Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
totron
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Hogy stilszerű legyek, szakad a plafon. Mi a baj a vályog energetikájával? Nem az van, hogy igen szépen temperál, szigetel? Ideális, ha keveset szeretnél fűteni. Komolyan...
#23420Rive, az a baj az elvárásokkal, hogy nem fenntarthatók. Az is a baj még, hogy nem szükségszerűen rosszabb a vályog, bár annak van beállítva. Ezekkel függ össze a szakemberhiány is, az teljesen valós. Ezt az elvárás szót úgy használod, mintha minden egyes elváró tudatosan várná el az elvárni valót és tudja is, hogy mit csinál. Nem, az emberek birkák, a kivitelezők kóklerek, a szemét meg egyre csak növekszik, a hiteltörlesztőkkel együtt. Tényleg minden élére van állítva és optimumon ketyeg...
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Én nem oltottam szőlőt , de az öreg szöllőim szerintem előre vannak , de a vásárolt két oltványom nem fejlődött jól ( 50-60 centis hajtás van rajtuk ) !
De viszont egy 11 éves árpával erő körte fát ki akartam vágni , és láncfűrészel levágtam a koronáját , de törzsből volt egy tavaji előtört hajtás és gondoltam , hogy beoltom , be is oltottam ( életem első oltása ) , na annak már egy méteres hajtás van és tele van oldalthajtásokkal ( a hétvégén megmerszettem ) , majd csinálok rólla egy képet ! -
Z_A_P
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Meg tudod mondani percenkent mennyi vizet szallit a szivattyu ezen a 30m-es tomlon keresztul?
Na megmertem:Ha csak az 1 meteres Kék csovon keresztul nyomja a szivattyu, akkor 17 sec = 15L, azaz 0.9L/sec. Durva!
Ha hozza van kotve a 30 m tomlo is, aminek a vegen van egy gardena fej, akkor 51 sec = 15L, azaz 0.29L/sec. Kicsit lassu mar.
Kiprobaltam azt is, hogy a KEK csore atraktam a fejet, ugy leesett 38 sec = 15L, azaz 0.4L/sec.
Na most legyunk okosok

Az biztos hogy az a locsolo fej nagyon sokat lefog, hisz a kek csovet is lefogta tobb mint felere
Nem lehet azt szetszedni vajon, lehet el van tomodve. Vagy ennyit tud? -
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem jobban tetszik (szögletes az ágyás is mellette), ráadásul egyik van, másik nincs.
- másik gond, a rögzítés, mert ebbe a vízkonnektorba ha beletekerek egy 45 fokot, meg egy menetes csövet a végére meg a csapot, akkor az nem áll meg a levegőbe, mert alul ez minden lesz csak nem stabil. Szóval a rögzítést azt így is úgy is meg kellene oldanom.6030D
Igen az aknás van nekem, abba ott lakik a csiga, nem mintha különösebben zavarna.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem ez
a TJ45 , tehát a 45 köbcentis van 10+ éves , de két gyertya és levegő szűrő cserén kívül nem kellett hozzá nyúlni , még a damil fej is évekig elment , a Stihileke sokkal gyengébbek a damil fejek , most Tecomec ( Olasz ) damil fejet használok rajta , az bevált !! -
btraven
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Sajnos nálam van olyan "fű" ami már combig ért tegnap. 1 héttel előbb kellett volna vágni, de nem értem rá. Ilyenkor én előveszem a kézi sarlót. De komolyan kellene vennem egy fűkaszát. Akkor akkus nem lehet, mert min. 500 nm "fű" van.
De ha a testmozgásra gondolunk akkor nem jó a sarló?
-
btraven
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem már most olyan halovány barnás a többség. Nem figyeltem tegnap még milyen volt. Csak ma reggel fagyott. Az bosszant hogy egyik egy ilyen magától kikelt szilva vagy alma, most megint nem tudom melyik az ha nem lesz rajta termés. 2 éve találtam rajta pár nagy darab finom szilvát, de már nem tudom melyik fa volt az akkori dzsumbujban.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Egy próbát megér , habár nem kimondottan látod a hatást , mert csak gyériti a levél terveket nem úgy mint mondjuk a Teppeki , Mospilan amelyik után senki nem éli túl ! Egy picit deres lett a kocsi , 0 fok volt kint , de az éjszaka már egy órára 0 fokot mutat és szépen hajnalra -3 fokra lemegy , nem tudom , elvirágzott cseresznye , szilva , és a javában virágzó körték , szilvák , almák, őszibarackok mit fognak szólni hozzá
-
totron
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Több szempontból is hanyagolandó a nő, nem nyitom meg, csak felqrnám magam.
#20978Dorian, a gombákat, paránylényeket alapvetően fehérjebontással tizedeli bármilyen szer, nos ilyen fehérjék a szemedben is vannak. De tüdő vonatkozásában is lenne miről beszélgetni. Nincsenek marketingesek által megszült vagy nép ajkán fejlődött csodák, hatás nélküli hatásmechanizmusok. Vegyük fel azokat a védőfelszereléseket, de minimum legyen csak erre a célra tartott szövetszettünk, az jobb. A full vegyvédelmi meg még annál is.
#21012Z_A_P, miért érzed szükségét műtrágyának? Miért keversz két féle trágyát? -
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Fentebb írtam , hogy sötétben néztem be a kertbe , de szerintem hébe hóba fog egy egy kajszi lenni ( így vagy 4-5 éve fagyott el ) ! Holnaptól már ithon vagyok és ha nem esik a kerté lessz a főszerep , majd csinálok egy két képet ! A kajszinon kívül , minden gyümölcs sokat mutat , és a szőlőkön is megvannak a rügyek duzzadva.
Még van egy pár alma és körte fám metszeni , közbe megjött a két penges metsző ollóm [link] , saját gyümölcsössel rendelkező ismerősöm évek óta ezt az ollót használja , nagyon megvan vele elégedve ( itt nincs olyan , hogy nem vág , mellé vág , lehúzta a haját stb ) , de nem is olcsó !! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Azzal én is úgy vagyok ( írtam is ) , hogy fele kajszi se nincs megmetszve , de nem is baj , majd látom , hogy mi fagyott el , ha sok marad akkor még bele nyúlok ollóval egy kicsit de ha kevés matmrad akkor majd ha leterem utanna igazítom meg őket ! Még egy pár alma , körte nincs megmetszve , ( egyfolytában esik
) , de rajtuk csak egy kis igazítás lesz ! -
den89
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Hallottam már erről a hordó nevezetű dologról.
Nyilván sokan járnak el így is, ez is jó. De a paraffingyertyát, illetve a kályhát elég egyszer meggyújtani, és ott tudom hagyni. Aludni is tudtam, megfelelő óvintézkedések mellett, 1-2 óránként azért felkeltem. Nem kellett ott szobroznom mellette. Azért X órán keresztül pakolni a hordót ágdarálékkal, hát az szép kis munka (ráadásul éjszaka).eldoble: az szép, ezek szerint ízlik nekik.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
A kajszit ( ami marad ) még egyszer fujom meg topaszal ( van ithon ) amikor már kis gyümölcsök lesznek rajtuk , és többet nem bántom , az őszi barackot meg kétszer fujom , viragzasban egyszer és kis gyümölcsös állapotban még egyszer , ugyanígy az almát körtét és szilvát is kétszer, a cseresznyét megyét csak egyszer viragzasban és ennyi nállam a növény védelem , rovarölőt azt majd szükség szerint , de megpróbálok az idén még több csabdát bevetni !!
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ma lenyomtam a kajszin és őszi barackokat Score val , repültek le elfagyott virágok de többre számítottam , de maradt is fent nagyon sok ( kézzel bontogattam és van amiben zöld a kis kajszin kezdemeny , de van amiben nincs , de az lehet a fagy is de lehet a nem beporzas is , mert a hidegben nem jártak a méhek , bogarak ) , az öregebb fájaim nekem is magasak 4-5 méter a terejuk , de ott is volt fagy , mert ez nem egy hajnali talaj menti fagy volt , hanem egész éjszakás, na egy hét és beszámolok rolla , hogy mi maradt !
Az őszibarack is kezd virágzani , és a szilvak is fehér bimbós állapotban vannak , lassan minden virágba borul !! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Jövőre én is jobban rá készülök , nem tudom ilyen parafin gyertyát valyon hol lehet beszerezni ( egy ismerősöm vizes szalmával próbált füstölni , de szerinte az övé is megfagyott a -7 fok az sok volt , több órán keresztül , lehet a parafin gyertya is kevés lett volna ) ! Mostmár jól barnulnak , csak nem bírtam rendesen megnézni , mert esett az eső, de nem mind barnul , pláne fentebb , na egy pár nap múlva jobban fog látszani , hogy mi maradt !
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nállam van vagy nyolc fajta kajszin , szinte másfél hónapig elnyulik az érésük , vannak ameikek később szoktak virágozni és most szinte 3-4 nap eltéréssel mind kivirágzott és mire jött a fagy mind tiszta világosak voltak , igaz napokon keresztül 20 fok körül volt a hőmérséklet !
Remélem anyi maradt ami a családnak kell !
Már ősszel megfujod bórral
( a repcét kötelezően fújjuk vele , és most is ahogy rá bírunk menni fújni kell mert ha megindul gyorsan nőni , el kezd repedni a szára és a bór segít neki , végül is a bór át alakul a növénybe cukorrá ) ! -
-
Dorian
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Na hát gyorsan kellett, úgyh vettem egy Daewoo-t az Obiban.
Úgy tűnik megfelelő lesz, a kézinel magasabbra fúj úgy is h a dupla fúvókafejet tettem rá, a fáim tetejéig így kb felfúj. De a benzinmotoroshoz képest sehol sincs erőben, itt a gyenge szellő irányára is figyelni kell. De baromira megutáltam a benzinnel-olajjal szarakodást, meg h szívtam közben be a kipufogófüstöt.
Persze megvolt a rézkénes szemcsepp is, a fúvókat az elejen nem szorítottam meg és csepegett. Egyszer pontosan bele az egyik szemembe
-
fila
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Monília ellen nincs csodaszer sztem. Egész évben oda kell figyelni rá mit csinálsz

Most majd jönnek ellene a felszívódó szerek lassan.
3x szoktam virágzás kezdete, közepe, vége. Idén Score-val kezdek, utána kétszer Folicur Solo. De pár nap meglátjuk lesz-e a kajszin virágzás, az egy hétig tartó esti fagyok miatt
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Érdekes metszés forma ( nem hallottam még rolla ) , ami nem tetszik , hogy 5-6 évente a váz ágakat fel kel újítani ( gondolom nagyon felkopaazodnak ) !
Még egy fagyos reggel lessz , tegnap beszéltem egy ismerőssel ő hejileg kedd reggelre -7 fokot mért , sokan panaszkodnak , hogy a kajszi elfagyott
, ahogy nézem nállam is van rendesen fagy kár , de maradt is ( egy pár nap múlva többet látok amikor lepotyognak ) ! -
fila
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
nálam kb rügypattanás után vagyunk a legtöbb fán, bokroknál, mivel jön a meleg, az áttelelő és most onnan felszabaduló szxrságok ellen. (lisztharmat, varasodás, tafrina, + atkák első nemzedéke)
ősz végén volt vegesol eres lemosó, idén rezes volt egy másfél hete, illetve februárban volt olajos permetezés.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nállam Alma , Körte , Cseresznye sudár ( egy központi tengely ) és rajta vagy ág emeletek , de lehet orsó is , a szilva jól érzi magát a fentebb említett korona formán is , de őt lehet több karágra is , a kajszi az öt hat karág , kissé csukott , mert ő úgyis szét terül a termés miatt , az őszibarack 3-4 karág és nagy nyitott katlan korona !
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Itt most -3,5 fok van és -6 ot jósolnak reggelre , nállam a korai kajszin már elviragzoban van , de szinte minden kajszin fa 100% - ban ki van nyilva , hát egy pár nap múlva kiderül, hogy mi marad ( a repcék , búzák sem szeretik , mert már meg vannak indulva , egy kicsit stresszesek lesznek ) !!
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Akkor úgy csinálom , hogy nem vágom le ( mert nagyon féloldalas lenne , amúgy is az az északi oldala ) hanem a váz ágait annak a galynak egy kicsit vissza vágom és a tetejétől eggyel visszább, egy hátra menő ágra vágom vissza , ezzel adok neki egy törés és nem csipom vissza a végét és marad így tovább váza koronának (amúgy nagyon szép állása van , majd ha leveles lessz csinálok rolla még egy képet ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Igen a bór heileg ( lokálisan ) szívódik fel , a repcét fujom velle ősszel a jobb télállóságért , tavasszal meg azért , hogy a gyors növekedés miatt ne repedjen meg a szára ( virág elfagyas ellen nem hiszem , hogy jó , mert akkor már csodaszert ként árulnák
, de egy próbát megér mert rosszat nem csinál ) ! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Igen
én úgy vagyok velük , hogy rengeteg fajta legyen , de ez mindenre igaz cseresznyés is van öt fajta , most hoztam egy ilyet [link] , azokat java részt el ajandekozom., de én is kapok egyiktől tojást , a másiktól paprikát padlizyant stb , csere kereskedelem
, de a 100+ fambol ( ebbe minden benne van ) legalább 80 darab mind más fajta , mindnek más az íze , érési ideje , és ami nem figy el az megy a cefrébe és a pálinka az nem megy tönkre , hosszú évek alatt sem !! -
-
Chris0321
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
A kertben van, árnyék nincs mert pont azért próbálok fásítani. Két körtefát vettünk (pont a beporzás miatt), az egyiknek nem tudom mi a neve mert a libák letépték a papírját elég hamar de semmi baja, nagyon szépen nő. A másik ami kipusztult az vilmos volt. Elsőre azért, mert beparáztattak, hogy túlöntözöm ezért visszább vettem és ki is száradt. Tavaly már elég jól bírta, de a nyár közepe kissé vége fele egyszer csak elfeketedtek a levelek és ennyi. Nem tudom mi lehetett a probléma. Ezért gondoltam, hogy idén már nem azt veszek mert a másik fától teljesen le lesz maradva.
A porzással kapcsolatban egy-egy fát kell venni, vagy lehet egy-több is? Mert akkor nem csak egy fajtát vennék a vilmos helyett, hogy végre biztos megmaradjon valamelyik. -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Én pont az ősszel ettem BoscKobak körtét az egyik ismerősömnek két éve terem , igaz nem nagyon locsolta és elég nagy szárazság volt , egy száraz ikrás , semlegesen édes ízű körte , nincs az a jó fűszeres íz mint a Packhams vagy Vilmos stb körténél , nekem nem jött be ( pedig tavaly ültettem egyet
, az majd jövőre vagy még utánna fog teremni , mostmár ha megvan ki várom , hogy ez is olyan lessz , mert szárazságban én rendszeresen locsolom a fákat ) ! -
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Van amikor nekünk is összejön a kinti javítás
, de ha csak egy mód van rá bemegyünk a tanyára , most is be értünk de kerekek nélkül !!
A héten nem , de a jövő héten megcsináljuk a szorót , lessz egy kis fúrás faragás hegesztés , de kap egy új kerék felfüggesztést ( 40+ év alatt meg ette a műtrágya ) ! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem jutottam be a kertbe csak este felé a szöllőig , délelőtt volt más dolgom délután még egy 20+ éves Starting almafát metszettem , erős beavatkozás volt , vastag 25+ centis ágakat is le kellett vágják ( egy kezdő koromban rosszul indítottam , kettő nagyon szét fúrta a kukac , de már ki öltem belőle ) , mellette vannak még kisseb fák és egy eperfa , na ez futotta mára , meg a szőlőt is meg metszettem !!
Holnap és hétfőn egy kis műtrágya szórás a repcére búzára és kedden várjuk az esőt
!! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nállam egy egy szirmot is láttam tegnap a kajszin, a cseresznye rügyek megvannak rendesen duzzadva , a körtéken is látszik , hogy mennyi virág rügy lessz , és az alma is indul , a szilva , Ringló, naspolya, szöllő még nyugalmi állapotban van , de a büszke ( köszméte , Egres ) neki már van két pici levele !!
Ma nem voltam a kertbe , de holnap egész napi terveim vannak
!! -
Z_A_P
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Ertem koszi!
De linkelt marhatragya az "nyers", azt olvasom mindehol jobb a komposztalt (pl: [link] ), mert az nem egeti ki, stb. Akkor ilyen komposztaltat veszek es szorom be a gyoker ala, ez lenne a terv, a gombat meg kihagyom. Biosolt amugy is gondoltam veszek a fure majd, de akkor azt nem szorom a fold ala. -
Z_A_P
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
+totron
Koszi!
De a Biosol Forte lenne a tapanyag ala, az az egyik legjobb, nem? Vagy ettol jobb a sima marhatragya?
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Én évek óta kihúzom a szőlőt 2-3 permettel , de ahogy írtam nincs sok szőlő , a környéken se nincs , és így a gombák , betegségek sem úgy terjednek , mint egy nagy szöllősben !! Az almával vagyok bajban írtam tavaly is , hogy évek óta a kukacos eszik meg az almatermés 95% át , tavaly 4-szer rovarölőztem és mégsem lett jobb
, de utánna olvastam , hogy az alma molynak 4 rajzása van de ezen kívül az almát megtámadja a keleti gyümölcs moly és a szilva moly is amelyeknek külön külön vannak a rajzásai ( ismerős aki ebből él 12-14 szer fújja az almákat , amiket meglehet vásárolni a nagy bevásárló központokban ahol egy férges alma se nincsen , azok kapnak rovarölőt tavasztól őszig ) !! -
H-Zol
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- Xbox Series X /// 2 TB Model! // Számla + 1 év garancia
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) !

a TJ45 , tehát a 45 köbcentis van 10+ éves , de két gyertya és levegő szűrő cserén kívül nem kellett hozzá nyúlni , még a damil fej is évekig elment , a Stihileke sokkal gyengébbek a damil fejek , most Tecomec ( Olasz ) damil fejet használok rajta , az bevált !!
látszanak a virágok , pár nap és virágba borul , reggel láttam az egyik szilva is virágba van , nem igen jutok ki a kertbe , este van mire haza érek , majd a hétvégén !!
( a repcét kötelezően fújjuk vele , és most is ahogy rá bírunk menni fújni kell mert ha megindul gyorsan nőni , el kezd repedni a szára és a bór segít neki , végül is a bór át alakul a növénybe cukorrá ) !
, ahogy nézem nállam is van rendesen fagy kár , de maradt is ( egy pár nap múlva többet látok amikor lepotyognak ) !

Néha ránézek, de sokat változtak az elmúlt évtizedek alatt