- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
sniper elite #6999 üzenetére
Oké!
Alapítsunk klubbot!
De durva amúgy... Belegondoltam, egy hét múlva lesz pont fél éves a CPU-m!
Hogy elrepült az idő... Még egy proci se bírta nálam ilyen sokáig....
És ezt még tuningolni se nagyon kellett...
Ha meg kell, hát az se okoz neki nehézséget!
Szerk.: Tévedtem, a Q6600-am is asszem bírt 6-8 hónapot.
-
Acor
aktív tag
Grat a D0-hoz, nekem már másfél hete ott csücsül az asztalomon
és csak tegnap raktam össze a teljesen új cofigomat.. meguntam a szarakodást a régi holmival és eladtam mindent.... Sajnos kiderült hogy az alaplap volt a rossz...
Szóval kár hogy nem asus lapod van átlőhetted volna a beállításokat, mert ez a Bios egy kicsit más és most újra kell tanulnom
Szeretném felnyomni ezt legalább 4Ghz-re vagy fölé kell az FSX-nek
-
Zájec
veterán
válasz
sniper elite #6987 üzenetére
ezt igy nem lehet igazán mondani... itt az a lényeg hogy kisebb feszen többet visz a proci.... a ramokat meg arra állitod amire akarod... persze a BCLK és szorzók-hoz képest-....
Lauda :: miért te merre laksz ? esetleg fövárosban ?
én a kül-kül külvárosban lakok.. a fövárosban.. -
-
Zájec
veterán
Szuberboci :: egyenlöre még nincs annyi tapasztalat,, de elöfordul hogy azonos fpo-nál hogy nem ugyanolyanok.... szóval még arra sem lehet alapozni....
eddig a D0-k jól mennek..Lauda :: köszi
mostanáig feszült a húr nálam.. végül d.u-án elpattant az agyam,,, és elrohantam egy D0-ért....
az elsö inditás nagyon igéretes a korábbihoz képest.... ::
4.2ghz korábban 1.5v fesz körül bootolt be.. ez meg 1.3v-n egyböl beindult....
azé ez már nem semmi külömbség... nekem személyszerint..
persze jön mjad a finomhangolás -
törölt tag
válasz
Szuperboci #6983 üzenetére
Oké, de amikor neked is elhalálozott az egyik RAM-od, akkor ugyanúgy felismerte, és ugyanúgy működött a géped annyi RAM-al, amennyi benne van, csak néha stabil volt, néha meg nem? Mert nekem volt időszak amikor tök stabil volt a gép, pár napig. Aztán gázos lett a szitu, elkezdett szépen lassan egyre jobban szenvedni, míg nem odaértem hogy ki is dobhatnám a gépem a kukába...
Zájec:
-
Cyberpunk
félisten
válasz
#97544192 #6978 üzenetére
Hát akkor szerintem a memória lesz a ludas
Próbáltad mind hárommal külön külön is?
Mert lehet hogy csak az egyik lesz beteg. Bár ha csere akkor az egész kittet cserélik úgy is.
Vagy az alaplapod valamiért nem kedveli a tri ch-t, ezekkel a fajta memóriákkal. Én már láttam ilyet az egy Asus lap volt bár igaz hogy X38 DDR2-vel, de valamiért az sem kedvelte az adott memóriát (aszem Patriott volt).
Bár szerintem az esetedben az előbbi lesz. -
Zájec
veterán
-
törölt tag
Nah srácok... Meglestem 1 modullal és 3 modullal is a gépet.
A helyzet az, hogy nem teszteltem sokáig, de 1 modullal ment a Prime, 3 modullal pedig azonnal errorozott. A beállításokon nem változtattam... Tipp?
A többi dolgot is megfogom nézni, amit tanácsoltatok, de kíváncsi lennék arra, hogy elöbbi miért lehetett.Z0 i7-920 @ 6500 MHz @ 1.15Vcore
Corsair Dominator GTXZY @ 3000 MHz @ 1.65Vram
LinX 48h stable: [link]Szeretem a gépem, yiháá! =)
-
qfm
őstag
Folyton nézegetem a topicot, jó lenne már beállni a sorba, a lap már lassan 1 hete itt áll (dfi), de a procira még sajnos majdnem egy hónapot várnom kell
-
törölt tag
válasz
Szuperboci #6970 üzenetére
Még nem próbáltam. Ha lesz energiám hozzá, majd meglesem. Mára meguntam az egészet.
800-900 mV beállítás sem segített. Már bootnál befagyott... -
törölt tag
OMG, 100mV volt beállítva mindkettőnél!
Már 30 perce megy a Prime, eddig jóHeh, szép is lenne
Hagyjuk a fenébe, marad szar a gépem és kész. Azért köszi.
Most is auto-n van minden... RAM-ok is 1066-on. Mindig beletrafáltok éppen abba a beállításba, amivel tesztelgetem a gépet.
De most procicseréig marad is így... Nem érdekel.. -
HSM
félisten
válasz
#97544192 #6954 üzenetére
Hát ha alapon nem stabil, akkor ne haragudj, de hova akarsz tuningolni???
De amúgy érdekes, nekem a szar F7-es gyári BIOS-al röhögve stabil 4ghz-en is....
Azért mondtam azt, mert nálam jól működik. Ott van a Gigabyte hivatalos honlapján: [link]
Innen indulj. Flash, és nullázzon ki mindent. Aztán csinálj egy alapbeállítást. Minden AUTO-n. A ram 1066-on, SPD auto-n, minden auto-n. Ezt ellenőrizd külön:
advanced clock control
CPU Clock Drive [ 800mV]
PCI Express Clock Drive [ 900mV]
Ha ez mind megvolt, mehet a teszt. -
ImI87
őstag
válasz
#97544192 #6954 üzenetére
Miért tennék fel, ha a gyári honlapról világszerte elérhető?
Az F7 bios kiváló, semmi baja nincs.
Ne válts vissza Core2-re, mert annál több bajod lesz. Őszintén mondom, ez az i7 a legkönnyebben tuningolható konfig, amivel valaha találkoztam.Ha BP-i vagy, én vállalok tesztelést, meg beállítást....... És nem vagyok lehúzós, csak ez az egyik mellékállásom.
-
sniper elite
senior tag
válasz
#97544192 #6956 üzenetére
Na az faxa ha már játszani se tudsz rajta
Tuti valami hardver hiba, tegyél ki egy hirdetést hogy a városodból valaki adjon kölcsön egy napra egy másik ramot, próbáld ki azzal! Vagy másik procival, de ezt nehezen tudom elhinni hogy képes vagy Január óta szenvedni ezzel!
-
HSM
félisten
válasz
#97544192 #6949 üzenetére
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye....
Sry...
(#6951) BR4D: Ha felteszed a gyári, sima, nem-béta F7-es BIOS-t, nyomsz neki egy LOAD default settings-t, és mindent hagysz békében, akkor stabil? Innen kéne elindulni.
Amúgy csupán annyira gondoltam, hogy ha ezt se sikerül beállítani, akkor szvsz a Q9550-el 2X ennyit fogod a hajad tépni...
Ja, és hogy mit tennék a helyedben? Először lehiggadék, és meggyőződnék, hogy alapbeállításon stabil-e a gép. Ha igen, nekilátnék tuningolni, ha nem, megkeresném, mi a hiba oka, és cserélném vagy javítanám. -
sniper elite
senior tag
-
-
keIdor
titán
válasz
gombcomp #6941 üzenetére
Semmi gond.
Én inkább ezt vettem. Azért linkeltem be, mert itt több embert is érdekel majd SSD és jelezték felém, hogy eredményekre kíváncsiak. Hát most jeleztem annak aki kérte.
Eredmények később... egyelőre csodálkozom milyen kicsikék ezek, az egerem nagyobb! Vastagsága sincs 1cm
-
törölt tag
Ne bántalmazzátok Keldor papit
Bántalmazzátok az én szar gépem inkább -
colin81
tag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni
i7 920 D0 hol lehet kapni újan vagy valakinek eladó lenne-e
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #6928 üzenetére
Semmit sem kötelező megvenni... csak ennyit tudok mondani... a lakásodat meg olyan áron árulod, amennyiért akarod, csak elvinni nem fogja senki.
-
sniper elite
senior tag
Oké igazatok van, az Intel is marhára lehúzza az emberkéket, ez tény! De erre még itthon jön az eladó bolt aki mint már mondtam 50-60%-kal többet elkér a prociért, az alap 1000Dolcsi helyett! Hát akkor könyörgöm mi a francért van az az ajánlott ár??? Ennyiből én is akkor a lakásomat 30-40%kal többért eladom mert ilyen kedvem van! Miközben nem annyira lett fel értékelve! Szóval engem az itthoni kisker kapzsiság is iszonyat zavar
-
Szuperboci:
Epp ezert írtam, hogy mar az inel lehuzza a manust.
Ha tisztessegrol beszelnenk, akkor az ee proci kerulne 80k-ba a 920 meg 70-be.
-
Thrawn
félisten
válasz
sniper elite #6924 üzenetére
Ha igazat adunk neked, ha nem, az Intel ettől még nem fog megváltozni.
Álmodozni lehet, csak nincs értelme. -
Szuperboci
senior tag
válasz
sniper elite #6924 üzenetére
Itt ki tartja szem elött a tisztességes üzletet?
Akkor valahol ott tartanánk,hogy anyagköltség +10-20% haszon.gondolhatod mennyibe kerülne egy 975
Intel egyetlen célja a profitmaximalizálás.fogalmam sincs mennyit kereshet egy procin főleg, hogy tömeggyártás van.Jön a szallagról a proci te megveszed méregdrágán és mindenki "jól" jár
Lauda:A legfelső szint mindig irreálisan drágább az alatt lévőnél mégha teljesitménybe alig is jobb.
Más: még mindig nem kaptam rá választ,melyik a legjobb hővezető paszta?alaplapoti bordákat akarom átpasztázni.
-
sniper elite
senior tag
válasz
Szuperboci #6922 üzenetére
Hát nem 1-1 ember lenne azt elhiheted! Nézd meg micsoda ár eltérések vannak, tudom szerintetek 1000dolcsit nem ér meg egy proci, de most ha csak példának hozom hogy 1000dolcsis procira itthon képesek rárakni 5-600 dolcsit csak úgy! Akkor igazán szükséges lenne egy tiszta üzlet! Én nem sajnálom a pénzt arra ami tetszik, de ne rajtam akarjon már meggazdagodni valaki ilyen módon! Remélem igazat adtok nekem
-
válasz
Szuperboci #6922 üzenetére
Arrol nem is beszelve, hogy a lehuzast eleve az intel csinalja az EE-procikkal....
-
Szuperboci
senior tag
válasz
sniper elite #6921 üzenetére
Az intelnek biztos megérné 1-1 emberrel üzletelni
-
Thrawn
félisten
válasz
sniper elite #6919 üzenetére
De van, ha nagy tételben (minimum 1000 darab) szeretnél vásárolni.
-
sniper elite
senior tag
Lehet nagy butaságot kérdezek, akkor bocs! De az Intelnek nincs hivatalos webáruháza? Abból gondolom mert a Corsair ramjaimat is a hivatalos Corsair oldalról rendeltem, aztán lehet ti jobban informáltak vagytok ilyen téren
-
törölt tag
válasz
Templomegere #6917 üzenetére
Köszi!
Majd holnap, mostmár fáradt vagyok.
Jó8 mindenkinek! -
törölt tag
Egyébként elnézést mindenkitől, hogy nem nyomogatok
smileykat, stb.
Nem sok energiám volt eddig köszöngetni, de gondolom ezt ti is megértitek ennyi kinlódás után.
Nagyon hálás vagyok mindenkinek, mert sokat segítetek, és ami még fontosabb nekem, hogy nem röhögtök ki (legalábbis nem mindenki)
Köszi mindenkinek.Udi24: Tudja kezelni az 1600-as RAM-okat, persze.
Alaplaptól függ, nem procitól. (esetleg egy rossz procitól)
-
udi24
tag
sziasztok?
i7 950 mikor fog kijöni és milyen áron..?
fogja tudni kezelni az 1600 ramokat?
nyár végére lemegy az ára vagy nem érdemes addig várni mert úgy se megy le az ára....?
udv:
udi24 -
-
válasz
#97544192 #6908 üzenetére
Nem az a baj, hogy Neked 1.355 kell, mert csak harom szazad a kulonbseg, hanem az, hogy ugy se jo.
En szemely szerint a procit kizarnam, hogy rossz. Inkabb a memo, lap vonalon kene probalkozni, esetleg masik memo. Vagy csinalj egy bios resetet, memokat allitsd be 8-8-8-24-re es 1.64v-ra, minden mast hagyj auton es ugy allits be neki 18x200-at, majd a lap befeszeli, ott meg nem ad neki olyan sokat auto-n se. Egy probat meger. -
HSM
félisten
válasz
#97544192 #6908 üzenetére
Na azért várj... A Prime egész más, mint a memtest...
A bootos memtest nekem remekül bevált minden memóriához, de egy dologra nem jó: túlmelegedési gondokra!!!! Mivel egyszerre kevés cellával dolgozik. Arra nekem a 8db HCI memtest indítása volt eddig a csúcs....
Amúgy pedig mind a memtest-et, mind a prime-ot bírnia kéne a rendszerednek...
Valami ilyesmi: [link]
-
törölt tag
Mushkin srác nagyon jó arc, felvett MSN-re, és most segít. A vicc, hogy a Prime egy szar, és a Memtest meg tök stabil 1600-on... (nem a Win-es, a boot-os)
De a rendszerem elég sok QPI-t igényel, úgy tűnik... 1.355V kb. 1600-hoz. Laudának 1.325V is elég.
Na mindegy. Majd próbálkozok még, nem tudom hogy mi a rossz ebben a 18x200 beállításban, de egyszer jó, egyszer meg nem. Nem értem, komolyan mondom. Venni fogok valami hamisítványt komolyan mondom, hogy levezethessem azon az idegem, és szét üthessek egy (kamu)i7 procit. (L) -
keIdor
titán
válasz
#97544192 #6900 üzenetére
Szerintem meg ha csak játszol fölösleges PC. Ma már a konzol sokkal jobb... olcsóbb is...
Csak beteszed a lemezt és játszol, nem kell tuningal törődni. Meg veszel egy AMD Athlon X2+780G lapot netre, filmre és kész... nem tudom, hogy most nálad mi lehet a gond, vagy user error, vagy tényleg szar valami, de nálam egy 300k-s "szörny" rendesen menjen vagy sehogy... -
HSM
félisten
válasz
#97544192 #6905 üzenetére
Próbáld meg a linkelt képes beállításokhoz képest átállítani a ramot 1400-ra, uncore legyen 3000, időzítés CL8, subtimingok auto-n, fesz DRAM 1,6V, többi ram fesz auto-n, QPI/VTT 1,35V, Vcore 1,335V LLC OFF, minden más normal-on. Elvileg alig lesz lassab, de így mennie kéne szerintem.
A feszeléstől viszont nem fog meggyógyuln, ebben biztos vagyok.
Ja, és ha lehet, a gyári F7-es BIOS. -
törölt tag
Itt egy agyonfeszelt példa is: [link]
Még így is rossz. -
törölt tag
Egyértelmű volt nekem eddig is, hogy a RAM fogja vissza a tuningot... Általában amikor rossz a gép, mindig a RAM-al van gebasz. Vagy BSOD /dump physical memory/, vagy error...
Ha nem Blend-et nyomok, nem igen szokott error-ozni, ha rossz a gép.
Viszont hogyha Blend-et nyomok, általában azonnal... -
ImI87
őstag
válasz
#97544192 #6900 üzenetére
Figyi!
Nem láttam, hogy volt ilyen próba, de a procituningot nézd meg úgy, hogy a ramok teljesen vissza legyenek osztva. Ha 3600-at akarsz, akkor próbáld ki 180*20-on, vagy 200*18-on, és ramokat hajtsd a min órajelen (legkisebb szorzóval) 2t-ben, és jó laza subtiming-okkal.! Így legalább kijönne, ha a ram fogná vissza tuningot. De az is lehet, hogy a procid nem megy jól, sajna van ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged