- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #21896 üzenetére
Olvasd el ezt meg az alatti commenteket.
-
Froclee
őstag
válasz
WonderCSabo #21895 üzenetére
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #21887 üzenetére
Koszonom a valaszt, minden OK, mukszik 32 / 64 biten is.
Mas.
(#21683)
Itt irtad hogy mar a Nightly-ban maskent fogjak megjeleniteni az oldalakat.
"Ez annyit jelent, hogy csak a kép megjelenítésekor dekódolják azokat, ezáltal gyorsabb és kevesebb memóriaigényű lesz az oldalbetöltést."
Hat ez nalam annyit jelentett hogy eppen lasabban jelentek meg az oldalak, foleg ha egy kep volt a hatter, pl Ipon.hu. A 7.0.1-ben gondolom a hsz.-ban leirt decode-on-draw meg biztos nincs benne igy pl jelenleg sokkal gyorsabban tolti be a fent emlitett oldalt a 7-es, de mas oldalakon is eszre vettem, ahol nagymeretu kep a hatter. Ezert is szedtem le a Nightly-t mert hasznalat kozben a 7-es gyorsabbnak tunik, a tesztek eredmenyei nem nagyon erdekelnek. -
Froclee
őstag
válasz
-
drr
őstag
válasz
Amióta van ilyen lehetőség, ki van kapcsolva, de most írták többen, hogy olvashatóbbak lettek a betűk, ezért kipróbáltam. De sajna nem OK...
-
BullZeye
veterán
Létezik hack, vagy extension arra, hogy bizonyos oldalakra, amik szarul vannak megcsinálva, és kiléptet folyton, oldal elérésénél automatikusan lépjen be, ha nincs bejelentkezve senki?
-
€uro
őstag
válasz
WonderCSabo #21889 üzenetére
Működik! Szuper!
Köszi szépen!
-
€uro
őstag
Fast Dial ugye még nem működik az új verzióval?
Használtok valamit helyette?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #21884 üzenetére
Aha!
harylmu: linkification tökéletesen megy 7.0.1-el, csak a kiegészítő kompatibilitás ellenőrzést ki kell kapcsolni. Egyébként télleg frissíthetnék...
drr: Akkor kapcsold ki a hardveres gyorsítást, és minden GDI Classic renderinggel lesz.
-
wwhy
veterán
FF 602 vissza, világbéke kitör
-
drr
őstag
válasz
WonderCSabo #21850 üzenetére
Sajnos nem oldja meg a problémát és az olvashatóság rovására megy a dolog nálam
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #21874 üzenetére
-
pete_21
addikt
Frissítettem 8 betara, amikor drag&droppal húzom a tabokat lassan, szép az animáció. De ha már kicsit gyorsabban húzom, feltűnően akad... Ezzel a gui-val valamit sürgősen kezdeni kéne... Electrolysis hogy áll? Lehet róla tudni valamit?
-
student
őstag
miért csinálhatja az mostanában kb 6os óta hogy egy ideig minden oké és aztán nem akarja betölteni a lapokat csak pörög a loading.
miközben az ie-vel simán bejön utána is rögtön minden tehát nem a net rosszalkodik
eltelik xy perc és ujra müködik firefox
-
wwhy
veterán
701-es sem működik a csatolás, a gmx fórumában nagyon FF7/01 ellenes a hangulat
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
A Tom's hardware széleskörű (de sok szempontból elhibázott) böngészőtesztjén a Firefox 7-et hozta ki elsőnek.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #21865 üzenetére
Felrakod a szkriptet amit linkeltem és nem lesznek ott.
Az egész Prefetch mappát meg ne töröld...
-
BullZeye
veterán
válasz
Apollyon #21872 üzenetére
Vagy pechesek vagytok, nightly naponta frissít, általában csak felgurik fél secre egy ablak és indul Nightly. Ha nem tudja frissíteni, az egészet letölti kb 18 megát~, de az se tart tovább 5-6 másodpercnél. És ezt úgy mondom, hogy lassan 10 hónapja használom nightly-t.
Ha meg nem frissít magától, akkor ne itt sírj, hanem menj fel az oldalra, és frissítsd manuálisan. Az automatikus frissítés egy opció, ha mindenkinek egyszerre frissítene, szted hány perc alatt halna meg a szerverük? Nem véletlenül van így kitalálva. Usite.hu-n szedd le, és telepítsd rá mostanira, annyi időt vesz igénybe mint amennyi idő alatt ide beírtad a problémád.
-
F34R
nagyúr
az szép mióta is van megjelenve a ff 7 két napja ? rámegy a névjegy fülre és eddig mindig azt írta hogy naprakész (még most is 6.0.2 ) most tögymörög valamit frissíteni akarja de vicc mint ha 56k-s modemmel töltenék :S
-
keke69
őstag
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #21863 üzenetére
Tevedtem
W7 32 bit alatt is megjelenik a Prefetch mappaban, es ott is marad. Ott kovettem el a hibat hogy telepites utan toroltem az FF-re vonatkozo *.pf fajlt, de nem toroltem a Prefetch mappa teljes tartalmat. Az feltunt hogy amig a lao???.ini fajl benne volt a mappaban ha elinditottam a FireFox-ot megsem jelent a pf fajl ezt furcsaltam csak ennyi volt:
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #21863 üzenetére
Valoban erdekes, mert hajnalban feltelepitettem W7 64 bit ala is, ugyanugy mint a 32 bites ala, elobb a 7.0-t, majd frissitettem 7.0.1-re, es itt mar nem tunik el a Prefetch mappabol a FIREFOX.EXE-FBBD985A.pf fajl.
Az about:config-ban ugyanazokat a modositasokat eszkozoltem, vm. a kiterjesztesek is ugyanazok mindket op.rendszeren.
Vissza lepek a 32 bitesre, es ujbol ellenorzom.
Amugy miert jott ki ilyen hamar a 7.0 utan a 7.0.1 ? -
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #21862 üzenetére
Érdekes, nem hiszem, hogy benne van a szkript, Taras írja is, hogy később kerül be.
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #21853 üzenetére
W7 32 alatt most telepitettem a 7.0.1-et, pontosabban a 7.0-at majd frissitettem.
Valoszinuleg bekerult amit irtal, mert a Prefetch mappaban akarhanyszor inditom el az FF 7.0.1-et nem latni, csak a telepito fajl neve volt, azt kitoroltem de a firefox.exe mar nincs benne. Restart is volt, de mar ugy sem kerult a firefox.exe a Prefetch mappaba. -
Steelmanus
addikt
-
BullZeye
veterán
Akkor marad, sajna 1-2 játéknál el szokott fogyni 4gb, főleg ha FF is fut a háttérben ami egy idő után megint felszökik 1 gigára, pedig nem változott semmi, csak FF nightly frissül naponta.
-
HZoli87
veterán
Új verzió: Firefox 7.0.1
- Fixed a rare issue where some users could find one or more of their add-ons hidden after a Firefox update (see the blog post)
-
pete_21
addikt
válasz
BullZeye #21854 üzenetére
Ne kapcsold ki a superfetchet. Még SSD-nél se szokás kikapcsolni, mert a memória még az SSD-nél is sokkal gyorsabb. És akkor a HDD-t meg se említsük.
Ha meg 4 Gb memóriáról van szó, akkor abban meg bőven elférnek az előtöltött adatok. És amúgy is, ha szükség van a ramra, akkor az előtöltött adatokat kiüríti. -
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo #21853 üzenetére
4Gb memóriánál amúgy W7nél mennyire hasznos ez a Prefetch? Nem járok jobban, ha egy az egyben kikapcsolom? Mert oké, hogy előtölti a dolgokat, de nem 100%, hogy z kell, így az egyben lassítja is, esetleg elveszi az erőforrást mástól. Gyakorlatban ez mennyire hasznos? Játékoknál is, nem csak FF-ban.
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
Taras Glek Firefox fejlesztő 2 posztja:
- A Firefox 7-ben debütáló Telemetryről, ami névtelen statisztikákat küld a Firefox működéséről mint memóriafelhasználás, CPU magok száma, Garbage collection ideje, Fx indulási idő. Ezekkel a statisztikákkal nagy mértékben segítihető a fejlesztők munkája, akik eddig csak szintetikus tesztekkel modellezhették, hogyan működik majd a Firefox a végfelhasználók gépein.
- A Firefox 7 csökkentett indulási idejéről. Ez az a patch, amiről én is oly lelkendezően írtam itt és a logouton is. Taras megemlíti, hogy sajnos a Windows prefetch hibás működése hátráltatja az Fx gyorsindítását, ezért egy szkripttel kiiktatható az Fx prefechelése. Ez a szkript később valszeg bekerül a Firefoxba is.
-
Froclee
őstag
válasz
WonderCSabo #21850 üzenetére
igen, teljesen.
mzx: az extension check compatibility ki van kapcsolva, de a firefox előző verziójánál sem működött már ez a gyakorlatban.
-
mzx
senior tag
válasz
Froclee #21846 üzenetére
Én nem értek túl jól a Mozilla FF-hez, de az jut erről eszembe, hogy anno, egy frissítéskor szembe találtam magam avval a prob-val, hogy bizonyos kiegészítők nem kompatibilisek bizonyos újabb FF verziókkal.
Egyébként ennek kiküszöbölésére érdemes elolvasni az első hsz-t itt a topicban.
-
Froclee
őstag
sziasztok, lefrissítette az ff 7.0-ára magát. egy kérdés: HOVA A FENÉBE TŰNT AZ ADBLOCKOM??? meg a 2 éve építgetett filtereim vele együtt...
-
Steelmanus
addikt
válasz
BullZeye #21843 üzenetére
Szetneztem egy kicsit es feltettem ezt: Firefox 6 Hide Connection Status Display
Igaz ebben nincs idozites, kicsit tul egyszeru de legalabb nem latom a Coonection bar-t.
Ideigenesen jo lesz amig nem lesz jobb. -
keke69
őstag
Sajnos azt tudom,hogy nálam van a hiba csak arra nem tudok rájönni,hogy hol!
A monitor szin beállítással nincs gond megnéztem,de köszi a tippet! -
keke69
őstag
Sziasztok!
Lenne 1 olyan problémám,hogy mikor a googléba beírok valamit és bedob 1 csomó találatot,rákattintok valamelyikre utána mikor visszalépek akkor nem mutatja melyik az amit már megnéztem.Régebben mindig azt egy másfajta színnel jelölte meg!Valakinek netán van ötlete,mert már kezd idegesítő lenni!
Köszönöm!
-
BullZeye
veterán
válasz
Steelmanus #21839 üzenetére
Én is azt használom, úgyhogy az nem lehet baj, nincs más kieg/style, ami bezavarhat?
De mint írtam, ha linkre kattintasz akkor nem tűnik el, csak ha F5-t nyomsz, majd kitalálok valamit, hogy mindig tűnjön el, ha egyáltalán lehetséges.
-
drr
őstag
válasz
WonderCSabo #21815 üzenetére
-
BullZeye
veterán
válasz
Steelmanus #21836 üzenetére
Akkor a hiba nálad van. Nálam tökéletesen müxik, ha nyomok egy F5-t nem jelenik meg a töltősáv bal alul. Ha új oldalt nyitok meg akkor sem, ha hülyeséget írok be, és legalább 2.5másodpercig tölt, akkor 2.5 másodperc után megjelenik.
Egy hibája van, ha linkre kattintasz, és mutatja a linket bal alul, és úgy kezd el tölteni, akkor előjön, majd megpróbálom ezt javítani.
-
Steelmanus
addikt
válasz
BullZeye #21831 üzenetére
Jelenleg a 7.0 alol irok, mert idegesitett az a felugro ablakocska, es eloszor ahogy javasolod csinaltam egy uj style-t a masikat letiltottam, majd felulirtam, de a 7-es alatt nem jo.
Ezert kerdeztem, mert logikusan en is arra gondoltam hogy kell egy uj style-s, na mindegy, visszateszem a Nightly-t megnezem az alatt is, majd jelentkezem. -
spammer
veterán
Tab "úsztatás", vagy csúsztatás mikor lesz? Ha jól emlékszem, már az 5-ös verzióban kellett volna lennie.
Amúgy a 7-es verzió elsőre nekem is gyorsabbnak tűnik, megérte frissíteni.
-
BullZeye
veterán
válasz
Steelmanus #21828 üzenetére
Egyszerűen írd felül az előző style-t, vagy csinálj Userstyle-ban egy új style-t és másold be oda ezt, előzőt meg tiltsd le.
(#21829) WonderCSabo
Ez tényleg olyan, mintha azon vesznénk össze melyik a legszebb szín -
S-Attila
senior tag
Helló.
Régen a Firefox kiegészítők között láttam olyat, ami egy olyasfajta eszköztárat hoz létre, mint az Internet Exploereben a kép eszköztár - ami akkor jelent csak meg, ha az egérkurzort egy bizonyos kép fölé húztam, és volt benne Megjelenítés, Mentés, Nyomtatás, stb. menüpont. Létezik még ez a kiegészítő?
Köszi.
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo #21826 üzenetére
De legalább olvasható, és nem homályos
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo #21821 üzenetére
Nálam változtat, mert nem lesz AntiAliassing a betűk szélén, és nem mossa el, ami számomra zavaró, mert olyan mintha homályosan látnék már most
.
ClearType nélkül HW gyorsítással így néznek ki a szövegek FF10-ben, ez van akinek nem tetszik, de aki legelejétől fogva Cleartype ellenes, annak ez tökéletes, és ez a normális. -
BullZeye
veterán
válasz
Steelmanus #21819 üzenetére
Nekem ez működik, pár napja csináltam haveromnak:
@namespace url(http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul);
statuspanel[type=status][value=""]{
opacity: 0 !important; }
statuspanel[type=status]:not([value=""]){
opacity: 1 !important;
-moz-transition-property: opacity !important;
-moz-transition-delay: 2500ms !important; } -
wwhy
veterán
válasz
nem
próbáltam friss profilt, szűz telepítést, de nem jó. -
Steelmanus
addikt
válasz
Igen csak nem akartam pontatlan lenni, emlekszem hogy BullZeye foglalkozott vele, majd megvarom a valaszat, talan tud segiteni. Koszonom a valaszt.
-
wwhy
veterán
Amióta kijött a 7-es, guglizom, hogy miért nem csatol fájlt a gmx.com alatt.
Utalások vannak, hogy anno a FF 2-es csinált még ilyet, de megoldás nem volt/ nincs és még csak utalás sem, h mi a jófene a gond
Így vissza a 602 vagy marad a Chrome -
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Mi a neve pontosan annak a felugro kis ablaknak amiben mutatja a FireFox / Nightly alul a bal sarokban a linket? Eddig tudtam kesleltetni a Nightly 9.x alatt hogy mennyi ido mulva ugorjon fel ha egy linken idozok a Styles + Firefox 6 Connection Status Display Timed Delayed el, de most hogy frissult 10.x-re ez mar nem mukodik. Elszeretnem tuntetni, vagy valamilyen modon kesleltetni hogy ne ugorjon fel rogton amikor megnyitok egy linket.
-
fPApi
őstag
A CIB internet bankjával van problémám: nem az, ami szokott (hogy nem megy az applet), hanem az, hogy szépen elindul, de valahogy úgy méretezi, hogy nem látszik az alsó része, pont az, ahol a reagáló gombok vannak (OK, Cancel, stb.), így nem lehet használni.
-
WonderCSabo
félisten
Üdv!
Ugyanaz a betűtípus, de más renderelést használ ugyanazon az oldalon különböző szövegre, így tényleg különböző alakokat használ. Én megtartottam a HWAt, de visszaállítottam a 7.0 előtti viselkedésre.
-
drr
őstag
Sziasztok!
Olyat már tapasztalt valaki, hogy hardveres gyorsítással gyakorlatilag nem ugyanolyan betűtípussal jelenik meg egy oldal, vagy annak bizonyos részei
ATI kártyám van...
Egyébként tényleg sokat javult az olvashatóság, de a fent említett jelenség miatt még mindig kikapcsolva tartom a HW gyorsítást... -
Jarod1
veterán
mocsok gyors a 7es
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo #21810 üzenetére
Ikonként elfér, pinnelt tabként viszont zavarna, hogy ctrl+tabnál beleütközök, de az is egy megoldás.
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo #21808 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
Mutass egy modern böngészőt ami 30-40mbot fogyaszt!
BullZeye: Vmilyen inspectorral nézd meg, hogy hogyan tudsz hivatkozni a szövegre, és adj meg neki vmi paddingot.
Szerk.: Most látom, hogy rájöttél. Azért megoszthatnád, már engem is érdekel.
DroneZ: Be van állítva, hogy megjegyezze? Ha igen: első hsz -> diagnosztika.
netpeti98: Ez már a megírása idejében is baromság volt.
-
netpeti98
addikt
Mivel régebbi gépen használom a firefoxot utána gugliztam az erőforrás csökkentésnek és ezt találtam:[link]. Mivel a leírás nagyon régi az lenne a kérdésem hogy működik-e a 7-es alatt?
Üdv netpeti98
-
klayton#1
tag
válasz
CoolMan #21804 üzenetére
Nem próbáltam. Viszont FF6 uninstallnál is ha jól tudom, külön be kell jelölni, hogy törölje-e a privát adatokat, és ha nem akarod, akkor a köv. installnál azok megmaradnak és minden olyan lesz, mint volt.
Szerintem nyugodtan próbálkozz azzal, amit írtam, nem lesz para.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a FF 6.0.2 nem akar 7.0-ra frissülni azt írja, hogy naprakész.
Ha uninstalálom és felteszem a 7.0-t akkor a beállításaim, könyvjelzőim megmaradnak?
Vagy várjak holnapig hátha frissül és ne görcsöljek vele?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro