- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
gelencser26
tag
válasz
gelencser26 #7399 üzenetére
Most már felidegesített, nekiestem "állatmódjára" aláfogni a végénél, de előbb deformálódik a műanyag, minthogy elengedje a ragasztás...
-
kutyatm
tag
válasz
gelencser26 #7396 üzenetére
ha nincs összeragasztva akkor csak szét kell pattintani a gépházat körbe valamivel ovatosan...pl. egy olyan speckó ˝pengetövel˝ mit amit az elöbb linkeltem, de ha nincs akkor, csavarhuzo, vagy bármi más lapos szerszám.
pl.én vadálatmodjára egy csavarhuzoval szoktam szétpattintani és eddig bevált... csak ovatosan kell csinálni és akkor nem törik.ha összevan ragasztva az szívás. ha nem fontos a végeredmény kinézete akkor szétvágod majd amikor kész vagy összeragasztod.
de elvileg ha van benne csavar akkor csak nem ragasztották össze?
-
v.tom
őstag
válasz
gelencser26 #7393 üzenetére
Miért akarod szétszedni
. Az az egészben a legegyszerűbb dolog. Onnan már csak nehezebb lesz. Én nem tenném a helyedben, hanem értesz hozzá.
-
gelencser26
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata újabb fajta telefon töltő szétszedésében?
Konkrétan egy nokia töltőről van szó (ac-4e).
Elvileg egy csavar fogja, azt kicsavartam, de meg se mozdul a burkolat.
Hogy lehetne ezt sérülésmentesen szétszedni?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
gumimajom
csendes tag
Namost könnyien hangzik de rögtön az elején....
Adott az eredeti venti amit csak a táppal tudok össze kötni na abból 2db vezeték jön ki, ala piros és ala fekete, meg van egy ventim amin a szabályzóba köthető "pici 3as" csatlakozó van de abba 3 vezeték megy ala piros(2510) ala fekete(1) és ala sárga(ECI4) amiknek nevük is van (zárójelben írtam).
Szal a vezetékesből tegyük fel elcsípem ás össze kötöm a 3assal de csak a feketét meg a pirosat akkor működni fog a manuális fordulatszám szabályozóm?
Nem lehet kapni valami átalakítót amit a tápcsatira teszek és már 3 pici catlakozóm van (ha tudnám a nevét)? -
rii
nagyúr
hello
fogyasztásmérőről szeretnék érdeklődni, hogy valami olyasmi, ami csak kis LDC panel, és le lehet tenni az asztalra, olyan látezik?
-
katt777
félisten
Hi! Lehet, hogy ez nem pont ide való, de a vonatkozó topic elég ritkán látogatott:
Olvastam, hogy sok szünetmentes megakadályozza, hogy a táp megfelelő áramot vegyen fel, ezért azt kérdem, hogy a tápomhoz pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkező szünetmentest kellene vennem. -
Daemon09
őstag
válasz
gelencser26 #7383 üzenetére
És hol lehet olyat kapni? Mennyi az a borsos ár?
-
Illissius
tag
Sziasztok. Ide irányítottak a hatalmak.
Be is másolom, miből áll a gondom:
"Szólval. Nekem vagyon egy Shure E2 fülhallgatóm, amit igen szerettem. Viszont egy-másfél év után csinált egy olyat, hogy mindkét oldalon (előbb egyik, majd másik) a kábel megrepedt, később "megtört" (vagyis már nincs fizikai összeköttetés a repedés két oldala között). Ekkor szikszalag még egy ideig tartotta, de egy idő után eljött sajnos az a szomorú pillanat, mikortól az egyik feléből már nem jött a hang. Így pedig már nemigen használható. Elmentem vele az üzletbe, és azt mondták, egyrészt hogy hiába ír a Shure két év garanciát, ők csak egyet adnak (ami letelt), mert importőr döntése vagy tudja a - (anyjukat), másrészt hogy ez sajnos "elhasználódott", és nem lehet vele mit kezdeni.
Node ez nekem mégsem fekszik jól, hogy maga a "fülesrésze", amiben az összes technika meg bonyodalom meg pénzbekerülő dolgok feltehetően vannak, még tökéletesen működne, és most ki kellene dobnom azért, mert a kábelével van valami baj. Nem lehet ezt valahogyan kicserélni, megjavítani, vagy hasonló? Kicsit olyan ez nekem, mintha számítógépet kellene kidobni azért, mert elromlik a proci hűtője."
Tud valaki ezügyben mondani valamit?
-
Osynho
addikt
válasz
gelencser26 #7383 üzenetére
Hy
Van egy Sapphire 4830am és hangos a venti rajta. Van egy 3 pines ventim elfekvőben ,ezt gányolnám rá. Kérdésem, ha a 3 vezetékből csak a feketét+pirosak kötöm be a kariba, úgy működőképes lesz-e, illetve van-e rá esély, hogy szabályozza? Ha nem, akkor egy eleve 2 pines ventivel menne a dolog? -
MaTT
aktív tag
Adott egy hőmérsékletszabályzós Arctic Cool Fan Pro 8centis ventillátor. Ha jól látom akkor sorba van kötve az a váltakozó ellenállás a táppal. Ha kiiktatom és a helyére egy drótot forrasztok akkor elvileg maxon fog forogni a ventillátor, ugye?
Procira szeretném rárakni, ahol azért jobb szeretném ha én dönteném el, hogy mennyit forog.
Köszi! -
Lamellus
tag
Sziasztok,
ha házilag akarok USB hosszabbítót csinálni (Type A-A), a csatlakozó kábelre szereléséhez kell speciális szerszám mint például az UTP kábel esetében, vagy egy sima szerszámkészlettel is meg lehet csinálni?
-
vPhis
tag
válasz
CounterBoci #7370 üzenetére
mi van rá írva?
mert akkor még annak is van esélye hogy segítünk -
moha21
veterán
válasz
CounterBoci #7370 üzenetére
milyen csengő? /hangszóró van benne vagy mágneses?/
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
kb. 2mm-es lemezből szeretnék kivágni 0.5x3cm-es téglalap alakot. Mivel tudnám szépen kivágni? -
CounterBoci
senior tag
HI
Csengőt kéne öregeknek felszerelnem, sima hagyományost. 12V-os, hiába mondtam hogy elemről két évig is elmegy, nekik 220-ról kell. Kérdésem mennyi áramot vesz fel egy ilyen csengő, mekkora teljesítményű adapter kell hozzá?
Mer' mittudomén kinek az olcsó kínai dingdong két hétig bírjaúgyhogy nem lehet őket meggyőzni, 220 kell.
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Modding kategóriába: Amit angolul úgy hívnak, hogy thermal tape (kétoldalú ragasztós hővezető izé), annak magyarul mi a neve és hol lehet kapni? -
gumimajom
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a házamban lévő ventilátorokon csak táp csatlakozó van olyan pici 3 tűs nincsen, most vettem egy fordulatszám szabályozót arra szeretnén rákötni, van megoldás a venti cserén kívül? -
Zin
őstag
Kérdésem a következő:
Gyári SATA kábeleket ki akarom cserélni Sata Kábel UV Kék -re!
Ehhez milyen UV neon-t javasoltok?elég 1 db 3 cm-es vagy inkább 2db 10cm-es?
10 cm dupla fénycso, UV << Ezt irja a weboldal.De a fényképen "lilás" a színe.A vinyo kábelek kék-ek lesznek akkor valóban?Roluk lenne szo!
-
Pubszon
veterán
Hali.
Hátha tudtok itt segíteni.
Köszi. -
imibogyo
veterán
Köszönöm mindenkinek.......
-
imibogyo
veterán
Ja és még egy kérdés........
Ha a ventiket úgy kötném be, hogy háromállású kapcsolókra lennének kötve 0/5/12 V-al, akkor a kapcsolókat külön-külön molex-ekkel kell bekötnöm, vagy egy molexről sorba köthetem őket ??
Tehát egy molexről kaphatja az összes venti az 5V-ot a 12V-ot és a földet ??
Vagy ez nagyon leterhelné a tápot ??Azért kérdezem, mert azért 3 molexet nem szívesen buherálnék meg ezért a megoldásért
-
imibogyo
veterán
Sziasztok.
Segítség kellene...... Van a házamban pár néha felesleges venti, és az lenne a kérdésem, hogy ha a vezetéküket megszakítom egy sima kis billenő kapcsolóval, akkor menet közben tudok én ezzel operálni ?? Tehát nem fog gondot okozni, ha menet közben ki-be kapcsolgatom majd a ventit ?? Persze nem 2 másodpercenként, csak úgy általában ......
Köszi
-
jubilleum
senior tag
hello!
vettem egy thermaltake xaser III-ast, de nem tom beállítani a ventilátor szabályzót,
valakinek segítsen ki, van két power suply, kábel, és van még egy pici 3 pines molex na ezekneka szerepére nem jövök rá. -
Dubuka
csendes tag
SEnki sem tud nekem segíteni?
(#7352) Dubuka -
Dubuka
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy AXP Thermal control Panelt, és érdeklődnék, hogy esetleg valakinek nincsen e ilyen panelja, mert nem tudom miért, de mindíg villog, meg csipog a caution! valamire figyelmeztet, pedig atom stabil a rendszerem, nem lehet benne tulmelegedés!
PM-ben kérném a válaszokat! (nem vagyok itt mindíg)
Előrre is köszönöm! -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Miért van az, hogy 5V-ról megy 2db kék venti és egy potival vezérlem őket, de csak akkor állnak neki pörögni, ha majdnem fullra van tekerve a poti.
Lehet, hogy azért, mert 5V kevés a két ventinek és amig nem tekerek rajt sokat, addig nem kap annyi áramot, hogy elinduljon? -
H.O.D.
senior tag
Hello!
Neon fonalhoz keresek 5V-os invertert, keyboard moddinghoz. Egy helyen találtam a neontrim.com-on, de onnan nem jött meg a cucc. Esetleg valami közelebbi beszerzési forrást nem tud valaki?
-
honyike
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Egyértelmű volt, hogy nem gépben akarom kipróbálni!
Nem gondolom komylyan, hogy meg tudom csinálni, de unalmas délutánjaimat legalább kitölti a forrasztgatás!
-
ent
őstag
Megtaláltam a legideálisabb kábelharisnya-vég leszorítót:
Önvulkanizáló gimuszalag
-
Rive
veterán
válasz
honyike #7341 üzenetére
Az első kép ragasztó. SZVSZ a másodikon se a kondi folyt ki, de mérget azért nem vennék rá. A harmadikon a barna csak folyasztószer.
A táp kívülnézete viszont veszettül ismerősnek tűnik, úgyhogy a helyedben - pláne, ha a kondi-dolgot meg efféléket kérdezned kell - nem fognék bele a javításukba.
-
honyike
aktív tag
Hello!
Van 5db rossz tápom! Az egyik teljesen halott, mert a 2 nagy kondi felrobbant! De van 3 esélyes, aminél lehet, hogy csak a biztosíték rossz! Csináltam róluk képeket, hogy mi nem tetszik rajtuk!
Ez csak ragasztó, vagy kifojott a kondenzátor?
Normális, hogy ilyen barna valamik vannak a NYÁK alsó felén?
Köszi!
-
ent
őstag
Hi
Kábelharisnya témában már adtatok tanácsot, zsugorcső.
Létezik olyan gumi szalag ami nagyon vékony, körbe tekerem kábelen harisnyát és megfogja minden ragasztás és hő nélkülözés ellenére? -
PHM
addikt
válasz
d.véderjoe #7337 üzenetére
Biztos, hogy az utóbbi érték a reális.
Ha valóban 1,65-2,00V lenne csak a 12 helyett, sem az optikai
meghajtó, sem a vinyó nem pörögne fel. -
d.véderjoe
tag
Sziasztok!
Következő a problémám: észrevettem, hogy Everestben és HWMonitorban nincs meg a 12V a tápegységről csak a töredéke 1,65-2,00V. Lehetséges ez?
A BIOS-ban reálisabb értéket írt ki. (11,98V)
SegítsetekKöszönöm
ui.: PC Wizard 2008 is 1,64V-ot ír ki...
-
kapcs-ford
őstag
A lényeg, hogy áramoljon a levegő alatta, már azzal hogy megemeli a notit a pad már azzal is csökken a hőmérséklete. Hidd el tapasztalatból írom, jobb egy hasonló padra kiadni pénzt mint egy új notira.
Nálam pl. az összes lecsavarható takaróablak le van szedve (winyó, wlan) hogy szellőzzön. -
Froclee
őstag
Sziasztok.
Van ilyen 4pines->4pines átalakító? A lényeg az, hogy olyan kéne, aminek mindkét vége tűs (tehát nem "lyukas" - nem bemenet).
FSP400PNF-emhez sajna kicsit kevés a molex... -
Nunder
őstag
válasz
kapcs-ford #7333 üzenetére
Az a baj hogy ha már nagyobb beruházást tervezek akkor az nem notihűtő lesz hanem külső vinyó. Meg nem tudom hogy az a 3 venti is oda fújja e a levegőt ahova kell. Különböző elrendezés miatt nem tudom megéri e. Meg az 5-6000es árkategória az nem tudom mennyire dolgozik. 10k-ért meg nem fogok venni az tuti. De azért kösz az infót.
-
kapcs-ford
őstag
Az eladók az eladáshoz értenek vagy még ahhoz se..
Nekem ez van, ez a legtutibb:
[link]Mivel nálam nincs feleslegesen pazarolható usb port ezért a cooler pad-ot egy nokia töltő hajtja.
A gépet teljesen hűteni, azzal nem sokat érsz ha egy ventit raksz a nyílásra. A ram, winyó,wlan jobban olvasztja a gépet mint a proci..
-
Nunder
őstag
Én ezzel nagyon is tisztában vagyok csak kérdezgettem és az eladók is azt mondják hogy nem sokat érnek. Én meg tényleg csak arra gondoltam hogy ráfújni egy kis levegőt hogy jobb legyen a hatásfok. Nameg nem is akarok 6k-t kiadni egy olyan cuccért ami nem is biztos hogy jó lesz a notira. Erre a célra tökéletesen megfelel egy 1000HUF os venti is. Ha az nem megy sokra akkor a hűtőpad se
-
Nunder
őstag
Üdv.
Olyan problémám van, hogy egy 12 vagy 14cm-es ventillátort szeretnék tenni a notebookom alá, hogy az alsó légbeszívóra fújja a levegőt. Ahogy nézelődtem azt tapasztaltam hogy a ventiknek az alap 3 tűs kivitelezésen kívül nincs más szabvány. Gondolnék itt arra, hogy USB-ről vegye fel az áramot. Kérdés: meg lehet e ezt oldani és ha igen akkor hogyan/milyen ventiből? Nem vagyok elektronikai zseni tehát ha bonyolult akkor lépésről lépésre szeretném. Előre is köszönöm. -
Rive
veterán
válasz
kapcs-ford #7324 üzenetére
Zavarvedo ferrit. Nem kell vele torodni.
-
kapcs-ford
őstag
-
v.tom
őstag
A VGA karikon szokott lenni ilyen két pines csatlakozó. Rossz hír, hogy ilyet csak úgy fogsz találni, ha esetleg van valakinek, mert nem ipari szabvány, ezért a boltokban sem fogod megtalálni, max valami bontott alkatrészként. Én azt javaslom, hogy vágd le egyszerűen azt a 2 pines csatit, és tegyél a helyére egy másikat, ami neked is jó (molex, stb).
-
Laslow
senior tag
Nem, éppen ez az, hogy a ventillátoromnak csak 2 pines csatlakozója van. Nézd meg. És vagy egy szabvány 3 pines csatlakozóra akarom rákötni a ventimet, erre, vagy pedig ahogy te is írtad, egy szabvány 4 pines molexre, olyanra, ami a tápból jön ki és az IDE-s HDD-kbe meg ODD-kbe megy bele.
Az ajánlott boltban ezt találtam egyedül szóba jöhetőnek, de félek, hogy nem fog rámenni a videokártyám ventijének csatlakozója az átalakító felső kimenetére. Szerinted? (Mondjuk, legfeljebb levágom róla azt a kiálló fehér műanyag izét.)
-
v.tom
őstag
-
Laslow
senior tag
A kimenet olyan legyen, mint itt a bal oldali (azaz olyan, hogy egy jumpert pont rá lehessen tenni). Videokártya adja ezen keresztül a feszt a ventijének, ezt akarom mással helyettesíteni.
A bemenet vagy olyan, mint itt a középső, vagy pedig olyan, mint itt a bal oldali. Annyi, hogy a bemenetből a föld mellett a 12V menjen tovább a kimenethez.
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan kábelre, aminek a bemenete vagy Female Molex vagy pedig Female 3-PIN, a kimenete pedig Male 2-PIN. Tud valaki olyan helyet ahol kapható ilyen bárhol az országban? -
Arnold2
őstag
Tök vékony, narancssárga, áttetsző fólia ami körülbelül egy papírlap vastagságú.
Nem nem nyúltam hozzá, mérnök ember leszek (1. szabály: Ne gányolj!). De ha nagyon nincs semmi megoldás, akkor van egy ötletem. Ha minden kötél szakad és nincs más, akkor egy próbát megér.
De mielőtt bármi visszafordíthatatlan kárt okoznék, illetve súlyosbítanám a szitut még körbekérdezősködöm. -
Arnold2
őstag
Srácok!
Nagy segítség kellene (talán azért egy kicsit túldramatizálom).
Van e bármilyen lehetőség szalag kábel javítására?
Logitech G15 billentyűzetemet szedtem szét, hogy tisztítsam. Abban ugye van egy kis LCD kijelző. Sajna nem olvastam utána,hogy ha az LCD környékén nem vagy BAROMI óvatos akkor biza szakad a szalag kábel. Én óvatos voltam,de sajnos nem annyira így 8 kisebb adatszálat és a két táp szálat szakítottam át. Ez így az egész szalag 1/3 körülbelül.
A cseréje durván macera lenne (mármint a kábelé), így ezért kérdem, hogy létezik e bármi lehetőség a szalag javítására? -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy van egy alaplapom amin 20 pines csati van.A tápon meg egyben 24 pines a csati.Tudom hogy lehet hozzá kapni átalakítót de most hirtelen ki kellene próbálni a lapot.Megoldható hogy azt a plusz 4 szálat lenyesem a dugaszról?Úgy értem a kivezetések ettől függetlenül megfelelőek az alaplap számára?
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Még egy kérdés.
Hogyan lehet egy ilyet megépiteni : [link]?
Hogyan van az, hogy a ledek mindig más szinüen világitanak? Én azt hittem, hogy csak egyféleképpen tudnak. -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Néztem ónszippantós wellert, csak kicsit sokallom az árát. Miyen másik márka van, ami olcsóbb és minőségben jó? Már van egy weller forrasztóm és elégedett vagyok vele. -
ent
őstag
válasz
kételkedem #7300 üzenetére
sflex 120mm es ventik felfogatasahoz Nyitott vagy zart csavarhelyű ventilátorokhoz valo gumicsavar kell? Tehat nagy vagy kicsi? koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNÖYRŰ/GARIS/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEHÉR
- Thermaltake Commander MS-1 Snow Edition
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- EVGA SuperNOVA 850 GA 850W 80 PLUS Gold Fully Modular
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5430 - i5-3GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest