- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
pilipi
aktív tag
válasz
fatpingvin #21499 üzenetére
OK
-
fatpingvin
addikt
válasz
pilipi #21496 üzenetére
veszel az ikeából egy Lack dohányzóasztalt, belecsavarozod és teljesen jó vagy.
amúgy meg semmivel nem néz ki rosszabbul mint ezek az üvegoldalú hányadékok. sőt. ez legalább egy normális munkaeszköz benyomását kelti, nem egy ízlésficamos de legalább túlbuzgó iparművész-hallgató szabadidős projektjéét.
-
nt92
tag
Sziasztok.
https://www.pcx.hu/kabel-tap-hosszabbito-akasa-8-pin-cpu-male-2x-4-pin-cpu-female-30cm-ak-cb8-8-ext-00724659
Ez a kabel ha jol ertem, akkor a 8pines cpu kabel hosszabbitasara szolgal. Attol, hogy az egyik vege 4+4pin, ugyanugy csatlakoztathato lesz a 8pines csatlakozoba az alaplapon igaz?Elore is koszonom.
-
pilipi
aktív tag
válasz
Hard3n3d #21492 üzenetére
Bármit odatehetsz ami méretben jó, hogy ne lógjon [diy gpu holder link]
Vagy kifordítod a Vga-t, ennek már magasabbak a költségei
Szerk: ja erre írtad, hogy nem fér el a hangkártya, akkor ez nem megoldás. -
pilipi
aktív tag
válasz
fatpingvin #21495 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy milyen jól mutatnak egy modern dolgozó szobában vagy nappaliban.
-
Hard3n3d
csendes tag
válasz
fatpingvin #21493 üzenetére
Nem sok van a piacon és mind elégsok kompromisszumot igényel vagy pedig okádèk ronda
Thermaltake Core X1 nek még azért jobban utána nézek
-
Hard3n3d
csendes tag
válasz
fatpingvin #21491 üzenetére
Ha fektetem a gput nem fér el a hangkártya
-
joysefke
veterán
Fehér robotporszívóm lakkján apró karc keletkezett amin keresztül a műanyag feketéje átüt.
Tud valaki fényes fehér műanyag lakkon alkalmazható javítófestéket ajánlani ami jó eredményt ad? Köszi! -
Rick4
félisten
Ez ugyan nem teljesen ugyanaz, de ha más dolgok kellenek, arra kiváló lehet.
3.5"os lcd kijelző, változtatható dizájn, háttér, minden fontos adat ott van. Ha ennyi infó elég, én bátran ajánlom, régóta használom, jövő héten új házba költözök, akkor belülre kerül... Egy darab usb kábel megy a gépbe, azon mindent kommunikációt tápellátást megold, a szoftverével egy pillanat változtatni a fényerőn, oké, és már az látszik, banggoodon 10K-ért vettem. [link] van nagyobb, széles, de lapos is, ennél olcsóbban és jobbat nem fogsz találni. -
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
PC mellé szeretnék egy 5-7 colos kijelzőt diagnosztikai adatok megjelenítésére.
2 utat látok perpill:
- HDMI-s monitor, vannak 20k körül 1024x600-asok, ez egy Win alatti másodlagos kijelző lenne, remélem erre lehet tenni valami jó widgetet (hwinfo?), kérdés hogy mennyire zavar, ha az egér átmegy, mi nyílik ott meg, stbstb
- ugyanez, csak egy RPi mellé rakva. nem tudom, mennyire testre szabható, jobb vagy rosszabb, stbTi melyiket ajánlanátok?
-
Rick4
félisten
válasz
dajkapeter #21479 üzenetére
Jönnek azok, nem kell érte menni, elég csak leugrani Röszkéig!
-
Rick4
félisten
válasz
dajkapeter #21477 üzenetére
Hm, én 50-60 ezret vezetek, és nem is rossz autókkal, de nem az a baj, hogy én tudok-e vezetni, hanem hogy mikor rántják elém a kormányt, mert nem arról van szó, hogy én töröm össze az autót, hanem ha törik, megyek-e másnap a saját lábamon, vagy épp amputálják, esetleg a mellettem ülő túléli-e... Na mindegy, láttam én már embert meghalni az úton, én megteszek mindent azért, hogy ne így végezzem, pláne a szeretteim se! De te tudod, nekem csak egy életem van, igyekszem vigyázni rá, és ez nem pénzkérdés, pláne nem a fogyasztói társadalom kérdése.
Naszóval hoztam már sok ventit az usából lószállítós utánfutókra, kicsit bonyolultabb ott akérdés, mert klíma nincs, a lónak meg érzékeny a bőre. Ha bele akarsz merülni, akkor ez a legegyszerűbb megoldás, innen választasz egyet, és beépíted. [link]
Ezek autóba való ventik, a csapágyazás, a túlfesz, és minden más is ahhoz a körülményhez van tervezve, más lehet halkabb, de jobb biztosan nem....
Hja, ha nem kell a rendes szellőzés, de a 206-os olyan csendes a pályán, hogy ezek fontosak, akkor a legyezőt tudom javasolni a csomagtartóba ültetett turbános szerecsennel, az még csendesebb... -
dajkapeter
senior tag
Köszi, ezek jó gondolatok. Autócsere helyett most inkább házat építünk. Az autót 3-5 km-től kezdődően 1200-1400 km/nap használjuk. Autót amúgy se cserélnénk, minnél több az elektronika, annál nagyobb a baj. Én legszívesebben egy utolsó generációs sierra-ba ülnék, párom meg a w124-be ülne vissza. A 206-unkon egy csepp rozsda sincs, így sok értelmét nem látom cserélni. Nem vagyok fogyasztói társadalom párti... Az extra biztonság meg inkább vezetni nem tudóknak való. Személy szerint évente levezetek 30e km-t személyautókal (több tucat típust és kategóriát vezetve) és a lékondit is igyekszem kerülni.
És ha már dog box cooling, harmadik képtalálatEttől az én elgondolásom talán csendesebb lenne.
-
Rick4
félisten
válasz
dajkapeter #21475 üzenetére
Keress rá a "dog box cooling" kifejezésre, és lesz millió meg egy találat. Első körben autóba való ventit vennék, 2-3 ezrekért vannak ablakra felcuppantható, szivargyújtós cuccok, egyrészt az ottani poros környezetben is mennek sok évig, másrészt van szivargyújtó csatijuk, így egyszerűen be lehet tenni, autópályán megállva úgyse kell mennie, hiszen akkor fel kell nyitni hátul, és ki kell engedni a kutyákat egy pici zöld felületre.
Én első körben cserélném azt az autót, ezeket ma már csak valami 10-20 km-es ovijáratnak lenne szabad használni, semmiféle biztonság nincs benne. Ha a klíma nem hűti le azt a pici utasteret, akkor azt a klímát szervizeltetni kellene, és akkor rendesen fog működni.
Másrészt ha marad, sötétíteném a hátsó üveget, hogy a meleg se jusson be. -
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Sajnos részben off topik a kérdésem mindenkifelé, emiatt elnézést kérek mindenkitől. Máshová nem tudok fordulni. Egy 206-os peugeot autóm van amibe viszem az egész családot (feleség + 2 gyerek + 2 kis testű [8-13 kg] kutya), . A tavalyi évig nem volt gond, mert csak 1 kutya volt akit biztonsági övvel kötöttünk ki a hátsó űléssoron. Tavaly viszont sikerült egy Mudit beszereznem aminek hála a csomagtartóba száműzöm az ebeket 1-1 egyedi készítésű ketrecbe. Természetesen amikor lehet letekert ablakkal megyünk, hogy járhasson a levegő. Pályán 120-nál ez már kevésbé kellemes, ilyenkor jön a légkondi. A 206-os peugeot kis autó lévén nem épp egy hűt teljesítményével hűti az utasteret és a csomagtartót. Nos, némi IT-s ismeret révén azt merészeltem gondolni, hogy az ebeknek beépítek 2-2 ventillátort a ketrecbe, hogy jobban járnon a levegő (mert az autópályán olykor megáll az ember és a belső ventillátor nem csinál tornádót, no meg nem is raktérhűtésre van kitalálva).
Első körben a nagy légtömeg mozgatása a cél és másodlagos csak a zaj. Így az ARCTIC P14 140 mm-re gondoltam először, vagy pedig egy SilentiumPC Mistral 140-re. Mind a két ketrecbe egymás mellé építenék be 2-2 ventit ezekből, hogy a levegő biztosan keringjen a kutyák körül. A két ketrec középen fix és teli fallal van elválasztva, így ennek 2 oldalára tenném a 2-2 ventit, amelyek befelé fújnák a levegőt a kutyáknak és így a csomagtartó két szélén ki tud áramlani a levegő. A tápellátást az autó biztosítaná, viszont a ventik hosszútávú működése miatt szeretnék egy kis vezérlőelektornikát is építeni elé ami mondjuk állandó 10-11V-ot biztosít nekik.
Leginkább ez a két kérdésem lenne. Tehát, hogy ezen ventikről van-e tapasztalata valakinek? ( ARCTIC P14 140 mm és SilentiumPC Mistral 140) Valamint, hogy tudnátok-e segíteni abban, hogy itthon összeforrasztgassam a feszülségcsökkentőt, ehhez milyen alkatrészekre lesz szükségem? Gondolom huzalellenállás elegendő lesz.
Anno (15 éve) faterom kollégájával építettünk egy potmétert, amivel tudtam szabályozni a gépen a hűtővetni fordulatszámát. Lehet, hogy elég lenne egy potméter is erre? Azt tudom, hogy az autó feszültsége magasabb lesz, mint ami a ventiknek kellene.A segítségeket előre is köszönöm!
-
tothd1989
tag
válasz
razorbenke92 #21471 üzenetére
Össze kellene hangolnom az alaplap és a vga fényeket mivel külön-külön program vezérli őket. Erre találtam egy elvben működő megoldást: az openrgb-t. Ami működik - illetve mégsem, mert kevesebb effektet tud vele minden és minden indítás után újra kell konfigurálni valami miatt (hiába csinálok profilokat stb.). Tehát ez és hasonló érdekelnek egyfelől, másrészt meg, hogy ki milyen ledszalagot használ, ilyesmik - mik a tapasztalatok.
-
tothd1989
tag
válasz
saopaolo97 #21472 üzenetére
Ha pci-e kell, az biztosan nincs 24 pines kialakításban. Egyébiránt az EVGA moduláris kábelek elvben egymással kompatibilisek (tehát pl. az én kábelem jó a te tápodhoz és fordítva), hátha találsz abból hosszabbat. Én személy szerint inkább vennék toldást (kelljen akármelyik kábelhez is) a merlinhardvertől, úgysem nem látszik a gép látható részében (nekem se lehet látni) és biztosan kompatibilis.
-
-
-
tothd1989
tag
Nem akarok spammelni (bár megtettem
), de eredetileg egy fórumot keresek ahol (a)RGB-s pc alkatrészekkel, ledekkel és ezek programjaival foglalkoznak - van egyáltalán ilyen? Fórumtémákat nézve több mint 100 van modding kategóriában, pár oldalt átlapoztam sikertelenül - az összeset biztosan nem fogom
-
tothd1989
tag
válasz
saopaolo97 #21467 üzenetére
Én itt vettem. Egész pontosan ezt a típust.
Az én tápom is EVGA, egyenlőre nincs semmi probléma vele, nagyon hamar megjött (1 vagy 2 nap).
Itt az aprón is van egy tag aki ilyesmivel foglalkozik, de nekem egy 30cm-es harisnyázott feketére 6000Ft-ot mondott, válaszra se méltattam. Viszont ténylegesen egyedi igények esetén opció lehet ő is, ha nem számít a pénz. -
saopaolo97
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek. Adott egy EVGA GQ 850W 80+ Gold tápegység.
Ehhez szeretnék vásárolni 24pin-es tápcsatlakozót, lehetőleg sima feketét. Egy FTW Ultra 3080ba menne bele. Néztem kolink core kábeleket, az megfelelő vagy kerülendő márka? Mit ajánlanátok?Köszönöm előre is a segítséget.
-
sad_Vamp
őstag
A memória típusa megvan:
https://semiconductor.samsung.com/mcp/model/lpddr5-umcp/km2v7001cm-b706/
de hirtelen kereséssel nem igazán találtam USB-t hozzá az ali-n.
Bárkinek bármi ötlet? -
Rick4
félisten
válasz
sad_Vamp #21460 üzenetére
Telefonnal közelről egy jó fotó, és máris nézheted 3 centis betűmérettel... Talán 1 másodperc az egész.
Ha a monitorról tud ilyet, akkor egy pixelnél jóval nagyobb felirat nem fog ki rajta...Arról nem is beszélve, hogy nem kell sehova leírni, fejből rosszul emlékezni, mindig kéznél van a fotó.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
razorbenke92 #21461 üzenetére
óóó hát ezt kipróbálom
, van valami UV LED-em az talán jó lesz rá.
-
válasz
fatpingvin #21462 üzenetére
-
fatpingvin
addikt
válasz
razorbenke92 #21461 üzenetére
ezt az UV-s trükköt nem ismertem de köszi, én mindig súrlóirányban egyszerű lámpával csináltam, de kipróbálom az UV-t is
-
-
sad_Vamp
őstag
válasz
razorbenke92 #21459 üzenetére
igen ilyesmiket láttam.... csak a bajom az, hogy azon a chippen (a SOC mellett) amire tippelem, hogy a memória, kvázi olvashatatlan a felirat. Van valami ötlet, miképp tudom kisilabizálni, hogy milyen eMMC az?
-
-
sad_Vamp
őstag
eMMC memóriák olvasásával van valakinek tapasztalata? rossz telefonból szeretném valahogy kiolvasni a memóriát, az USB nem opció a chip leforrasztása valószínűleg annál inkább...
-
fatpingvin
addikt
válasz
sad_Vamp #21455 üzenetére
mi számít "normálisnak"?
ez vastagon egy mod amúgy. ugyanaz a BIOS vezrió marad, csak a nyers lemezképből kitakarítom az Intel Management Engine-t. utána kb ugyanaz kerül visszírásra csak IME nélkül.
ahhoz hogy a megfelelő lemezképfájlt össze tudjam rakni ahhoz amúgy is először ki kell olvasni a már meglévőt, azt meg egyszerűbb közvetlenül, hardveresen a chipből mint a futó oprendszer alól a vason magán. ha meg már úgyis rajta van a csipesz akkor a visszaírás is egyszerűbb így.
arról nem beszélve hogy a legtöbb alaplaphoz, főleg ezekhez a régebbiekhez tartozó gyári BIOS író szoftver jellemzően csak windowson megy, vagy egy CD-re írható DOS alapú akármi, egyikhez sem értek és emiatt nem is akarom megtanulni, windowst telepíteni meg aztán pláne nem fogok.főleg hogy ezek a szoftverek általában végeznek valamilyen szintű ellenőrzést a kiírni kívánt fájlra és ha ez nem egyezik azzal az elképzeléssel amivel a gyártó kiadta akkor gyakran egyszerűen nem működik vele.
összesítve mindent, egyszerűbb és tisztább így. a következő körhöz, a teljes firmware lecserélése corebootra, meg amúgy is nagyjából kötelezően erre a megoldásra lesz szükségde nem bánom, hardver van hozzá és így nem kell dossal meg winnel szenvedni.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
fatpingvin #21454 üzenetére
és miért nem normális módon upgradeled? vagy ez nem upgrade inkább mod?
-
fatpingvin
addikt
válasz
razorbenke92 #21453 üzenetére
azaz
annyi csavar van a sztoriban hogy nem valami ruszki FTP-ről leszedett tákolt BIOS, teljesen funkcionális lapokról van szó (többes szám mivel közben elintéztem egy Lenovo ThinkStation alaplapot is), a művelet csak az IME kitakarítása.
firmware image kiolvas, háromszor, azonosságot ellenőriz, ha passzol akkor a me_cleaner-rel átszerkeszt és zsugorít, a csipeszt közben nem is kell leszedni mert egy pillanat alatt kész az új lemezkép, már mehet is a visszaírás ellenőrzéssel
az írás-olvasás-ellenőrzésre használt szoftver pedig értelemszerűen a Flashrom.következő kör igazából a coreboot portolása lenne de ahhoz azért még elég sokat kéne utánaolvasnom és annyi szabadidőm sincs perpill.
-
válasz
fatpingvin #21452 üzenetére
Bios chip reprog?
-
sad_Vamp
őstag
válasz
fatpingvin #21450 üzenetére
Először azt hittem, hogy laptopot takarítasz...de aztán megláttam a programozókábelt.... így már nem tudom
-
Archttila
veterán
válasz
razorbenke92 #21447 üzenetére
Vegul letettem rola, mivel van már egy ilyen [link] (egyebkent hibatlan) pákám.
Kaptam 50%-os kedvezmenyes vasarlast az Aldiba, gondoltam elhozom de akkor felejtos, marad ami van.
Koszi mindkettőtöknek -
válasz
Archttila #21445 üzenetére
Kicsit nehezebb vele dolgozni. Előnye, hogy nem kell 230-nak lennie ahol dolgozol vele, ugyanakkor nagyobb teljesítményű mint egy akksis hordozható páka. Hátránya, hogy a hőmérsékletet neked kell szabályozni a ki-be kapcsolással.
Attól függ, miket forrasztasz alkalmanként, de pici SMD forrasztásra bátran ajánlom ezt egy megfelelő USB tápegységgel (olyan kell, ami USB kommunikáció nélkül is lead 5V-on 2A-t). Én annak idején 1600HUF-ért vettem kettőt(!). Építettem hozzá egy powerbankot, ami ellátja kakaóval. Próbálkoztam a Parkside LiIon cellás pákaceruzájával, de azzal több gondom is volt mióta megvan. Annyi, hogy ezek a picinykék nem fognak (könnyen/szépen) pl. egy kondit kiforrasztani egy alaplapból. Arra már kell a gázos.
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Alkalmi forrasztashoz a (most egyebkent az Aldiban kaphato) forrolevegos forraszto mennyire ajanlott? Egyaltalan (markatol fuggetlenul) milyen a hagyomanyoshoz kepest? -
Czimby
addikt
Ház moddinghoz hol lehet jó áron venni perforált lemezt, rácsot? Nem kell 100*250-es tábla csak egy pc előlapnyi.
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Adott egy rgb ventis gépház (Spirit of Gamer Számítógépház - Deathmatch 3 RGB), és egy venti vezérlő =KOLINK INSPIRE L1 A-RGB) ami épp működhetne is együtt, a vezérlő a cpu hűtőt vezérli, a táv gombjai alapján váltja a színeket is, a két venti viszont nem dolgozik. Két vadiúj ilyen ház van és két vadiúj vezérlő, mindkettő ezt csinálja.
Létezik valami kompatibilitási eltérés, vagy lyan szabvány, ami miatt az egyik nem hajlandó a másikkal menni?
Nagyon félregudni nem lehet:
A jobbos csati oké, a bal kettőre még nem jöttem rá, mire lehetnek jók.
-
Nortonor
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS TUF Z370-Pro Gaming alaplap amit egy kisebb "baleset" ért. Valószínűleg egy korábbi VGA ki- vagy behelyezés alkalmával, a képen pirossal karikázott, a VGA PCI portja mögötti kis tekercs félig-meddig letört az alaplapról (kb csak a réz szál tartja).[kép] [kép]
(Félreértések elkerülése végett, ez nem az én sérült alaplapom, csak most így egyszerűbb volt képet lopni egy ugyanilyenről, mint újra szétszedni és fotózni)Mellette a chip-en, a WGI219V felirat olvasható, ami az alaplapi ethernet port vezérlője, ha minden igaz. Kérdés, hogy ez a kis letört 4R7 tekercs is ezen komponenshez tartozik-e?
-
3L1T3
addikt
válasz
flashpointer #21439 üzenetére
Ilyen kell neked: [link]
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #21438 üzenetére
ja nem valasz akart lenni... meg annyi hogy a kinezett lap aio-pump csatija 3 amperes, akkor az a 10 venti arra mehetne direktbe?
-
flashpointer
őstag
lenne egy gyors kerdes: kb 10 pwm venti fer bele a hazba es erre kellene valami jo megoldas:az arctic p12 pwm pst-t ugy lattam szuperul sorba lehet kotni, viszont 10 ventit elagazassal mar lehet nem dugnek az alaplapi csatlakozoba. van valami olyan kabel ami az aramot a sata-nol veszi es a szabalyzast kiolvasast egy elagazassal az alaplapbol/egy ref ventibol tudja vezerelni?
-
3L1T3
addikt
Tudtok ajánlani olyan argb elosztót ami aura synces és minimum 10 ventilátort képes argb szinten kezelni? Köszi
-
Ablakos
őstag
válasz
fatpingvin #21434 üzenetére
Elvittem a fűtőkészüléket 5 méterre, ugyan abból a konnektorból (hosszabbítóval), mint az usb-s táp. A jelenség ua. Nincs a közelben másik áramvételi hely.
Felkapcsolásnál megérteném, hogy nagy az áramfelvétel, de kikapcsolásnál...?
Az EMI mit jelent? -
Ablakos
őstag
Elhelyeztem a gép közelében egy ventilátoros légmelegítő eszközt. (kb 40 éves szarvasi gyártmány) Tökéletesen üzemel.
Amikor kikapcsolom, egy erőteljes pattanás hallatszik a számtógép hangszórójában és még az usb-s hangkártya kapcsolat is megszakad, néhány másodperc múlva áll helyre.
Mi okozhatja ezt a furcsa eseményt? -
válasz
Nevil2 #21431 üzenetére
Persze, sima ügy, 5V - DATA - GND -vel dolgozik ez is az is.
A legrosszabb esetben a színek címei mások, de a protokoll ugyanaz. Lásd korábbi diskurzusok a topicban, hogy a gyártók milyen piszkos módon próbálják ellehetetleníteni az átjárhatóságot egy olyan szögegyszerű alkalmazáson, mint a három eres ARGB.
-
Nevil2
tag
Sziasztok!
Került hozzám egy Kolink Citadel Mesh RGB ház, amiben a gyári RGB házventik benne vannak, de az RGB hub és a távirányító nincs.
Van egy Asus TUF alaplap, amiről - gondolom - lehetne vezérelni, csak sajnos a ventik csatlakozója nem szabványos ARGB, hanem 3 pin molex (egészen pici).A vezetékeke kiosztása megvan (a hub képe alapján)... valahogy össze kellene hoznom egy ARGB Y elosztó kábel meghekkelésével, annak nem vágom a lábkiosztását.
Egyáltalán kivitelezhető lenne?
-
-
Cane
őstag
válasz
razorbenke92 #21428 üzenetére
Köszi!
Tehát ezek szerint vagy a JRAINBOW1-re kötöm be a (4 vagyis) 3 tűs vezérlőkábelt vagy a molex-ra de a kettő együtt nem fog menni. Esetleg problémát is okozhat?
A ház lcd vezérlőjének sata csatlakoztatása ezek szerint nem is szükséges a beüzemeléshez?
-
Szia!
Imádom az illusztrációdat.
Korábban segítettem itt a fórumon életet lehelni egy fórumtárs elpukkant Zalman RGB házának javításában, illetve az azon lévő ARGB megpatkolásában, hogy külső ventiket is kezeljen.
A lényeg ott az volt, hogy volt a háznak egy saját vezérlője, amit egy kicsapolt molex toldóval lehetett beiktatni. Azt csinálta, hogy az 5V és egy GND be volt kötve, de a másik GND az a fényvezérlő DATA vezetéke volt (a 12V pedig mindenhonnan kihagyva).
Ha külső adatvonalról (pl alaplap) szeretnél vezérelni, akkor ezt a toldót ki kell hagyni, és az alaplapi tűről kapja majd a tápot az RGB. (Ha összedugva hagyod a molexet, vagy a toldó nélkül dugod össze, akkor az adatvonalat lehúzza GND-re és nem fog menni.)
Onnantól a vezérlés az alaplap szerint specifikus. Általában van szoftver rá.
-
Cane
őstag
Üdv!
Bocs a láma kérdésért. Egy Zalman S8 házat rakok össze amelyben van több gyári RGB venti. Az RGB ventilátorok szépen mennek sima molex toldásról, azonban a ház led vezérlés egyik kábelén találtam egy "▪▪▫▪" csatlakozót ami teljesen passzol az MSI alaplap JRAINBOW1 tüskéihez. Van azonban egy sata csatlakozó is a ház led vezérléséből.
A kérdésem az lenne, hogy a 3 tüskés alaplapi kábelt és a sata csatlakozóst tápegység sata csatlakozójára ha bekötöttem, elméletileg működnek a fények? Ha igen, a fényeket alaplap biosban, vagy egyéb windows szoftverrel szokták testreszabni? -
fatpingvin
addikt
de jó ennyi idő után megtalálni ezt a topikot
asszem lesz ide kontentem nem kevés
-
PHM
addikt
válasz
Grave_444 #21421 üzenetére
Nem ártana megvizsgálni az aljzatot, mert annak a rossz kontaktusa
is okozhatja a melegedést. A fémrészek elszíneződése, illetve a tápvezetékek
szigetelésének elszíneződése, esetleg szenesedése utalhat a melegedés okára.
Ha az aljzat rendben van, a villásdugót kellhet cserélni, mert az ilyen szintű melegedés
biztosan bajt fog okozni.
Az utolsó mondatot nem értem. Hol van a szigetelés leválva? -
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Sencor vízforraló, amin van minimum és maximun vízszint.
Ma teljesen véletlenül ki volt húzva, mert más használta a konnektorját és a minimum vízforralás után kihúztam a falból. Mindkét villa forró volt.
Ez mennyire jelenthet problémát? (Egy helyen a vezetékről levállt a külső vastag szigetelés, de a saját belső szigetelése sértetlen, gondolom ez nem okozhatja.) -
trialboj
őstag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy van jobb allrounder töltő, mint ez az anker? [Anker 735 Charger (GaNPrime 65W)]
Amire szükségem lenne
3 port
65W vagy több hogy a jövőben is jó legyen
60 euro körül -
Elnézést a nem teljesen ontopic kérdésért. Melyik fórumban kereshetek gépösszerakót, csupa új alkatrészből, Budapesten (XIII.). Semmi különös nem lesz a gépben, kb. 180 E Ft az alkatrészár. A hardveraprón nem találtam ilyen.
-
tupacamaru
veterán
Aliexpress , de egy androidos telefonnal vagy tablettel is meg lehet csinálni.
-
piero86
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó topicban járok-e.
Eddig csak sima 12V RGB-t tudó lapom volt. Most váltottam ARGB-re. Ha egy ilyet veszek:
[link] (5V 3pin verzió) Azzal tudok vezérelni ARGB ventit és led szalagot is egyszerre?
Vagy esetleg mit tudtok ajánlani? Csak egy darab ARGB csatlakozó van a lapon. Nem vagyok képben ezzel a típussal.
Köszönöm! -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan külső kijelzőt (USB-s) ajánlani, amire ki lehetne írni a fontosabb hőmérséklet, feszültség, akármi dolgokat?
Üdv,
Attila -
MarcoDominik
friss újonc
Sziasztok!
Van egy Fujitsu S13-1KOP1A tápegységem és szeretnék videókártyát cserélni a gépembe de nincs hozzá 8 pin-es csatlakozóm. Honnan tudnék szerezni ehhez valót?
Köszi a segítséget !
-
Veleczki77
csendes tag
Sziasztok! Nzxt S340 házba szeretnék vertikális adaptert.Van rá megoldás hogy szétvágás nélkül beépítsek egyet?
-
Barret001
addikt
válasz
gyuribácsi88 #21410 üzenetére
Barkácsolsz egy megfelelő alakút,avval is működni fog.Nem kötelező gyárit beépíteni.
Egy hasonló megoldással kitámaszthatod,és elfér a hangkártya is.
-
-
válasz
Barret001 #21408 üzenetére
Az nem gond,csak azért tettem fel a kérdést,mert hátha van valami usb-s megoldás.
Bár a HP kapcsolóját elnézve lehet még forrasztani se kell,leszigetelt 2 apró krokodilcsipesz is jó lehetne,akkor az még egyszerűen el is távolítható ha mondjuk eladnám.Csak jól szigetelni kell,nehogy máshova is hozzáérjen valamelyik.A okoskonnektor annyira nem szimpatikus nekem.Sokmindenre használom őket (Ikea Tradfri),de valami pofásabb és szolidabb megoldás jobban érdekel.
Pl a gomb beépítve az asztalba.Az usb portok is így lesznek megoldva. -
-
Barret001
addikt
válasz
gyuribácsi88 #21404 üzenetére
Olyan tartó kell,ami kikerüli a hangkártyát.
-
Sziasztok, egy vertikális vga tartó behelyezése után, van rá mód, hogy még egy hangkártya is elférjen valahogy?
-
Sziasztok!
Szeretném az asztalom kicsit minimál stílus felé elvinni,így a pici HP EliteDesk Minimet elrejteném az asztal aljára szerelve.
Viszont ugye ott a bekapcsolás kérdése.Biosban opció nincs a billentyűzetes bekapcsolásra,viszont érdekesmódon a vezetékes egér kattintására bekapcsol.Na most ez az opció is kiesik,mert az is wireless lett.
Szóval a kérdésem!
Létezik usb-s külső power gomb?Csak mert én eddig nem találtam.
Vagy szerezzek egy alaplapi csatira köthető gombot és azt forrasszam be a gép előlapi gombjának a lábaihoz?Ehhez szeretnék tanácsokat/ötleteket kérni.
-
Pöttön
őstag
válasz
razorbenke92 #21397 üzenetére
Köszönöm a linket, és a segítséget!
Sajnos vidéki vagyok, és nem járok fel Pestre, de azért köszönöm a segítőkészséget!
Körbe jártam a helyi kisboltok zömét, sajnos helyben nem árulnak ilyesmit.
Majd netről rendelek valamit, de egyenlőre hanyagolom is, egyenlőre elvagyok vele fejhalgatóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest