- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
válasz
CounterBoci #5696 üzenetére
Elég blackbox hangulatú dolog
. A kimeneti fesz nem tetszik, alacsony ahhoz, hogy univerzálisnak legyen mondható, valamint nem ismert torzítási adat sem.
-
didyman
őstag
válasz
Daemon09 #5665 üzenetére
Ezeknek a sz...szoniknak előszeretettel válik kontaktossá a váz-panel kapcsolata, meg kapnak kis mozgatás hatására is forrasztörést. A gerjedés szinte biztos (kérdés, hogy a gerjedés során az áram hol folyhat el, mert ha hangszóró ép marad, akkor nem a hangszórókon). Szét kell csavarozni-összerakni az egészet. Olykor egy 100nF-os kondi az alaplemez, vagy bármi más előfok földpontja és a váz közé a megoldás. Ha ezektől nem oldódik meg, akkor komolyabb szerviz szükséges neki. panellel bánj óvatosan, nagyon törékeny.
-
CounterBoci
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5695 üzenetére
van igazságod benne, csak az a baj nem értek hozzá. tápot még tudnék építeni hozzá, de ha nem működne valami oknál fogva nem tudnám mit kezdjek vele. csináltam már tdaxxxx ic-vel előerősítőt, de nem szólalt meg -> kuka. uaa180-al kivezérlésjelzőt, annál szétrobbant az egyik led, majd kiverte a szemem
és ez? [link]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
CounterBoci #5694 üzenetére
-
CounterBoci
senior tag
az 1-2k-s noname pc hangszórók erősítője milyen általában? gondolok az átviteli tartományra. mert előerősítőnek használnám mosfet végfok elé, és sokkal könnyebb lenne egy ilyenből kiszerelni, mint építeni.
-
shtml
őstag
válasz
#96302336 #5684 üzenetére
Akár, hiszen a kimenet direktcsatolású. Vagy piros LED-del (persze előtét-ellenállással). Ha tényleg a munkapont eltolódása okozza a lekapcsolást, akkor az van akkora, ami megnyit egy piros LED-et. Nem mellékesen ily módon a nagyfrekvenciás gerjedés is ellenőrizhető: ha a LED mindkét irányban világít, akkor gerjedés van.
-
-
Daemon09
őstag
Megpróbáltam, amiket írtál. Ha nem kötök rá hangfalat, akkor nem melegszik a borda és nem is kapcsol le a relé. Ha kötök rá, akkor csak az az oldala melegszik, amelyiken van a hangfal. Valamelyik hangfallal lehet a gond? Hangváltóval esetleg?
-
sNiP3rFun
tag
Fehérszinűre akarom nemprofesték egyszer flakonos szórófejes
-
törölt tag
válasz
Daemon09 #5665 üzenetére
Elképzelhető, hogy nagyfrekvenciás gerjedésed lehet, olyankor is előfordul ez a jelenség.
Esetleg, az egyik kimenő tranyó munkapontja elmászott, és a védelem ezért lép közbe. Sajnos ahhoz, hogy ezt megállapíthasd, kell egy oszcilloszkóp és egy digitműszer is hozzá.
Első körben, csak tesztelném, hogy hangfalak nélkül is eljátszák-e ezt a dolgot, majd utána csak az egyik, ill. a másik csatornát terhelném, hogy melyik miatt kapcsol le a védelem. -
Daemon09
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5672 üzenetére
Itt egy kép az erősítőről. Nem értem, hogy miért csinálja ezt. Lehet, hogy szerelő lesz belöle.
mod : Nem tud valaki megoldást USB-s LCD kijelzőte? Nincs LPT a lapomon.
-
nyunyu
félisten
Keskeny feju vinyocsavart merre lehet kapni?
Talaltam itthon 6db-t 5mm szeles fejjel, de sajnos nem eleg a gumibol vinyotarto sint projektemhez.
Csavarboltbol meg elhajtottak, hogy nem metrikus a menete.Rendes csavar sajnos nem jo, mert mar attol majdnem kettetorik a 10mm szeles gumidarab, ha belefurok egy 5mm lyukat
-
sNiP3rFun
tag
Szevasztok
Hétfőn jön meg az uj házam egy Chieftect toronyház BA szériából.
De nagyon egyhangú szine van...Átszeretném festeni ezt megelözve perszelekell csiszolni...
Hogyáljakneki...Durvafelületü papirralszedjemleróla festégréteget utánnafinomabbpapirmajdalapozó festék lakk stb???
Tanácsokat szivesen fogadok! -
Daemon09
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5672 üzenetére
Hát ez az. Holnap küldök képet. Egyszer már szétszedtem, kiporoltam. De akkor is csinálja. Utálom a sony-t, de ez volt jó áron.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Daemon09 #5669 üzenetére
Nekem nem kapcsolt...
Túlmelegedésre nem tudok mit mondani. Nem kéne hogy legyen. Gyárilag méretezik a bordákat és ált. jóra csinálják. Ha vmiért túlmelegszik, az ritkán a hűtés hibája. Én a helyedben belekukkantanék. Ha tudsz dobj egy képet a beléről. (Minnél nagyobb felbontás + élesebb, annál jobb!!)
-
Daemon09
őstag
válasz
lecterdoctor #5670 üzenetére
Pl itt.
-
lecterdoctor
tag
Tudnátok ajánlani egy 5,25"-ös helyre építhető kártyaolvasót? ill. egy boltot ahol kapni lehet?
-
Daemon09
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5668 üzenetére
Nem. Akkor már kisebb hangerőn is kikapcsolna.
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Van egy sony ta-f120 erősítőm. Ha 4-es hangerő felett hallgatom, akkor annyira felmelegszik, hogy pár másodpercre leold a relé. Mit lehet ezellen tenni? -
ToBeY
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5660 üzenetére
Mivel 3pines a primecooler venti csatlakozója,nem lehet egyből rádugni a lapra simán?
-
sNiP3rFun
tag
Köszi a válsazokat sajna nem járok pesten, de körülnézek itt kaposváron...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sNiP3rFun #5658 üzenetére
Ahogy syn7h37ic is írta, baja nem lessz.
Bekapcsológomb ügyében meg szerintem keress egy bontót kaposváron és bonts magadnak egyet. Alkalmas minden ATX-es ház Power- és Reset-kapcsolója, valamint a régi AT-s házak Reset-kapcsolója.
Póstázni nem tudom, hogy megéri-e, de ha jársz pesten ütközhetünk Nyugatinál és adok egyet. -
TESCO-Zsömle
titán
Hát a dolog nagyon egyszerű.
Mivel csak két vezeték van (plussz, föld) csak egy belső ellenállással szabályozhat.
Nincs más dolog, mint megcsonkítani az új ventit, és ráforrasztani a másik csatit. Vagy (és ez a költségesebb) beszerezni egy ellendarabot (apa) a 3-pines venticsatinak és ahhoz forrasztani az új csatlakozót. Mindezt ízlésed és kedved szerint.
Esetleg te is eljöhetsz májusi klubra az alapanyagokkal és akkor én ott helyben összerakom neked. -
törölt tag
-
sNiP3rFun
tag
Sziasztok!
Ez nem annyira modding kérdés lesz de sztem mégbelefér ebbe atotyiba...
Eléggé levagyok égve anyagilag és jo áron eltudnám adni a házamat de nem lenne helyettemás azonkivül hogy prosodnának a cuccok lenne vmibaja a gépnek nem házbalenne?
És hogy lehetne megoldani a bekapcsolást? -
ToBeY
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5655 üzenetére
A primecooler oldalán azt írja 3pines csatija van,és akkor átalakítóval dugtam a tápra hogy 4pines legyen
-
ToBeY
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5655 üzenetére
Gyárilag állította mert odaadtam a haveromnak, és nála állítja.Ebből következik nem tudom már feláldozni, mert nincs meg.De haverom régi hűtőét el tudom kérni,
az így néz ki (a csatija ugyan az szerintem).[link]És ezt beáldoznám a cél érdekében.
Kérdés az hogy tudja vezérleni a primecooler-t vga rendesen, mert picit más fordulaton megy mint a gyári szerintem. -
ToBeY
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5653 üzenetére
-
ToBeY
nagyúr
Van a vga-on egy primecooler vgahg1 full réz coolerem.Ez 4pines csatlakozóval van rádugva a tápra,és fullon pörög (baromi hangos)
Kérdésem az hogy nem lehetne rádugni valahogy, ahogy az eredeti cooler volt rá a vga-ra Hogy legyen auto venti szabályzás,vagy valahogy megoldani hömérséklet mértékben a ventiszabályzást -
jenei92
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5649 üzenetére
Kábelből miylen színű kéne?
Villamos boltba venném meg és hogy tudjak valamit mondani.
A kapcsoló megvan!
Kössz -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
jenei92 #5648 üzenetére
Of korsz!
A lista pedig:
-1db 2állású kapcsoló (kinézetre amilyet szeretnél, de legalább 3lábú és ide-oda kapcsoló)
-1db 4-pin Molex apa (amibe a tápot dugjuk) tüskékkel.
-ndb 3pin Molex apa (amibe/re a venti csatit dugjuk - n=ventik száma)
-kábel (nem tudom milyen hosszúra van sükség, ezt neked kell lemérni)A többit majd én hozom.
-
jenei92
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5647 üzenetére
Zsömi:Ha megkérlek segítesz nekem majd Következő Klubon megcsinálni a venti szabályzást?A radiátoromra szeretnék majd egy ventit és nagyon tesztett modding klubbon a megoldásod 5v és 12 voltos kapcsolos megoldás.Elmondod mit kell beszereznem hozzá és ako megveszem a hozávalokat,és májusba szánsz rám egy kis időt hogy összerakjuk?
(jenei vagyok radikalról)
-
Klemens
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5644 üzenetére
Ha rákötöm az 5V-ot a ventire, akkor megy, de nem a max fordulaton.
Pont ez a lényeg benne. Így halkabb lenne a venti.
Sajnálattal hallom, hogy nincs ilyen csati.
Majd megoldom valahogy.
Lehet, hogy majd egyszer benézek a közeljövőben abba a klubba.
Csak én baromira nem értek az ilyen elektronikás dolgokhoz.
Össz-vissz a gépházam tudnám felmutatni, azt moddingoltam házilag.
Nekem tetszik, de még nincs kész. Még 24db csavar kell hozzá és kész.Azért köszike!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #5644 üzenetére
Bocsánat, kArton
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Klemens #5642 üzenetére
2x5V-ot rákötöd a ventire meg se mozdul! De még 2x 12V-tól se.
A fekete kábelek egyszerű földek. Ez azt jelenti, hogy ha a venti +-ját hozzákötötted a 12V v. 5V-os ágra, a "fekete" kábelét akár a táp oldalához is nyomhatod.
Amit keresel olyat boltba nem találsz. Egyszerűen cseréld meg a 12 és 5V-os ágat. A csatiból a fém tüsik könnyen kiszedhetők még célszerszán mélkül is.
Ha gondolod gyere el ma 14:00-18:00-között moddingklubbra (Budapest Alkotmány út 18. - kArtoon galéria) és keresdd TESCOZsömit.
-
Klemens
őstag
Ilyen molex csati kellene nekem, ha van ilyen.
Az egyik végénél 2x5V megy be ami átvan vezetve a 12V-os érintkezőkhöz és aztán a másik oldalon a 2x5V a 2x12V helyén jön ki amire csatlakoztatom a 12V-os ventit.
Így szeretném megoldani, hogy 12V helyett csak 5V-al menjen a venti.
Létezik egyáltalán ilyen molex csati?
Ha igen, akkor hol tudnék venni?A választ előre is köszi!
-
Alex123
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5639 üzenetére
Ok. Thx.
---------------------------------------
Lehet, hogy neked meg valami ilyesmi kellene?
Ergo Mini Set vagy Ultra-Mini - 310
(az oldal közepe felé....) és 50 dolcsi nem is sok...
- Alex -
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Adott egy TX2-es cpu venti és valahogyan szeretném szabályozni a fordulatszámát...
Az alaplapomon már "lespórolták" ezt a funkciót, csak 4 ptűs ventit hajlandó lekezelni ez meg ugye 3 tűs.....
Van rá mód, hogy átalakítható legyen pwm-es ventivé?
- Alex -
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #5634 üzenetére
Az első plexi modomat kétoldalas szerelőszalaggal rögzítettem. Ez a szivacsos cucc. Olyan erős, hogy le sem udtam szedni az oldallapról késöbb a plexit, szikével kellett óvatosan levágni.
-
gtamate2
veterán
lehet venni a gépemhez plexi oldallapot? mert sajna nem plexi alapból
-
Gorneck
legenda
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
Nemtudja valaki milyen csőből érdemes légcsatornát csinálni egy 12CM-es ventinek?
Illetve rögzítési tanácsokat is elfogadnék. Csinált itt valaki ilyesmit? -
-
sly105
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5619 üzenetére
hát sok sikert hozzá. azért én még gondolkozom ezen (ha nem baj´)hogy mit lehetne még kitalálni
-
sly105
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5614 üzenetére
szerintem elég drágán fogják vállalni
gyakorlatilag be kéne scannelned a klaviatúra fóliáját mind a 2 felületet ,azt kéne lekicsinyítened és azt megkérdezni hogy meg tudják -e csinálni igaz?
ja és még az jutott eszembe esetleg ajánld fel nekik hogy a kiállításon reklámozod őket ezzel a billentyűzettel ha megcsinálják neked olcsón.
-
sly105
aktív tag
válasz
didyman #5615 üzenetére
azok még anyagból vannak a mostaniak már nem annyira jók 1 hónapon belül már a harmadikat cserélem kapunyitótávirányítójában kb 1 évesek.
és a röhej az hogy 20 éves videómagnóbol kiszedettre cserélem. de azt se felejtsük el hogy egy billentyűzet többet van nyomkodva mint egy videó gombja bár nebben az esetben ha csak 1 alkalomra kell akkor tárgytalan.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#96302336 #5611 üzenetére
A legkisebb, mi kapható.
Mondjuk most rajtuk gondolkodok, mert sztem nekem egy olyan "fóliatasztatúrára" van szükségem.
Kérdés, hogy 1db-ot vállalnak-e, illetve mennyiért...
sly105: Aktívan elsősorban egy kiállítást kell kibírniuk. Meg -elvileg- ha nyákra teszem őket, könnyű lessz a cseréjük.
-
didyman
őstag
válasz
FehérHolló #5594 üzenetére
Speaker általában +5V közös.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #5610 üzenetére
Ilyen gomb lesz? vagy ilyen?
-
TESCO-Zsömle
titán
Vázlatosan megrajzoltam 1:1-be, azt, amit építeni szeretnék. Ha nem megy, maradok a mikrokapcsolóknál. Azzal ez a méret kivitelezhető.
mod: egy gomd 7x7mm, a mikrokapcsoló 5x5-ös (+láb)
-
sly105
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5608 üzenetére
értem.hát valóban nincs sok hely
-
T.Robin
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asetek extreme pumpám,ami nem indul.
Kiszürtem,hogy a Vezérlő panele a hibás.Próbálna elindulni a pumpa,de egy negyed forulat után megáll.
Ha a panelt leveszem,járathatom e egy ford.szabályozóval?
A pumpa 7-12W között működik.
12Volt/DC -
sly105
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5603 üzenetére
hát attól biztos szélesebb
ha nem vagyok indiszkrét hova akarod bepaszírozni
-
sly105
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5601 üzenetére
ja úgy már más én nem próbáltam csak láttam ilyet
egyébbként van egy régi bontott laptop billentyűzetem ha érdekel csak sajnos angol.
-
TESCO-Zsömle
titán
Volt szerencsém kipróbálni, és hidd el, nem olyan egyszerű azt használni! Van ugyanis egy feltétel, amit szinte lehetetlen betartani. A kivetítőnek és a használt felületnek egymáshoz képest mozdulatlannak kell lennie. A legkisebb elmozdulás is egy hangos sípszót és lekapcsolást vont maga után...
Nem mellékesen pedig nem szánok 40k-t az ügyre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 10
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- 2025 - Íme a 38. héten megjelenő játékok listája
- Kuponkunyeráló
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest