- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acor
aktív tag
Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt Kívánok És BUÉK!
Köszi a sok segítséget és tapasztalatcserét I7-es kollegáknak, jövőre ugyanitt
-
Acor
aktív tag
Sziasztok!
Már-már azt hittem sosem fogok kérdéseket feltenni ebben a fórumban, mert annyira elégedett vagyok (voltam) gépem működésével.
Persze mondhatnám, hogy hiányzott is a feelingje a fórumba való beírásnak, de ez így nem feltétlen igazMindenestre a segítségeteket szeretném kérni ismét sokadjára....
Ezidáig bekapcsoltam gépem mindig szépen 4GHZ(20*200) fut ramok 1600-on stb..
Feltettem egy új Asus biost és történt egy kis változás...
Boot-ol a gépem és csak 4GB-ot lát a 6-ból majd ha 10perc után újraindítom már látja a 6Gb-ot, (1perc után nem !!) mintha be kellene melegednie az egyik ramnak.. Ugyanakkor a CPUZ minden esetben látja...Szerintetek az új Bios a baja vagy degradálódás lehet.. ? (A hőfok a víz miatt sosem meg 75fok fölé terhelés alatt sem...)
A régi bios-t meg nem engedi visszatenni...köszi a segítséget!
U.i.: Ne nevessetek a Giga vs Asus projectek miatt -
Acor
aktív tag
Szia Zájec!
Tudod mennyit szenvedtem én is velük...Persze mondhatjuk én is kifogtam "őket"...
De fura hogy azóta sincs bajom az Asus-al és valószínű, ha netán kijön az I8 vagy bánomisénakkor is ASUS-al folytatom.
Egyébként is meg thx az akkori segítséget és remélem másnak nem lesz ilyenre szüksége, ha netán Gigát vásárol!
-
Acor
aktív tag
válasz
#97544192 #8473 üzenetére
Teljesen igazad van
Egy tuti biztos amennyit én is szívtam a giga-val sose fogok még egyszer venni. inkább ráfizetek még egy kicsit csak legyen egy jó lapom....
Akinek meg az van és még nem romlott el az tegye össze a két kezét
Nálam látszik a különbség még egy gyengébb prociból is jobban kihozza a maximumot a prociból.. Bár erre lehet más a véleményetek.. -
Acor
aktív tag
Na háj
Menstruáltam az volt a bajomTöbbet nem kötöszködöm senkivel megigérem
Nekem csak így indul el 4.2-őn..... Bios 1,395V QPI 1,335V LLC enabled
Így a Load 1,42V
1ó15 perc után nálam is újraboot-ol..
Ez alatt sokkal hamarabb újrabootól..
Bios 1.375V kb 3/4 óra után
Bios 1.35V kb 5 perc után..
QPI -nem emeltem....Szóval megint kifogtam a Tuti-t
-
Acor
aktív tag
Csak hogy én is hozzászóljak a feszhez...
Nekem már a második I7 procim van, az első sem akart 1,4 alatt megmozdulni stabilan és ez a második is 1,36V
Szerintem mázlija van annak aki 1,3V alatt tud 3,8GHz prime95 stabillá tenni vagy én vagyok peches!
Bár 2. -ra anniyra nem panaszkodhatom -
Acor
aktív tag
Egy konklúzió
Ugyanez a terhelés amin nálad 500-590W fogyasztás az nálam max 350W!!!! és vízzel 6 ventivel és nem elhanyagolható egy ASUS GTX 280-al.. ami kb 2X annyit fogyaszt mint 4890-en. stb...
A különbség 620 és 850 vagy a feletti tápok között az pl ez. ugyanazt a teljesítményt sokkal kisebb fogyasztással adják le!
Persze nem végeztem számítást a tápok árkülönbségéből eredő spórolásról, de egy biztos a tuningnál jobb az erősebb táp.Egyébként nálam a D0 teljes terhelésnél vízzel 4Ghz-n (21x191)1.32V max 72 fokos! Még ha lesz időm felmegyek 4 fölé...
-
Acor
aktív tag
Rendben a víz az tényleg nem tökéletes bár nálam úgy működik!
A Giga táp csak szerinted nem jó, járj utána mit tud... Aztán Corsair hát akkor már inkább az új generációs Enermax ami már támogatja az I7-est...
Egyébként kell akkora GTX280 miatt!!És No problem mindenkinek lehet saját véleménye és tanulhat más kárán is
-
Acor
aktív tag
Asus P6T deluxe V2, 6Gb Corsair Dominator 1600, Asus GTX280, Giga Odin GT 800W & Thermaltake Armor LCS Bigwater770 Subcooler radi és Tody féle brutál extrém blokk
Az én configom ugyan több, de szerintem nem érdemes spórolni vele én már sajnos megjártam....
Ja és mindenképp az Asus alaplapra szavaznék! a többit meg döntsd el.. -
Acor
aktív tag
Talán ez ..
[link] -
Acor
aktív tag
Próba szerencse
ez most két óra prime95 után van
-
Acor
aktív tag
válasz
CooLM@$TeR #7153 üzenetére
A load feszen a bios feszt gondoljátok? Ott 1,4V-ot állítottam be, így 20x200-on a prime elment az első teszten végig az a 8 teszt majd utána lett kék képernyő
A QPI 1.325-ön van a többi minden auto-n van persze kivéve a Ram feszt az 1,64V21x 200-on ugyanilyen feszek mellett a Windows bejött csak amikor a prime-ot indítottam el akkor fagyott ki azonnal.. ezért vettem vissza a szorzót.
-
Acor
aktív tag
Megtettem
De nem változott semmi, most 1,25-től indul a bios fesz ha nem auto-n van vagy hagyjam azon?
Már megint nem értek hozzá... szoknom kell ezt az új rendszert
Most 3.2 megy 1,25V-on (bios) -
Acor
aktív tag
Hogy lehet az, hogy a D0-ás procimat a Biosban 1,25V-al indítja el?
Lehet kéne egy biost frissíteni? most 0205-ös van rajta.. -
Acor
aktív tag
Grat a D0-hoz, nekem már másfél hete ott csücsül az asztalomon
és csak tegnap raktam össze a teljesen új cofigomat.. meguntam a szarakodást a régi holmival és eladtam mindent.... Sajnos kiderült hogy az alaplap volt a rossz...
Szóval kár hogy nem asus lapod van átlőhetted volna a beállításokat, mert ez a Bios egy kicsit más és most újra kell tanulnom
Szeretném felnyomni ezt legalább 4Ghz-re vagy fölé kell az FSX-nek
-
Acor
aktív tag
válasz
sniper elite #6080 üzenetére
Csak a feleségem átka, de már kértem vegye le róla
Még beraktam két ventit igaz süvít, de tesztelgetem,aztán meglátjuk ...Ehhez mit szóltok? érdekesen húzza a procit..... Itt más feszeket is állít a csávó??? Vagy így kell csinálni
Nézzétek meg légyszi.
-
Acor
aktív tag
Na így állítottam be
. a visszaosztásra mindig figyeltem és még az Uncore-t is néztem, hogy kb 3200körül legyen..
A Windows elindult csak kb 4perc után kifagyott, újra elindítottam majd kb. három perc után fagyott ki majd harmadikra el sem indult a gép.
Szerintem, melegszik az alaplapom ami a vízhűtés miatt nincs rendesen hűtve, ezért fagy ki.. A déli híd alapon is forró hát még tuning alatt, és gondolom a meleg miatt nem indul el harmadikra az alaplap addig vár míg a kellő hőfokra vissza nem hűl.
Valamit ki kell találnom a hűtésére...
Az hogy 1528-on megy a ram az nem baj neki? -
Acor
aktív tag
Alapot (21X-el) élvezem az stabil!!
csak ott lassú az FSX , ezért próbálkoztam:
Húztam rajta ahogy írtad, de nem stabil, kék ablakkal elmegy a windows.
Most variáltam egy kicsit és feltettem a sima 7-est így stabilabb lett a bootolásnál és leállításnál. a Windows megy rajta kisebb alkalmazásokkal!Feltettem Cpu1,41V (1.375V win alatt)- QPI1,41V 19*191, hőfok minden oké csak a teszt nem jó a superPI -vel az 5.nél kifagyott a gép kék képernyővel.
Szerintem még mindig nincs valami rendesen belőve, mert nem gondolnám, hogy ha egy rammal ment 4Ghz -stabilan prime95 alatt, akkor ugyanezt nem tudja három rammal vagy ?
Még próbálkozom lépésenként
-
Acor
aktív tag
Igen akkor is próbálkoztam vele, de még a CSX ramok voltak benne és annak nem számított melyik bios van fent. Igaz nem a 7e hanem a sima 7-es volt fent idáig, de próbálkoztam akkor is régebbi verzióval szinte mindegyikkel..
Most a sima 7-es volt fent aztán a 6-os majd a vége a 7e lett.. ezt sem a hivatalos honlapról hanem kaptam itt valakitől...
-
Acor
aktív tag
Ahogy mondod
Új bios 7e még nem is a "gyári" majd lépésenként...
Elöször végigpróbáltam egyesével minden ramot 1slot auto időzítés és megnéztem a Windows alatt mit mutatat cpuid és mind 9-9-9-24 1T
A Ram-on 8-8-8-24 van és nálad is 2T látok
Majd 2 ram és három... de az időzítések auto-n vannakEz miért van? Lehet ez volt a dolog nyitja?
21*191-et Ht enabled ? és mekkorra fesz legyen neki max droppal együtt?
Vcore, QPI, a a ram 1.64 gondolom.Köszi:
-
Acor
aktív tag
válasz
gombcomp #6004 üzenetére
Nagyon köszönöm a tanácsokat, ezzel a metódussal
és egy Bios frissítéssel (7e) sikerült beállítanom és most húzás nélkül teljesen stabil a gépem (Lekopogom)
Bár szeretném húzni is,mert szinte csak az FSX-el játszom és kipróbáltam 4GHZ -en egy rammal amikore ment a 2,66 képest kb. dupla Frame-t tud a játék ami 15 -ről 30-ra nagyon jó és így legalább élvezhető a játék.Szóval ez a cél vezérel engem ezzel a procival ( Lauda, hogy megérts)
-
Acor
aktív tag
Látom sértegetsz engem, mindenem garis bőven max csak az időmmel játszom a gépemmel nem
Egyébként az asszony átkozta el a gépem mert utálja, hogy állandóan azzal foglalkozomA 4,2 pedig teljesen igaz! vízhűtés prime alatt max 75 fok azért nem mondható rossz eredménynek.. csak irigykedsz
-
Acor
aktív tag
Ja, szeritem meg az alaplapom szar ha már az összes többit kizártuk, de én inkább valami érintkezési problémára gyanakszom.
(Még nem is tuningoltam már akkor nem stimmeltek a dolgok tehát ez biztosan nem ez okozta a hibát max a szerelésnél történt valami fizikai sérülés, de arra is iszonyat vigyáztam, ez már kb a 30.dik konfigom csak nem rontottam el valamit...)Na mindegy egyszer úgy is jó lesz..
-
Acor
aktív tag
Fehér Slot-ba próbálgatom.. Egyszer elindult 6GB-al is akkor bootolásnál 20Gb írt ki. elindult a Windows is ott az egyik progi 6-ot a másik 2-őt látott.
Aztán mikor újra indítottam akkor meg ismét nem indult el agép. Mintha nem kapná el a fonalat..Egy Rammal meg azonnal elindul az első fehér Slot-ban.. Mi van ha a másodikba rakok 1-et akkor elindul a gép?
-
Acor
aktív tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek, lecseréltem Corsair ramokra a CSX-et és most sem indul a gépem.
Ha egyet rakok bele akkor elindul minden gond nélkül még 4,2Ghz stabil is a proci.
Visszaveszem a sebességet belerakok plusz egyet és nem indul a gép csak azt hallom, hogy megy minden de nem indítja el a boot-ot.
Már próbáltam egyiket másikat sorrendben is, feltettem egy új biost és egy régebbievel is próbáltam de nem megy.A CSX-nél is szinte ugyanezt csinálta.... Lehet az alaplap rossz? vagy Bios-ban kell beállítani valamit ahhoz hogy 3 Ram-al elinduljon?
Köszi:
-
Acor
aktív tag
válasz
szacsee #5798 üzenetére
Akkor gyári hűtő volt rajta azon ment fel 100C fokra ( 1,5V-on) nagyon durva.
Ezért elhatároztam beszerzek egy vízhűtést ami most van gyári Thermaltake BW770-es + egy Subcooler radiátor. (Armor házzal)
Ezzel mért adatok
1,35V 3,8GHz most "norma" használaton 40-42C magonként Prime-nál felmegy 75C fokra is de az a maximum.kisérleteztem vele mert először 1,5V-al hajtottam majd folyamatosan mentem lefele.
1,5V-al 3,8Ghz-n 50C fok volt prime alatt pedig 80-85C fokra ment fel a hőmérséklet.Nekem is nagyon kevés paszta van rajta egy leheletnyi, csak sajnos a blokk kialakítása miatt nem fekszik fel rendesen, szerintem a keret miatt... Meglátom a Tody blokkal mennyit javul a helyzet mert a thermaltake szakember szerint terhelve max 50C-nek kell lennie háááát kiváncsi leszek...
A Tied nagyon jó hőfoknak tűnik..
-
Acor
aktív tag
Én is kételkedem az 50 fokban, nálam is felmegy 70-re amikor prime-on megy
3,8 és 1,35V -on és én pedig vízzel hűtöm két radiátorral. Jó szar a blokkom ezt már megállapítottam..(majd hétvégén már lesz rajta Tody blokk azzal kiváncsi leszek)
Na de akkor is amikor rajta volt a Scythe mugen 2 akkor is felment 70C-re és az csak 3,6 -en volt szóval.... valamit nagyon jól csinálhatsz vagy rosszul mér ottt valami! -
Acor
aktív tag
válasz
McLaren #5779 üzenetére
Szia!
Nekem a Scyhte Mugen 2 volt rajta kitűnő és nagyon halk hűtő!!! csak legalább 20cm kell neki magasságban 19cm-re éppen hogy elfér, vagy kivágod a ház oldalát.
3.6 biztosan stabilan tudod vele üzemelned, de valaki írt 3,8-at is.... Az már szerintem 24/7-be víz igényes!
-
Acor
aktív tag
Valaki mondja meg légyszi mennyi idő alatt tömörít be az I7-ese egy DVD -t köszi
-
Acor
aktív tag
Azt neg tudnátok mondani kinek mennyi egy dvd betömörítése a DVD shrink-el.
Egy kicsit elszörnyűlködtem mikor 1órát írt ki, mikor a Q9550-esem 5 perc alatt betömörített egy DVD-t -
Acor
aktív tag
Segítsetek légyszi:
A procim most 3800-on megy 1.4V. Vízhűtés két radiátorral egy belül egy kívűl.
Alapon a provi 41C fokos a víz 30C fok
Terhelve 70Cfok körül van a víz nem változik..
Az ellőbb 1.5V adtam neki akkor 100 fokra is felment a hőmérséklete.Mitől függ ez és normális?
CPU blokktól mennyire függ?
Köszi:
-
Acor
aktív tag
Na jó de ha megnézed az árkülönbésget 3X annyi a 965. Realítv,ha évente cserélnéd, mert addig bírja húzva akkor lennél 3 évnél..
Egykori ph barátunk mondta a 90-es évek végén: Minden processzor élettartama tuningnál lecsökken legalább a felére. NA DE nézzük csak meddig élhet egy processzor: Kb 100 évig...
Na most akkor miről beszélünk -
Acor
aktív tag
válasz
TazLeacher #5199 üzenetére
Ja lehet félre olvastam a szakadékot a q9550 és az I7920 között gondoltam.
965 meg szerintem sem éri meg azt a sok pénzt, annyival sőt talán semmivel sem tud többet... két év múlva meg egy kanyit sem fog érni... -
Acor
aktív tag
válasz
TazLeacher #5195 üzenetére
Rendi
Játékban pont tök mind1. Ez a totális pénzkidobás kategórája.
Ezt simán megcáfolom!!!!!!
Játszottál már a Flight Simulatorral ???
Ott a két proci között egy szakadék van!! én már csak tudom. -
Acor
aktív tag
válasz
TazLeacher #5195 üzenetére
Rendi
Játékban pont tök mind1. Ez a totális pénzkidobás kategórája.
Ezt simán megcáfolom!!!!!!
Játszottál már a Flight Simulatorral ???
Ott a két proci között egy szakadék van!! én már csak tudom. -
Acor
aktív tag
válasz
TazLeacher #5190 üzenetére
Nekem UD-4P van ugyanazt tudja mint az extreme és a tuning bajnokságon is ilyennel nyertek. szóval..... dönts
-
Acor
aktív tag
válasz
#97544192 #5149 üzenetére
Az alaplapoddal mint az enyémmel is csak az a baj, hogy nem szeret ám akármilyen memóriát. És hiába szerepel mint nálam a NANYA ram a listáján mégsem szereti.
Amit biztosan szeret és arra fogom lecserélni az vagy Corsair XMS vagy dominator!
Vagy ott van a jó kis Kingmax, Kingston minden viccet félretéve -
Acor
aktív tag
.... hogy friss Bios sima 7-es(új) fent van a Windows 7 stabilan
4GHZ 1,45V 50 fok a proci, egy rammal 1600MHZ az első teszt lement a prime95 nél ott kifagyott.3,8-nál stabilan lement az egész teszt.
4GHZ -már nem bírta a vízhűtés amit kicsit furcsállok, felment majdnem 100fokra a proci.
Ennek talán nem kéne ?? Kell bele még egy radiátor?
Próbáltam a procit hogy bírja a tuningot és ahhoz mérten akarok új memóriát.Még megpróbálom ugyanezt két rammal majd ha megy akkor hármat rakok bele.
Szóval lassan lassan
-
Acor
aktív tag
Zájecnek:
Minden bizonnyal totális igazad volt a gépemmel kapcsolatban.
Egy azaz 1 Ramot hagytam bent a gépemben és így szó nélkül elindult a gépem az alap beállításokkal.
Sikerült is feltelepítenem egy XP-t majd csináltam egy Bios frissítést. Következett a Windows 7 ami alatt most lefut ugyanaz a Prime 95, legalábbis már 4500-as teszt-et kezdte el és megy egy órája.kopp kopp kopp mert babonás vagyok
(idáig 3 percet sem bírt)Ezek után megyek lépésenként
húzás egy rammal, alap 3rammal húzás két rammal.... aztán meglátom hol áll meg
Simán lehet nem szereti az alaplapom a ramot...... -
Acor
aktív tag
Na ezt magyarázza meg vki...
Hazajöttem és be sem kapcsol a gépem.
A tegnapi jól sikerült tesztek után ma ezt csinálja velem...
Még a beállításokat sem fogadja el mindent alapon akar elindítani... Még azt is megcsinálta mint a kolegámnak hogy 6ból 4 et lát.
Közben mintha nyöszörögne a frissen javított táp..Még biost sem tudtam frissíteni odáig sem boot-olt be a Vista.
most egy ram ki és mély format c van utána xp telepítés azt meglátjuk...
-
Acor
aktív tag
Még a beállításokat sem fogadja el mindent alapon akar elindítani... Még azt is megcsinálta mint a kolegámnak hogy 6ból 4 et lát.
Közben mintha nyöszörögne a frissen javított táp..Még biost sem tudtam frissíteni odáig sem boot-olt be a Vista.
-
Acor
aktív tag
-
Acor
aktív tag
Mindent úgy állítottam ahogyan írtad kivéve az időzítéseket. Meg adtam neki egy kis plusz feszt. ( a procinak és QPi-nek)
köszi még egyszer az eddigi segítséget meg az ezutánit is
Szerintem ezekkel a tesztekkel ez most fél siker és még nem akarok elkiabálni semmit.
Ha már ezek lefutottak akkor csak nem lehet oly rossz a gép...
Szeretnék feltenni egy új oprendszert formatálással és utána fogom elkezdeni igazán tesztelni a stabilitását.(Még egy dolgot észrevettem a konnektorba be volt dugva egy táviránytós kapcsoló ami kihúzása után nem inogott a feszültség a táp hangja ingadozott.... Bár ezután is csinált egy kék halált. Tehát ez csak feltételezés nem biztos hogy számottevő)
A szomszédom nagy szaki csak... de most segített és az összes kék halál logot kiírta, hogy mi miatt van. és vannak benne felismerések mit miért csinált a gép... szinte kézzel fekvő dolgok
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest