Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Itt nulla árnyék van és szél. Úgy kicsit nehezebb.
Amúgy Johnson szárazságtűrő mag van, elég jól begyökeresedve. [kép]Múltkor néztem egy videót az egyik magyar gyepszőnyeg telepről, ott azt mondta a srác, hogy a nádképű csenkesz gyökere akár 80-100 cm mélyre is le tud menni. Durva.
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
az a baj, hogy nincs helyette jó megoldás négyzet alapra
kör alapra van, akár az is, amit te mutattál, de ott meg a sarkok maradnak majd el, viszonylag kevesen tartanak otthon kör alakú kertet...nem tudom mennyi munkát és pénzt akarsz bele "locsolni" az öntözésbe, de valami rendszerben gondolkoznék
-
-igu-
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
epp ma irtam mashova:
"...megszabadultunk 35m galagonyasovenytol, 2.5-3 m magassagban. Ez utobbi az egyik leggonoszabb teremtmenye Istennek, szur, karmol es harap. 4-5 centis tuskeivel belekapaszkodik a szomszedos agakba, alig lehetett szetrangatni. Fel oraval ezelott volt itt a teherauto es huzta magara a kontenert a zoldhulladekkal. A legizgalmasabb resze a napnak az volt, amikar a fel meter magas drotkeritest bontottam le teljes hosszban, ami gyorskozotozovel volt rogzitve a galagonya szivosabb elemeihez, nagyjabol meterenkent. Mivel minden tiszta viz volt, ezert gumicsizmaban kezdtem a napot, aztan ugy is maradtam, nem csereltem at az atszurasvedelemmel ellatott melosbakancsra.
Igy akkor jatszottam bohocosat is, raadasul ketszer...
Jovo heten jon a markolos ember kiszedni a gyokereket, es azzal a lendulettel megcsinalja a helyet annak a 72db brabant tujanak is, amit telepitunk a qrva galagonya helyett." -
Z_A_P
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Inkabb vegyel 2-3 szorofejet, gondolom azzal le lehet fedni az egeszet, aztan azokat bekotni es egyben megvan az egesz.
Ha a szorofejet kell leszedni, arrebb vinni, ujra rarakni, szivattyut leallitani majd ujrainditani, az nekem macerasabb mint megfogni a slagot es ellazulva 10p alatt mindent vegiglocsolni alaposan par naponta -
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Az oszlopos gyertyánnak két fajtája van. Én inkább az alacsonyabb fajtát tenném (nem terül szét), nem tudom 3 sok lenne e már. Viszont elég nehéz megtalálni ezt a fajtát ahogy rákerestem.
Carpinus betulus ‘Fastigiata’, fiatalon oszlopos, később kiszélesedik (15 méter magas lehet)
Carpinus betulus ‘Frans Fontaine’ karcsú formáját idős korára is megőrzi, 5–10 méter magas
-
totron
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Jó, de a növényt nem tudod árnyékba tenni, pont az adja az árnyékot.
Milyen a talaj arrafelé? Pergola amíg nem nő lomb, ezt nem sietés alapúra kell hangolni, hanem hogy mennyi és milyen árnyékot fog adni később. Klíma, kártevők még úgy is befigyelhetnek menet közben, szóval a stabil tervek egyre kevésbé a műfaj sajátjai. Gyakorlatilag a szűz kéz alkothat jobbat mint a gondos előrelátáson szorgoskodó. -
H-Zol
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Lombhulás után , késő ősztől egésszen rügypattanásig lehet mindent ültetni , fagy mentes időben !
A szedret tavasszal javasolják az ültetést és a metszést is ( én ősszel ültettem kis szeder hajtásokat , de metszeni tavasszal szoktam őket ) !
A fügét is lombhulás után ültesd át az is mehet ősztől tavaszig !
A fenyő nagyon lassan nől , nekem volt három gyönyörű fűzfám ( nagyon gyorsan nőnek, szomorú fűzfák voltak , [link] ) , de ezt a szörnyű aszájt nem birjàk , tönkrementek , kiszáradtak , amúgy ha valahol tudsz ijen fát , tavasszal ledugod ( ásod ) egy àgat és locsolod az megfogja és gyönyörű fa lessz belőle !!
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Új, felbontott Bosch GWX 17-125 PSB 1700 W X-lock prof. sarokcsiszoló flex - Közel 2 év garival! -
- Eladó WHIRLPOOL PACW29HP Hűtő-Fűtő Mobilklíma Fekete
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Új Xiaomi Jimmy H11 Pro állóporszívó hordozható vezetéknélküli porszívó
- Új NEWTRAL Freedom-X-FF állítható irodai görgősszék gurulósszék
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Foligain Minoxidil 2 db flakon (2 havi adag)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Amúgy Johnson szárazságtűrő mag van, elég jól begyökeresedve.
Milyen a talaj arrafelé? Pergola amíg nem nő lomb, ezt nem sietés alapúra kell hangolni, hanem hogy mennyi és milyen árnyékot fog adni később. Klíma, kártevők még úgy is befigyelhetnek menet közben, szóval a stabil tervek egyre kevésbé a műfaj sajátjai. Gyakorlatilag a szűz kéz alkothat jobbat mint a gondos előrelátáson szorgoskodó.