Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dime27
őstag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Sztem Asrock is kihozza ugyanazt a teljesítményt vagy 20kval olcsóbban de te tuod ha nyitott házad van és feszt a lapot akarod nézegetni akkor hajrá ha nem akko felesleges sztem.Bár én személy szerint a foxconnt nem adnám el sli helyett meg vennék erősebb videokarit bár 460gtxtől hova jobb már?!
-
jeni
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
igen elvileg 5 év a garancia,de találtam olyan bejegyzést amennyiben a garanciális papíron nincs megírva,megjelölve a dátum akkor a magyar jogszabályok vagy a gyártói érvényes.
itt jön a bibi
ha az IPON Kft.: aki forgalmazza és azt fekete fehéren kiemelve a garanciális dátumát megjelölve a véges időpontot tekintve az,akkor az hivatalosan elfogadottnak tekinthető?
egyértelműen ő vállal kezességet,garanciát addig míg a dátum meg van jelölve

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337
üzenetére
Gyengül a forint marhára (az okaiba most ne menjünk bele). 20k-t nem ér az fix a H50! Corator DS és kész. Talán még jobb is lehet 1-2 fokkal mint a TRUE. Alacsony légszállításnál biztos.
De még mindig nem vágom mi bajod a TRUE-vel...dime27: Minek? Most is az van neki.
Hunter2: Hűtő jól van fent? A borda is meleg (lehet félre mérne)?
mod: Hehe, HSM beelőzött.

-
dime27
őstag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Nem azóta kétszer bebuktatták kedves vezetőink a forintunkat a dodó 40 forinttal az euró 20al lett drágább...True Rev C.-t vennék a helyedben bár az is horror áron van itthon ha lehet egyáltalán kapni én két honapja hozattam 65 dolcsiért igaz akkor még a dolcsi 180Huf volt...magas memóriák ellen meg 15mmes vastagságú 12es 1800rpmes yate loon ventiket kell szerezni,nekem sikerült két darabot szintén külföldről 4 dolcsi volt darabja

-
yako
tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Én is bízom benne, hogy nem kell ennyi neki, majd megyek szépen lefelé!
Sajna ez a hőmérséklet levett oldallappal állt elő, de 25 fokos szobában. Ebből lehetne még gond, de majd fesz csökkentése megoldja.
HT-re nincs szükségem - egyenlőre - azért van kikapcsolva.Lauda: kösz neked is!

-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Az durva lenne, kötve hiszem. Kérdés, persze, hogy mivel és hogyan tesztelték. Én is tudok olyan beállítást, hogy a HD4870 alulteljesítse az elődjét. Egy linket megköszönnék. Ami tesztet találtam, ott az IGP teljesít a HD4870 2/3-ánál. Amellé fölösleges lenne 5770-erejű VGA-t tenni.
Akkor mitől olyan drága?Arra még mindig senki semmit, hogy miért nem bootol be a gép bekapcsoláskor abszolút stabil beállításokkal? (Reset is OK.)
-
mpierre
veterán
válasz
ADAM1337
üzenetére
Sajnos így van. 3500+ QPI-hez, 1,33V fölött kér pl az én 920-am.
(Habár azt nem értem, hogy csökkentem a procifeszt, akkor tudom csökkenteni a qpi feszt is és nem fagy meg. 1,25625V vcore-hoz, 1,215V qpi-vel tudtam stabil 3200MHz-t beállítani. Most 1,20125V vcore-hoz 1,195V qpi-vel is stabil 3200MHz-en.
) -
katt777
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Kevés a RAM-slot, ha 2 év múlva bővíteni kéne, csak cserélni lehet majd.
SATA csatik nincsenek leforgatva.
Csak 3 fan-vezérlőt látok rajta.
Nem tűnik izmosnak a lap hűtése, még ASUS szintűnek sem, nemhogy ASRocknak, a méretes réz bordákkal.
4X PCI-E sáv veszik.
De szép.BMW001: A fentiek szerint a FB komoly lap?
c1p0: Voltak itt tesztek, tájékozódhattál volna. Noctua randa de finom, viszont messze nem a legjobb hűtő. Ár/értékben Z600 és Mugen 2, ezek is 80°C alatt tartják a rendszert stress-teszt alatt, teljesítményben TRUE a nyerő (olvass vissza). Stress-teszt alatt nem kell aggódnod 90°C-ig, nálam Hyper 212+ alatt 94°C-ig is felment LinX alatt. Ha LinX-szel tesztelsz, az amúgy is a legdurvább, annál hétköznapi használatban min. 10°C-kal hűvösebb lesz a proci. Z600 alatt 77°C körül volt a procim 4GHz-en az ASUS lapban (ASRockban valamiért 80°C-ig is elment), két ventivel 73°C, ami hétköznapi működésben max. terheléssel is max 68°C-os procit jelentett, de még Hyper 212+ alatt is 80°C körül maradt. Az már más kérdés, mekkora zajjal.
A legcsöndesebb megoldás megint a Z600, mert azt eleve kis légszállításra tervezték, tehát alacsony RPM-en is jól hűt. Én a mindennapokban 3.4GHz-en használom a gépet, amióta mindent belőttem és kiteszteltem, ez Z600-zal (venti 12cm@800RPM) 33-38°C idle hőmérsékletet jelent, terhelve ugyanilyen alacsony fordulaton 68°C-ig melegszik a proci. És a gép elég csöndes. -
MPowerPH
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
A sok pesszimista.
Crysis 2 -től én azt várom, hogy sikerül optimalizálni, és és nem nő a gépigény olyan mértékben, mint anno a Crysis esetében ez megtörtént. Erre most csak odafigyelnek. DX11 amúgy is nagy teher, azért belassítja a megjelenítést, nem engedhetik meg, hogy ez miatt játszhatatlan legyen. Én addigra időzítem a váltást DX11 -re, előbb tök értelmetlen. -
katt777
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
& Qru & HSM:
Nálam auto-n csökken, de ott is csak az L3, a RAM az 18-9/15-6/20-21 körül van (1600 7-8-7-16) így is, úgy is, pár tized ns gyorsulás van csak ON (ato).
Megnéztem LinX-szel, totál ua. a teljesítmény GFlopsban, szóval tényleg szunya lehet a dologban, tehát a valós teljesítményt elméletileg nem befolyásolja, csak nekem valahogy nem szimpi, hogy a PC-m nyújtózkodjon, mielőtt dolgozni kezdene.
Akkor inkább maradjon edzésben. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Kussban hogyan lehet világraszóló ELSŐ nyilvános 980X bemutatót tartani?

RI/OS: Van egy 920-asom. Adsz egy 10-est?

Qru: Várom a tesztjeiket, de nagyon! Fűteni fognak mondjuk, de annyira talán nem, mint a 4870, akkor meg már OK. De ha mondjuk 100k fölött lesz a GT480, az már durva lenne, 470 meg már butított... Bár úgy hallom, mostanában az nV is igyexik ATI minőséget alkotni meghajtók terén...

Akinek a "nagyobb" kell, az lecseréli.

Cyberpunk: Gondolod, hogy akkor nem ártana a magas VTT és RAMV a procinak?

subaruwrc: Miért lenne rossz a 22X tuningban? Nálam egyik lapban sem volt gond a páros szorzókkal.

csutkaa: Vegyél normálisan szerelhető házat (pl. hátsó hozzáféréssel a CPU hűtéshez). Mondjuk ez lapfüggő is, mert az ASUS P6TDlx-on pont 1cm-rel arrébb van a procifoglalat, mint a lyuk a HAF932-ben. ASRock-ot még nem tudtam megnézni, majd, ha lesz megint jó házam. De erős a gyanúm, hogy ezzel nem lenne gond.
-
HSM
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Igen, a 2db ventivezérlő potméterek elosztózva 2-2 felé elég sok kábel, valamint a 3db winyóm is kér kábelt bőven. Ehhez képest pedig éppcsak elég a házam... De azért nem olyan vészes, mint amilyennek látszik, teljesen jól átszellőzik, a winyóim nyáron sem mennek 30-33 fok fölé....
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Azért nem mindegy, hogy a környezetében mit mennyire melegít fel. Ahogy pl. egy VGA is melegíti a NB-t, úgy vice versa, és aki csak úgy belepakol mondjuk egy ref. hűtős HD4850-et, annak könnyen el is halálozhat a VGA-ja egy forró lap fölött. Természetesen ennek nincs köze a tuninghoz, az esetben én arról szóltam, hogy míg HSM nem látott változást a hőmérsékletekben, addig nálam mind2 lapomnál szignifikáns volt a hőtermelés növekedése tuninggal. Tehát nem önmagában az 50-60°C-kal van baj, hanem mindazzal, amit ez adott esetben okozhat.
-
gV
őstag
válasz
ADAM1337
üzenetére
jó hát D0-ám nincsen, de C0-nál kezdetben beállítottam a QPI/NB 3/3.3GHz-et 1.35V vtt-vel és időnként eldobta magát, aztán megnéztem az alap beállításokat és feltünt h akkor ugyalakulnak az órajelek h 2.4/2.13 és az Extreme-nél meg 3.2/2.66 ezután raktam 3.6/3.3-ra és ugyanazzal a vtt-vel már rendben volt illetve az alap 1.15V-al stabil a 3/3 felállás (tehát annyit modosítanék h nagyobb/egyenlő legyen a QPI viszonya az NB-hez a teljes stabilitáshoz)
-
RI/OS
addikt
válasz
ADAM1337
üzenetére
Ez semmi, itt a vdimm miatt feküdtek meg.
Illetve a 0,5V különbség be nem tartásától.A halott procik ES-ek voltak javarészt, bios bug, stb.Egyébként, ha olvasod az alsó sort:
1.6v vcore, 1.6v vtt and 2v vdimm
These seem to be 100% safe, as long as the processor is cooled well enough.
I think even higher voltages are fine but there hasnt been a lot of feedback of people using high voltages 24/7 so far.18114: ja piros, de ramnál meg egyből irja, hogy meghalhat a procid. qpi-nál miért nem?
-
Yürei
csendes tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Nekem a core2 rendszeremnél nem akadt semmi gondom a codegen táppal.
Viszont a boltban ahol össze állíttattam a mostani configom azt mondták hogy egy core i7 köré épülő rendszer esetében azért igen erősen ajánlott egy normális tápot beszerezni.
Na most hogy ez a Corsair TX650W mennyire minőségi azt nem tudom de eddig nem volt vele gondom
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337
üzenetére
Én még nem próbáltam ezt a pll emelgetést, de ahogy látom van akinél hozott szépen. Na majd ha lesz kedvem/időm tuningolni akkor én is megküldöm. 210-es bicikli felett egyenlőre elvérzik a lap. Nem teszteltem ki pontosan még de 210-et tud 215-nél már nem stabil.
RI/OS: Ezt a TDP-s dolgot rem nem gondoltad komolyan... ez alapján a 2,6GHz-es 920 meg a 3,3GHz-es 975 is ugyan annyit fogyasztana?!

Csak azonos osztályban játszanak de a fogyasztásuk között igenis van/lesz különbség, Intel egy tipikus fogyasztást mér nem a max-on hajtottat. -
ATtIs_80
tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Értem a célzást!
LinX alatt nem is mertem kipróbálni, +5 fokot biztosan dobna rajta. Nem akarom galyra vágni a gépet. Bizonyára vagytok néhányan, akik vízzel hűtitek a procit. Ti milyen vizes cuccot ajánlanátok erre a gépre?laragirl83: Köszi, megnyugtattál! Bár 1,9V fölé nem szivesen mennék.
-
HSM
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Azért nagyon jó ár/érték arányú lesz.... Ha valaki nem akar tuningolni, annak nagyon j alternatíva lesz annyiért.... 3,2Ghz 6 magon....
Ma ugyanennyi pénzért ~3Ghz-es I7 950-t kapsz, ami helyett hamarosan jön a 960, szintén ennyiért....(#17724) BMW001: A PLL-nek mi köze a BCLK-hoz? Nálam az UD5 alap 1,8V-on vitte a 222-es biciklit....
Mondjuk tesztelek egyet PLL-emeléssel, hátha megindul nálam is... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
theniel
aktív tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
920 D0 proci Mugen2 hűtéssel:
1800 mhz-en 50 fok a min és 56 a max . Szerintem ez nem valami normális ráadásul tél van.
Eladtam a 295 gtx-et mert elegem lett belőle, hogy a win7 alatt az általam kedvelt játákokból állandóan kidobott. Várok kicsit, hátha megint normális körülmények alakulnak ki. Talán majd az új kártyák március után meg az új játékok pl battlefield bad company 2. Addig meg meló és edzés.
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Kábelharisnyát én nem használtam, anélkül is szépen elvolt minden az alaplap mögött. Persze, összekötöztem a kábeleket. Fekete belső jól néz ki, de max. addig, amíg össze nem szereli az ember a gépet, aztán már nem látszik.
Bár én is gondoltam rá, hogy valami matt lakkozást kapna. Az tény, hogy egy komplett vízhűtés mindenestül belefér, szóval, ha az ember egy komplett gépet szeretne, de külső macerákok nélkül, akkor a legjobb választás, főleg az árát tekintve.
Az ASRock-nak köszönhetően viszont a mostani házamban sincs kábel gond, mert ugye szépen az alaplap oldalára tettek minden csatlakozót, így a kábelek elférnek az 5'25" beépítő keret mögött. ahogy lejönnek a lapról. Csak ez a ház kicsit meleg, 74-77°C helyett 82-84°C-ig is felmelegszik benne a proci, ami persze más hűtővel is hasonló lenne, szóval gyűjtök a jó öreg HAF932-re én is.Henk: Gyakorlatban a jobb tudásnak nincs jelentősége, mert így is, úgy is messze lesz a proci a tűréshatárától.
Pl. hiába megy most 80°C fölé stress-test alatt a procim 4GHz-en, gyakorlatban a 70°C-ot sem éri el, akárhány video-kódolást, vagy egyéb progit eresztek rá. -
katt777
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Tény, hogy "szegény" gép, mert muszáj volt a "gazdagabbaknak való" cuccokat eladni belőle, de attól még jó, és tud mindent, amit egy i7 konfignak tudni kell. Henk szerint még 1db 1200 RPM ventivel sem melegedett a procija 80°C-ra alatta, ami teljesen rendben van, ilyennel nálam kánikulában is 81°C volt a max LinX teszt alatt. Úgyis 1600-ast kap, szükség esetén meg inkább egy hátsó társat, az többet számít ennél a hatalmas blokknál. De legalább meg tudom nézni, stabil-e a 21x200, amin a P6Tdlx be sem bootolt.
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
A külső nézet cheat.

Lacc88: Nem olyan hosszúak azok, AvP meg f.sz-n steam-es lesz, hogy rohadnának meg, csak reménykedhetek, hogy "fű alatt" kijön majd a gépemre veszélytelen verzió is.
A CoD6 egyébként meglepően jó lett a gagyi 4-5. rész és az ömlesztve scriptelt ellenségek után, nekem tetszett, és legalább nem pályánként vannak a mentési pontok, ha már menteni nem lehet (ezt is rühellem amúgy).
Én a Bl-szel hasonlok meg, mert úgy design-ilag, hangulatilag tetszik, de a harcrendszere a gépi turbo-cheat miatt még RPG-khez képest is szörnyű, pl. rakétával 5x fejbe lövöm az ipsét, és még mindig alig sebződik, elröpül 30m-t, de semmi baja nem lesz, stb.
FO3-hoz legalább voltak normalizáló modok.
Ha jót akarok önfeledten és szórakozva játszani, fejest ugrok Cyrodiil-be.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na, hagyjuk, nagyon átmentünk OFF-ba.
-
HSM
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Azért ez elég sokminden miatt van így.... Nem mindegy, milyen ventivel, nem mindegy, mennyire kedvez a tesztelt proci kupakja az egyes hűtőkhöz, nem mindegy a külső hőfok, a használt ventik sem. Nem mindegy, mennyire/hogyan sikerült pasztázni. Sőt, az egyes teszt-hűtő példányok se biztos, hogy egyformán jólsikerültek.

Ja, és néhány oldalon az is bejátszhatott, hogy a gyártó mennyi $-al támogatta a kedves tesztelőt...
Vagy nagyon pancser volt az illető. 
-
HSM
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Egy jobb 920-at szerintem nem szabad 930-ra cserélni....
Viszont ha valaki kifogott egy gyengébbet, vagy akkor vesz gépet, akkor lehet értelme 930-at venni, mivel ugyanannyi lesz az ára, mint a 920-nak....(#17526) ADAM1337: Pfff... 4Ghz 1,16V-on hűvösen? Milyen sok álmodozó van itt a topicban....
Az enyém elég alacsony VID-es, ennek megfelelően melegszik is rendesen, és kell neki legalább 1,2V 4Ghz-hez.....
Amúgy itt azt is bele kéne valahogy számolni, hogy melyik lapban mennyire pontos a feszmérő....
Hiába látsz Te egy 1,16V 4Ghz eredményt, ha valójában 1,22V-ot kapott a proci, csak az a lap "máshogy mért".... Ha a Tiéd stabil 1,24V-on 20*200-on, és nem melegszik túlzottan, az szerintem teljesen jó.
Persze, nem lebeszélni akarlak egy 930-ról, csak nehogy plusszpénzt adj ki egy gagyibb prociért... Az elég rossz érzés... 
(#17510) dime27: Áhh, az én CPU-m sose volt túl jó Uncore-ban.
Teljesen elég nekem így.
Nem minimumfesz, az nem is volt célom, ha nagyon akarom, 1,11V körül már stabil. Pláne semmi értelme a feszcsökkentésnek, mert a lapom szépen visszaveszi a feszt üresben: [link] Ráadásul menet közben is szépen állítgatja a proci terheltségének függvényében.
(A szorzót is visszaveszi szépen 12-re, csak bugzik a CPU-Z Win7-en, az nem írja ki...
) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337
üzenetére
P35 jóval egyszerűbb volt sztem is mint az X58. MCH-nak adtál kis plusz feszt, proci ram és külted az FSB-t amíg bírta. Nem volt sok varia-vera. P45 szívás, X58 meg felemás.
Alap tuning gyorsan/egyszerűen/könnyen belőhető, de a finomhangoláshoz, max-oláshoz bizony elég sokat kell/lehet szórakozni. Ezeknek már lelkük van kb, nem olyan "igénytelenek" mint a Core2-k voltak ilyen téren.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Opel topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AM 5 procik! Kèszleten! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4056, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Akkor inkább maradjon edzésben. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ma ugyanennyi pénzért ~3Ghz-es I7 950-t kapsz, ami helyett hamarosan jön a 960, szintén ennyiért....

Viszont ha valaki kifogott egy gyengébbet, vagy akkor vesz gépet, akkor lehet értelme 930-at venni, mivel ugyanannyi lesz az ára, mint a 920-nak....