- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kételkedem
addikt
A csavar csak esztétikai javulást hoz szerintem. A popszegecs kellő erővel tartja egyben a házat. Én még nem láttam "magától" szétesni házat. A ház rezgését úgy akadályozhatod meg, ha a ventiket "gumicsavarral" rakod fel, a vinyót külön keretbe, vagy gumialátéttel csillapítod. A ház lábai alá ragasztott puha radírgumi is segíteni szokott.
-
ent
őstag
válasz
kételkedem #7298 üzenetére
Kösz. De szerinted/szerintetek is érdemes popszegecseket eltüntetni? A csavarozás erősebbé/masszívabbá teheti házat?
-
ent
őstag
És még egy érdekes, lehet hülye kérdés:
Nyomtatott áramkörű panelt lehet festeni? -
ent
őstag
válasz
kételkedem #7295 üzenetére
Ma is sokat tanultam, köszönöm gyors oktatást.
Jöjjön a következő kérdés:
Héten megjön Lian Li A7110 házikó és szeretném a szegecseket kicserélni csavarokra. Fekete csavarok már megvannak és kérdezem, hogy szerintetek/szerinted érdemes gumi alátéteket betennem csavar és anyához egyaránt? Gondoltam arra, hogy ezáltal is elősegítem a rezgés által keltett hangok csökkentését.Vagy enek sok értelme nem lesz? Látok néhány akadályt, pl: hogy nem akármilyen vastagságú alátét mehet mert kilóghat az illesztés és nem lesz patent. Tehát ha nem annyira vastag, akkor lesz vmi hatása a rezgés elnyeléssel kapcsolatban?
-
kételkedem
addikt
Nem!
Harisnyázáskor a csatlakozókból kiszeded a vezetékeket. Harisnyázod, levágsz egy kb 2cm-es darabot a zsugorcsőből, ráhúzod a kábelköteg végére, úgy hogy a harisnya alatta legyen. Öngyújtóval ( a láng ne érje mert kormos lesz) megmelegíted. A kábelvégeket vissza pattintod a csatlakozókba. A csatlakozókat előbb rajzold le, nehogy rossz helyre rakogasd vissza a vezetékeket.
-
ent
őstag
válasz
kételkedem #7293 üzenetére
Kösz!
Csak miheztartás végett: levágom a megfelelő hosszt (gondolom max 1-1,5cm), ketté vágom hosszában egy oldalon, hogy bele tudjam futtatni vezetéket és jöhet a melegítés?
-
ent
őstag
válasz
kételkedem #7291 üzenetére
Ezt milyen típusú boltban lehet kapni? Ugye jól tudom, hogy ez hőre zsugorodik?
-
ent
őstag
Sziasztok!
Kezdő moddingosként kérdésem lenne: ti mivel szoktátok a kábelharisnya végeket lefogatni/leszorítani? Gondoltam már kábelkötegelőre, de picit csúnya, talán szigetelő szalag? csúnya. Vkinek ötlete?
Majd jövök még.
-
Rockybro
tag
-
KrAt
veterán
Picit off, de:
Itt a kék és a kék/piros a központi zár ajtóban lévő motorjának a vezetékei?
-
Rockybro
tag
hogyan csatlakozik a ventivezérlő a ventillátorokra? beékelődik a a ventillátor és a táp csatlakozója közé? vagy hogyan? bocsánat, biztos láma ez a kérdés...
-
NEISSE
tag
Sziasztok egy gyors segítséget kérnék intel 7300 prociventilátor vezérlésről hoyg melyik szín mi célt szolgál:
fekete (GND)
sárga: nem tudom (Talán ettől ment mindig maxon)
zöld: nem tudom
kék:nem tudomaz a lényeg hogy lecseréltem 775 gyári hűtőt egy zalman 7700 led hűtésre és egyfolytába maxon jár pedig azt hittem ez is lecsöndesedik.Intel hűtőventijének 4 vezetéke van zalman 3 és nem tudom bekötni úgy hogy csöndes legyen és csak hőemelkedésnél pörögjön fel.
Am2 lapon zalman szabályozva működött itt miért nem?
775 proci egy Gigabyte P31 Ds3l működik
zalman hűtő pedig egy Am2 gigabyte m57 sli s4 ben volt ahol szabályozva működött. -
v.tom
őstag
-
Szatesz
őstag
esetleg nemtudtok olyan 24 pines kis 20 centis hosszabitot aminek mind a 2 vége 24 pines?
-
Szatesz
őstag
Sziasztok most irok ide elöször ...Láttam pár külföldi gépben hogy a táp 12voltos vastag csatlakozolyához hozzácsatlakoztatnak egy hosszabitorészt ami kb 20cm és ilyen cékony vászonbevonatos kábel.....Nemtudom itthon lehet e valahol kapni ilyen spéci táp hosszabito vezetéket ami ilyen spéciul néz ki....[link]
-
-
Tomate
veterán
válasz
BlackDragonG #7272 üzenetére
Neont a tápba, van olyan venti amit vagy tápra, vagy alaplapra dugsz. Attól függ mennyit veszel. Nem fogyaszt sokat pár W az egész.
-
BlackDragonG
csendes tag
Hali!
Bocsi a láma kérdésekért, de csak most kezdtem el komolyabban gondolkodni a moddingon...
Hova kell bedugni ventiket meg neonokat? Tápba v alaplapba?Átlagban mennyit fogyasztanak a ventik és neonok?Thx
-
Rockybro
tag
akkor a 4pines ventikhez jók a 3pines vezérlők? ugyanúgy fog működni a 4pines venti 3pines szabályzóval, mint a 3pines venti 3pines szabályzóval? annyi a különbség, hogy az előbbinél 1pin csak lóg a levegőben?
-
cuccka
csendes tag
gépem aláírásba és rávan kötve a 8centis rendszerhűtő... kérdésem h a tápom mennyi rendszerhűtöt bír el? mert ugye codegen és 400w :\
még 2 rakhatok rá nyugodtan? -
harry
veterán
Üdv, WakeOnLan, vagy hasonló megoldásokkal kapcsolatban lenne kérdésem:
Van itthon egy kis szerverem, benne két hálókártya, egyik a net felé, másik egy switch felé néz, amire a kliensek vannak kötve. Nem szeretném, hogy a gép folyamatosan menjen, mert este és délelőtt általában fölösleges (ha mégis kell, akkor WOL-el be tudom kapcsolni távolról).
Azt szeretném megoldani, hogy ha egy kliens gép bekapcsol, akkor a szerver is automatikusan kapcsoljon be, ne kelljen elindítani semmit, külön bekapcsolni, és hasonlók. No ilyet hogy lehetne megcsinálni? Egy Intel Atom lapról van szó, G945GCLF2. A sima WOL (magic packet) nem jó, mert leghamarabb akkor kapcsolná be, amikor a kliens bebootol (vagy bejelentkezik rá valaki), de akkor már mennie kéne a gépnek, nem pedig csak ekkor indulnia.
Switchekben nem tudom van-e ilyen megoldás, vagy meg lehet-e oldani, hogy ha host bekapcsol (ezt csak érzékeli, szerintem), akkor ez ébressze a szervert?
Jöhetnek elektronikai úton megvalósított megoldások is, aztán majd meglátjuk. -
z0d1AK
nagyúr
kiveséztem a dolgot, csűrtem-csavartam, de csak arra jutottam, hogy ha plexis oldallapot akarok, akkor az eredeti oldallapot kellene feláldozni, mert az istennek sem lehet találni másik oldallapot:S
szóval itt a téli szünet, és neki kellene esni!
csak azt nem tom, h miként is:s
van egy két gondolatom, de még csak nagyon alapszinten
elsősorban azt sem tudom, hogy milyen formára vágjam ki, és hogy az is mettől meddig legyen az oldallapon?
másik ilyen gond, h ragasszam, vagy csavarozzam?
illetve, h miként is kezdjek neki, és hogy is csináljam, h ne csesszem el:S
szerszámként egy dekopír áll rendelkezésre, meg max fúró, meg kézi reszelő, szóval valahogy így kellene kihozni!
várnám a segítő gondolatokat! -
plejik
addikt
Sziasztok!
Szeretném a házamat kicsit moddingolni ebben kérnék segítséget.A modding mondjuk erős túlzás de lényegtelen a ház aljára szeretnék egy 12cm es ventilátort és a ház tetejére is a jobb szellőzés érdekében.A gond hogy ezt az kikéne vágni a házból és ez nekem nem téma ,nemigazán értek hozzá és tönkretteni sem szeretném a házat.Aki esetleg csinál ilyet vagy foglalkozik ilyennel az PÜ -ben kérem jelezze nekem természetesen nem ingyen gondoltam.
A ház tipusa:Thermaltake Armor lcs VE2000
-
Zeck
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a hangfalamat (Logi Z-2300) pc tápjából relézett konnektorba szeretném dugni, tehát a hangfal folyamatosan be lenne kapcsolva de tápot csak akkor kapna, ha a gép be van kapcsolva, akkor ettől lehet bármi baja a hangfalnak? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
CounterBoci #7259 üzenetére
Mert fingom sincs, hogy milyen néven keressek rá, pl, azt h inline, azt a kis ujjamból szopjam ki? Mind1, THY
didyman:
-
Vasinger!
nagyúr
Még 1 kérdés. Lehet kapni, olyan átalakítót, amely 1 szabvány, az alaplapra integrált venticsatlakozóból készít kettőt? De a feszültsé és az áramerősség ne feleződjön meg.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
CounterBoci #7255 üzenetére
Akko nem kő ilyen karácsonyra
. Akkor az marad, hogy macskát veszek...
Köszi a helpet! -
CounterBoci
senior tag
válasz
Vasinger! #7254 üzenetére
1. nálam asszony gépében mivel nem szempont a tuning, mindent a lap szabályoz. az halk. de szerintem ezt elhanyagolhatjuk
2. silentblade-em nekem is van, az kiesett mivel 12V-ról is 0 a hangja
.
3. két áramkörös kétállású kapcsoló, a ventiket kettesével lehet úgy rákötni hogy vagy sorbakötve 6-6V-on, vagy mindkettő 12V-on menjen.
vagy egyesével 5V vagy 12V, ahoz elég egyáramkörös kapcsoló. párszáz forint.4. mivel a procidnak kivan nyomva a szeme, azt a ventit én nem szabályoznám le. de ha nagyon akarod bízd a lapra, az ingyen van.
5. marad a vga. bios módosítás a venti fordulatokra.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy megérné e venni ilyen, vagy ilyen ventiszabályozót. Ezt a 3 ventit kéne szabályoznia, pluszba a TX2-t és ha lehetne a videókarit is.
Szval egyeltalán működne-e a dolog és megér e ez 7-8 ezer forintot. Esetleg ajánlanátok mást?
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hol lehet venni Weller WS-50hez olyan vékony pákahegyet, amivel lehet smd-t forrasztani? -
Rockybro
tag
hali! a revoltec 3,5"-os ventiszabályzó kb hány mm-re jön ki a házból? csak azért kérdem, mert a házamnak (raidmax smilodon) van ajtaja, és nem tudom h befér-e alá
-
jubilleum
senior tag
lenne egy elég bugyuta kérdésem, van olyan fénycső ami egyszerre vörös és UV is egyszerre?
-
Daemon09
őstag
válasz
CounterBoci #7242 üzenetére
Helló!
Nem jó a link. -
CounterBoci
senior tag
Hi!
Ilyen fehér gumiszerű valami kéne, ami az smd-ket fedi a bordán a mag körül:
[link]
(a képet Nyugdíjas albumjából loptam) -
z0d1AK
nagyúr
valaki nem tud nekem segíteni abban, hogy találjak itt egy oan oldallapot,. ami jó cm690-hez?
nem muszáj, hogy azé legyen, csak menjen rá -
wnix
senior tag
Egy kicsit tovább jutottam a ventivel.
Az alaplap a venti áramot is méri (2db csatlakozónál), és ha ez túl alacsony, vagy túl magas, akkor hibát jelez. Ugyanígy a venti fordulatszámot is csak egy adott értékig fogadja el (200Hz-400Hz között)
Egy kicsit átalakítottam az áramkört (impulzusszám minimum magasabbra, a maximum kisebbre lett beállítva), és egy külön áramszabályozást is kapott.
Most egyenlőre úgy néz ki sikerült megoldanom, hogy venti nélküli legyen a szerver...
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Van 2 db vezérléshibás 15"-os tft monitorom. Szeretnék még 2db-ot szerezni hozzá és a 4db-ot egymásmellé tenni burkolat nélkül és azokra kihuzni a képet.
Ezt meg lehet oldani valahogy, vagy csak tökéletenen müködő monitorokkal?Remélem, érthetően irtam le, hogy mit is szeretnék.
-
PHM
addikt
A leírásodból hall érzékelőre gyanakszom,
bár a tacho generátor sem lehetetlen.
Mérd meg az impulzus kimenet, és a táp bemenetek
közti ellenállást a ventin. (Lehúzott csatlakozó mellett.)
Ha az impulzus kimenet és valamelyik táppont
(leginkább a test) között ohmos ellenállást mérsz, akkor
tacho generátor van a ventiben. -
wnix
senior tag
Ventilátor profikhoz lenne egy kérdésem...
Egy szerverlapon szeretném a ventiket egy vagy több áramkörrel helyettesíteni (minimum 4 ventit kér a BIOS). 2db venti helyettesítését megoldottam egy áramkörrel: ( itt a kapcsolási rajz ), de 2db nem sikerül sehogy sem.
Ez a kettő nem open-collectoros jelet "ad", hanem valami mást. A signal olyan alacsony feszültségű, hogy a PC-oszcilloszkopom a PC-táp brumm-ját (500Hz körüli) is erősebbnek jelzi. Szóval a fenti áramkör az open-collectoros tranzisztor (T2) nélkül is sokkal erősebb jelet adna. Próbáltam az feszültségosztást (R3, R4) máshogy is (mV-osra), de ekkor még a ventit sem érzékeli.Előfordulhat, hogy az alaplap a venti fogyasztását is méri ? Az eredeti ventik 12V, 1.3A-es NMB 4715KL-04W-B59 típusúak. A venti állítólag 4 jelet ad fordulatonként és névleges fordulatszáma 3500 körül van, de az alaplap hőmérséklettől függően leszabályozza (a BIOS-ban nem állítható).
-
CounterBoci
senior tag
Kellene egy jó hosszú sata kábel, gondoltam összedrótozok kettőt. De rá van írva, hogy mennyi az ellenállása a kábelnek, így inkább kérdezek előtte: működik ha összetoldok két sata kábelt?
-
Hi!
Kaptam egy Dragon nagy tornyot, de kicsit külsőleg kopott! Szeretném lefújni feketére a vázat és előlapot. Előtte csak lecsiszolom, lemosom és kész? Hanyas csiszpapírral kéne a fémet és az alumíniumot, hogy ne karcoljon össze vissza?
Köszi!
-
MarioAna
senior tag
válasz
CounterBoci #7231 üzenetére
Ok köszi, megoldom majd akkor dekopírral ha tudom, ha nem akkor meg kerítek valami eszközt hozzá
.
-
CounterBoci
senior tag
válasz
MarioAna #7226 üzenetére
Legegyszerűbb a dekopírfűrész, én azzal csináltam. Utána reszelővel szépen ki lehet igazítani. TV dekopír van 3-4k-ért, és még sokmindenre lehet utána használni. (gyengébbek kedvéért TV = Tesco Value
)
Fúrógépbe hiába fogsz vágókorongot, annak kicsi a fordulata hozzá. Olcsó még a levegővel működő csiszoló, de nemhiszem hogy akkor kompresszor is lenne otthon. -
gsc73
aktív tag
válasz
didyman #7227 üzenetére
Szia!
Hasonló gonddal küzdök én egy ideje. Hallom a CD, HDD műveleteket egy általam készített 2*LM386-os erősítő által hajtotta fejhallgatóban, persze csak akkor, ha csönd van. Zene, játék közben nem nagyon zavaró, mert a jel sokkal hangosabb mint a zaj. Ehhez még hozzájön, hogy fejhallgató vezetéke úgy működik mint egy FM rádió antennája...
.
Részleteznéd kicsit a hatásos LC szűrő tag "felépítését" ?
g.
-
didyman
őstag
válasz
CounterBoci #7225 üzenetére
Másik molex ág használata, LC-tag beiktatása a tápellátásba a végfok elé, földhurkok keresése...
-
MarioAna
senior tag
Hello all!
Lenne egy kérdésem, hogy Dremel gépen kívül mivel lehetne még szépen kialakítani a házamban (raidmax ares ==> 0.7 mm acélllemez) venti helyeket. Pl. fúróba fogatható olyan kis vágó karika létezik? Bocs ha láma kérdés, de ilyen kisgépekben nagyon nem vok otthon.
Mivel lehetne ezt megoldani olyasmivel, ami minden háztartásban van?
-
CounterBoci
senior tag
Nem lehet, hogy a tápellátásban van a hiba? Ha nagyon fülelek különböző zajokat is lehet hallani, de mielőtt még írtam volna az ufo magazinnak
rájöttem, hogy a winyó kerregését hallani bele.
-
CounterBoci
senior tag
Tovább kellene fejleszteni a cuccot, mert van egy kis búgása. Erősítővel nem volt, de fülessel + számítógép tápjára kötve van. Nem zavaró nagyon, csak csöndben hallani
Nincs valami egyszerű megoldás búgás ellen? -
CounterBoci
senior tag
Köszönöm Uraim
Videót is csináljak?
Erősítőnél jól működött, ugye ott szerepe is volt, hogy ne legyen túlvezérelve a végfok. Itt már csak csecse, kidobni nem akartam. Vagyis a kivez. jelző csecse, de a gép jelén erősíteni kellett valahogy.
Próbálkoztam már én nyák maratás, erősítő építgetéssel is, de még nem működött egyik sem. Sőt, led-es kivezérlés jelzőnél szétdurrant egy led, az majdnem meg is vakított
Számomra ez a legköltséghatékonyabb.
-
didyman
őstag
válasz
CounterBoci #7216 üzenetére
Kondi: Az ad egy kis "késleltetést", a műszer csúcsérzékenysége romlani fog, és mivel a kondi tartani fogja a jelet, ezért ad a műszernek némi lassulást is lefutó oldalra. Minden deprez-műszeres kivezérlésmérőnek van ilyen kondenzátora, mert nem lehetne rendesen leolvasni a kijelzett értékét.
-
Rive
veterán
válasz
CounterBoci #7216 üzenetére
egy-egy diódát alapból kellett a két oldalnak, mert akkor egyhelyben állt a műszer.
Az volt a soros dioda. A muszer(ek) kivezeteseire kel az, amirol mi beszelunk - a parhuzamos. Rogton muszerenkent ketto, ellenkezo iranyban bekotve.Szimplan a kondi soros ellenallas nelkul nem valoszinu, hogy megoldana a problemat.
Valahogy igy:
Ha meg nem egett le a muszer, akkor a soros 'R' ellenallas helyett valoszinuleg elegseges a soros diodad.
-
CounterBoci
senior tag
Mivel komolyabb ismereteim nincsenek, így nem tudok high-end előerősítőt csinálni, meg nem is akarok sokat költeni rá. Saját szakterületemen én is maximalista vagyok, elektronikában egyenlőre ennyire futja
Ez már a 2. otthona az áramkörnek, előtte egy szintén általam készített, nevezzük "gány
"-nak előerősítőben működött, mert kevés volt a sz.gép jele az erősítőmnek.
egy-egy diódát alapból kellett a két oldalnak, mert akkor egyhelyben állt a műszer. bekapcsoláskori lökés ellen akkor kipróbálok egy kondit, de akkor nem fog késve reagálni?
-
Rive
veterán
válasz
CounterBoci #7211 üzenetére
Ez elegge kokany egy ugyletnek tunik - erosen ketlem, hogy a noname hangfal erositoje impedanciaban es torzitasban passzolna egy sony fuleshez -, de ha neked jo... :vallvonas:
Szoval a muszer 650 ohm, es 500uA a vegkiterese, szoval a vegkitereshez tartozo kapocsfeszultseg 0.325V, ha el nem b@sztam valamit. Ennek a vedelme eleg nehez ugy. Kezdetnek tegyel be parhuzamosan ket diodat a muszer kapcsai koze: egyiket jobbrol balra, masikat balrol jobbra. Aztan lassuk, mi tortenik.
-
CounterBoci
senior tag
az ok, hogy nem értek hozzá, de senki se úgy született, hogy mindent tud.
ebből van beépítve a sztereo kivitel: [link]
a hangfalból csak az erősítő része van beépítve. az alaplapi hangkari nem hajtja meg rendesen a sony fülesemet, egyrészt azt hajtja, meg akkor már kötöttem rá egy kivezérlésjelzőt. a kivezérlésjelző előtt van egy dióda, nemtudom milyen, amilyen először a kezembe került.
jól működik, csak bekapcsoláskor kattan egy nagyot a végálláson, elég nagy lökést kap. kipróbálom a kondit.holnap csinálok képeket úgy világosabb lesz.
-
PHM
addikt
válasz
CounterBoci #7208 üzenetére
Esetleg egy kapcsolási rajz nem ártana, hátha ki tudunk okoskodni valamit.
-
Rive
veterán
válasz
CounterBoci #7208 üzenetére
Nem vágom mondjuk, hogy miképpen is jön a hangfal a számítogép elejében levő kivezérlésjelzőhöz, dehát nagyobb furcsaságok is estek már...
Szóval ha a kivezérlésjelző feszültségszint alapján dolgozik, akkor a max. kitéréshez tartozó feszültség alapján vegyél egy zenerdiódát a föld felé, meg elé egy ellenállást. Esetleg a diódával párhuzamosan egy kisebb kondit. Ez lekorlátozza a jelbemeneten érkező kattanást. Egy bármilyen kondi nem biztos. Pláne, hogy a fene tudja, hova kötnéd
Aztán persze simán lehet, hogy a műszer ébred rosszul, az ellen efféle trükk nem véd. Ha pedig teljesen le akarod szedni a bemeno kattot, akkor az kicsit komolyabb cuccot kivan.
-
CounterBoci
senior tag
Kérdésem a gurukhoz: Analóg kivezérlésjelzőt építek a gépem elejére. Megvettem a legolcsóbb 1k-s sz.gép hangfalat amit találtam, az hajtja meg, szerencsére 12V kell neki, azzal nincs baj. De bekapcsoláskor kiakad a műszer, kap egy jó nagy "löketet". Tennék rá egy nagyobb kondit az nem lenne ugye káros a tápomnak?
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Billentyűzet Ps2-es portot hány amperrel (persze mA-re gondoltam...
lehet terhelni? Ledes bill. világítást (esetleg háttérvilágítást) tervezek, és nem találtam pontos infót.
g.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest