Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Topiccsendőr

addikt

válasz -MarhaRépa- #156121 üzenetére

Ha mar bmw. Csak ugy kivancsisagbol raneztem a regi k1600gt re. (Alapvetoen a v2 es motorokat sem szeretem, de a 2 szelep miatti nyomatgorbejevel meg vagyok elegedve. Ekkor kerestem ra, hogy van-e soros motor amelyik ilyen jelleggel bir. Es a k1600gt mar 1400 fordulattol ~120Nm tud. Tehat vegre nem kell uveghangon turaztatni kanyarbol kifele) hasznaltpiacon ~5000€ ert lattam 100 000km felett futott peldanyt, minden szamlaval, rendszeresen karbantartott. Szoval 6 hengeres motorra ilyen olcson raulni, komolyan elgondolkodtam rajta egy ideig :D ha nem lenne tele a garazs motorral, egy-ket szezont biztos mennek 6 hengeres motorral, annak ellenere hogy ahogy kinez, az szamomra nem jo.

• bacus

őstag

válasz -MarhaRépa- #156121 üzenetére

Szerintem a fokozatosság félreérthető sőt félre is értik. Nem azért jó a fokozatosság, mert meghalsz a nagyobb motorral. A kis motornak, sokkal kisebb a súlya, könnyebben meg lehet vele tanulni a motorkezelést, illetve sokkal jóindulatúbban viselkedik a hibákkal szemben.

A nagyobb ccm önmagában nem számít nagyobb motornak. A v-strom 650 és a bmw gs között, bár a gs 2x olyan erős, közel 2x akkora ccm-el, mégis a v-stromot mondanám "nagyobb" motornak, a rosszabb fék, rosszabb futómű, magasabb súlypont, stb miatt.
    Forgalmi szerint mindössze 10 kg volt a különbség, de a vstrom sokkal többnek érződik !
    Megvettem 2017-ben a vstromot az első hónapban 3x dőltem el vele álló helyben, mert nagy volt, magas és nehéz a rutinomhoz. És tuti maradt bennem rossz beidegződés, mert a jobbos lassú nagyon kis ivű kanyarokat rendre el tudom rontani. (lehet hiányzik nekem is, egy 2 év 400cm kb 160kg motorral való első fokozat..)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés