Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shad0w
senior tag
Most, hogy szóba került a win telepítés. Arról lehet tudni valamit, hogy ezekre a gépekre lebutított win kerül (ha létezik egyáltalán ilyen) vagy egy mezei win xp home + a gyár saját kis programjai? Azért lenne nekem fontos tudni (bár még egyáltalán nem sürgős), mert amíg egyetemista vagyok addig ingyen kapok mindegyik win-hez serial-t és akkor minek fizessek érte, utána meg talán már nem is lesz szükségem laptopra és eladom vagy majd kitalálok vmit...

-
MTbc
senior tag
Hogyan lehet oprendszert installálni?Biztos megtalálom ha keresem de most nincs kedvem

-
reden87
tag
Szerintem meg először érjen el hozzánk, vegyük meg, és utána vitatkozzunk, hogy ki hogy akarja nem ellopatni

-
jozf
tag
Egy ujabb video teszt : [link]
-
Gergő_
őstag
Sztem ebben az országban az x300-at a kezemmel együtt vinnék el,jó egy gond van nincs x300-am

-
Hedwig
tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
Lehet, hogy vannak emberek, akik szeretik a természetet, ugyanakkor nem akarnak lemondani egy notebook nyújtotta lehetőségekről sem.
Én még nem láttam embert a buszon vagy a villamoson notebookozni, de zsebesekről viszont már hallottam és ők arrafelé is megfordulnak.
Nem kötözködni akarok, csak arra szeretnék kilyukadni, hogy mindennek megvan a maga veszélye.
Nekem egy holmimat sem lopták még el, nem is veszítettem el semmit, de én sem szívesen mutatkoznék az utcán egy laptoppal a hónom alatt. (Maximum személyi testőrrel, aki "picivel" magasabb és "pár" kilóval több mint én. És ha van fegyvere, akkor az sem hátrány
) Így már nem hiszem, hogy belémkötne valaki, vagy ha ez mégis megtörténne, akkor ez volt az utolsó szava.
De mivel nem vagyok sem sztár, sem milliomos így marad a táskám. Meg ha el tud kísérni, akkor a párom. -
Imibácsi
aktív tag
Ami a notebookozás kultúráját illeti, kezd eléggé kibővülni. Úgy értem, hogy a sz.gép használat mindig zárt térben történt. Otthon és irodában leginkább. A notebookokkal sincs ez másképp. Használod otthon, suliban, haveroknál, munkahelyen, vagy akár egy plázában is. A zárt térben nem fenyeget semmilyen veszély, hogy lehúzzák rólad a cuccaidat, vagy legalábbis jóval kissebb esély van rá. Őszintén szólva hány embert láttatok buszon vagy villamoson notebookozni? - leszámítva azokat akik csak a haveroknak mutogatás céljából veszik elő a masinát az utcán.
Ettől még elviheted a notit a hátizsákodban pl bárhová, de többnyire csak zárt térben érdemes használni.
A kensington pedig kikötheted egy fához. De lehet hamar kivágnák a fát, amíg sorban állsz fagyiért

Lehet csak én vagyok régi módi, de minek a notebook az utcára? Azért hogy a Kossuth téren msnezzek? A személyes ismerkedésnél nincs jobb szerintem

-
Hedwig
tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
Ennyi erővel nem is kell magaddal vinni sehová. Bárhol kiszedhetik a kezedből. Szegeden van olyan utca, ahol a kisebbségiek kést fognak rád, hogy add oda a mobilod, tárcád stb. (Ráadásul be van kamerázva az utca, de ez mondjuk nem jelent semmit.) A kensington zár az jó ötlet,(de ne a fürdőgatyádhoz, hanem a karodhoz rögzítsd, remélhetőleg azt nem akarják elvinni
) de abból is a microsafe változat, mert a régebbi fajtát könnyen ki tudják nyitni. -
Imibácsi
aktív tag
Azért tudnék arról vitatkozni, hogy egy aszfaltsprinter kissebbségi állampolgár esetleg felkapja és olyan tempóval fut el vele mint Ben Johnson. Végtére a wind csak 1 kiló
Vagy pedig 5en körbeállnak és leszedik rólad. Strandon lopás/rablás nem újkeletű dolog. De ti tudjátok. Tessék inkább a "bícsen", fürödni, csajozni/pasizni (kinek mi), mulatni, üdítőzni sörrel, stb. 
-
Imibácsi
aktív tag
Ha még sok ember akarja strandra vinni, akkor szerintem a megjelenéssel egyidőben lehet majd kapni egy kicsit dinnyelétől ragacsos, de ugyanakkor lopott windeket is. Strandon még a mobiltelefont és a pénztárcát is majdnem elássa az ember. franc se vinne laptopot. Fürdéshez meg amúgy is minek...
-
róland
veterán
Szerintem én is benevezek egy ilyenre, ha végre kapható lesz.
Ideális gép strandra vinni, mert van olyan munkám ami miatt nem akarok otthon ülni az asztali gép előtt.
Ideális gép torrentezni, halk, keveset fogyaszt. Akár 7/24-ben is mehet tápegységről. -
jozf
tag
Na azért nem olyan rossz ez az atom proci
[link] -
GS500
csendes tag
Hmm ez az érintős moncsi nem rossz. Nagyon kíváncsi leszek a dell slimre, valószínű én azt megvárom...
-
Imibácsi
aktív tag
Nálam az táccsszkrín
Amúgy nem kell azon meglepődni hogy az elején nem megy a hűtő. Nekem a Core duo T2300@1,66GHz is ment az első 10-15 percben hűtés nélkül. Az intel cuccok hőleadása jóval kevesebb mint pl egy AMD-nek, ami alapjáraton 70-75 C fokot produkál (az intel 45-60 Cfok normál használatnál) -
-
Gergő_
őstag
ezt is engadgetről loptam
eee 900 ts -
Imibácsi
aktív tag
-
Gergő_
őstag
Én manapság nem hiszek semminek,pont ilyenkor(tudom 2 hónapja de a mára van hatással) ég le egy gyár...csak húzzák az életciklust spannolják a népet
-
Imibácsi
aktív tag
Ez mindig attól függ, hogy melyik gyártónak kivel van szerződése. Nem csak 1-2 akku gyártó van a világon. Elvégre ha figyelembe veszed, hogy mennyi mindenhez kell akksi, már az sok. Ceruzaelem, mobiltelefon, notebook, autók (főleg hybrid), motorok (elektromos is), kütyük, stb.
Az MSI-nek akkor van pechje, ha pont azzal a leégett gyárral van szerződése, amit írtál. -
Hedwig
tag
Nekem csak az a furcsa, hogy a klónokba honnan szerezték az akksit?

-
vadkörte
addikt
Hi!
Várni. Szép szó...

A Wind kapcsán saját szubjektív véleményem alapján sok minden miatt érdemes és kell is várni.
1., Akárhogy is ajnározzuk MA - 2008. 07. 03. - Magyarországon még NEM kapható.
2., Ha kapható lesz, akkor is érdemes várni 1-2 hónapot, mert:
2.1., Megjönnek az első felhasználói vélemények, pro/kontra.
2.2., Megjönnek a riválisok is, és az árak is konszolidálódnak.
(a notebook.hu-nál már most is 7.000-rel olcsóbb, mint a bejelentéskor)
3., Nem mindenki engedheti meg magának, hogy zsebből kitesz 80-100E-et az asztalra.
Szum.: össze kell szedni az árát.
4., Addig is gyűlnek a felhasználói tapasztalatok.Többet tudnak a konkurensek? Nos, kinek mi a fontos.
Multitouchpad:
Szép meg jó de nem mindenkinek kell. Nekem tökéletesen megfelel a sima tapipad is. Legyen funkcionális és egyszerű. ENNYI! Ez is egy olyan fícsör, mint az érintőkijelző.Érintőkijelző:
Ha érintőfelület van az LCD-n sérülhet, karcolódhat. Lásd PDA-k. Majd ebben is cserélgetjük az LCD-t félévente, vagy teszünk rá LCD fóliát??? Na ne nevettessenek már meg...
Semmivel nem egyszerűbb az adatbevitel és a programindítás érintőfelületen, mint egérrel, tapipaddal.Hátrahajtható LCD:
Nagyon "hasznos" tulajdonság, hogy egy készülékben megoldott a UMPC és s TabletPC. Cseébe 1,5x az ára és ha sokat van hajtogatva 1,5 év alatt szétmállik a zsanér, vagy a szalagkábel.SSD:
Az egyetlen előnyük, hogy nincs bennük nagy sebességgel forgó lemeztányér. Szum.: kevésbé sérülékenyek. Ellenben rohadt drágák, kis kapacitásúak és még nem is fogyasztanak kevesebbet. [CIKK] Szemben a hagyományos HDD-kkel, ami egy kiforrott konstrukció, arányaiban a legolcsóbb adattároló eszköz, igaz lényegesen sérülékenyebb. Mondjuk, ha leejtem a noteszt, az egész megdeglik, nem csak a HDD. SSD mellett meg örülök, mert van egy kupac törmelékem egy működőképes SSD-vel.
Könyörgöm! 4Gb-ra mi fér fel??? Az XP meg pár felhasználói program, esetleg némi dokumentum. Ennyi. Röhej! Még a 8Gb-os is KICSI! Munkára, szórakozásra, mindenre! Felmásolsz egy ISO-s DVD-t és jobb esetben megtellt, rosszabb esetben fel sem fér. A 64-128Gb-os árán meg veszek mégegy Wind-et. Nem vagyok tárhelybuzi, de nekem 20Gb kell, EZ a minimum! Ezen már kényelmesen el lehet férni. Noteszbe szvsz. 80 Gb-nál nem is kell(ene) több. Az ekkora HDD-k már kellően olcsók és a tárhelyméret is ideális minden alkalmazási területre.
A Dell sem lesz semmivel sem jobb minőségű, max. az összeszerelési minősége lesz kicsit jobb, bár erősen kétlem. Az Asus meg pont arról híres, hogy elárasztja Európát nagy akkuval.
Asus-ból konfigurációt tekintve az 1000(h) veheti fel a versenyt a Wind-del. A többi max. árban. Szolgáltatásban ugyanazt nyújtja mind, gyanítom minőségben is.
Nézzétek meg az Atom platformos gépeket. Szinte teljesen mindegy milyen köntös van rajtuk, a belső 99,9%-ban ugyanaz!A fentiek a saját véleményemet tükrüzik...
Imibácsi: Ilyen vitapartnerrel öröm vitázni...

-
^Clown
addikt
A Wind-klónokról tudni valamit? Lehet Mo.-on kapni őket? Miben térnek el a Wind-től? Köszi szépen!
-
jozf
tag
Hát nem tudom, a gigabyte 4 cellás akkuval is 1.5órát megy (legalábbis a linked alapján), a multitouchpad is jó dolog biztod de én még a szimplát is utálom használni.
Az Acer 80k de linux, SSD-t meg a wind be is tehetsz, ha már lesz normális áru méretü meg sebességü.Már korábban is irtam ennél nagyobb méretü kijelzö, csak a méretet, a sulyt meg a fogyaztást növeli(pont ennek a kategória lényegét veszi el), a 2 magos atom is csak a fogyaztást fogja növelni még ha nem is sokkal, de nem is hiszem hogy annyira szükségem lenne hogy word mondjuk 2mp-el gyorsabban töltödjön be ha ugyanakkor negyedórával kevesebbet megy majd vele.
Várni biztos lehet, s talán kell is, de ebben a kategóriában annyira azért nem lesznek olyan kiemelkedö különbségek, mert ez a kategória már a kompromissziumokról szól, ha több teljesitményt akarnak az az üzemidöt csökkenti, ha több szolgáltatást (érintöképernyö, multitouch, dvd,) ezek a sulyt növelik, meg az üzemidöt csökkentik.
S nem mondom hogy ezek rossz dolgok, de a wind pont ezért nagyon jó mert a kölönbözö szempontok egyensúlya egyik legjobb a kategóriájába: 10colos kijelzö, kis suly (1kg) mellet is 2,5 órás özemiö, nagy tárkapacitás (80Gb), a windows s ezzel a megszokott programok használata megfelelö sebességel, nekem az böven megfelel.
-
Bibby
addikt
Az ssd nem mindenki számára egyértelműen előny, nekem semmi szükségem rá, sőt kell a francnak a kevés hely. Acert nem vennék, másrészt persze hogy 80, windows nélkül. Dell-ről meg akármit is gondolhatunk, mert fogalmunk sem lehet még.
És akkor kihagytad azt hogy a windet tesztelték, mindenhol szerették, billentyűzetben abszolút nyerő, neki van a legnagyobb kijelzője... szóval szerintem szubjektíven nézted kicsit a dolgokat. -
Imibácsi
aktív tag
Azért van 1-2 hónap, amíg kiürülnek a raktárak. Igazából a cégek csak veszettül nyomják lefelé ilyenkor az árakat, hogy minél hamarabb megszabaduljanak tőle, mert jönnek a Pumával szerelt változatok. Szóval a lényeg, hogy azért szerintem el fogok csípni egy darabot
Előző noteszemet úgy vettem, hogy a központi raktárban utolsó darab volt
Mázlim van 
-
Gergő_
őstag
Arra gondoltam hogy
gyakorlatilag mindegyikben atom van gigabyteban is
de asusban ott van a multitouchpad és az ssd és ugye nagyobb akku
acer már eleve 80k lesz ha nem olcsóbb
dell sztem minőségben mutat fel többet illetve most olvasom 16gb ssd dell e

