Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
 - btz: Internet fejlesztés országosan!

Új hozzászólás Aktív témák
- 

6030D
addikt
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Itt írtam mellékvízmérő árakról. [link]
A kútfúrásnál még azt is vedd figyelembe, hogy kérdés, milyen vizet kapsz. Ha nagyon vasas mondjuk, vagy bármi más van benne, az a technikát sem fogja kímélni. Ha esetleg csepegtetőcsövet akarsz, azt is el tudja tömíteni (mondjuk azt a vízkő is).
Kérdezz körül a környéken, van-e valakinek kút és mik a tapasztalatok. - 

totron
addikt
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Melléképületbe, kamrába is lehet tenni a szivattyút.
 - 

Chris0321
veterán
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Nekünk van fúrt kutunk, én csináltattam hozzá aknát. Ez számomra kényelmi kérdés, mivel így nem kell aggódnom az időjárás miatt mivel védett helyen van a szivattyú és télen sem kell szétszednem a rendszert, csak levennem a kpe csövet a szivattyúról és már meg is van oldva a téliesítés. A miatt sem kell aggódnom, hogy tavasszal lesz-e még fagy, mert ha lesz is nem tud a szivattyú lefagyni.
 - 

Dorian
félisten
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Nekem pl nem érte volna meg kutatfúratni, nálam dombtetőn nagy volt a kockázat, h mélyre kell és ott sem lesz semmi, vagy később simán elapadhat ha szárázabb lesz a világ. Kollégámnál a szentendrei szigeten meg simán megérte, ott nem kell mély és mindig lesz benne víz
 - 

ncc1701
veterán
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Nem lehet előre tudni, h akár a kúttal, vagy a vízmérővel, vagy a víz árával (vagy bármi mással kapcsolatosan) milyen rendeleteket fognak kihozni, akár visszamenőlegesen is. Ezt neked kell eldönteni.
 - 

6030D
addikt
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Kiásod a nyomvonalat, raksz bele 25-ös kpe csövet, a két végére meg gyorscsatlakozót, vagy a jelenlegi csapnál direktbe is kötheted, ha azt már nem fogjátok használni. Bár én a fagymentesítés miatt szabadon csatlakozósra hagynám és akkor ki lehet fújni belőle a vizet.
 - 

Balázs Z.
tag
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Nem túl olcsó, de a Gardena "Pipeline" rendszeréhez van moduláris csap.
https://www.gardena.com/hu/termekek/ontozes/pipeline/pipeline-kerti-vizcsap/970545701.html - 

Chris0321
veterán
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Hello.
Ha rossz helyen van miért nem szünteted meg és viszed át máshova? Így végig a föld alatt lenne a cső és nem lenne gond a fagy. - 

6030D
addikt
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Kpe csővel
 - 

6030D
addikt
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Ami 1-2 év alatt 2 m, az 5 év alatt akár 10 m is lehet, 10 év alatt 20 m. Folyamatosan kell nyírni, mint a füvet. Ahhoz, hogy tömött legyen, meg sűrűn kell nyírni, hogy ne 20 centit vágj egyszerre. Ami az elején előny, az a hátralévő életedben hátrány.
Puszpáng felejtős, mindenhol megeszi már a hernyó.
A 40-60 cm szélességen fog megbukni a dolog. Valami apró levelűt kell keresni: télizöld fagyal, csipkéslevelű magyal.
A babér, leylandi (túl gyors lesz később) szerintem nem lesz jó ilyen keskenyen.
Milyen kerítésnél lesz? Utcafronti? Nem lehet a kerítést befuttatni?Kút témához csak annyit tennék hozzá, hogy nem mindegy, melyik vízrétegig fúrnak le, ott milyen a minőség, és a szárazság miatt 5 év múlva lesz-e még ott víz. 150 m²-re nem kell egetrengető víz, ha jól választod meg a növényeket.
 - 

soldi3r
veterán
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Nekem úgy rémlik 50m alatt a csak öntözésre használ kutat csak be kell jelenteni. Akna jó, ha van. Azért az átmérőket kérdezd meg, legalább 50mm legyen.
 - 

ncc1701
veterán
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Ennyiért azonnal kút. Felénk 50m alá kellene fúrni, lenne 1M alsó hangon.
 - 

AssAssynn
addikt
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Mondjuk ilyen kútfúrás árak engem is érdekelnének, hogy ki és hol és milyen mélységben vállalja ennyiért! Privátban is jöhet.
Én pont a magas költségek miatt gondoltam arra, hogy a vízmérő jobb megoldás lehet. Azzal soha nincs baj, csak fizeted és kész. Én sem tudom őszintén, hogy megtérülne-e, ha fúratnám, de a legnagyobb bajom, hogy még nincs tapasztalatom benne, hogy mennyi víz menne el locsolásra. - 

Chris0321
veterán
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Aknát azért csinálnak, hogy télre se kelljen szétszedni a szivattyút. Mi is csináltattunk, szerintem megérte. Ősszel leszerelem csövet, tavasszal vissza és csak beindítom. Nem kell légteleníteni, visszaerőszakolni a szivattyúba a csövet.
 - 

Rive
veterán
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						...cserébe nem kell vízdijat fizetni.
Mármint, hogy: csatornadíjat. A vízdíj (a számla vízdíj része) maga az ugyanannyi marad => a szumma ~ feleannyi lesz, mint az ivóvízé.
 - 

soldi3r
veterán
válasz

eladocuccaim

üzenetére
						Vízdíjat kell, csatorna díjat nem.
180 ezerért én gondolkodás nélkül fúratnám a kutat.Ez nálunk cirka 300m3 víz.
Engedély nem kell, betonozni mit szeretnél? 
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Renault, Dacia topik
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
 - Kompakt vízhűtés
 - iPad topik
 - További aktív témák...

- Új Several Dupla Air Fryer 2x3,8L XXL összesen 7.6L
 - XIAOMI Mop 2 Pro+ robotporszívó
 - IMilab EC4 Spotlight Battery Camera Set (CMSXJ31A)
 - Gyerek kerékpár 12 Kék színű, tanulókerékkel, kosárral (2 4 éves korosztálynak)
 - Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás

- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
 - Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő