Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergő_
őstag
engadgeten írták
medion -
reden87
tag
Érdekes..
Megjelent egy újabb cikk itt.
Hát mit mondjak.. Idézem:"A Wind június végén, július elején kerül a hazai forgalmazókhoz..."
"...az MSI nem kísérletezik Linux-disztribúciókkal."Szeretem mikor a cikkek írói ennyire utána néznek a témának :\
-
devians
tag
Medion mai hír:
http://prohardver.hu/hir/netbookot_dob_piacra_a_medion.html
„A Medion is beszáll a netbookok piacára Akoya Mini E1210 nevű modelljével. A cég elsőként az Aldi üzletlánc németországi hálózatán keresztül értékesíti a kisméretű noteszgépet, amely nem saját fejlesztés, egy-két apróságot leszámítva ugyanis megegyezik az MSI Wind U100-zal.”
-
jozf
tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
Akkor még mások voltak a szempontok....
S 6 éve azért még az árak se voltak ennyire "barátságosak" s ha már ugy is kiad az ember egy csómó pénzt akkor inkább legyen márkás meg elég nagy teljesitményü, amit azért akkor se adtak olcsón.
Az a gép mint mondtam még mindig müxik rendesen, csak mivel 4 kilós elég macerás hordozhatóság szempontjából, ami viszont most fontosabb számomra.
A hordozhatóságot eddig PDA-val megoldottam, de azért annak erösen megvannak a korlátai, bár elég sokoldalu egy ketyerék (net, videó, excel, word, navi, játékok, stb), a szövegbevitel meg a képernyö méret, nem az erösségük.
Most meg hogy ezek a "szubnotik" szinte egy jobb PDA vagy multimediás telefon áráért kaphatók, nem sokat kellett gondoloknom hogy, mit érdemesebb vennem. -
jozf
tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
6 éve még mi is 600e Ft-ért vettük a p4-es laptopot de az is nyom vagy 4 kilót az biztos, de még most is gép, s azon kivül hogy néha ujra kell rakni rajta a vinóóózt, még semmi bajom nem volt vele, teszi a dolgát rendesen.
Söt multkor áthivott haverom, hogy nézzem már meg az uj acer notebookját, Core2duo, meg 1Gb ram, vista, meg miegy más, hááát mit mondjak valamit nagyon elbaszhattak azon a gépen mert az én laptomon se vagyok hozzá szokva a hiperszuper reakcióidökhöz, de az a gép valami tetü lassan reagált....pedig nekem is van egy hasonló konfigu acer mediacenterem, de az teszi a dolgát rendesen még vista alatt is bár lehet hogy csak a lassabb laptot vincsi miatt éreztem azt lassunak, vagy a rengeteg szar programtól amit az acer elöre telepitett a laptopra
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Ja, nem 400 hanem 500
Van egy ismerősöm, akik kb. 10 éve vettek laptopot 600ezerért. Hát nagyon durva masina. Van vagy 5 centi vastag, 10 kiló, a kijelző válaszideje pedig egy mobiltelefonban a fade-del egyenlő. Nagy floppy azért már kimaradt bele, viszont a CD rom nem nyílik
Jókat röhögünk haverokkal rajta, hogy volt valaki ilyen balga hogy 600-at adott azért valamikor
2 jó zsiguli ára. -
vadkörte
addikt
válasz
Imibácsi
üzenetére
Megvan!
Bocs. Tévedtem. 10,1" helyett 10,6". Van benne optikai meghajtó és nem 400 guriga...
[Ő lenne az] -
reden87
tag
Amúgy ha már az Air-nél tartunk, én támogatnám az 5letet ha az Apple is belépne erre a piacra, vagy legalább kíváncsi lennék hogy milyen gépet rakna össze. Árban tuti drágább lenne, de gondolom minőségben is jobb lehet. Kár hogy ez az elképzelés halott

-
vadkörte
addikt
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Valahogy nem leptél meg
EEE900-ért olcsó a 80ezer. Neten is 94e a legolcsóbb. A billentyűzete szerintem nem vészes, habár nincsen agyonkérgesedett kubikos lapátkezem. Macbook Air fúj? Hát mondjuk tényleg nem ér annyit amennyibe kerül
A notebookba épített kávémelegítő szerintem 2in1 szolgáltatás
A 10 colos albacomp az milyen típus? Nem 12 colos Smart V5 volt? Tudtommal nem gyártanak 10 colosat. De ha tényleg az volt, akkor mit tudott? 
-
vadkörte
addikt
Hello mindenkinek!
A kockát elvetették, nálam eldőlt minden.
A hétvégén leruccantunk kedvesemmel Pécsre. Meünnepelni a vasárnapot
Ha már Pécsen vagyunk benéztünk először az Árkád nevű csodába is, azon belül a "Mert hülye azért nem vagyok" shopba... (gyk. Media Markt) Utána a Tuskó melletti ElektroWorld-be.
Az MM-ben is megnéztünk jópár noteszt, volt vagy 2 raklapnyi Asus Eee900 is. Fehér is meg fekete is. A fehér demo-n Linux futott, a feketén XP (baccák meg a jelszavukat...
) ára, kb. 80.000 Ft. Órákon keresztül mentek a gépek és tök hideg - illetve szobahőmérsékletű - volt mindegyik.Benyomások:
KICSIIII... A billentyűzet még mindig génhibás mókusnak való. A tapipad viszont 5-ös. Csak a demogépeké eléggé érzéketlen volt. A 701-eshez viszonítva fejlődés az óóóriási 8,9"-os LCD... Ez már használható(bb). A Celeron procin viszont érződött, hogy nem neki való helyre került. Kicsit, tetvészkedett az ablakok megnyitásakor is, tehát használva nem volt semmi, vagy csak az SSD lassú. Ennek ellenére Atom-mal és valami normális méretű tárolóval - 40-80GB HDD - el tudnék képzelni egyet a kedvesemnek. Elég apró kezei vannak, őt nem zavarná a méret. A MacBook Air-re viszont fújjolt...
Azt mondta, ronda nem kellene neki...Az EW-bem viszont 701-es volt, háát az eléggé felejtős.
Ott sikerült kinéznie magának egy majd félmilliós Philips-et. Dual Core-os volt és melegedett mint az Istenynila. A billentyűzeten lehetett volna kávét melegíteni.
Volt egy 10,1"-os Albacomp is, így már tudom mekkora is a Wind kijelzője és a (gomb)mérete is nagyjából.Visszatéve a köszönés utáni első mondatomra.
Ennek tükrében gondolom értelmezhető a mondat. Leadtam a voksom. Wind-et fogok venni majd. -
Imibácsi
aktív tag
Hát igazából nekem egy szem fekete cuccom van és az a DVD íróm, amint virít egy régi Pentium 2-esekre készített Albacomp házban
Sosem adtam igazán a külcsínre egy számítógépnél
De akkor úgy mondom, hogy a piros is szép, nem sárgul be mint a fehér. Na de melyik férfinak kéne egy piros (vagy pink) notebook?
Na szóval az elpasszolás csak akkor időszerű, ha új gépet akarsz venni. Akkor meg, ha megéri, ha nem, jobb ha eladod akár 15-ért, mert annyival előrébb vagy, hogy vegyél egy újat. Mondjuk célszerű úgy időzíteni az eladás/vásárlást, hogy azért ne legyen ilyen alacsony a használt ára
Én sem tudnék most jó áron eladni egy 333 MHz celeront, amit anno 20-ért árultak 
-
Cyrin
addikt
válasz
Imibácsi
üzenetére
Hát nem tudom, az én fekete billentyűzetemen sokkal hamarabb látszik a kosz, mint az előtte 8 éven át meglévő fehéremen. Ezt aztán hetente kétszer lehet porszívózni, meg ablaktisztítóval törölgetni, a por azonnal meglátszik a feketén, nem is tudom miért kell erőltetni a számítógépeknél a feketét (ház, monitor bill, egér, stb.)
A sárgulás lehet probléma, ugyanúgy mint a régebbi Macbook-oknál (na meg a repedés) De ez akkor is harmadannyiba kerül. Elpasszolni meg nem éri majd meg, mert addigra jönnek az újabb darabok (kétmagos atom stb.) ugyanolyan jó áron (verseny miatt bőven 100 alatt) senkinek sem fog kelleni, 15-ért meg nem éri meg eladni.
-
Gergő_
őstag
fekete is retkes lesz ugyanúgy
max nem látszik
és nem sárgul -
Imibácsi
aktív tag
Mondjuk ha az Asus EEE-be is lenne HDD-s verzió akkor inkább azt venném meg. az SSD túl kicsi mindegyikben, és még bővítésre nincs nagyon lehetőség. Na jó, 100ezerért van 64 gigás SSD
Színre pedig szerintem fekete az ideális. Szép a fehér de 2 hét után tiszta retek, hát még 1 év után. Kíváncsi leszek mennyire sárgul meg. -
jozf
tag
Hát igen pár szempontból szimpatikusabb a Asus de ekkora árkülönbség mellett a wind még mindig jobb abban a pár dologban mai ebben a kategóriában inkább számit, méret, suly, üzemidö, s most az hogy kicsit hangosabb a hangszórója az Asus-nak, meg kapcsolható a 1024x768-as felbontás is, hááát....
Az Msi nagyon beletalát ebbe a kategóriába, mert az ennél kisebb mért azért már inkább kompromissziumos, a nagyobb kijelzö, meg már inkább csak az üzemidöt csökkenti, meg az árat növeli. Csak ezt a 3 cellás aksit nem kellene ennyire eröltetni

-
jozf
tag
Ennyit bir a 3 cellás aksi.
"Summary:
MSI Wind with 3-cell battery.
50% brightness, Wifi switched on and connected to an AP, Bluetooth switched off, Speakers on maximum volume, Webcam switched off.Start Time: 9.05PM
End Time: 11.24PM
Total Battery Life: 2 hours 19 minutesList of things done during the battery test:
- Windows Update
- HD Tune benchmark
- Bootvis benchmark
- PCMark05 benchmark (did not get result at the end)
- 3DMark03 benchmark
- Played Warcraft III for 15 minutes
- Viewed Youtube for 5 minutesGiven the fact that most of the things on the list put the CPU/HDD at high load, you might get better battery life during "normal" usage. I would estimate battery life at 2 hours 30 minutes to 2 hours 45 minutes for normal usage." [link]
S ha jól értem a 6 cellás aksi külön lesz kapható:[link]

-
jozf
tag
ASUS Eee PC 1000H vs. MSI Wind : [link]
-
jozf
tag
Játékok a winden video : [link]
-
Gergő_
őstag
Sztem az MSItöl sem várható jobb minőség,a +1-2 év meg tényleg garantál vmit,Hát igen tényleg necces visszavinni,mindeki tudja h megérie neki élelmiszerboltban venni
Én nem lehet mégis subnotit veszek nem netbookot,de kíváncsian várom milyen lesz wind és eee 1000,dell és acer... -
Imibácsi
aktív tag
aha, és a garanciális ügyintézésre gondoltál? Bár még az Aldiba nem vittem vissza semmit, de a Tesco/Obi/Praktiker/Interspár és egyéb üzletek vevőszolgálatától inkább nem kell semmi. Meg aztán olyan üzletben nem veszek műszaki cikket,ahogy a notebookok mellett lóg a kolbász és a gyerekbicikli. Szorítkozzunk a szaküzletekre

-
Zwiebi
tag
-
Imibácsi
aktív tag
Na, ez már itt van

-
Gergő_
őstag
Lehet hogy az aldiban nálunk is lehet majd kapni medion néven?
-
Thusor
őstag
Végre találtam az MSI Wind-ről egy épelméjű tesztet, amin gyakorlatban tesztelik, hogy mire képes a gép: [link]
Veletek is megosztom....szerintem így már világos, hogy kicsi a Wind de erős. -
devians
tag
Mai infó, hogy július 7-én fogják elkezdeni a szállítást.
Több külföldi oldalon is írták, aztán jött a magyar infó a bigyóblogon.
Az edigital és a többi jövendőbeli forgalmazó is még nem tudta ezt mikor
saccoltak. Idővel majd átfogják írni, hogy nem július közepe, hanem mondjuk vége.
És ez így megy tovább mint egy brazil szappanopera...
-
adam182
csendes tag
friss hír, sajnos...
-
Imibácsi
aktív tag
Új cikk: [link]
-
adam182
csendes tag
-
adam182
csendes tag
köszi
-
Apicius
tag
Tök jó, az MSI oldalán már van magyar nyelvű kézikönyv. 940g akkumulátor nélkül.