-
Imibácsi
aktív tag
Igazából én erősen hajlok a subnotik felé. Most az MSI-nek megy lejjebb az ára, mert jönnek az új platformok. Szóval valószínűleg egy kifutó modellt fogok venni olcsóért. Ettől még nagyon kíváncsi vagyok ezekre a kis mütyűrökre. Asus eee1000 igazából biztosan frankó, csak hát drága és 1.5 kg (szubnoti 1.8-1.9kg). A Gigabyteokat eddig csak Via C7 ULV procival szerelték, ami valljuk be, hogy elég gyér megoldás. Az Acer ugyan olcsó, de szintén elég gyengécske. Viszont a Dell érdekes lehet.
Mondjuk azt el tudnám képzelni netbook piacon, hogy elővennének néhány régi alkatrészt a raktárak sarkából és összelegóznának egy gépet olcsón.
Pl így: 1GHz Pentium M vagy celeron M (esetleg AMD?), 80 Gb HDD, DDR400, mobility radeon, Intel 865+ICH5 chipset, 11" kijelző (csak hogy legyen olyan is
), atheros wifi (nekem bevált), 10/100 lan, valami integrált hang, és még ha belefér a házba akkor egy slot-in DVD író. Legyen mondjuk 2 kg és szerintem ez már egy használható konfig 
-
Gergő_
őstag
sztem várjátok meg asus 1000-et 901-et acert,dell és gigabyte-ot ha nem sürgős.sajnos mindegyik vmivel többet fog tudni felmutatni mint msi ha mással nem akkor a árával
-
jozf
tag
És ugy nézki bucsut mondhatunk az overclock-nak is de az undercolck megmarad 800Mhz levéve a teljesiményt (ha jól emléxem a korábbi tesztekben mintha 1200Mhz lett volna)
"The prototype MSI Wind we first saw also had options to overclock and underclock the processor to some degree, for situations where you needed a boost to either performance or battery life. Alas, MSI has disabled the overclock feature – MSI wasn’t confident that it wouldn’t affect the processor’s well-being and so sensibly removed it. " [link]
-
jozf
tag
Mondjuk nekem anno mikor hivtak a notebook.hu-tól, hogy milyen szinü gépet akarok azt mondták, hogy elöször csak fehér meg pink jön be az országba, a fekete meg majd csak utánna, s ezért is hivott hogy ha feketét kérnék akkor arra lehet, hogy még sokat kell várni, a a fehérre is azt mondta 2 hete hogy min 3 hét.
Mondjuk még tesztekben se nagyon láttam feketét, lehet hogy nem véletlen
.Vmelyik forunon olvastam hogy a advent gépeket már szállitják, az egyik srác ma kapta meg amit rendelt, s a szinén kivül ugyan az a gép(fekete fedlap, ezüst belső) mint a wind (bluetooth, is van benne) (3 cellás aksi), csak 1 év garivan rá, meg 70fontal olcsóbb.
-
vadkörte
addikt
-
Hedwig
tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
Meggyőztél. Igazad van.
Marad a klasszikus, elegáns fekete. (Ennek ellenére a családom két tagja is a fehérre voksolt)
Apropó az én szívemhez is a fehér színű modell áll közel, de erősen vacilláltam e modell és a fekete közt. Szép, meg minden, de nem szeretnék
mellé nyúlni a fehérrel. Nekem az esztétikus megjelenés is számít, márpedig egy agyonsárgult fehér laptop nem túl bizalomgerjesztő. Egyébként pedig kinek a pap...kinek a paplan.
Döntse el mindenki, hogy számára mi a lényeges. -
Imibácsi
aktív tag
Igazából a sárgulást nem tudom mi okozza. Talán a hő, vagy a fény, vagy csak szimplán anyagfáradás
Van és kész. Előbb vagy utóbb besárgul. De a billentyűzet attól még szép barna lesz 1 év használat után.Az ujjlenyomatokról annyit, hogy az autókat is fémből gyártják, aztán mégis van egy fószer minden kiállításon, aki egy bőr ronggyal egyfolytában törölgeti a kasznit. A fényes felületen bizony látszani fog az ujjlenyomat. Főleg ha a zsíros ujjlenyomatba pár nap alatt beleragad a por. Bizony mondom néktek, a fehéret állandó jelleggel pucolhatjátok.
Viszont más szempontból nézve a sz.gép maga egy szolgáltatást nyújt, amit használsz. Azért van, hogy kiszolgáljon és előbb vagy utóbb amortizálódik. 1-2 év múlva meg úgyis újra cseréled. De ha szép állapotban őrzöd meg, akkor pár ezrest megspórolhatsz amikor majd eladod.
Ettől még nem tagadom, nekem is tetszik a fehér. De a legpraktikusabb szín még mindig a szürke/ezüst, azon látszik meg a legkevésbé a kosz

-
reden87
tag
Azért még ne írjuk le azt a 3 cellásat, lehet az is elég lesz sokaknak..
Hedwig, a fehér lehet de ha minden igaz a fekete matt lesz
(jó lenne, akkor nem látszana meg rajta minden ujjlenyomat) -
devians
tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
Imibácsi, hát akkor subnotit kell venni. Nehezebb is, sokkal jobban melegszik, viszont jóval erősebb. De amire a wind való, arra az elég. Az aksi tényleg gáz, hogy 3 cellás.
Nemrég adtam el egy msi pr200 ya kéket. Na azt ölben hosszútávon nem lehetett elviselni, mert konkrétan szétégette a tojásait az ember fiának...
és 1,8 kg volt, meg 12". -
Imibácsi
aktív tag
-
devians
tag
Az aksik miatt csúszik, több külföldi oldalon is leírták. (Engadget, Gizmodo.)
A strpabíróságról meg annyit, hogy idővel a fehér sárgulni kezd.
Akármilyen műanyagból is készül. Az ár alapján ez nem pont a prémium minőség lesz.
Ibook G4-em volt. Az is sárgult.
Bár lehet, hogy ameddig besárgulna, már leváltod vmi másra...
-
Thusor
őstag
Biztos, hogy nem lesz 6 cellás változat a Wind-ből....de ezt már szerintem eléggé kiveséztük régebben. 3 cellával érkezik a gép, és ha akarsz nagyobb aksit akkor vehetsz hozzá külön.
-
reden87
tag
Nem akarlak lelombozni, de valamelyik wind topikban már leszögezték hogy nem lesz 6 cellás változat, csak külön kapsz hozzá..
Hogy miért?! Mert a gyártó így több hasznot termel..
Miért van akkor tesztben 6 cellás?! Mert hülyék lesznek 3asat adni, így mindenki tátott szájjal rohan majd a 6 cellásért + pénzért..de ne legyen igazam, és inkbáb legyen 6cellás is eleve

megjegyzem a tesztben is leírták:
"Tesztpéldányunk fara enyhén meg volt emelve, ugyanis a nagyobb, hatcellás akkumulátort kaptuk hozzá. A kisebb, háromcellás teljesen belesimul a Wind Notebook hátuljába, és idehaza azt adják majd alapból a géphez, a nagyobbat külön lehet rendelni." :\ -
Hedwig
tag
Sziasztok!
Látom szép kis csapat gyűlt itt össze. Csatlakozom én is a Windre várakozók népes táborához.
Már két helyen megérdeklődtem, de csak az extrem digitaltól jött válasz:Köszönjük megkeresését!
Az Ön által keresett termék érkezésére vonatkozóan, beszállító partnerünk sajnos nem jelölt meg konkrét időpontot, előreláthatólag július közepére várható. Amint a biztos információk rendelkezésünkre állnak, weboldalunkon feltüntetésre kerülnek. Kérésére előrendelést tudunk rögzíteni a készülékre.
Rendelését leadhatja a webáruházunkban, továbbá a ügyfélszolgálatunk e-mail címén. A rendszerünk automatikus levélben tájékoztatja a termék átvételével kapcsolatos információkról.Üdvözlettel
Kádisev Róbert
Extreme Digital ÜgyfélszolgálatÉn már tűkön ülök...
Szerintetek a fehér szín mennyire strapabíró? -
Imibácsi
aktív tag
Megjött a Puma: [link]
-
Gergő_
őstag
-
Gergő_
őstag
msi kicsomagolás
jó kis sinatra a háttérben -
Carline
őstag
Nekem egyébként tetszik, mert ezt legalább lehet kapni.
Igaz, hogy az akku csak 2200mAh de még így is több mint két órát ad a win 89% akkura.Az MSI meg csak a mézesmadzagot huzigálja régóta.
Egyébként a cikkírónak lehetett volna egy normálisabb fényképezője, mert amik vannak képek hát elég mosottak.
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO IdeaPad G50-30 Intel Celeron N2830 2.16GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- Dell Latitude 5420, 14" FHD IPS kijelző, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11,Számla, 1 év garan
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS kijelző, AMD Ryzen 5 Pro 2500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla
- MacBook Pro 13" 2019 i7 négymagos / 16GB / 256GB / 99% AKKSI
- Lenovo i7 laptop, viseletes, üzemképes.
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nah mindegy hülye kérdés volt 

De mivel nem vagyok sem sztár, sem milliomos így marad a táskám. Meg ha el tud kísérni, akkor a párom.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
már egész jó lehet főleg a 901-es
Semmivel nem egyszerűbb az adatbevitel és a programindítás érintőfelületen, mint egérrel, tapipaddal.
Asus-ból konfigurációt tekintve az 1000(h) veheti fel a versenyt a Wind-del. A többi max. árban. Szolgáltatásban ugyanazt nyújtja mind, gyanítom minőségben is.

.