- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
mrszitya #20999 üzenetére
A 7est még nem próbáltam, mert a lassú gui miatt nem használok FF-et, amíg azt meg nem csinálják.
A többi sem takarékoskodik a rammal, de pl. az Operának olyan a ramkezelése, mint a winnek, minél több van annál többet használ és ha kell, akkor felszabadít. Viszont nem tapasztaltam leaket, ha van is, nem olyan durva, mint az FFnél.
Mondjuk elég sok kiegem van FFre telepítve, lehet azok közül pluszba leakel valamelyik, de 1-1,5 óra böngészés után nem ritka, hogy 1,5-2GB ramot használ és azért ez elég nevetséges.
-
mrszitya
senior tag
válasz
fatal` #20992 üzenetére
Én gyakorlatilag az 1.0 óta használom a FF-t 1. böngészőnek, de persze a többi alternatívát is kipróbáltam már. Kisebb teszteket is csináltam, pl. a 4-es verzió memóriahasználatát is összehasonlítottam kíváncsiságból a többiekével úgy 5-10 tabot megnyitva, és dokumentáltam a memória és CPU-használatot. Már nem tudom számokkal alátámasztani a dolgot, de a többiek se viszik túlzásba a takarékoskodást a RAM-mal... E tekintetben mindegyiknek javítani lehetne még. Ettől persze még tény, hogy van leak, de nem igaz, hogy nem dolgoznak rajta.
A 7.0-ás béta már tényleg sűrűbben "takarít," ez könnyedén észrevehető. Ha lesz majd időm rá, lehet hogy csinálok egy új tesztet, és publikálom itt.
Egyébként én évek óta folyamatosan 30-40!! kiegészítővel használom, és bár néha tényleg idegesítő tud lenni a nem túloptimizált memóriakezelés, de normál használat mellett észre se venné a dolgot az ember... Nálam mindig csak akkor tűnik fel a dolog, ha több tucatnyi tabot nyitok meg, és ilyenkor általában több órája megy a FF.
-
Poiro7
senior tag
Még egy funkció amit hiányolok, arra van program, hogy az Új lap megnyitásakor egy adott oldal nyíljon meg nem az üres oldal
-
Poiro7
senior tag
THX
-
-=Vacsek=-
senior tag
Hi!
A héten felraktam vmi programot már nem is tudom mit de feltett egy ask nevű cuccot is. Aztán mikor megnyitottam a firefoxot az volt a kezdő oldal is. Eltávolítottam ezt az ask programot. Majd beraktam a google.hu-t kezdőoldalnak. Eddig amikor bezárom a mozzilát és újra megnyitom (pl gépresi) megkérdezi h megnyissa az előző oldalakt. (kezdőoldal google-s volt és a felirat meg a kereső rész alatt lehetett rámenni.) Na ezt hogy tudom vissza állítani mert most nem jegyzi meg. Beállításoknál is beállítottam hogy "a legutóbbi ablakok és lapok megjelenítése" de így egyből behozza nincs választási lehetőségem.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Namelesske #20989 üzenetére
Nagyon jók.
-
kranazoli
senior tag
[Megérkezett a Firefox 7.0 béta kiadása]
"Hatékonyabb memória-kezelés: A JavaScript hulladékgyűjtő (Garbage Collection) szolgáltatásnak köszönhetően hatékonyabban zajlik a memória-felszabadítás, ugyanis a szolgáltatás gyakrabban működésbe lép. Az optimalizáció főleg akkor jön jól, ha több böngésző fül van nyitva, illetve, ha hosszabb ideig fut a Firefox, akár a háttérben is. "
Hát a több tabfül megnyitás, majd összes bezárása művelet hasonlóan beteg memória eredményt produkál. Bízom benne az igyekezet és "ígéret" megmarad azért. (nem hiszem, hogy addon-ok miatt van, ui. 6-os 0db addon-al is ugyanígy viselkedett.
-
McKane
senior tag
Hol lehet rendelni Magyarországra Firefox-os vagy Ubuntu-s pólót?
Ki is szállítják,vagy kis hazánk feketelistán van ebben a témában? -
kranazoli
senior tag
válasz
T_Stark #20986 üzenetére
Erre írtam, hogy akkor már növeljék meg 2011-re aztán akkor le van tudva a többi böngésző magasabb verzió száma is és újabb verzió számok sem kellenek. És az okos marketing-esek meg majd kitalálnak vmi indokot. Nem csak a Chrome-tól vették át, Opera is szépen növeli a verziószámot. Aztán lehet ám, hogy ott minden egyes fő verziószám változáskor vmi fő major javítást pakolnak bele, de kétlem. Mind1, nem is érdekel. Legyenek mozaik szavak a verzió számok helyett aztán akkor nincs ez a hülyeség, hogy egyik böngésző verzió számozásban 2x-er előrébb jár, mint a másik.
-
-
kranazoli
senior tag
válasz
fatal` #20983 üzenetére
Vajon mi lehet annak a hátterében, hogy Firefox verziószámban fel akar zárkózni a többi böngésző mellé? Ami újítások vannak, lesznek nem kívánna meg mindegyik fő verziószám változtatást. Gondolom marketing "politika" van a háttérben, hogy csak úgy nem lehet 1ik hónapról a másikra a 4-es Fox-ból 8-as. Ezért "kitalálnak" vmi újítást, amit beletolnak a böngészőbe, csak legyen vmi indok arra, hogy legalább verzió számban felzárkózzanak a többi böngésző nyomába. A verzió számoknak Én semmi értelmét nem látom, de nyilván ha felsorolnák egy táblázatba, bármibe a böngészőket és pl. lerendeznék verziószám szerinti növekvő sorrendbe, akkor a Fox lenne az utolsó. Alternatíva pl. a Windows 7 Starter és Enterprise. Sokan felteszik az Enterprise verziót mert azt hiszik az jobb, több, netán még azt is hiszik, hogy gyorsabb mint a Starter, vagy Home Premium verziók csak mert villantósabb elnevezés. Ez persze csak az Én elképzelésem erről a verziószám agresszív növeléses húzásról.
-
fatal`
titán
válasz
kranazoli #20982 üzenetére
Semmivel sem beszédesebb, a dátum szerinti verziózás nem mutat semmit, csak annyit, hogy van új. Bár az újfajta FF és Chrome verziószám pontosan ugyanilyen nulla információtartalommal rendelkezik.
Mert régen volt a major, minor verzió meg a buildszám és ezek jelezték, hogy mennyi változás történt.
-
kranazoli
senior tag
válasz
fatal` #20981 üzenetére
Há dehogynem lenne beszédesebb. Abból legalább tudni, hogy a legfrissebb. Én az ilyen 5-ös; 7-es; 12-es verzió számozást nem nagyon értettem. Vírusnyalogatóknál is beszédesebb az, hogy pl. AVG 2011, mint AVG 14
Aztán azon belül egy felhasználó számára nem lényeges verziószám frissülhetne azok számára akik pl. bújják a gépet.
De akkor is ugorhatnának pl. 15-re. Így egy laikus ránéz és látja, hogy ez a böngésző 9-es; az 12-es a másik meg 13-as, ez meg csak 6-os. De akkor már lehetne Firefox Enterprise is.
-
kranazoli
senior tag
7-es Fox-nak kb. mi a megjelenési dátuma, hogy már kint is van egy béta verzió?!
Mozilla Firefox 7.0 BETA 1 (14MB)
Hivatalos site: [link]
-
Apollyon
Korrektor
válasz
SyntaxeError #20958 üzenetére
Nem tom, csak tippelek, hogy lehet nem bír egy adott hardverkörnyezetet vagy valami.. Nekem is AMD van, így ebből arra gondolnék hogy talán az lehet a baj.. Muhaha! Vagy mégsem...
-
Visormail
addikt
Hi Nem lehet valamilyen rejtett beállítással korlátozni az egyszerre futtatható példányok számát?
-
AMD Power
titán
Ez a 6-s mintha gyorsabb lenne és kevesebb memóriát enne...
-
Orionk
senior tag
A 6-os Mozillában be lehet állítani, hogy a címsorban a netoldal címében ne legyenek kiemelve vastagítva az url fő részei?
köszi
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
SyntaxeError #20953 üzenetére
Ez nekem is volt 5-8-ig minden verzióban. Szerencsére a 8-asban már nem csinálja. Roppant idegesítő, és biztos nem a kiegészítők valamelyike a hibás, mert próbáltam letiltott kiegekkel is.
Csak pár ember volt még rajtunk kívül akinek ezt rendszeresen csinálja úgyhogy (lehet hülyeség) már arra gondoltam hogy esetleg hardver függő lehet. Milyen processzorod van? Videókártya? -
SyntaxeError
tag
Nemrég frissítettem a Mozillám és azóta kb 20 percenként lefagy 1 percekre majd megy tovább.
Elképesztően idegesítő és nem tudom miért. Vírusírtom van de nem talál semmit (avast!)Valakinek valami ötlet?
-
vante
aktív tag
Érdekes lesz ez verziószám nélküli FF elképzelés. Bár ezt nehéz lesz megoldani. Elmész pl. egy banki oldalra. Ott lesznek, IE10, Opera... ajánljuk csak. FF-hez csak annyi, tegye fel a legfríssebbet :Ö
-
törölt tag
válasz
HZoli87 #20944 üzenetére
Olvastam, hogy másnak is jelentkezett a hiba, de nem tudtam, hogy csinál-e valami problémát (pl. APEH bevallás), ezért tettem inkább vissza a régi FF-t.
Viszont, ha tökéletesen működik így is, akkor felrakom a 6-ost, mert egyéb biztonsági javítások miatt jobb, ha az van fenn a gépen.
Köszönöm. -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Szerintetek megfér egymás mellett az Easy YouTube Video Downloader
és a
mozilla addon-ok?
Az elsőt azért kellene feltenni, mert youtube ról mp3 ban is letölthető a klip, a második pedig azért jó, mert bármilyen oldalról szinte mindenféle videót letölt.
köszi
-
Koczka
tag
Üdv.
Hogyan tudok eltüntetni egy egy oldalt a legördülő címsorból?
-
Winner_hun
félisten
-
dcsabesz
tag
Sziaszok!
Az volna a kérdésem, hogy a flash video-k megnézéséhez egy erőmű kellene?
Nem hiszem, de sajna képregényszerűen tudom megnézni a videokat.
Config: Netbook: 455 Intel 2 magos proci, 1 Gb RAM, 5 Mbit Net, Ubuntu oprendszer, Firefox 3.6.18.
Van ötlet, hogy miért nem tudok megnézni normális tempóban egy video-t?dcsabesz
-
törölt tag
Hupsz! Nekem is lett időközben egy kérdésem. Ma frissítettem a Java-t a 25-ösről a 26-osra és a FF5-öst a 6-osra, és azt írja a kiegészítőknél, hogy a Java Consol nem kompatibilis az új Firefox-szal. Hát ez hogy lehet?
-
Orionk
senior tag
-
EkSYS
senior tag
sziasztok!
tud esetleg valaki valami jó videó leszedő proggit ff 6.0 alá?
a videotar.mtv.hu rol szeretnek letölteni videót de nem tudok semmivel se. Az orbit nem megy a fakos ff 6.0 alatt mert hat 2 hetenkent jön egy új verzió az orbitek meg epp most ünneplik hogy végre támogatjaák a ff 5.0-át :/, ehh -
HZoli87
veterán
válasz
Mosanke #20921 üzenetére
Ez a kiegészítők készítőinek hanyagsága. Mindig volt idejük, hogy frissítsék a sajátjukat. Minden fő verzió áthalad az alábbi három szakaszon, nightly -> aurora -> béta, majd végén stabillá érik. Ez minimum 18 hét (3x6) idő. A népszerű kiegészítők már most kompatibilisek a legújabb 8-as verzióval egyébkét.
-
Apollyon
Korrektor
-
Mosanke
senior tag
válasz
Mosanke #20886 üzenetére
Ment vissza a FF 5.0.1. Ebben a hatos FF-ben sok kiegészítőm nem kompatibilis még. Norton Toolbar. IE Tab .. stb. Összesen kilenc.
Azt nem értem, hogy miért adják úgy ki, hogy az addig kompatibilis kiegészítők jó része, az új verzióban nem használhatók? Majd valamikor (van olyan ami a 3.6 óta nem) vagy sohanapján ? elérhetők lesznek.Szépen csendben, - az utóbbi hónapok alatt - eljutottam oda, hogy a Chrome legalább annyit van használva már mint a FF. Lehet, hogy átváltok és azt teszem meg majd alapértelmezett böngészőnek.
-
hodostamas
addikt
Valaki? [link]
azóta se jött meg, és kértem megint..
esetleg ha ráér valaki próbálja meg kap-e plz. -
Jarod1
veterán
oppá firefox 6, hisz nem rég jött ki az 5 verzió....
-
Apollyon
Korrektor
Legfrisebb UX, most települt.
Meg is lepett, hogy eléggé drasztikus UI változás lépett életbe.
[link] Pirossal bekarikáztam a Moveable FF button nevű kieget, ami mint látható arra jó, hogy le tudom szedni a gombot felülről, így több hely maradván a füleknek, és még ráadásul össze is nyomorítja a gombot. De most bevágtak egy szart oda a sarokba, amit megnyomván egy offline Nightly-google kereső oldal köszönt. Grat... :/
=> Visszatérés sima Nightlyra. -
-
kranazoli
senior tag
válasz
Orionk #20912 üzenetére
Nem tudom Fatal mire gondolt... Már rég nem használom a Tab Mix Plus addon-t. Nem emléxem olyanra, hogy azzal bezárva az utolsó tab-ot nem zárja be a Fox-ot, csak a tab tartalmát. Passz! Lehet. Vagy nem erre gondolt, de akkor majd megírja biztos a megoldást.
Mindenesetre Tab Mix Plus addon. -> [link]
Na most, ha tud is ilyet ez egy elég komplex addon. Csak ezért használni... Jó addon, ha tudja ezt akkor másban is hasznos lehet.
Az üres kezdőlap; majd klikk a házikó ikonra az nem jó?!
attiLANte: Engem nem zavar az új címsor. Tulajdonképp baromi keveset nézem és használom a címsort.
HTTP is el fog majd tűnni.
-
attiLANte
tag
Tele a hócipőm ezzel a folyamatos megújítási kényszerrel - mármint ami a kinézetet és a kezelőfelületet illeti...
Csak engem zavar a címsorban a tartománynév kiemelése (pontosabban az url többi részének kihipózása)?! Ki találja ki ezeket a baromságokat?Mindegy is, akinek nem tetszik, az a "browser.urlbar.formatting.enabled" értékét állítsa "false"-ra.
-
Kam1kaze
aktív tag
válasz
bivalyolo #20910 üzenetére
A legújabb végleges kiadás, amit írtál is, az már több mint 1 éves.
Előtte FlashGet-et használtam, gondoltam kipróbálom fdm-t, nekem nagyon bevált.
Kíváncsi vagyok, hogy megy-e betaval, de szerintem 6-os azzal se fog.
Lassan megunom ezt a sok macerát az új firefoxokkal, akkor majd visszarakom a jól bevált 3.6-ost. -
Kam1kaze
aktív tag
válasz
bivalyolo #20908 üzenetére
Sajnos nekem se akar működni, hiába az Add-on Compatibility Reporte. Én is használom a Free Download Manager-t, az FF3-al ment, de 5-el és 6-al már nem. Mintha úgy olvastam volna pár hete FDM oldalán, hogy a Beta megy az FF5-el. Azóta nem néztem utána, remélem minél hamarabb lesz frissítés.
-
bivalyolo
őstag
hi
tegnap frissítettem 6-os ff-re
ma ki akartam próbálni a free download managert.a probléma az, hogy amikor le szeretnék tölteni vele akkor azt írja az fdm, hogy nincs megfelelően feltelepítve, tegyem fel újra..
felraktam a kompatibilitás repotert mert gondoltam biztos az a baja, hogy a 6-os ff még nem támogatja de sajnos így se jó.
-
fatal`
titán
válasz
kranazoli #20905 üzenetére
"Szerintem ilyet nem lehet. Ha bezárod ezt az "utolsó" tab-ot, akkor bezáródik a böngésző is."
Lószart.
Tabmix plus.
Java 7 addonja nem kompatibilis az FF6-tal, de ettől még a java működik.
Igazság szerint, fogalmam sincs mit csinál az az addon, régen is letiltottam mindig.
-
kranazoli
senior tag
válasz
Orionk #20902 üzenetére
Szerintem ilyet nem lehet. Ha bezárod ezt az "utolsó" tab-ot, akkor bezáródik a böngésző is. Esetleg olyan megoldás lehet, hogy kezdőlapnak beállítod az üres oldalt és a kis házikóra kattintasz. Azt nem tudom, hogy ezt új tab-ra nyitná-é meg, vagy az aktuálisra...
HZoli87:
"MÁS: a Javát ugye nem csak nálam tiltotta le?"
Hm?! Passzolom. Nekem nincs is fent Java.
-
Orionk
senior tag
Hy !
Tudtok valami megoldást, hogy az új mozillában, az első tabon is legyen egy X, azaz az első tabot is be lehessen zárni, ha nincs utánna több?
A képen is látszik, hogy egy tab van, és azon nincs bezárható gomb. Ha van valami oldal betöltve ezen az első tabon, és ezt a betöltött oldalt be akarom zárni, akkor még egy tabot meg kell nyitni, hogy az első tabon is megjelenjen egy bezáró X gomb.
Előfordul, hogy nem akarom a mozillát bezárni, de az aktuális betöltött oldalt be akarom zárni, hogy a rajta levő flash-ek miatt ne töltsön folyamatosan. A Tabra tehát már nincs szükségem, de a mozillára igen.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged