Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5111) gyapo11 válasza lugosi (#5109) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Az az érdekes, hogy a szódabikarbóna lúgos, a citrom meg savas, a kettőből keletkezik egy só. Persze lehet, hogy pont ez a só kell a puhításhoz. Nekem még nem sikerült szálkátlan pontyot enni, az apróra vágott szálkát meg még köpködni is nehezebb. A 4 kg-os hal már elég nagy szálkákkal rendelkezik, azt viszonylag könnyű kiköpni.
A konzerveket magas hőfokon megfőzik, sterilizálják, szerintem attól válik puhává a csont, és azok sokkal kisebb halak sokkal kisebb szálkákkal.

A filézéshez valóban a filézőkés való, de sokszor láttam már halat filézni séfkéssel is meg sashimivel/yanagibával is. :F Mi nem filézünk, hanem patkókat vágunk, ahhoz a séfkés tökéletes, gerincnél rá kell ütni a pengehátra oszt jóvanaz.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.