Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Childo089

csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni egy pár felmerűlt kérdésre/ben.
    A cél 6 VGA-t egy 1200/1300 vagy 2x 750W tápra kötni.
    A probléma ebben a kábelkiosztás.

Egy kis HW-s háttértartalom a könnyebb áttekinthetőség miatt:

Akad 6db MSI GTX 1070 X8 Gaming-em.
    [link]
    Mint látható a lényeg a 2 táp csati bemenet 1x6pin+1x8pin /VGA.

Táp lehetőségek:
    1200/1300 W
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]

X2 750 W
    [link]
    [link]
    (néztem thermaltake-et,corsair,coolermaster-t is,az én megitélésem az hogy azok még kevésbé lennének megfelelők,hát még a kábel db szám még rosszabb..)

Ergo a legoptimálisabb lenne a következő kábelből Xdb:
    [link]
    (a tápokhoz max 2 ilyet adnak és ha 2X750W t vennék még akkor is csak 4 lenne.)

Viszont, ad 1 nem igen érek rá 3-4 hetes rendelgetésekre,2 hát nem olyan biztos hogy a kábelkiosztások passzolnak az én álltalam választott táphoz igy a volt kiosztás tekintetében.

Illetve igen a különböző tápgyártóktól lehet rendelni modular kábel package-t lást Evga Corsair ect..
    Aranyáron csak azért mert kell belőlle 2 kábel,és szintén több hét beszállítás.

Arra gondoltam azt csinálnám hogy van még a tápokhoz annyi db kábel vegyítve ami csak 6pin apa to 8pin apa/vagy 6pin apa to 6pin apa,és 1 ilyen 1 olyan kábellel megtápolnám a VGA-t. Ehhez elég kábel csak a 2X750 W be lenne,és van is elég hely a tápokon ezeknek a végeit bedugdosni. Ez jó így?
    Ha igen akkor a következő probléma itt kezdődik ennél a megjelölésnél:"¤¤¤"

Vagy néztem különböző átalakitókat még,pl 2 satarol 6pin vagy 8 pin/ vagy 2 molex rol szintén ugyanezt,
    erről viszont azt tudom hogy a sata nem ekkora terhelésre van kitalálva tehát azt kihúztam a listáról.
    A molex nyerő de,minnél több toldás annál több W veszteség,illetve spike kialakulásnak veszélye ami igen csak hőt termel,és leolvadnak.
    Arrol nem is beszélve hogy 1 korbácsot adnak szintén mindegyik táphoz vagy max 2 őt amin van 4molex csati. A a maradék 2 kártya terhelését elosztani még így is csak 4 kábelen lehetne optimálisan már ha lenne kaphato itthon pl ilyen:
    [link]

Valamint találtam direkt kábeleket is ami nekem "jó lenne" ha nem csak anya to apa végüek lennének.
    Mivel az összes moduláris táp ba apa kell és a VGA ba is.

Lásd miről beszélek:(ezek nem jók)
    [link]
    Persze van 6to6 pin only 8to8 stb de a lényeg hogy mind nek a táp felöli vége anya..

"¤¤¤"
    Akkor marad 2 vagy 4 molex korbácsom db onként 4 csatival.
    6db molex tápolt risert kötnék illetve +2 molex betápot az alaplapnak ami +W ot tol a pci-e 1x/16x csatiknak a kártyák kihajtása végett.
    Aminek akkor szintén tul lenne terhelve az elosztása,vagy nem?
    Riser betáp DB onként 45W min elvileg 1 molex korbács egy 75W output-ot tud kapni a tápból.

Majd "megvilágosodtam" hogy hagyjuk ezt a fenébe annyi kábelt amit adnak optimálisan felhasználom aztán kész,a maradékot pedig megcsinálom magamnak.

Haha hát persze gondoltam én....

Szóval hogy veszek jópár ilyen csodát:
    [link]
    Amit ha jobban megnézel ez is olyan hogy egyik apa masik anya és még csináljam is meg...
    Meg ehhez van fej is amibe bele rakom a végeket de a fent emlitett dolog miatt ez okafogyottá vált.

Szintén nem találtam 2 megeggyező véget a piacon. (Van olyan aki igen,és megosztja velem?)

Huhh hát remélem azért érthető valamellyest a dolog.
    Előre is köszönöm a válaszokat és a türelmet a végigolvasásért.
    (Elnézést kérek az esetleges nyelvtani hibákért)

Üdv

Új hozzászólás Aktív témák