Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
scope2007
addikt
Hali!
az új firefoxokhoz már tényleg felesleges a "Vacuum Places Improved" kieg? vagy akármi ilyesmi? ezeket megcsinálja már? valahol olvastam erről 1-2mondatot.. de nem találom, hogy hogyan is van ez akkor
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
OddMan
őstag
Pár napja azt csinálja a firefox-om, hogy csak körbe-körbe forog az a szürke töltésjelző karika és nem töltődik be az oldal. A furcsa az benne, hogy amikor elindítom a böngészőt, akkor még pár oldalt meg tudok nézni, de az 5.-6. kattintásra csak pörgeti-pörgeti azt szürke töltésjelző karikát, de nem történik semmi. Ilyenkor ki kell lépnem a firefox-ból csak az segít. Hiába nyitok új oldalt vagy lapot és írok be új címet, mert ott is csak megy körbe-körbe a szürke karika. A tcp/ip, dns működik rendesen. Az internet explorer is működik rendesen, tudok torrentezni, valamint simán tudom pingelni az interneten lévő szervereket.
Eddig azt csináltam, hogy kiürítettem a cache-t, letöröltem az össze cookie-t és letöröltem a profil könyvtáramból a prefs.js és a sessionstore.js file-t, de így sem lett jó. Felraktam a beta 7.0b6 verziót, de azzal is ugyan ez van.
-
Bali27
addikt
Sziasztok.. a 6.01es Firefox van a gépemen.. Tegnap előttig minden rendben volt.. De egyszer csak egy rakás odlal szétesik.. Akár hogy akarom behozni szétesnek.. Expléoreren persze tökéletesek.. MI lehet a baj? Tud valaki segiteni?
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Tavasszal még mielőtt bal alulra ment URL hover, volt egy CSS ami színezte ezt. Ezért gondoltam tán megoldható most is.
-
BullZeye
veterán
Mit kéne össze vissza pakolni?
letöltöd elindítod az EXE-t futtatod tesztet, bezárod, utána elindítod a másik EXE-t, futtatod tesztet, bezárod, postolod.WonderCSabo
Végre megtaláltam DOM inspectorban, hogy mi a hover URL pontos css-e, tudnál segíteni, hogy milyen módon lehetne magát a domain címet színezni? Hátha olvastad már valahol...jobban otthon vagy FF UI-jában. Szeretnék egy chrome szintű domaint elkülönítő link hover-t csinálni, de egyenlőre 2 dologba is ütköztem.Az egyik eléggé nyilvánvaló hiba, mégpedig ha bal alul van a link, akkor link fölé viszed az egeret, aktíválódik a css, és előjön a hover box, ami aktív lesz, így eltűnik a link-hover. Ennek köszönhetően elkezd villogni
ez FFban alapból elég jól meg van oldva azzal, hogy jobb oldalra kerül, ha "útban van". De ettől a CSS-től egyszerűen csak villog
erre van valami ötleted? Próbáltam berakni a statuspanel[type=overLink]:hover-t de akkor meg ugye ha aktív lesz átrakja máshova, és akkor már a link lesz újra aktív
így túlképp a 3 eset körbe-körbe. 
Másik meg a domain cím elkülönítése....ha van ötleted ne tartsd vissza.
@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");
statuspanel[type=overLink] {
position: fixed !important;
bottom: 20px !important;
left: 20px !important;
opacity: 0.85 !important;
width: -moz-max-content !important;
max-width: none !important;
height: 26px !important;
padding: 2px 0px 2px 4px !important;
border-radius: 7px 7px 7px 7px !important;
border: 1px solid rgba(0,0,0,.15) !important;
background-color: #DFDFDF !important;
}
statuspanel[type=overLink] > .statuspanel-inner {
height: 20px!important;
width: auto!important;}
statuspanel[type=overLink] > .statuspanel-inner > label {
border:none !important;
background:none !important;
max-width: 900px !important;
width: -moz-max-content !important;
white-space: nowrap !important;
overflow : hidden !important;} -
re_mod
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy a Google térkép böngészgetése közben bizonyos időközönként "belaggol'" a firefox és olyankor kb. 4-5 mp-re általában olyan mintha tekerné a winyót és addig nem reagál semmire.
Más böngészőben Chrome vagy IE9 nem tapasztaltam ezt a jelenséget de egy kicsit zavaró. Nem valamit cachel vagy ilyesmi?

-
Youri
veterán
válasz
robotjatek
üzenetére
Csak a sunspidert volt időm kipróbálni, és a linkeket is sikerüly eltökíteni, de az x64 nightly 210ms, míg a stabil 223
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
Engedélyezték a decode-on-draw-t trunkon, a mai Nightlyban már benne lesz. Ez annyit jelent, hogy csak a kép megjelenítésekor dekódolják azokat, ezáltal gyorsabb és kevesebb memóriaigényű lesz az oldalbetöltést.
-
Youri
veterán
válasz
robotjatek
üzenetére
ezt hol tudnám tesztelni?
-
Youri
veterán
válasz
robotjatek
üzenetére
én meg vagyok vele elégedve, konkrétan sokkal jobb, mint a "stabil" 5-ös volt, arról váltottam nightlyra
-
rebugra
aktív tag
Létezik Firefox 6.0.2-ből 64bites? És ha van is, gyorsabb lehet mint a 32 bites?
-
BullZeye
veterán
Ugyan dehogy, csak jobb híján beletörődök, és reménykedek, hogy na majd a kövi verzióban. Ez van FF 3.0 óta, mióta használom FFot aktívan. Most FF9nél tartanak.

Sok mindent újítanak, és frissítenek, és gyorsítanak, csak sajnos a fő erényére, a kiegekre nem fordítanak túl sok időt. Pedig berakhatnának pár olyan opciót, hogy ha törölsz egy extension-t, akkor minden .js fájlból IS törölje a beállításokat opcionálisan, és mindenhol máshol is, hogy valóban törlődjön. Vagy hogy kiegeknél kiírja melyik mennyi memóriát eszik, és akkor hamar ki jönne mi leakel.
De jobb híján tényleg csak reménykedek, hogy legközelebb tán erre is fordítanak kis időt, és nem egy új JS motort fejlesztenek ki. -
WonderCSabo
félisten
-
somasz
addikt
Erre valaki?
-
kranazoli
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Figyuka! Szerintem könnyítsük meg egymás fórum béli életét azzal, hogy befejjük ezt az OFF-ot.
1.) Ahol 5 gép van egy háztartásban és mindegyikben 4890 kategóriás VGA ill. játékgép ott úgy gondolom az ELMŰ szla kifizetése nem akkora teher, mint ahol csak 1db. A WTF és hasonló stílust pedig végképp mellőzném.
2.) Azért beszélek UVD szintről mert AMD driver-ben UVD szinten megy a flash. Ez van. Ezt találták ki az AMD mérnökei és fejlesztői. Akiknél nem kellene okosabbnak lenni. Mintha már az elején írtam volna, hogy Nekem is voltak problémáim AMD driver-eivel UVD szinten Flash alatt. Ezért írtam, hogy ez AMD driver hiba lesz, vagy VGA hiba. Attól mert Neked FurMark és játék alatt stabil a kártya simán elképzelhető, hogy UVD szinten instabil.
3.) Amit Te akarsz, azt szoftveresen az új flash-ekkel nem lehet megoldani. Amit Te csinálsz, hogy próbálnál más órajelet beállítani mint az UVD szint talán már nem is azért, mert sokat fogyaszt a gép egy év leforgása alatt hanem mert kifagy az AMD driver-e. Egyszer ezt írod, egyszer azt.
4.) Vagy használod idle módban kaki minőséggel és stabil marad; vagy UVD szinten ahol nem stabil; vagy további műkedvelő módon folytatod a kísérletezgetést órajelekkel; driver-ekkel; stb... (attól mert egyes kijelentik, hogy stabil a gépük, mert játék alatt nem fagy; se alulfeszelve sem; se csökkentett órajelekkel, de UVD szinten igen, tuti, hogy nem hibás vmi a gépben és a flash a szar)
5.) Természetesen vannak még egyéb alternatívák mint pl. VGA csere; gépcsere; de felőlem mindenki azt és úgy csinál a gépével ahogy akar.
Részemről OFF lezárva.
-
S-Attila
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Van valamilyen információ esetleg arról, hogy lesz-e valamikor hivatalos 64 bites kiadás is?
-
Youri
veterán
Nekem mindkét videó 1-4% között mozogtt. Nightly x64 + Flash 11 beta
-
Dany007
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Firefox 3.6.18 alatt vagyok itt a cégnél (azért nem váltottam még, mert a boss key 4.0-tól fölfele nem működik) és Youtube nem(!) HD videó lejátszás közben 14-20%-on pörgeti a procit folyamatosan (csak zenét hallgatok). A plugin-container pörög így és ha megállítom akkor egyből nullára csökken...
Komolyan ennyit fogyasztana egy sima youtube flash videó lejátszása? Vagy talán a régi 3.6-os FF miatt van? Vagy esetleg a még régebbi 3,0-s HT-s Intel proci a kevés?Mert ha HD videót nyomatnék akkor okés, de ez csak egy egyszerű flash zene... sima 360p.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
"Mármint csak a legutóbbi lapokat és ablakokat, nem? Egyetértek, a másik beállításnak kéne felülírnia."
Én azt szeretném, ha csak a nyitottak jönnének, a már bezártak nem, de ez nyilván buta kérés. Viszont a pipa, nem pipa logikailag ezek szerint tényleg érdekes kérdés.
Biztosan megmérték és azért vették ki vagy sok volt a sírás vagy valami, de az érvelés elég béna. A legtöbb alkalmazás megkérdezi kilépéskor, hogy mentsen-e. Ez nem indok.

Egyszerűbb lett (lehet), ha azt vesszük, hogy nem kérdez, de mire én ezt megtaláltam...

Például az sem tetszik, ahogy a menüt elintézték, de ez szubjektív. Viszont végre bekerülhetne plugin nélkül is, hogy új üres fülnél ugorjon a kezdőoldalra. Igazából nincs komoly bajom a böngészővel és ezt használom elsődlegesnek.
"Egyébként én sem értek egyet sok mindennel, sőt valszeg több mindennel nem, mint Te."
Ebben biztos vagyok. A leírásaid alapján már jó pár gondomat sikerült orvosolnom.
-
BullZeye
veterán
válasz
kranazoli
üzenetére
Beszélt akárki itt az UVDről rajtad kívül?
És válaszolva a kérdésedre, ezt szeretném, azaz ami a kép jobb és bal szélén található, úgy, hogy ne fagyjon szét az AMD drivere a FLASHnek köszönhetően. Mert az általad oly sokra tartott Furmark 150/200on futva 1 óra után sem fagyott szét úgy, ahogy Flashtől 5 másodperc alatt.
Nem mellesleg a kép pontosan ugyanilyen Flash9-el UVD, és GPU gyorsítás nélkül, úgyhogy nem közvetlenül a GPU gyorsítás miatt olyan a YT lejátszója amilyen, így szeretném megszünteti ezt, de nem lehet, mert pár programozó úgy gondolta "nesze bazdmeg ez van, edd meg!"
Kártya lassan 2 éves, azóta van downclockolva, semmi baja nincs köszöni szépen. Nem hasamra ütöttem az 5 géppel, ennyi van itt, szeretnél róluk képet? Még nem láttál 5 gépet egyszerre vagy wtf?
-
kranazoli
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Figyuka, értsd már meg, hogy amit akarsz azt nem lehet. Ezt felesleges tovább ragozni. Azért is nem írtam, hogy használj flash 9-est, amit írtál. AMD mérnökei biztos unalmukban találták ki az UVD szintet Flash videókhoz és biztos csak azért nem építenek a driver-be egy idle és UVD közötti órajelet, mert képtelenek rá. Évi 50k. Felőlem úgy használod a 4890-esed ahogy akarod, sokan feszelik alul a VGA-t; sötöbö... Ezeknek a kókányolásoknak Én semmi értelmét nem látom. (se felfelé, se lefelé) Persze műkedvelő módon az ember downclock-olhat és alulfeszelhet és sötöbö; de lehet hosszú távon (akár az 1 évet figyelembe véve) a kísérletezgetésekkel; nem stabil állapotokkal sokkal több árt a hardver-eknek, mint amit megspórol az ELMŰ szla-n. Magyar háztartásokra pedig teljességgel jellemző, hogy 5 gép van egy háztartásban. No, ezekre aludjál még egyet...
PS: Még mindig nem egészen értem, hogy mit is akarsz?!
1.) idle órajel nem jó; mert kaki a YT minősége;
2.) UVD nem jó; mert sokat eszik a VGA;Te most mit is szeretnél?!
Ne 50W-al, hanem csak pl. 25W-al egyen többet a VGA és legyen egy "DIY IdleUVD" órajeled, vagy mi a rákot?Más, ha már egyszer Flash:
Október elején, sok újdonsággal jön a Flash Player 11
"A fejlesztők szerint az új webböngésző bővítmény akár ezerszer jobb 2D/3D renderelési teljesítményt kínál majd előző kiadásához, a 10-es verzióhoz képest – ez pedig a teljes GPU alapú hardveres gyorsítás támogatásának köszönhető. Ez eddig rendkívül jól hangzik, de van egyéb is a vállalat tarsolyában. A következő legfontosabb újítás az, hogy a Flash Player 11-es kiadása már teljes, natív 64-bites (x86-64) webböngésző támogatással érkezik"
-
WonderCSabo
félisten
válasz
stevve
üzenetére
Szóval, nincs pipa, vagyis nem kérem, hogy jegyezze meg, de ha azt az opciót választom, hogy az utolsó nyitott lapokat, egyebeket nyissa meg induláskor, akkor mégis mindent megjegyez.
Mármint csak a legutóbbi lapokat és ablakokat, nem? Egyetértek, a másik beállításnak kéne felülírnia.
A másodikra: nyilván metrics-el nézegették, hogy mennyien használják a funkciót, és ezért vették ki. Sajnos a Firefox is már jó ideje az egységsugarú usernek készül, az UX team elsősorban az ő preferenciáikat veszi számításba. De ugye ez egy nyílt projekt, ki lehet fejteni a véleményt a fejlesztőknek sok csatornán. Ezeket ne tőlem kérdezd.

Ne érts félre, nem vitatkozni akarok veled, csak a mostani FF verziókban több visszafejlődést látok és nem értem.
Miket, még?
Már nem a felhasználó (és az egyszerűség) az első?
Mondjuk ezzel pont egyszerűbb lett.
Szerk.: Egyébként én sem értek egyet sok mindennel, sőt valszeg több mindennel nem, mint Te.

-
Cyberbeni
addikt
gmail manager helyett tud valaki valami alternatív megoldást? gmail-es gmail-t nem jeleníti meg, csak a céges gmailt.
webmail notifiert próbáltam, de az sem működik szerintem
most épp gmail notifier meg gmail manager van, de jólenne csak 1et használni -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem. Szóval, nincs pipa, vagyis nem kérem, hogy jegyezze meg, de ha azt az opciót választom, hogy az utolsó nyitott lapokat, egyebeket nyissa meg induláskor, akkor mégis mindent megjegyez. Nem akarok ezen lovagolni, de logikailag a checkbox-nak semmi értelme ebben az esetben.
A másodikra ismerem a választ, de ez nem válasz: "That mostly just gets in your way though. You’ve already decided you want to quit. You don’t also need to decide if you want to reopen your tabs next time."
Ha ez fizetős szoftver lenne, a megrendelő felé ez a válasz nem menne át. Ez csak vélemény.
Nem, mert ez nehezíti a felhasználó dolgát és azért, mert valakinek nem tetszik, nem kell rögtön kacifántosan elrejteni. Az előzőt többen szerették, ha most megkérdeznénk a népet. Legalábbis nekem a legtöbb ismerősöm. Miért nem volna jó, ha a kérdés lenne állítható - nem buherálással?
Ne érts félre, nem vitatkozni akarok veled, csak a mostani FF verziókban több visszafejlődést látok és nem értem. Már nem a felhasználó (és az egyszerűség) az első?
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Lehet, hogy túlzottan elnagyoltam.
Beállítások > Adatvédelem > Böngészési előzmények megőrzése. Nincs bepipálva, de a Beállítások > Általános > A Firefox indításakor: A legutóbbi ablakok és lapok megjelenítése van beállítva.
Tehát ha jól értem, nincs olyan csillagállás, hogy ha az elsőnél nincs pipa, ne akarja megjegyezni csak azokat a lapokat, amik valóban nyitva voltak bezáráskor és az Előzmények > Nemrég bezárt lapok, ablakok ne erőlködje vissza magát.?
Ergo az első esetben leírt pipa tök felesleges?
Hülye igény, tudom.

Egy másik kérdésem - ami talán jogosabb:
Miért nem kérdezi meg a mentést kilépéskor, mint régen? Mindig gondoljak a beállításokra kilépés előtt? Szerintem ez visszalépés. -
Csak számomra mond ellent egymásnak, hogy az "okosan" kivett mentés helyett (amit egyébként nem triviális megtalálni - a készítők figyelmébe ajánlom) betett session visszaállítás hoz minden előzményt, megnyitott lapot, oldalt, mialatt a böngészési előzmények megőrzése mellől ki van véve a pipa?
Ha jól rémlik, ez már furcsa volt nekem régebben is, de gondoltam megváltozik az új verzióval. Szóval most van egy checkbox, ami vagy be van pöttyintve vagy nem, de nem ér semmit?

Tudom, hogy ott van az is, hogy kilépéskor törli, amit megmondunk neki.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Greenebola
üzenetére
ELső hsz - > diagnosztika
-
válasz
Greenebola
üzenetére
Az FB-s "probléma" normális.
-
Greenebola
senior tag
Üdv sziasztok volna egy problémám.
Érdekes dolgokat csinál a FF , prohardveren pl egyes hangulat jelek helyett ilyeneket ad be.FB-n meg ha megnyitok egy képet kb 5 másodpercig ilyen homályosan adja be majd azután lesz normális éles a kép.
Ezek a kiegészítők vannak fent ez adott probléma FF 4 és 5 verzióval is előjött.
Megtudnátok mondani mitől lehet valakinek volt már ilyen problémája?
ui: Ha előzményeket kitörlöm (süti,gyorsítótár stb.... ) akkor utána helyre áll aztán újra elkezdi egy kis időre. -
somasz
addikt
Üdv!
Miért van az, hogy bárhogy állítom be a letöltési mappáját a firefoxnak, mindig az asztalra menti a dolgokat??
-
Krystal_s
addikt
válasz
kranazoli
üzenetére
szia, én nem vettem észre ,hogy hardveres gyorsítással vagy nélküle más lenne a videó minősége. 3 gépen is néztem, egyik lcd tv-re van kötve, ott azért elég jól kéne látnom...
mióta kijött a 10.3 sz.r player azóta 2 gépemen is ki kellett kapcsolnom a hardveres gyorsítást ,mert ha teljes képernyőre tettem a youtube videókat ,akkor nem volt kép, azaz fekete kép + hang volt kisebb ablaknál ok volt. ezek a gépek nem támogatják a h.gyorsítást, korábban mégsem okozott gondot, ha be volt kapcsolva. ( ati vga van mindkettőben )
ma viszont egy még érdekesebb dolog történt az alig 1 éves gépemmel, ami Inteles.
azt vettem észre, hogy az 1080p-s youtube videók akadnak. én viszont tudtam, h a gépemnek simán bírnia kéne. a video fps 6 volt. nem akartam elhinni. aztán kikapcsoltam a hardveres gyorsítást éééés a kép gyönyörű lett a videó akadásmentes és az fps 31 !én elhiszem ,hogy a driverek is sz.rok ,de ez a flash player komolyan...nem hiszem el, h nem képesek vmi normális alternatívát kitalálni és h évek óta ez a fos van csak,ami a sima böngészést is lassítja, mert minden tele van flash-el. nem furcsa ,h mennyi embernek van vele gondja ? most vennem kéne 4iknek egy nvidia-s gépet ? hát nevetséges lenne
szerencsére eddig még elég nekem kisebb felbontásban egy yt videó és bízom h lesz újabb driver, de azért várom, h elterjed a html5 vagy vmi más és az adobe mehet a kukába. -
BullZeye
veterán
válasz
kranazoli
üzenetére
Én meg írhatnám, hogy használnám Flash9-et, de mint írtam (lehet elkerülte figyelmedet), de jó pár flash game, és player már nem támogatja, és új kell neki. Ha lehetne használni, azt használnám, és nem itt nyavalyognék.
Semmi probléma, kötekedj megint, kérdem ismételten, biztos azóta vettél már fogyasztás mérőt, úgyhogy kimatekozod nekem, hogy proci többet fogyaszt.
Megsúgom csöndben, hogy alapjáraton gépem 105W~ot eszik, terhelés nélkül, ha CSAK a VGA órajele felugrik, már 160W. És itt még nem nézek semmi videót, nem játszom, csak megy az asztal és nézem a hátteret. Ha csak kis egy ICIPICIT használod az eszed, és kiszámolod, hogy egy Youtube videó kb átlag 4 perc, és 4 percig használja procit 80%on, és kb óránként 1 YT videót nézel átlagban. Akkor hamar kibukik, hogy hosszútávon qrwra nem éri meg felemelni az órajelet.Downclock, megint látszik mennyire képben vagy, ha fogalmad sincs mire jó. Majd előbb utóbb rájössz, hogy nem mind1, hogy ha van 5 gép a háztartásban, amit csak hetente 1-2 napot használnak játékra, akkor nem mind1, hogy netezés közben 100, vagy 160 wattot eszik. Ezért kell pöcsölni vele...
Ha Flash player 9, amin nem volt GPU gyorsítás tudta UGYANAZT a minőséget hozni fagyás nélkül proci használattal, akkor miért kéne belenyugodnom, hogy a Flash 11rc-be nem képesek belerakni egy beállítást, hogy kikapcsolja ezt a gyorsítást?
edit.:
Kb-ra kiszámoltam alulbecsléssel, 5 gépnél évi 50k-t takarítok meg ezzel, ez sztem megér annyit, hogy utána járjak a dolgoknak. -
kranazoli
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Most írhatnám, hogy akkor használj Flash 9-et. (csak mire?)
A VGA driver-ével lesz a probléma ha UVD-ben zöld lesz, nem flash; nem fox. Nem vas hiba, hanem AMD driver hiba. Nekem is volt AMD-vel; nV-vel semmi anomália. Főleg nem 2D-ben.
Persze, biztos jobb ha a CPU megy 80%-on, mint a GPU 30%-on. Ugyan már - fogyasztás. Matekozd már ki Nekem, hogy mennyivel lesz így több az ELMŰ szla-d?
DownClock meg ilyenekkel pöcsölni. Minek?!?!?!
Flash gyorsítás nélkül lesz egy kaki minőségű flash-ed, de amit kimatekoztál annyival több marad a zsebedben. Teljesen jó az UVD szint AMD-nél, amúgy sem zabálnak annyit mint az nV kártyák. Én biztos nem pöcsölnék ennyit vele. Vedd le a Flash gyorsítást és használd úgy, vagy ha új Flash-t akarsz használni, akkor el kell fogadni, hogy jó minőséghez kell a GPU gyorsítás és a VGA.
(nem tudom milyen flash9-el egy videó, de szkeptikus vagyok abban, hogy ugyanazt a minőséget nyújtja, mint egy flash 10 + GPU gyorsította megjelenítés)
Először Én is teljesen ellene voltam ennek a böngésző és flash GPU gyorsításnak.
Szerintem nem lehet a mostani flash-ekkel GPU gyorsítás nélkül ugyanolyan minőséget elérni, mint GPU gyorsítással. Ezt meg szerintem Neked kell(ene) elfogadnod.
-
BullZeye
veterán
válasz
kranazoli
üzenetére
Rakj fel egy Flash9-et és nézz egy youtube videót, aztán ámulj, hogy ott is van Hardveres gyorsítás pipa, de mégsincs GPU gyorsítás, és ott 3 1080p videó egyszerre simán fut akadás mentesen, igaz 80% procit használ, de legalább szép, és nem fagy szét.
Szakadj már le erről a VGA a hibás témáról, VGAval semmi probléma nincs (ahogy a pny570-el se volt
), ha lenne probléma, akkor 150/200on játszva is szétfagyna a játék, vagy dobna egyéb hibákat is, de nem teszi. Egyedül a flash fingatja meg a downclock miatt.Flash miatt pedig nem fogom felemelni az órajelet, hogy +40Wattot zabájlon.
Engem az zavar, hogy Flash9-et felraktam, használtam, és jó volt, szépek voltak a videók, normálisak voltak a betűk full screenben is. Akadásmentesen futott egyszerre 3 1080p videó, és nem fagyott be 5 másodperc után. VGAval semmi baja, egyszerűen 100%on hajtja 2 720p videónál a 150/200at, viszont csakazért sem kezdi el a procit nyűni, és emiatt behal.
Csak a probléma, hogy Flash 9el egy csomó minden nem müxik, játékok, playerek.
-
EmberXY
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, másik szó esetén is működik, mint ahogy eredetileg is, funkcióját tekintve eddig is jó volt a script, csak jön mellé a probléma (ha másik szót cseréltetek le, akkor is ugyanez)..
Próbálkozok még, esetleg máshogy összehozni, illetve már másik fórumtárs is foglalkozik vele, valahogy mindenképp jó lesz, csak azt lenne jó tudni, hogy konkrétan mi okozza a problémát (érdekes a dolog, hiszen a script csak lecserél egy bizonyos szót egy másikra, az összes helyen, ahol megtalálja, de ezen felül mást nem csinál, de mégse működik megfelelően utána az adott oldal
).. -
kranazoli
senior tag
válasz
S-Attila
üzenetére
1.) Adobe Flash Player 10.3.183.7 FireFox, Opera (3.08MB)
A béta; rc-t meg gúgli megmondja. Download Flash Player 11 Release Candidate for Desktops
(Nálam nincs ilyen probléma, pedig elég sok YT-ot nézek. Engem az bosszant, hogy miért nem lehet az a qrva sáv 5x olyan magas, mert 10-ből 7-szer tuti mellé kattintok)
-
S-Attila
senior tag
Helló.
1.: Mi a neve jelenleg a Flash player 10 telepítőfájljának egészen pontosan?
2.: Ez a problémám még mindig fennáll. Flash újratelepítés megvolt. Valakinek valami ötlete van még esetleg?
3.: Honnan lehet letölteni a legújabb Flash player betáját?
Köszi.
-
kranazoli
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Nem egészen értem, hogy mit is akarsz...
1.) Flash GPU gyorsítás kikapcsolásával szarabb minőségű lesz a flash (ofkórz), viszont nem fog összeomlani, vagy AMD driver összehányni Magát és zöld lenni a flash tartalma.
2.) Flash GPU gyorsítás ON, minden flash jó minőségű lesz. Ezzel most mi a probléma?!
Ha engedélyezed a flash gyorsítást, akkor zöld lesz a flash egy idő után, vagy mi?! Ha igen, akkor Nekem is volt nem kevés ilyen Radeon 5850-essel és előző Radeon VGA-kkal is. Ez a hiba nem flash és nem böngésző hiba, hanem VGA driver hiba. (bár sokan mondják, hogy Náluk semmi probléma és szintén AMD kártyákat használnak) Én el is hiszem, de többek között ezért is váltottam nV-re, mert meguntam az AMD driver-es szerencsétlenkedéseit. Nem csak 3D-ben, de 2D-ben is bug-os (UVD szinten összeomlik; egér hol az egyik, hol a másik sarokban akad; ...) A szerencsések meg örülnek és Nálunk nincs semmi anomália.
3.) Olyat nem tudsz, hogy kiváló minőségű flash és mindezt GPU gyorsítás nélkül. Főleg nem egy 1080p-es videónál. Szerintem Nálad is inkább lesz VGA gyanús ez a probléma, mint flash; vagy böngésző; ...
Egy flash videó a VGA driver és UVD szint miatt lesz szép. Ha kikapcsolod, akkor Én annak nem látom értelmét, hogy minek nézegetni a 720p-s és 1080p-s flash-eket, ha már eleve butított VGA-val nézzük.
(az igazsághoz hozzátartozik, hogy teljes gépcserém lett végül is, de először nV VGA volt - talán egy PNY GTX 570 épp Tőled)

DX11-es Flash-ből RC-t nem, csak Béta 2-őt próbáltam, határozottan jobb volt, mint a mostani 10.3-as, csak azzal meg Inda videók nem mentek.
-
EmberXY
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ha a más "valami"-t arra érted, hogy más módon, akkor még nem, nem akartam még bonyolítani, ha ilyen egyszerű módon is működik.
Van a kódnak egy hosszabb változata, de az is ugyanezt a szintaktikát tartalmazza, az is működik, de ugyanezt a hibát generálja...
Még konzultálok másokkal is, hogy mi lehet a gond... -
EmberXY
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, a /ig elméletileg azt jelentené, hogy betűmérettől függetlenül az összes ilyen találatot átalakítja..
Működik is, az kétségtelen, de a már említett problémát okozza a script... -
EmberXY
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Egy .js parancsfájlt futtat a Greasemonkey, az egész annyit csinál, hogy egy szót kicserél egy másikra, ha megtalálja valamelyik oldalon...
Ha kikapcsolom, megszűnik a gond, tehát valóban a js fájl miatt van...
Viszont a kódja nagyon rövid és egyszerű, ráadásul a funkciója is, nem tudom, hogy mi lehet vele a gond...
Ez a kód fut:(function(){
document.body.innerHTML = document.body.innerHTML.replace(/valami/ig,'másik valami');
})();Látod esetleg benne, hogy mi okozhatja a hibát (mert egyébként működik rendesen funkcióját tekintve)?
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy problémával kapcsolatban.
Hsz íráskor nem működnek a szerkesztő gombok, se a link vagy kép beillesztés.. Gyorsítótár törlés és frissítés után sem megy, eddig a cache törlés mindig megoldotta a problémát, most viszont már nem...
Végignéztem a kiegészítőket, és rájöttem, hogy a Greasemonkey "miatt" van, viszont arra szükségem lenne, ráadásul a legfrissebb verzió van fent (az addons.mozilla.org-ról a 0.9.11-es).
Mi lehet a probléma? Arra a kiegészítőre mindenképpen szükségem lenne, de ezek szerint valami ütközés van (6.0.2-es firefox van fent.)..
Köszönöm előre is a segítséget. -
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
-
MarioAna
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, bármit csinálok vele így marad, nem tudom miért...végülis annyira nem nagy probléma, csak kicsit zavaró
. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Tévedtem, ez is összeomlik, előzőleg csak szerencsém volt, hogy lehet valamit ami jól működik ennyire elcseszni, tuti nincs valami ff független beállítási hely Flashhez?
De van, csak nincs benne, hogy akarom e a GPU gyorsítást, sose gondoltam volna, hogy azt kívánom, hogy legyen egy szar VGAm, ami nem támogatja GPU gyorsítást...
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hardveres gyorsítás nálam egyet jelent a cleartype jellegű antialiassing-gal IS, amivel az éleket elmossa, hisz sok esetben a kettő együtt jár. Ezért gondoltam, hogy mivel Flash9nél normálisan elmossa a Flash minden részét, és nincs egy recés él sem, hogy ez FF miatt van.
Közben kipróbáltam Flash 11rc-t, ezzel nem omlik össze, viszont itt, ha fut 2 1080p videó, akkor akad mint az állat, még véletlenül sem engedi, hogy ha GPU 100%on megy, akkor használja már a procit is mellé -.- hogy lehet ilyet kiadni a kezeik közül könyörgöm?
-
WonderCSabo
félisten
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Kár, és azt tudjátok e, hogy hogy lehet kikapcsolni a GPU gyorsítást csak a flashben, de úgy, hogy maga a flash szép maradjon? ^^
Tudom tök érthetetlen, de vázolom. ATT-vel 150/200 gpu, és ezen 2db 720p már kifagy, kép megáll, fekete lesz, illesztőprogram újraindul, zöld lesz a flash. (a vicces, hogy ezen még játszani is tudok minden baj nélkül, igaz nem túl sok FPSel, de ott nem fagy)
1) Kikapcsoltam flashben hardveres gyorsítást, (jobb gomb, settings) ez nem jött be, mert ilyenkor a film nem használ, de maga a flash tiszta pixeles lesz.
2) Felraktam Flash 9-t amiben még nem volt ez a bugos szar gpu gyorsítás. Ott is van "hardveres gyorsítás" viszont érdekes módon 4 1080p filmtől sem szarja össze magát, az más tészta, hogy proci ilyenkor 80%on fut....de hát erre van!
Aztán jöttek a hibák, mert egy pár dolog nem támogatja Flash9.et és neki a legújabb kell. És most itt járok. Szeretném, ha FF hardveresen gyorsítaná a flash-t, viszont flash ne használjon gpu gyorsítást, mert akkor összeomlik a videó. Nincs valami külső settings, ahol gyökereibe lehet elfojtani Flashnél ezt?
-
Donvit078
tag
na végre kezd begyorsulni a tűzróka is chrome után meglepve tapasztaltam hogy kezdik felvenni a tempót
-
kranazoli
senior tag
Mozilla Firefox 7.0 BETA 6 (magyar) - hivatalos letöltő oldal
(7-es Béta-t kezdetektől használom és semmi problémával nem találkoztam.)
-
*Ropi*
félisten
Nektek is bezárja magát a Firefox 6.0.2, ha megpróbáljátok megnyitni ezt az oldalt: www.wondershare.com/avchd/convert-m2ts-to-mkv.html ? Vagy akár csak az oldal gyökerét?
-
BullZeye
veterán
Arra létezik már megoldás, hogy ha egy FLASH aktív, akkor is lehessen ctrl+tabot nyomni, és tabot váltani?
-
kiskacz
senior tag
Olvastam - de nem találtam....
Ha volt már róla szó, akkor elnézést.Nem tudok bánni a letöltésvezérlővel. Eddig nem volt rá szükségem egyszer sem, most viszont nem akarok itt ülni a gép mögött és kattintgatni....

Tehát: Adott egy feltöltőhely, és ott vagy 50- 60 rar fájl. A linkeket ki tudom jelölni, de nem a rarokat tölti le a fox, hanem az oda mutató html-eket, vagy vagy variálok, akkor egy olyan fájlt, (tehát xxx.rar 01 - 05 stb.,) de nem magát a rart, hanem valami 5 - 6 kb-os nemtommiket'.

Valaki elmondaná nekem, hogy mit - és - hogyan?
Köszi!

-
Fandango
veterán
Lehet valamelyik addon leakel, eszi a memoriat, nekem allando jelleggel 10 oldal legalabb meg van nyitva, gep bekapcsolastol kikapcsolasig egyfolytaban megy a bongeszo es olyan 600-700 megat eszik atlagosan.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Arc Raiders
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

erre van valami ötleted? Próbáltam berakni a statuspanel[type=overLink]:hover-t de akkor meg ugye ha aktív lesz átrakja máshova, és akkor már a link lesz újra aktív 

szerencsére eddig még elég nekem kisebb felbontásban egy yt videó és bízom h lesz újabb driver, de azért várom, h elterjed a html5 vagy vmi más és az adobe mehet a kukába.
), ha lenne probléma, akkor 150/200on játszva is szétfagyna a játék, vagy dobna egyéb hibákat is, de nem teszi. Egyedül a flash fingatja meg a downclock miatt.
Ha volt már róla szó, akkor elnézést.

KAMI911