Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekaterina
csendes tag
aztán meg jön a Új Hullám

-
ekaterina
csendes tag
Köszi az infót, én is az USB lassúságától féltem, de akkor ez annyira nem vészes. Van esetleg valami más megoldás DVD nézésre?
És ugye akik megveszik a Windet az "első hullámmal" (akik már előrendelték), azok majd írnak nekünk "második hullámosoknak" sok kedvcsinálót/nyálcsorgatót?

-
HavocS
senior tag
Engem inkább az érdekelne, hogy lesz-e lehetőség olyan játékokat (pl. diablo ) letterbox módban futtatni, amik nem támogatják a szélesvásznú felbontásokat, vagy ezekkel mindenképpen kénytelenek vagyunk elviselni, hogy torzul a kép?
-
ekaterina
csendes tag
sziasztok,
nekem is nagyon tetszik a Wind, és csak egy kérdésem lenne, bocsánat, hogy kicsit láma, szóval úgy látom, hogy nincs DVD lejátszó a gépben, ha rákötök egy hordozhatót, akkor attól bármi is lassabb lesz, vagy nincs különbség? csak mert a böngészésen és szövegszerkesztésen nekem filmnézésre is erősen kéne...
köszi! -
devians
tag
ja és a gizmo szerint a config:
The Windows version of the Wind is priced at $499 MSRP, and will be available for purchase starting June 16th, 2008 at www.msimobile.com. The Linux based models of the Wind will be available at the same site later this summer for $399 MSRP.
CPU Intel Atom 1.6 GHz
Operating System Microsoft Windows XP Home Edition™
Chipset Intel 945GMS, ICH7-M
Display 10"W (1024×600) LED
VGA UMA
Memory 1GB DDR2/ 667MHz
Hard Drive 80G / 2.5” SATA
Battery 6 Cells / 5.5 hrs
WLAN 802.11b/g
Bluetooth Yes
Webcam 1.3m
Dimensions 10.23" x 7.08" x 0.748" ~1.24"
Weight 2.6lbs
Available Colors White, Black, and Pink
MSRP $499 -
devians
tag
válasz
PSP-Bobb
üzenetére
Mobilx-el nemrégen beszéltem, azt mondták, hogy az adatlapok változhatnak, ahogy a gyártótól más infót kapnak.
Mert kérdeztem, hogy akkor most hogy lesz a linux conf, mert ugyanazt írták teljesítményben, mindenben mint a win-t. Holott több külföldi fórumon meg ellenkező adatok is vannak, pl.: hogy nem 1 GB rammal lesz, hanem 512-vel és más-más aksikkal.
Szóval Ők sem tudják még a végső configot. Azt mondták, mihelyst lesz készleten tudják majd javítani a dolgokat.
A gizmodo szerint a win jún 16., a linuxos meg csak később lesz szállítva vmikor.
-
PSP-Bobb
csendes tag
válasz
pisti1234
üzenetére
Hú de jó. Nemhogy a "normális" változatot kapjuk, de még procit is tudunk húzni

Azt hiszem előrendelem azonnal.
Akkkor most x3100 lesz benne? Mert az klasszisokkal jobb, mint a GMA915.Amúgy játékra is lehet használni (egy régebbi felháborodónak üzenem), hiszen az eeepc (701) is használható volt játékra, tehát WOW, Call of Duty, CS 1.6 (esetleg source), Max Payne 2, és hadd ne soroljam tovább.
Még mikor GMA915-öt hittem, hogy az lesz benne egy kcisit utánanéztem, hogy mégis hasznáható-e, és taasztalatok alapján a HL2-vel egy szintű játékok is futnak rajta. Persze aki Crysisozni szeretne, annak az MSI Wind helyett az MSI Gamer notiját ajánlom(350-500000ft).
Tehát játékosok is örülhetnek.Komolyan 100000forintért ajándék ár, XP-vel magyar bill-el és magyar garival. (tényleg böszme entert kapunk?)
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hasonlítgattátok a Wind atomját az eee Cerkájához, és arra jutottatok, hogy az Atom valamivel erősebb. No ezt most úgy kell érteni, hogy az 1.6-os atom erősebb egy kicsit a 900-as Celeronnál, vagy Mhz/teljesítmény arányban?
És akkor végül mennyit is bír a 6 cellás akku? 5-6 órát bír terhelés alatt?

Ja és két magos lesz? -
GS500
csendes tag
Micsoda hírek

-
Bibby
addikt
Egy újabb teszt, és megintcsak imádták.
És a turbo gomb 1,9Ghz-esrenyomja fel a processzort!
-
student
őstag
wáóóóóó acer aspire one képek + specifikáció
elég gagyin néz ki -
pisti1234
csendes tag
Ma az MSI hivatalosan is bejelntette a Windet, specifikacioval dudaval, dobszoval.
Ami a jo hir,-es higgyen neki az ember ha ha akar -, hogy a 6 cellas tehat szivos akkuval szerelve lenne a gep sulya 1.2 Kg. Ez egyben az a konfiguracio, ami a Notebook.hu lapjan is szerepel.
http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodpage2&maincat_no=135&cat2_no=582
U100 Specifications
Processor & Cache
Intel® Atom™ ProcessorOperating System
Windows® XP HomeChipsets
Intel® 965GMS+ICH7MSystem Memory
512MB/1GB (DDR2 667), Max: 2GBLCD Display
10” 1024x600 LCD PanelGraphics & Video Module
UMAAudio
HD Audio, Stereo speakersHDD
80GB SATAWebcam
1.3M / 0.3MCard Reader
4-in-1 Card Reader, SD/MMC/MS/MSproCommunication Port
Built-in Gigabit Ethernet LAN
Built-in 802.11b/g WLAN Card / Bluetooth Supported (Bluetooth is optional)I/O Port
Graphics Card Output (15-pin, D-Sub) X 1
USB2.0 Port X 3
Mic-in Port X 1/Line-in Port x 1
Headphone Output X 1
LAN Port X 1AC Adaptor
Output: 19V DC, 65W / Input: 100~ 240V AC, 50/60Hz universalBattery Pack & Life
Li-Ion 3/6 cellsDimension & Weight
260(L) X 180(D) X 19-31.5(H)mm
1.0KG with 3 cell battery -
student
őstag
-
student
őstag
hp 2133 teszt
egy rakás sz*r
-
Bibby
addikt
Wind video, sok új nincs benne...
-
Gergő_
őstag
ma minden kiderül Computexen

-
p_adam
addikt
Ha már egyszer csináltam ennek egy topikot akkor mért kell ide beszúrni?

-
Gergő_
őstag
-
p_adam
addikt
De lehet hinni neki (egyébként kevesebb mint kép nap múlva hivatalos lesz minden) tartom a véleményem hogy Diamondville lesz benne és azt is hogy a chipset nagyon sokat fogyaszt. Majd a második generáció új alaplappal már kevesebbet fog de ezért az árért még mindig kiváló amit tud. Ha nem Diamondville lenne benne akkor drágább lenne.
-
sszasza
csendes tag
Még tartod a véleményed, hogy Diamondville lessz benne? (#71)
Ha igen akkor ezt a 945-ös cipsetet hogy lessz lehetséges ráncfelvarrni a jövőben?
Logikusnak úgy tűnik nekem is, hogy első generáció Silverthornok vagyis egymagosok lesznek s késő ősztől majd a duplamagosok vadiúj cipsettel, nem?Teljesen meg vagyok egyébként zavarodva.
Ennek sem lehet akkor hinni? : [link]
Meg a konkurens is Diamondwille-t pakolt bele a sajátjába... ECS -
p_adam
addikt
A "vihar elindult"
[link] -
p_adam
addikt
válasz
pisti1234
üzenetére
ExpressCard/miniPCI Express szerintem nem nagyon lóg ki. Ennek a hiánya miatt biztos nem vennék új gépet és szerintem lassan ilyen beépített cucc terén a WiMAX lesz a sláger, nem ezek.
Így van, ez már nagyon elvárható de az azért megjegyezném hogy egy LinkSys külső wifi vevőt használok a régi géphez és sokkal hatékonyabb a vétele, sokkal gyorsabban és stabilabban megy vele a net, több beépített wifi-vel is összehasonlítottam.
-
Bibby
addikt
Nem kötözködésnek szánom, csak megjegyzem hogy egy újonctól is "elvárás" hogy tudjon linkelni, akkor házigazdaként igazán megtanulhatnád.
#220. hsz: "Ezek szerint Msi és Acer egyből kétmagos Atommal indítana? Silverthorne-t hanyagolnák? Az jó!! Így esélye nem lessz labdába rúgni a Nanónak! Pedig a a Hp 2133 is szemrevaló amúgy elsőre..."
Ezt így konkrétan nem igazán értem, szerintem egymagos Atom került a windbe.
-
pisti1234
csendes tag
Apropos arverseny: A gagyi Asus EEE 700-at, a mult heten meg arusitotta a Notebook.hu es a MediaMarkt egyarant 80 000-ert. Ezen a heten mar nem lattam kiallitott darabokat, es egy maffiozo a foti Coraban levo szamitastechnikai boltban 100000 -ert arulja, a hirtelen felindulasbol vasarlast elkoveto tajekozatlanoknak.
-
Awalon
csendes tag
Arról már beszéltünk, hogy a 4400 mAh-s akksi az valszeg inkább 2200 (a 3 cellás).
Én majd megrendelem esetleg ha lesz raktáron, és kiderülnek a tényleges specek. Notebook.hu is ír összevissza, a színeknél is... nemrég még feketét lehetett rendelni, rákérdeztem a fehérre mélben, kiderült hogy az lesz előbb...mondjuk azóta már cserélték a kiirást a honlapon. Már csak 2 hét és kiderül mit kapunk itt kishazánkban
Kicsit keresztbe beszélünk, de lényeg hogy értjük egymást
-
Awalon
csendes tag
Szerintem inkább átlag 110k körül lesz, 6 cellással meg még több (ha lesz, ki tudja mikor)
A helyek közül amiket irtak eddig csak notebook.hu-n van fenn... ha abból indulunk ki, hogy pl edigitalra az eee is csak valamikor mostanság került ki, lehet hogy még jópár hetet várhatunk.
Lehet előbb el akarják szórni az eee raktárkészletet? Nekem ugyan nem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De jó lenne ha minél több helyen lehetne kapni, már abból is van egy kis árverseny, mi csak nyerhetünk vele

-
pisti1234
csendes tag
Persze, hogy a MAI NAP az ECS G10IL lenne az abszolut nyero, de meg a gyarto ceg honlapjan sem lehet pontos specifikaciot talalni rola, viszont a Clove ceg mar felvesz ra elorendelest - specifikacio nelkul:
http://www.clove.co.uk/viewProduct.aspx?product=ACF88A2E-FE24-40BA-953A-D06FB4B37407
-
GS500
csendes tag
Nekem még ez az ECS tetszik a Winden kívül, az összes többi nem. A kérdés mi lesz a különbség árban, tudásban, elérhetőségben, akkuidőben bla bla
-
^Clown
addikt
100k? Az nem rossz
De a 6 cellás aksira azért még várni kell sajnos... -
Alex91
félisten
Itthon mar reklamozzak, 100k lesz az ara... (Mar a Wind-nek...)
-
pisti1234
csendes tag
"Azt azért nem mondanám hogy HSPDA nélküli gép nem kéne senkinek ha egyszer utólag is bővithető vele."
Bizony az embereket zavarja, hogy egy darab eszkoz helyett kettot kell cipelniuk, es a hasznalat soran valami ormotlan modon kidudorodik az eszkoz oldalabol.
Te is kirohogned azt a gyartot, aki ma beepitett WIFI modem nelkul akarna uj notebookot eladni. Nem kell nagy jostehetseg hozza, hogy hamarosan ugyanez kovetkezik be a WAN kapcsolati eszkozokkel is. -
Awalon
csendes tag
válasz
pisti1234
üzenetére
Na ezért adok én hálát az égnek hogy a divatkényszerek mindig elkerülnek. A telómat telefonálásra használom, pici notit meg azért akarok mer a nagy nehéz. Egyszerű lélek vagyok.
Mióta láttam a windet, csak örülök hogy nem a 3x annyiba kerülő subok között kell nézelődnöm, mert ez is elég lesz.Plusz, töredelmesen bevallom a design is tetszik
De valószínűleg elég furán néznék, ha a vonaton munka közben azzal zavarnának meg hogy jujjdecuki notim van
Csak az lomboz le, hogy tényleg kompromisszum lesz a vásárlás akku tekintetében
De ha ilyen vagy jobb árakon lesznek, max egy év múlva lecserélem, ezzel meg boldog lesz valamelyik családtagom a sokból
Az az Acer One viszont nekem külsőre nem jön be, valahogy nem szeretem az ilyen fekete-fehér kombót.... de ízlések és pofonok. Legalább lesz választék.
-
pisti1234
csendes tag
Minden vasarlas egy kompromisszum, egy laptop-nal -a rendkivul rovid erkolcsi elevules mellett - kulonosan az.
Nem kizart, hogy egy ev mulva mar gepet el sem lehet adni WAN tamogatas (Itt Europaban 3G, HSPDA ) nelkul, mint ahogy arra is lehet szamitani, hogy mozgo alkatreszei, es nagyobb energiafelvetele miatt a Winchester is ki fog szorulni ebbol a szegmensbol; a 800 x 400 felbontassal rendelkezo 7 colosokat pedig a szegyenkezve fogjak a kukakba dobni.
Az ultraprortable-ok piacan raradasul be fog kovetkezni (illetve aki olvasott mar Sony Vaio hirdetest az pontosan tudja, hogy mar be is kovetkezett*) egy fajta statusz szimbolumot teremto divat es ekszeresedesi iranyzat, ami a mobil telefonok teruleten mar majdnem koros merteket olt az ifjusag, es ifju managerek erre erzekeny, es megfelelo penztarcaval rendelkezo szegmenseiben.Az Asus EEE raadasul kinyitotta Pandorra szelencejet, es megmutatta, hogy ebben a piaci szegmensben micsoda hatalmas tartalek es felvevo ero van.
-----------*
A 3000 $ feletti Vaio modelleket ugy hirdetik, hogy uzletfeleid nyala csordul ki az irigysegtol, ha a targyalason eloveszed. -
student
őstag
újabb olasz ismertető
-
sszasza
csendes tag
Kiváncsi lennék egy Wind contra Acer One tesztre.

Csak mert az Msi ebben a kategóriában nagyon odatette magát és jó a Wind összhatása viszont az Acer nem véletlenül piacvezető nyugaton lapiban. A proci meg közös ugyebár.
Ezek szerint Msi és Acer egyből kétmagos Atommal indítana? Silverthorne-t hanyagolnák? Az jó!! Így esélye nem lessz labdába rúgni a Nanónak! Pedig a a Hp 2133 is szemrevaló amúgy elsőre...
Sztem a Wind igazi riválisa nem is a 900as lessz hanem az 1000-es és nem is a HP ( drága és 65nm-es kicsit elavult konfig), hanem a ONE.
Van egy olyan érzésem hogy jól össze lessz rakva az Acer és dacára a csak 9 colos panelnek ütős kis gép lessz még a 10esek között is. Akksi lessz itt a döntő kérem...
Pedig a Windet én is megszerettem időközben
-
-
keopsz
HÁZIGAZDA
"We believe that the chipset is the weakest link of this machine, as the chipset dissipates and needs more than the CPU. We still cannot prove this claim but we've heard that 1.6GHz CPU has TDP of 4W, while the chipset has 8W. This is simply unacceptable, but we'll have to live with it."
"MSI told us that a fire happened in the factory that makes the batteries in China, and therefore they couldn't send us a sample notebook with a six-cell battery."
"The CPU, as we wrote so many times before, works at 1.6GHz and runs Windows XP really fast. It runs between 700 and 1600MHz, depending on what you do."
"The fan is very quiet and you can sometimes hear the hard drive as the machine’s fan will be almost completely silent."
"It is as good as it gets and we will be surprised if we see anyone making anything much better than this. "
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7613&Itemid=1
aha.

-
HavocS
senior tag
Kíváncsi leszek az SSD-re... egyelőre még egy normális méretű (amekkora HDD most benne van) bőven kétszer annyiba kerül, mint maga a gép... szerintem nem ezzel fog befutni, leghamarabb a következő generációval. Másrészt engem kissé elbizonytalanít, amit az üzembiztonságával kapcsolatban írnak - kell 1-2 év, amikor kiderül, hogy a gyakorlati használatban mennyit bír oprendszeres meghajtóként egy SSD.
-
student
őstag
kézikönyvébe:
háttértárolo
hdd blablabla
ssd opcionális
-
Gergő_
őstag
én megvárom a fekete nagy aksis verziót
-
p_adam
addikt
válasz
protegeone
üzenetére
Pár órája beszúrtam, csak hogy kekeckedjek

-
protegeone
tag
Itt pedig a "szedjük apró darabokra" bemutató

-
protegeone
tag
Itt lehet letölteni a használati útmutatót
-
Illető
tag
Áramfogyasztás akkumulátor nélkül
...................................................Idle.........Load
Minimum Brightness (0%)..............9.8W......17W
Medium Brightness (50%).............11W........18W
Maximum Brightness (100%)........12.6W......19.4WEzt a táblázatot kell megjegyezni, a derék legények lemérték a masina akku nélküli tényleges fogyasztását, innentől kezdve minimális fizika és elemi matek kérdése megjövendölni, hogy mit fog alkotni a különböző méretű akkumulátorokkal.
Azaz teljes terhelés és nyektetés mellett 3 órát fogja bírni az 5200mAh-ás akkuval, decens használat (15W) mellett közel 4 órát, ha csak offline olvasgatunk rajta, több, mint 5 órát, ha hozzá sem nyúlunk, akkor majdnem 6 órát megy majd.(A benne lévő WD800BEVS WD Scorpio HDD fogyasztása r/w üzemben 0,5A/2,5W, idle állapotban 0,4A/0,85W. 5V-os ágból táplálkozik, akit érdekel, egy pirospontért kiszámolhatja, hogy mekkora üzemidő-nyereségre lehet szert tenni egy SSD beszerelésével.)

-
GS500
csendes tag
Hát ez a HP nagyon gyenge, ennél majd csak jobb lehet...
Ú szuper video, Wind a király!!!!

Új hozzászólás Aktív témák
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M2 256GB SSD space gray asztroszürke Apple 1 év garancia
- MacBook Pro 13" 2019 i7 négymagos / 16GB / 256GB / 99% AKKSI
- DELL Inspiron 1525 (PP29L) Pentium T2370 1.73 GHz 4GB DDR2 ~300 GB HDD
- ASUS X540S Intel Celeron N3160 2.24GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- LENOVO IdeaPad G50-30 Intel Celeron N2830 2.16GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

hát ez a forgathato display sztem kapásbol +20rongy, (és hamarabb ki is purcan) ezt nem kellett volna bele.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
köszi, már értem.
De valószínűleg elég furán néznék, ha a vonaton munka közben azzal zavarnának meg hogy jujjdecuki notim van