- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Modding és elektronikai kérdések
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Sziasztok, kéne egy kis segítség:
Van egy be quiet dark base pro 900 rev 2 házam, aminek a saját ventilátor vezérlőjéhez nincs meg a tápkábel. Ennek az egyik vége egy anya Sata, a másik pedig valamilyen 4 pines, amit nem tudok azonosítani. Tudnátok benne segíteni, hogy miként keressem?
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Miért akarod szétszedni
. Az az egészben a legegyszerűbb dolog. Onnan már csak nehezebb lesz. Én nem tenném a helyedben, hanem értesz hozzá. -
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
A VGA karikon szokott lenni ilyen két pines csatlakozó. Rossz hír, hogy ilyet csak úgy fogsz találni, ha esetleg van valakinek, mert nem ipari szabvány, ezért a boltokban sem fogod megtalálni, max valami bontott alkatrészként. Én azt javaslom, hogy vágd le egyszerűen azt a 2 pines csatit, és tegyél a helyére egy másikat, ami neked is jó (molex, stb).
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Már szemeztem a juli@ karival. Baromi szimpatikus egy cucc, csak hát ~45k. Mondjuk ezt is csak egyszer kell megvenni, mert nem hinném, hogy hatalmas késztetést érezzek utána, hogy lecseréljem egy "jobbra". Az onkyo kariról még nem hallottam eddig. kicsit utánanéztem, de nem lehet egyszerű beszerezni, és tuti hogy aranyárban mérik.
A xonar-ról meg még nem láttam bolti adatot sajnos. Köszönöm szépen a tippeket! 
-
v.tom
őstag
Én is csak sztereoba nyomnám, de valahogy többre vágyom, mint amit az integrált nyújtani tud. Az erősítőm jobbat is tudna. Volt egy Trust hangkarim, a jó öreg cmi801-es chippel. Nagyon meg voltam vele elégedve, de el kellett adnom. Most gondolkodok egy kicsit komolyabb beruházáson. Audiofil vagyok

-
v.tom
őstag
Előfordulhata vga is. Az az igazság, hogy ilyenkor végig kéne mindent próbálgatni. Mivel indul el, és mivel nem.
Sajnos a te probblémádra nem tudok választ adni, nem értek hozzá.

De egy kérdésem lenne. Láttam az konfigodnál, hogy Asus Xonar hangkarid van. Én is nagyon szemeztem vele egy darabig. Neked mi a véleményed róla, mint felhasználó?
-
v.tom
őstag
TESCO-Zsömle adott jó válaszokat, azokat is fogadd meg. Én is elsősorban arra tippelnék, hogy zárlatos az inverter, de lehet, hogy csak a tápnak nem tetszik, amikor menet közben dugod rá...
A kapcsoláskori fagyást az okozhatja, hogy a CCFL a akkor fogyasztviszonylag sokat, amikor bekapcsol, és ez lehet hogy betesz a tápnak. De kétlem, hogy ilyen konfignál ez bármit jelentene... egyszerűen nem szimpi a tápnak a revoltec inverter, amin nem lepődök meg, nem egy igen híresen megbízható darabok. A Sharkoon is jobb nála. -
v.tom
őstag
Hát én annyira nem vagyok elragadtatva a Revoltec-től. Sok ilyen holni megfordult a kezemben, és elég rossz minségűek. A CCFL (neon)csöveikkel az a baj, hogy nagyon gagyi az inverter ami van hozzájuk. Én inkább megpróbálnék beszerezni jobb márkákat. Pl. Cooler master. Jobban jársz velük. Vagy ha van barkácsoláshoz kedved, akkor használj led-eket. Nagyon látvnyos dolgok születhetnek belőlük.
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
A fóliával csak az lenne a gondom hogy olyan részekre lenne építve ahol a fólia nem lenne ok, mert sérülékeny lehet. Ugyanaz a baj az üvegfestékkel is. Illetve gravírozott felületet is nehezen tudnék fóliázni
Sajnos sehol nem találok színzett plexit. Nekem piros kéne. -
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Nem tudja valaki hogy honnan tudnék szerezni színezett plexit? Sima áttetsző van minden praktiker-ben is, de színezettet nem nagyin láttam sehol. Ötlet?
-
v.tom
őstag
Szerintem gyárilag nincs is benne. Egyébként szép kis konfigot linkeltél.

-
v.tom
őstag
Tényleg csavarodás ellen van(ez amolyan andrás-kereszt kezdemény), de szerintem itt nem számít valami sokat. Ki fogja bírni a ház.
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Hát, akkor ez kellemetlen. Póbáls meg szerezni színezett lakkot, és ha találsz, akkor már csak csinálnod kell egy olyan kis műanyag cuccot plexiből. Vagy keresel alapból neked megfelelő színű plexit. Egyik sem egyszerű dolog. Lehet hogy meg sem éri a fáradozást.

-
v.tom
őstag
Hát igen. Az átfestés lenne a legkézenfekvőbb. Kiveszed, lefújod párszor szép egyenletesen az általad választott festékkel, és ha akarod lakkozhatod is a szép fényért és nagy tartósságért, de szerintem ez egy ekkora alkatrész esetében nem olyan fontos.
-
v.tom
őstag
Ez még lehet hoyg segíthet:
BLINE OUT L - LINE L (vonal ki L)
LINE OUT L - EAR L (füles ki L)
BLINE OUT R - LINE R (vonal ki R)
LINE OUT R - EAR R (füles ki R)
AGND - GND
MICPWR - MIC VCC
MIC2 - MIC IN -
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Hát ha jól értelmezem a kérdésed, akkor azt gyk egy sima jack hosszabítót csinálsz, aminek az egyik vége(apa) a hangkari normál hátlapi jack kivezetésébe megy, a másik (anya) pedig ugye az előlapba, és azt nem tudod, hogy melyik drót melyikcsatlakozóhoz megy, igaz? Ezt a legönnyebben egy digitális műszerrel lehet megnézni.
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Erős az 5mm-es plexi, de ha ez egész házat abból akarod csinálni, akkor egy vázra azért szükséged lesz, mert nyeklene a súly miatt.
-
v.tom
őstag
Hát ha vágni akarsz valamit, akkor ne a flex mellet dönts! Nem valami jó megoldás. Egy jó dekopírsűrésszel sokmindent meg lehet oldani. Régen én is dolgoztam házon flex-el. Hát az eredményt nem valami meggyőző a dekopírhoz képest...
A táp ne a gépbe fújja a levegőt, mert az meleg levegőt fúj be, és rengeteget rontana az alkatrészeid melegedésén.Viszont az, hogy a tápot kívülre rakod, nem rossz ötlet. Én is kísérleteztem vele, csak én úgy szerettem volna, hogy egy kicsi tápot alakítok át, amiről csak bizonyos perifériák mennének. Pont ugyanígy szerettem volna megvalósítani, mint te. Kár hogy sohasem került rá sor. Kívncsi vagyok a végeredményre.

-
v.tom
őstag
Jó ötlet a rezgéscsillaptásra. Arra azért nem árt figyelni hogy egy szar szellőzésű házban így elég jól melegedhet a vinyó(nincs hőleadó felülete).
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Köszi a választ. Nos, a cuccot össze is raktam a hétvégén, volt egy kis szabad időm rá. Egy próbanyákra szereltem fel, és be is kötöttem a ventit. A gépre dugva hibátlanul megy, viszont a poti nem szabályoz.
Valószínűleg az lehet a gond amit te is írtál, de nem tom hogyan oldjam meg a dolgot. -
v.tom
őstag
Ekkora méretben nagyon ritka a ilyen venti. Az a gond velük, hogy mivel kicsik, ezért nagyobb fordultstámon kell hogy pörögjenek értékelhető légszállítás eléréséhez, mint a nagyobb társaiknak, ezért hangosabbak is. Én azt javaslom, hogy próbálj meg nagyobb ventit használni. Én árulok 6 cm-es ventiket, de azok is 25-ösek, és 5200 rpm a fordulatszámuk. Nem tudom leszabályozva milyen hangosak lehetnek, de ma kipróbálom.
-
v.tom
őstag
Jah még valami. Mit javasoltok az ilyen áramkörök elészítéséhez alapnak? Próbanyák pl megfelel, ha használni is akarom a dolgot, vagy más megoldás után kéne nézni?
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Jaja. sikerült összeraknom a lcd modult. Kép nem volt, mert rosszul kötöttem valamit, de háttérvilágítás legalább jó volt. Egy darabig... Az lcd adatlapján nem vettem észre hogy magával az lcd-vel szemben a háttérvilágításra szolgáló smd ledeknek csak 4,2 kell(
). persze hadd ne ecseteljem az eredményt.. A ledek fele elhalálozott. De laglább az lcd sem megy, aminek nem tudom az okát. -
v.tom
őstag
Jó, mindegy. Nem akarok tanulópénzre költeni 500 ft-ot se egyenlőre, ugyis most b*sztam el az lcd-met.(
) Először megpróbálom a stabkockás megoldást, az valahogy egyszerűbbnek tűnik. Nos, a helyzet a következő: Vettem egy stabkockát (ts317), és egy 4k7-es trimmerpotit. Ha jól tudom ennek elégnek kéne lennie egy 6,2W-os, 12V-os venti szabályzásához. A lényeg: Hogyan kéne ezt kötnöm hogy működjön? A másik. Ha jól tudom a hűtőjén ennek 12V van. Van kis szig.lapom, hogy ne legyen gond, de hűtőfelület mekkora kéne neki? Gondolom nem nagy. 
-
v.tom
őstag
Na akkor elmondom megint. Biztos ti értetek az elektronikához állati jó módon, de én nem, és hiába írtok mindenféle szakszöveget, nem értem meg, és egy ilyen szintű kapcsolási rajz nekem magas, főleg annak függvényében, hogy én nem tudom kiszámolni, hogy milyen alkatrészek kellenek nekem. Azért kértem segítésget itt.

-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Szabályozhatóra szeretném építeni, tehát kéne poti a rendszerbe.
And: A pwm-es megoldás nem tűnik rossznak, de a linkbőll az ég világon semmit nem tudtam megfejteni(gyér a német tudásom, és a kapcsolási rajzok értelmezése sem az erősségem, építsz lévén
) Nekem egy olyan kapcslási rajz kéne amiből és is le le tudom szűrni a következtetéseket. A pwm ha jól tudom nem fordulatszám alapján szabályoz ugye? Mert a ventinek nincs fordulatszámmérője sajnos. -
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Könyörgöm segítsen valaki gyorsan! ez előbbi link egy lcd modul építését mutatja. Kérdésem az elektronikai zsenikhez, hogy jó-e, ha a 0 ágat a tápra kötöm(ahonnan jelen esetben csak a +5v jön), vagy maradnom kell az lpt nulla ágán. A földelést hova kéne kötnöm. Netán az lpt keretére? Azt hiszem azon az a föld.
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Ledeket és kapcsolókat elektronikai és esetleg barkácsboltokban találhatsz. Alaplapi távtartóhoz viszont szerencse kell. Nekem alaplaptartó kétmenetes csavar kellett, és 10 boltot jártam össze, mire hozzám tudtak vágni egyet-kettőt. Egyébként ha valakinek van felesleges, akkor szólhatna. Megmérem mekkora menet kell hogy belemenjen a tálcába, és ha passzol, akkor megbeszéljük

-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Igen, nem egy darab cső lesz, hanem nagy valószínüséggel 3 inverteren 5 darab 30 cm-es neon. Plusz még ventivezérlés.(darabonként 6W), led vezérlés, infravevő, stb. De már megvan a táp meogoldása. Egy régebbi AT tápot alakítok át, sajnos méretesebb lesz, de csak a 12V-os és az 5V-os ág kell.
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Tényleg vigyázni kell a dekopífűrésszel plexivágáskor. Alacsony fordulat kell, mert különben nagyon olvaszt, és utána szenvedni fogsz vele. A boltban jól nézd meg hogy van-e fólia a plexin mikor veszed, mert különben össze fogod karcolni a fűrésszel!
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Aha, értem. Én is gondoltam erre. Régebben láttam valahol picike tápokat, csak nme emlékszem hol, és nekem nem kell az alaplapi csati, elég a 12V-os és az 5V-os ág. Tápot nem nagyon tudnék csinálni, ennyire nem értek az elektronikához. A potméterek bekötésénél és az alapveő dolgoknál kimerül a tudásom.
Ja most olvasom csak. THX!

-
v.tom
őstag
Valami hasonló, de valószínűleg nem egy inverter lesz. Kölsőleg majd úgy kell elképzelned a dolgot, hogy egy régi táp házát csinosítom ki, és abban lesz az összes inverter és satöbbi ,hogy a házban nem kelljen ezzel bajlódni. A kábeleket egy leoldható csatlakozóval viszem majd át a házba és vissza. Csak ugye nem nagyon akarom most a gép 12V-os ágát ávezetni, egy adapater egyszerűbb megoldás lenne.
-
v.tom
őstag
Igazad van, csak félreírtam, de javítva. Nem tudom mennyit fogyaszt a fénycső, sajnos sehol sem találtam róla információt, gondoltam hátha valaki már találkozott itt vele közelebbről. Én most azon problémázok, hogy vajon képes-e meghajtani a cuccot az inverter. Azt hogy milyen stabil a külső adapter, nem tudom. Van valami ötleted olyan tápra ami elbírja a hasonló holmikat, és kicsi? Sztem nem kell nagyobb terhelhetőség mint 20-30W.
-
v.tom
őstag
Egy kérésem lenne az elektronikában jobban jártas szakikhoz: Szeretném a neonok invertereit külön hajtani egy külső adapterről, és lenne néhány gondom. Először is hogy egy táp tudtommal kb 15-20 Ampert ad le a 12V-os ágon, de viszont a hálózati adapter 12V-on 200 milliamper(Ha jól számolom akkor 0,2A). Ez nem jelenthet gondot? Analfabéta vagyok az elektronikához...
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Teljesen egyértelmű hogy nem lehet beletenni az olajba a mechanikus egységeket. Se a vinyó se az optikai egységek sem lennének működőképesek abban a közegben. Az olajos hűtés megoldható. Rövid távon megy, de azt még senki sem írta le, hogy hosszútávon lehetséges-e így működtetni egy gépet. Én egy ideje tervezek egy régi p2 vagy valamilyen értéktelen holmit hosszabb ideig tesztelni így, csak még nem jutottam el odáig.
-
v.tom
őstag
Szép és jó de nem olyan egyszű a dolog
Az olajjal sok gond lehet. Először is: A műszerolaj oldhat bizonyos anyagokat a nyákban. És teszi is, kipróbáltam. Ezenk kívül ami gond lehet, hogy a nyákok felszívják az olajat, és dagadnak, amitől megszakadnak az áramkörök. Másrészt a kondik gumiszigetelése is felszívhatja az olajat és kilöki magát a lapból.. Direkt ilyen célra gyártanak folyadékot. Asszem a 3M is csinál ilyet, de nem jut eszembe a neve. Viszont az biztos hogy baromi drága. Javaslom betekintésre. -
v.tom
őstag
Már van telefonokban vga kari. Az ujabb htc telefonokban ati vezérlők vannak. Egész látványos 3d teljesítménnyel.
-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Jah, ha kell valami vagy érdekel valami szólj nyugodtan. Egyenlőre még jópár van a ventikből.
-
v.tom
őstag
80as ventiből van nekem sunon maglev, ami elég halk ahhoz képest hogy a fordulatszáma is viszonylag magas. Ennek van légszállítása nem ugy mint sok szuperhalk ventinek.
-
v.tom
őstag
Jelenleg 4 féle ventim van, mind új és gyári. A topicomban találsz róluk bővebb infót. Mekkora venti kell?
-
v.tom
őstag
Ha kell valamilyen venti csak írj!
-
v.tom
őstag
Parancsolj! Amit csak kívánsz!

-
v.tom
őstag
-
v.tom
őstag
Ebben teljesen igazad van, csak tudod, az ördög sohasem alszik. Vannak olyan dolgok amik nekünk magától értetődők(megfelelő védelmen kívül pl. alapvető elektronikai dolgok), de lehet hogy másnak nem, és magára gyújtja vele a házat. Persze ez most költői túlzás, de sok furcsa dolgot lehet hallani manapság.

-
v.tom
őstag
Biztos nme lesz baja. A különböző belső elrendezések (alul vagy felül van a nyák), csak attól függnek hogy hol van a venti a tápban. Semmi gond nem lesz vele.
-
v.tom
őstag
Nem szabad hogy gondja legyen a tápnak.
-
v.tom
őstag
Igazad van hogy próbálkozni kell, de én nem kezdeném 220V-os cuccokkal, és nme tenném kockára vele a komplett gépemet, és főleg magamat. Szerintem kezdetnem elég ha elkezd valaki kapcsolókkal és ventikkel, potikkal meg hasonlókkal szórakozni. Azzal nem tudja megölni magát, és kisebb a valószínűsége hogy elégeti a gépét. Én sem nyúlok bele bonyolultabb dolgokba, pedig nekem van némi barkácstapasztalatom.
-
v.tom
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Modding és elektronikai kérdések
- (kiemelt téma)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Az az egészben a legegyszerűbb dolog. Onnan már csak nehezebb lesz. Én nem tenném a helyedben, hanem értesz hozzá.
Legalábbis az energiatakarékosabb fajtából valók igen.

A xonar-ról meg még nem láttam bolti adatot sajnos. Köszönöm szépen a tippeket!