Új hozzászólás Aktív témák

• stefanitsr

senior tag

Rég tartotta ennyire mozgásban valami a fantáziám, mint ez a kis gép.

Most épp sokadszor olvasgatom át a prohardver tesztjét róla és a képeket nézegetem. Bár korábbról ismert volt hogy számos gyártó minipci vagy minipci express slotba rakja a wlan modult, meglepett, hogy a windben is ezt a megoldást alkalmazták, mikor egy lépcsővel egyszerűsíthető és olcsóbbítható lett volna a gyártás ha a chipet az alaplapra integrálják.

Nemzetközi fórumokon olvasgatom a nagy wind (és klón) rajongók alap hackjeit és számos esetben látom hogy ilyen-olyan, de nem realtek wlan kártya van benne - többek között intel és atheros chipsetes megoldások - gondoltam megnézem ebayen milyen lehetőségek vannak arra az esetre ha elégedetlenek volnánk a wifi teljesítménnyel. Az eredmény: Ezek a modulok még csak nem is drágák, pár ezer forintból beszerezhetőek az alap intel és atheros g modulok de ha az ember rászán egy combosabb összeget, akkor n-es kártyát is vásárolhat.

Nekem alapvetően eddig sehol nem volt komoly problémám a wifivel, de ez egy kellemes tudat, hogy cserélhetem és még csak nem is drága a cseredarab... Persze ehhez kell engedély a hátlap lebontásához...

Új hozzászólás Aktív témák