[link]
1.17Kg 3 cellással és 1.27Kg 6 cellással. -
phpmoli
tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
vodafone-t hasznalok otthon egyetlen internetelofizeteskent desktop es laptop gepemre, nagyon jo. ujpest. barmikor be lehet kapcsolni, ha ezutan azonnal lemondod (ingyenes smsben), akkor 1 hetre el ~1250ft (vigyazat, ma mar tort honapra a forgalmi korlat is aranyosan csokken! regen, gprs idejen teljes havi forgalmi korlat volt es lemondasra azonnal deaktivalodott, igy akar egy-egy napra lehetett aktivalni. 1 napi netezes ~100 forint volt, hetvegere elofizettem, hetkoznapra lemondtam). mondjuk nekem munkahelyemen 200mbit van. mobiltelefonnal hasznalom, 3g-s, de mukodik gprs-essel is. keretprogram nem kell hozza, mukodik a sonyericsson modem-programmal is.
-
vadkörte
addikt
válasz
Imibácsi
üzenetére
Voda-s mobilnetem van, már lassan egy éve. 5GB adatforgalom van a csomagomban, havi 5.000 Ft-ért. De a legdúrvább hónapban se ment 2,8GB fölé a felhasznált adatmennyiség. Jó, nem torrentezek. Ez mezei böngészés, levelezés meg letöltés. Elvileg 3,6Mbit/s a maximális sávszélességem. Azért nem 7,2 mert nem frissítettem még a modem firmware-t.
Céljaimnak megfelel, gyors - feltéve ha talál 3G/HSDPA jelet - sajnos még nem 100% a Voda 3G hálózati lefedettsége kishazánkban. Mellesleg a T-Mobil-é sem.
Ahol nincs 3G/HSDPA, ott elketyeg GPRS-en is. Megnézni valamit a gugliban, lerántani a leveleket az is elég. Félreszámlázással még nem találkoztam.
A keretprogramot simán feltelepítettem az asztali gépre is meg a notira is. Így bármelyiken tudok vele netezni. Persze külön-ülön...
pistinek:
Sajnos nem Magyarország az MSI legfőbb felvevőpiaca...
-
pisti1234
csendes tag
Sziasztok,
van egy rossz es egy jo hirem (az msiwind.net szorgos olvasasa, es a hazai eladokkal valo levelezes nyoman):
A rossz:
Ugy nez ki, hogy definialatlan ideig tovabb csuszik a Wind szallitasa
A jo :
Egy Wind clont "Medion Akoya" neven - fogodzkodjatok meg, nem vicc - Az Aldi-Süd fog arusitanai Julius harmadikatol az akcios tej, es margarin kozott 399 Euros aron:
http://www.eeepcnews.de/2008/06/21/medion-akoya-bei-aldi/
Egyesek azt mondjak, hogy annyiban ter el a ket konfiguracio, hogy az Akoyaban nincs bluetooth.
-
Imibácsi
aktív tag
Régen voltam még Voda netes, még GPRS idején. Fele korlátot sem értem el, de már áttettek a magasabb árfekvésbe és azt számlázták. Válasz az volt az ügyfélszolgálattól, hogy a telefon adatforgalom mérése pontatlan. Na de megákat azért nem téved. Pannon nettel meg voltam elégedve, de tesztek azt támasztják alá, hogy a nagy T mobilnet a leggyorsabb csúcsidőben is. Egyébként a szomszéd wifijét szerintem mindenki hiénázza, ha már nem volt annyi sütnivalója szegénynek, hogy tegyen rá legalább egy WEP titkosítást, de inkább WPA-PSK-t. Az árakat meg igen, a honlapjukon meg lehet nézni. Ami nyilvánvaló, arra azért ne kérdezzünk már rá

-
Bibby
addikt
Mondd, miért nem kérdezted a barátodtól hogy ő mennyit fizet? Amúgy a ph-n vannak mobilinternetes topikok, ott érdemes körülnézni, ezenkívül a 3 szolgáltató weboldalán is le vannak írva az árak.
És azért annyira nem drága, mint ahogy előtted írták, annyi mint egy otthoni net. A megbízhatóságot se imibának kell elhinni...
Ha otthon ezen akarsz netezni, akkor kihúzod a kábelt a gépből és bedugod ebbe. Ha egyszerre akkor meg szükséged lesz egy routerre. Szomszédét nem lopjuk.
-
Laby
őstag
És ez a T-mobile mobile internet ez mennyi havonta? Amúgy itthon vezetéken van net, és 10-es tömbházba lakok wifi-n van rá esély hogy szomszédok valamelyikére tudok csatlakozni?
-
Imibácsi
aktív tag
Hát van az, hogy előfizetsz vagy egy ADSL-re, vagy egy kábelnetre. Ezek most elég elterjedtek. Viszont ezekkel csak kábelen keresztük tudsz netezni. Vagy veszel mindemellé egy wi-fi routert és akkor mondjuk a lakásodban bárhol tudsz netezni. Ha nagyon mobil akarsz lenni akkor drágáért előfizetsz egy T-mobile mobil internet csomagra, az mondjuk a legmegbízhatóbb. Vodafone-t felejtsd el, mert sokszor félreszámláznak, meg dög lassú is egyben, Pannonos pedig csak szimplán lassú. Kb. ezek a lehetőségeid vannak.
-
Laby
őstag
Szervusztok. Nem értek igazán se a hardware-hez se ezekhez a gépekhez viszont annyira igen hogy látom jóval jobb mint eee tehát ilyet szeretnék venni 2 hónap munka után. Egyik kérdésem az lenne hogy asztali számítógépen megoldotta egyik ismerősöm úgy az internet-et hogy telefonon előfizetett és usb-n csatlakozott rá és beállított valamit a gépen és így 2 megás netük volt gépen. Kérdésem a következő lenne hogyha lenne egy ilyen wind-em akkor milyen megoldásokkal lehetne rajta net? Wifi-re gondoltam ugye az hely függő, láttam vodafone-nél ilyen usb féle internet megoldást de az nagyon drága. Más megoldás van erre?
-
Cyrin
addikt
Az edigitalnal is 99 mind a három szín.
-
vadkörte
addikt
válasz
Imibácsi
üzenetére
Na ebben kivételesen egyetértünk...
Nemrég néztem egy 12,1"-os MSI-t. Konkrét típust nem tudok sajna. De C2D procival, 2GB RAM-mal 160GB SATA HDD-vel és DVD R/RW-vel megállt 174.000-nél. És ez szvsz elég jó árnak tűnt.
A Wind kategória reális ára - névtől függetlenül - szvsz max. 100.000 Ft.
Első nekifutásra az Asus 1000H és az MSI Wind konfigurációja 90%-os hasonlóságot mutat... Akkor mi indokolja az ártöbbletet? Az Asus "nagy" neve??? Csupán ezért nem adnék +50E-et. -
reden87
tag
A Wind bekerült a PDAMánia Webáruházba is, szintén 99 900 Ft-ért, egyelőre csak fehér színben.
-
Gergő_
őstag
válasz
Imibácsi
üzenetére
elvileg úgy volt hogy 40gb-os ssd lesz benne lehet hogy 150 lesz de 130nál többet nem kérhetnének érte,mert mire itthon lesz addig a sokkal olcsóbb wind befut,gondolom ezért tették a 80gb hdd-t,nekem a multitouchpad és az erősebb vga(lehet ugyanaz) miatt rokonszenvesebb
-
Gergő_
őstag
-
Imibácsi
aktív tag
Hát ebből a windből mire lesz valami addigra már szerintem jönnek az újak is

-
madoxx
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M2 256GB SSD space gray asztroszürke Apple 1 év garancia
- MacBook Pro 13" 2019 i7 négymagos / 16GB / 256GB / 99% AKKSI
- DELL Inspiron 1525 (PP29L) Pentium T2370 1.73 GHz 4GB DDR2 ~300 GB HDD
- ASUS X540S Intel Celeron N3160 2.24GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- LENOVO IdeaPad G50-30 Intel Celeron N2830 2.16GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De aki 600ért vesz notebookot annak nem értem minek egy wind.

Csak kicsit komor, de ha kifut akkor sokkal jobb áron tudod majd elpasszolni, mint egy besárgult darabot 
és nem sárgul