- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maylay
csendes tag
Helló tudna valaki segíteni?A SATA-s Mobil rackben lévő piros LED egyáltalán nem vílágít (blinkel) a merevlemez müködésekor(másolás stb.) . Az előlapi Hard Disk Active LED van bekötve az alaplapra az jelzi a müködést, de csak a belső (nem rackban) lévő hard disket, a SATA-s Mobil rackben lévőt nem.
A SATA-s rack-nál a táp és az adat csatlakozókon kívül van egy kéteres (piros-fehér) vezeték ez miért van, és hova kell csatlakoztatni.A PATA-s rack-nál ilyen külön vezeték nincs és a piros LED-je mégis müködik.Elöre is kösz.
-
v.tom
őstag
A fóliával csak az lenne a gondom hogy olyan részekre lenne építve ahol a fólia nem lenne ok, mert sérülékeny lehet. Ugyanaz a baj az üvegfestékkel is. Illetve gravírozott felületet is nehezen tudnék fóliázni
Sajnos sehol nem találok színzett plexit. Nekem piros kéne.
-
v.tom
őstag
Nem tudja valaki hogy honnan tudnék szerezni színezett plexit? Sima áttetsző van minden praktiker-ben is, de színezettet nem nagyin láttam sehol. Ötlet?
-
v.tom
őstag
Szerintem gyárilag nincs is benne. Egyébként szép kis konfigot linkeltél.
-
v.tom
őstag
Tényleg csavarodás ellen van(ez amolyan andrás-kereszt kezdemény), de szerintem itt nem számít valami sokat. Ki fogja bírni a ház.
-
zuhi_
senior tag
Sziasztok!
Zavarlak titeket egy szakmai kérdéssel Chieftec Dragon-nal kapcsolatban.
A képen bejelöltem egy merevítési részt a házból pirossal (remélem jól látszik melyiket).Az lenne a kérdésem, hogy ha azt a pirossal körberajzolt részt én onnan kivágnám, mennyit vesztene a ház a stabilitásából szerintetek?
Nem férek el a merevítés miatt egyetlen hűtéssel sem, útban van nekem az a tartó/merevítő.
Szóval, mit gondoltok?
Kép: LINK
-
ent
őstag
-
ent
őstag
Hi
Szerintetek ezek az értékek megfelelőek? (Zalman460W)
-
sly105
aktív tag
na ide is bepofátlankodok egy kicsit.
itt tartok most :[link]
jól látszik a képeken amit suti_88-nak írtam az oldalventi kivágás a plexibebocs de hátha érdekel valakit közületek is
-
sNiP3rFun
tag
Sziasztok4Mivel kezdő vagyok ismét itt kérek segitséget Ha már kivágtam a plexi oldalapnak a helyét akkor honnan lehet szerezni bele illő plexit? Üvegesnél... Vagy hol? Természetesen az általam kivágatott mintába illő plexit(Nem bonyolult minta egyszerő négyszögletes lekerekitett sarkokkal)
-
v.tom
őstag
válasz
TazLeacher #5473 üzenetére
Hát, akkor ez kellemetlen. Póbáls meg szerezni színezett lakkot, és ha találsz, akkor már csak csinálnod kell egy olyan kis műanyag cuccot plexiből. Vagy keresel alapból neked megfelelő színű plexit. Egyik sem egyszerű dolog. Lehet hogy meg sem éri a fáradozást.
-
-
v.tom
őstag
válasz
TazLeacher #5470 üzenetére
Hát igen. Az átfestés lenne a legkézenfekvőbb. Kiveszed, lefújod párszor szép egyenletesen az általad választott festékkel, és ha akarod lakkozhatod is a szép fényért és nagy tartósságért, de szerintem ez egy ekkora alkatrész esetében nem olyan fontos.
-
Gorneck
legenda
válasz
TazLeacher #5470 üzenetére
Átfestés?
-
TazLeacher
nagyúr
Hali!
Van egy Gigabyte 3DAurora házam. Az lenne a krédésem, hogy van-e valakinek arra tippje, hogy az elején lévő kék műanyag elemet hogyan tudnám zöldre cserélni. Nem konkrétan a cserével lenne a gond, hanem hogy honnan tudnék oda olyan műanyagot szerezni a kék helyére...köszi előre is.
-
rlazol
veterán
A csati és a kari is ilyen!
viszont a karibál vmi olyasmi volt a leírásban, h arra ne kössek semmit. De h az mi, az anno nem derült ki a számomra.a microfoncsati is jack, van két oldalsó pöcök meg egy nagy hátsó - vagyis a jobb-bal-föld Füles esetén. annyi a kérdés, hogy a két mic közül melyiket melyikre kössem? okozhat kárt, ha összekeverem?
-
v.tom
őstag
Ez még lehet hoyg segíthet:
BLINE OUT L - LINE L (vonal ki L)
LINE OUT L - EAR L (füles ki L)
BLINE OUT R - LINE R (vonal ki R)
LINE OUT R - EAR R (füles ki R)
AGND - GND
MICPWR - MIC VCC
MIC2 - MIC IN -
rlazol
veterán
jól értelmezed.
az előlapi panel csatlakozójának kiosztása ilyen:
felső sor: Line Out L;NC; Line Out R; Mic Power; Mic 2
alsó sor: BLine Out L;KULCS;BLine Out R; +5V; GNDa fülest a LOL, LOR és GND-be dugtam, de hova tegyen a mikrofont, főleg a földjét, és mit dugjak a +5V-ba?
-
v.tom
őstag
Hát ha jól értelmezem a kérdésed, akkor azt gyk egy sima jack hosszabítót csinálsz, aminek az egyik vége(apa) a hangkari normál hátlapi jack kivezetésébe megy, a másik (anya) pedig ugye az előlapba, és azt nem tudod, hogy melyik drót melyikcsatlakozóhoz megy, igaz? Ezt a legönnyebben egy digitális műszerrel lehet megnézni.
-
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
épp egy előlapi panelt szeretnék beszerelni, de akadt egy kis gond. A hangkivezetés úgy van megoldva, hogy van egy fekete "tömb" amiben van egy kulcs, és ami pontosan illeszkedik az alaplapom audio in bemenetére.
A gond az, hogy én nem az alaplapi hangkarit használom, més nem áll szándékomban. Azt terveztem, hogy fogok két jack kábelt, és bevezetem a megfelelő végeket a megfelelő lukba.
De egy kicsit más itt a dolog. Nekem a 2 jack kábelből 2x3 drótom van (azt gondoltam, h föld, jobb+bal) de itt nekem 9 helyre kéne őket bedugni! Az alaplapom leírását elolvasva ebből azb egyik NC, tahát marad 8, de pl csak 1 föld van, és innentől nem tudom, mit hova dugjak. Pl a Mic Power az melyik?
HELP PLS! -
sNiP3rFun
tag
Sziasztok! Nekem lenne egy kérdésem... Nemsokára szerzek egy Chiftect házat, és hát egyből alakitani akarok rajta, szeretnék két 120mm-es ventilátornak helyet vágni a tetején dekopirfürésszel azt már tudom de hogy fogassam oda, mit ajánlotok?
-
fero02
nagyúr
válasz
RoyalFlush #5454 üzenetére
Érdekes a zene
-
fero02
nagyúr
válasz
RoyalFlush #5446 üzenetére
Igen, ez smd cucc.
Az enyémben hagyományosnak mondható 3 mm-es led volt. Kicsit könnyebb volt a csere.
De ennél is megoldható.
-
H.O.D.
senior tag
Hi!
Tudnátok nekem segíteni? 5 voltos inverter kellene nekem el-wire-hoz.
-
RoyalFlush
őstag
Íme, itt tart jelenleg a projekt: [link]
-
fero02
nagyúr
válasz
RoyalFlush #5444 üzenetére
Nekem az is ki van cserélve kékre.
A tieden SMD led van?
-
sly105
aktív tag
válasz
volvoguy #5435 üzenetére
őőőőőőő. nem:
fogtam egy körzőt aminek a két végén tű van beállítottam a kör sugarára és körbe-körbe karcolgattam mind a két oldalon és amikor elég mély barázdát vágott kifúrtam a közepét egy körkivágóval a maradékot meg szépen letörtem a karcolás mentén..
tisztára mintha gyári kivágás lenne sesorja se semmi utómunka.
-
törölt tag
válasz
DooM-Taylor #5436 üzenetére
Dynamat, ha jól emlékszem a cucc nevére.
Itt találsz is -
-
DooM-Taylor
csendes tag
Hali!
Egy kérdésem lenne csupán: olvastam régen, hogy van valami, amivel csendesebbé lehet tenni a hagyományos házakat, s ezt a valamit - álló háznál - a két oldalsó lemezre kell feltenni ( ragasztani? ). A baj az, hogy de nem emléxem az anyag nevére. Ha valaki ebben tud segíteni, akkor azt nagyon megköszönném, mert totál nincs pénzem új és hangtalan házra, de valamit tennem kell, mert a benne lévő cuccok vadis újak. És szeretem a csendet.
Előre is köszi a válaszokat! -
sly105
aktív tag
válasz
volvoguy #5433 üzenetére
helló
ha mintát akarsz bele vágni akkor dekopirral láss hozzá, de csak ha körbe egyenesen vágod ki semmi minta ,akkor vékony korong és flex én most estem át rajta(kivágtam a házam tetejét)
ja és én a házam oldalába a plexibe 12 centis lyukat vágtam a ventinek elég érdekes módon de olyan mintha gyári lenne
-
volvoguy
addikt
üdv. tervezem a házam oldallapát kivágni. coller master 331 elite, acél-ház..legalábbis a gyártó szerint. hogy és mivel érdemes nekivágni a vagdosásnak? van lakatos és asztalos is az ismerettségben, szal nem okozna beszerezni flex-et sem dekopír-t....de melyikkel érdemes, vagyis melyikkel lehet szépen, szép vonalakkal vágni? meg aztán ugye a sorjákat is utána el kell majd tüntetni. utána jönni a 3 vagy 6mm vastag plexi.
vagy simán négyzet-et vágnék ki belőle, vagy valamiylen alakzatot. tényleg azt meg lehet csinálni, hogy a plexi közepébe vágok egy 8 centi átmérőjü lyukat, 4 darab csavarnak való lyukat, és kész az oldalventi?
-
sz.j
nagyúr
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy kíváló Enermax UC-A8FATR4 4 csatornás előlapi panelem (Ultimate Fan Control), ami ragyogóan funkciónál, csak egy apró "bibije" van.
A ventilátorok fordulatszabályzásának tartománya 1000-9999 rpm között van és ha 1000 rpm alá csökkentem a fordulatot, akkor kb. 10 sec-ig csípog a beépített vészjelző.Kérdésem, hogyan tudnám átalakítani úgy az elektronikát, hogy az alsó fordulatszám, vagyis a riasztás szintje pl. csak 700 rpm alatt legyen?
Esetleg az a megoldás is érdekel, hogy a csípogót kiforrasztom a panelből, de tartok töle, hogy ekkor valamilyen (milyen???) értékü ellenállást kellene a csípogó helyére bekötni.Előre is köszi a segítséget.
-
Laprasi991
aktív tag
Már összeállítottam a piramist, annyira nem nyeklik, és mindössze 1 ventillátort kell csak tartania. A gép belsejében lévő tartóelemek 8mm-es plexiből készülnek, meg az alja is. A radiátornak meg csinálok fémből három "L" alakú fület és a ház aljához hozzáfogatom. Vízszintesen nem akarom rakni, csökkenhet a hűtés teljesítménye.
-
v.tom
őstag
válasz
Laprasi991 #5428 üzenetére
Erős az 5mm-es plexi, de ha ez egész házat abból akarod csinálni, akkor egy vázra azért szükséged lesz, mert nyeklene a súly miatt.
-
válasz
Laprasi991 #5428 üzenetére
Az elég nagy!
Én a tartálynak csinálnék valami konzolt, és ott "lebegne" a pirmis közepébe, a radinak meg mind1 hogy vízsintes vagy sem! Az 5mm plexi elég erős elméletileg el kellene bírnia! -
Laprasi991
aktív tag
-
törölt tag
válasz
DroneZ^ #5421 üzenetére
Tartós festéket csak horror áron tudsz műanyaghoz venni sajnos. Viszont már láttam utólag festett egeret, és azon elég tartós lett a festék. Az akril bázisú festékkel lett lefestve, metálszürkére. Egy alapos csiszolás 800-as papírral, majd zsírtalanítás után le lett fújva két rétegben, a rétegek között egy nap száradás, és a végén 3 réteg lakk került az egészre.
Ezt az egeret a haver még vagy másfél évig használta, adding nem volt látható festékkopás a cuccon. A festék, asszem Motip márkájú volt, és a hozzávaló lakk lett használva hozzá.
A teljes száradásra a srác hagyot az utolsó lakkréteg után még három napot. -
válasz
Laprasi991 #5422 üzenetére
Hát szerintem ez mind attól függ, hogy mekkorára akarod ezt a piramit! Ha elég nagyra, akkor nem kell alá a doboz. De kicsire, akkor kénytelen vagy. De jó az ötlet!
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Egy-két tanácsra lenne szükségem.
Egy piramis alakú gépházat szeretnék összehozni. Hogy lenne praktikus? Belegyömöszölni a piramisba a gépet, vagy pedig a piramis alá még építeni egy kb 15cm magas dobozt, amiben a gép helyet foglalna és annak a tetején lenne a piramis a ventillátorokkal neonokkal stb.
Igazából a dobozos megoldáson még azért is töröm a fejem, mert nem tudom hogy a gúlán hogy tudnám elhelyezni a vízhűtés tartályát meg radiátorátKinek mi a véleménye?
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok! Egy logitech MX310 gombjait és tetejét, azaz az ezüst részt szeretném lefujni valami szép szinre mert a gyári elkopott. Nem muszály a gyárihoz hasonlo csak vmi szép metál színe legyen és valamennyire strapabíró festék, hol tudom megcsináltatni, illetve ha magamnak szeretném, milyen festéket, hol és mennyiért tudok venni?
aki nem ismerné:
-
válasz
RoyalFlush #5419 üzenetére
ha a késleltett jeled megvan, ami folyamatos, már cask egy monostabil multivibrátor kell, és ott az időzzített hosszűságú jelszinted is...
-
RoyalFlush
őstag
És azt hogyan lehetne megoldani?
Találtam egy egyszerű bakapcsolási késleltető áramkört, mely ~ 15 mp elteltével zárná a kört. A baj csak az, hogy nem egy pillanatra, hanem folyamatosan.
Szereztem egy play gombos fehér CD olvasót. Feketére lesz fújva, az LG 52X MAX helyére " You wanna dance ? " felírat kerülne
A fejhallgató kimenetre csatlakozó jack dugó kábelét bevezetem a házba, ahová egy hangfal belső elektronikáját építeném. A ház elejében van egy fém keret (házhűtő ventinek volt szánva gyárilag), melyhez pont passzol a 8 centis hangszóró.
-
spammer
veterán
Igen, át lehet, én xboxhoz csináltam.
USB dugó (male dugó ugye) vége kell, másik végét le kell vágni.
Venti kábel végéről is levágod a csatlakozot.
Csak a piros és a fekete vezeték kell, többit levághatod, nem árt szigetelőszalaggal leragasztani a végét.Aztán a pirosat összekötöd (tekered) a pirossal, a feketét a feketével, szigeteld le őket külön külön is, aztán ha kész egyben is szigszalaggal. Jól tekerd be
Ha rádugod usb-re, már menni is fog 5V-on. Laptopot is kikapcsolhatod, USB-n akkor is van áram, tehát kikapcs után is forog amíg le nem húzod.
itt egy videó is [link]
Remélem tudtam segíteni.
---------
Viszont nekem is lenne ezzel kapcsolatban kérdésem:
ha 2 ventit szeretnék az köthető 1 usb kábelre, elbírja, menni fog? Vagy oldjam meg máshogy?
-
v.tom
őstag
válasz
szacsee #5408 üzenetére
Hát ha vágni akarsz valamit, akkor ne a flex mellet dönts! Nem valami jó megoldás. Egy jó dekopírsűrésszel sokmindent meg lehet oldani. Régen én is dolgoztam házon flex-el. Hát az eredményt nem valami meggyőző a dekopírhoz képest...
A táp ne a gépbe fújja a levegőt, mert az meleg levegőt fúj be, és rengeteget rontana az alkatrészeid melegedésén.Viszont az, hogy a tápot kívülre rakod, nem rossz ötlet. Én is kísérleteztem vele, csak én úgy szerettem volna, hogy egy kicsi tápot alakítok át, amiről csak bizonyos perifériák mennének. Pont ugyanígy szerettem volna megvalósítani, mint te. Kár hogy sohasem került rá sor. Kívncsi vagyok a végeredményre.
-
szacsee
nagyúr
Na embörök...
Moddolásra adom a flexemet..
A lényeg, hogy adott egy Chieftec midi ház, amit át szeretnék alakítani.
A lényeg, hogy a tápegység helyére 2-slotos HDD hűtő kerülne és a tápot valahova száműzni kellene..
Ötleteket várok, esetleg aki már találkozott ilyen problémával, az ne fogja vissza magát.2 alternatívám van idáig:
1 A HDD tartó keretet kiszedem és a tápot a ház elejébe ültetem, hogy a levegőt alúlról szívná és a gépbe tolná...
2. A ház tetejére valami esztétikus dobozkába zárni a tápot , ami pl egybe lenne fújva, gittelve a ház tetejével...és a kábelezés a tetőn keresztül lenne levezetve a házba. -
válasz
haralambusz #5402 üzenetére
nyilván ttol is függ, hogy milyen alkalmazásokat uttatsz ilyenkor.
-
válasz
haralambusz #5400 üzenetére
hát papírforma szerint pont 3mat kéne kibírni ha a másik kettőt megy! De ez tök relatív. Volt hogy nekem is ment 5 órát a laptop, de volt, hogy 2 után lemerült!
Új hozzászólás Aktív témák
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest