene így...
[ Szerkesztve ]
-
Gtrial
csendes tag
Van QFanos is, de nem azt csinálja, mint amit elvárnék tőle.
Ha bekapcsolom (disabledből pld turbo-ra állítom), feljebb tolja a ventiket egy picit, úgy 600-ról 1000-re. Ez persze tök felesleges alapjáraton. Viszont amikor terhelem a gépet és felmelegszik, nem tolja feljebb.
Ergó, gyakorlatilag sztemnem csinál semmit, csak feltekeri a ventit.
Bár lehet, én csinálok valamit rosszul.
-
Gtrial
csendes tag
válasz szacsee #9486 üzenetére
Én is szerettem volna egy csendes, és takarékos megoldást.
Sebesség: 19-es szorzó jött be, 20-hoz nagyon fel kellett tolni a feszeket, ezért meg nagyon melegedett. Nem éri meg. Most 3.8GHz-en ketyeg.
Csendesség: gyakorlatilag nem hallatszik a hangja ha csak netezek, mert a venti szabályzó szép lassan kikapcsolgatja az összes ventit.
MIivel egy Noctua CPU hűtő van rajta, van elég ideje visszakapcsolni, ha terhelem.(1. veti: CPU, 2. hátlap. 3. tető, 4. VGA) látszik, hogy az 1. 2. ki van kpcsolva, a másik kettő is alig megy, nem igazán hallani
VGA-t egyelőre Silentet használok, tettem fölé egy 12cm-es ventit, amit az előlapi kapcsoló kapcsol be, ha 42 fokos lesz.
Alapfogyasztás (konnektorból mérve): 163Watt, Teljes terheléssel (Linx) 293Watt.
Ebből 20Watt maga a táp. Ha ki van kapcsolva a gép, akkor is annyit fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gtrial
csendes tag
Pedig már több helyen is olvastam róla, nem vagyok egyedül:
[olvasd el ezt]vagy [itt is]
Úgy tűnik, attól függ, hogy milyen vidókártyát használsz hozzá. Még nem jöttem rá összefüggésre, de pld. a 9600GT-vel gyakorlatilag mindig ezt csinálja, a 7600GT SILENT-el meg soha.
HD4850 gigabyte VGA-val egyszer csinálta.
Biztos, hogy kikapcsolod a tápot (kapcsoló, vagy 220V kihúz). Én kikapcsolom a hosszabbítót, mert ne zabáljon egész nap 23W-ot óránként. + amikor elutazunk is áramtalanítok.
milyen VGA-d van? (lehet, lecserélném az enéymet, mert már unom a bios irogatást, 7600GT-vel meg nem lehet játszani - már ha akarnék)
-
Gtrial
csendes tag
válasz szacsee #9492 üzenetére
kris75: 60 fokos proci? huhhh. milyen hűtőd van? Nekem nagyon bejött a szabályzó. Most is tök csönd van. Csináltam videót róla, ott látni + hallani mit művel. Majd feltolom a vimeora, azt belinkelem.
szacsee: 16A-es. Egyet már elfüstöltem , nem bírja, ha huzamosabb ideig (pár óra) 1000W-nál jobban terheled (5A), különben jó. Ha huzamosabb ideig nem használod, ki kell venni az elemeket (ill. én egy papírt szoktam betenni az érintkezőhöz, különben elveszik az elem ha kiveszem)
szabályzó nagyon állat. Pont be lehetett lőni vele amit akartam. Direkt olyat keretem, ami úgy szabályoz, hogy:
autó: beállított hőfok alatt teljesen(!) kikapcsolja a ventit, felette egy görbének megfelelően szépen lassan gyorsul. tehát, ha csak picit megy fölé, akkor nem kezd el zúgni mint az állat, csak egy picit felpörög
semi autó: ua. mint az előbb, csak beállíthatod, hogy a ref. hőfok alatt mennyivel pörögjenek (alap szellőztetés)
Manual: Beállított hőfokon megy folyamatosan.
Potikat igazándiból nem kell tekergetni, de nem is potik, hanem ütemkapcsolók (nincs is végállása). Olyan mint az erősítökön a hangerő. piciket kattog, és folyamatosan lehet tekerni.
mindezt négy különálló csatornán.
Én úgy használom, hogy vettem 12cm-es szabályozható ventit, ami 2700-at pörög maxon (200m3 levegőt mozgat egy óra alatt). ha teljes terhelés van, és felmegy a házban a hő 42 fokra, akkor indul csak el. ha még feljebb megy kb 45 fokig, akkor megy teljes gázon (amit a hátlapi szabályzójával persze vissza lehet fogni) gyakorlatilag kirántja a levegőt a házból
Háttérvilágítás kikapcsolható, de engem nem zavar.
-
Gtrial
csendes tag
Szisztok!
most már elég idő eltelt, hogy kiteszteljem az ominózus P6T Bios Lost hibámat (korábban már írtam róla).
Az lenne a kérdésem, hogy akinek P6T xx-je van közületek, és még nem tapasztalta a hibát (kikapcsolás után, ha kihúzod a konnektorból a gépet, vársz pár percet, majd vissza, el fogja veszíteni a BIOS beállításokat, és kéri, hogy nyomj F1 vagy F2-őt), vagy hajlandó kipróbálni, írja le, hogy milyen VGA kártyát használ pontosan (típus).
asszem kell vennem egy újat
ill. ezennel eladó, alig használt 9600GT TOP kártyám (persze, akinek nem Asus P6T-je van).
-
Gtrial
csendes tag
mint már írtam párszor, nekem Pt/ DV2-őm van, és elég sokat szívok vele a biso vesztés miatt. a másik gép amit szintén ilyen lappal raktam össze egy fokkal jobb, de abban más videókártya van.
szóval, ha asusnál maradsz, jól nézd meg, milyen kártyát veszel hozzá! kérdezz körbe itt, hogy kinek milyen van. 9600GT tuti szar de utánaolvashatsz az asus fórumokon is, ki milyen kártyával szívott.
-
Gtrial
csendes tag
válasz Sheltem77 #10463 üzenetére
azt, hogy linx-nél 1 perc alatt felment az első mag 86 fokra, majd követte a többi is 83 környékére. Persze, hozzáteszem, többet vártam a noctua hűtőtől, mert az alsó részére tettem a külső hőmérő (ventilátor vezérlő) érzékelőit, és csak 42 fokra ment fel.
Már újrapasztáztam, de nem segített. Inkább az jött be, hogy a házat szellőztetem át (a felső és a hátsó ventit kapcsolja be ilyenkor a vezérlő, amik alaphelyzetben állnak).Ja, és mégegy lényeges, mégpedig, hogy mindig mérem a konnektorból felvett teljesítményt, és az 19-es szorzónál 290-300Watt, 20-as szorzónál meg 330Watt. Ez erős 10% növekedés, míg sebességben csak 5.6%, tehát nem, éri meg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest