- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballazol
senior tag
válasz
razorbenke92 #21399 üzenetére
Értem. Köszi, hogy utánanéztél a hibakódnak!
Akkor ezt a szöveget másolom is át Apukának, mert rendszerint ő resetelgeti a gépet, amíg be nem tölt neki a Win 10 Pro nagy-nehezen...Rá kell majd néznünk, ha itthon leszek huzamosabb ideig.
Köszi még1x. -
válasz
ballazol #21398 üzenetére
Szia!
A beep-kód általánosan RAM hibát jelent, az alaplapod specifikációja szerint nem talál videókártyát, elvileg nem kéne hogy köze legyen a gépházon lévő USB portokhoz.
Általánosságban azt tudom mondani, hogy egy ilyen idős lapnál át kellene nézni a kondenzátorokat. Az instabil feszültségek okozhatnak ilyen mindenféle random hibákat.
Arra figyelj, hogy ezeknél az SMD kondiknál nem mindig reped meg felül a kikönnyítés, hanem szimplán letolja magáról a kondi a kupakot. Ha óvatosan (!) megtekergeted a kondi kupakját, és forog, akkor az már cserés. -
ballazol
senior tag
Hali!
Egy ASUS P5KC alaplappal nyomulok itthon.
Az a problémánk, hogy a gépházon elől lévő USB portok vmilyen problémát generálnak, mert ha rá van kötve valami, nagyon nehezen indul el a gép.
Hibajelzés: egy hosszú, 3 rövid sípolás
Kérdés: megoldható-e az anomália valahogyan vagy ház/előlapi usb csere? A gépház egy jó 15 éves Codegen valami...
Másik probléma: egyre többször előfordul, hogy elejti a hálókártya a netet, ilyenkor csak a Hálózati adapter hibamegoldója segít - de az esetek 99%-ában az integrált hálókártya "újraindítása" megoldja a problémát és visszajön a net...Köszi!
-
Pöttön
őstag
válasz
razorbenke92 #21394 üzenetére
80 gigás Fat.
Akkor egy ilyen zaj szűrő megoldhatja a gondot? -
válasz
Pöttön #21392 üzenetére
Szia!
Milyen PS3 modelled van?
Az eredeti "fat" modellnél még védőföldes tápegység van, a későbbieknél ha jól tudom, már csak kettős szigetelésűt használtak.
A védőföldes modellnél a negatív DC és a védőföld össze van kötve, ezt ha rákötöd egy hagyományos PC hangfalra - akkor jelentkezhet zaj.
Nekem anno a laptopommal volt ez. HP noti földelt tápegységgel. HDMI-n ment ki a hang egy monitorba, aminek saját hangszórója nem volt, csak egy jack a külső hangszórónak. Abba dugva egy 2.1-es hangfalszett.
Töltő nélkül síri csend, töltővel a gépben meg - ahogy te is fogalmaztál - zúgott mint az állat.Én akkor eBay-en vettem egy ground-loop isolatort, ami megoldotta a gondot. Próbálj meg te is valami ilyesmit.
Szerk.: Rég nyitva volt az oldal, nem láttam az új hsz-ed. Igen, akkor egész biztos ugyanaz a jelenség. -
Pöttön
őstag
válasz
Pöttön #21392 üzenetére
Ha fejhalgatót dugok az átalakítóm végére, akkor tökéletesen működik, nem zúg, nem búg.
A pc hangfalnál is akkor kezd csak el igazán búgni, ha hálózati áramra rá dugom a ps3-at, vagy ha a hdmi-t rádugom a monitorra.
Akkor gondolom ez valami földelési gond lehet inkább nem? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy ps3-at szeretnék rákötni egy monitorra, aminek csak hdmi bemenete van, és egy pc-s hangfalra, aminek pedig csak 3,5 jack apa.
A ps3 nál lehet állítani hogy a kép hdmi-n menjen ki, ezzel nincs is gond.
A hangot viszont úgy próbáltam hogy rca-an adja ki, amihez pedig csináltam házilag egy ilyen átalakítót.
Annyi hogy az enyém 1 db kábelre van felforrasztva 2 rca anya, és egy 3,5 jack anya.
A probléma az hogy alapból zúg mint állat. Megnéztem többször is a kontaktok rendben vannak a forrasztott kábelen. A ps3 rca kábel se kontakt hibás, és a pc-s hangfal se búg alapból, csak akkor ha rádugom az átalakítót.
Ha az átalakító van csak rajta akkor nagyon halkan búg, ezzel még talán ki is lennék békülve, de ha összevan kötve a ps3-al akkor viszont nagyon búg...Ez mitől lehet?
Nem vagyok egy nagy teknikai zseni, könnyen lehet hogy én néztem be valait.
Egyáltalán ez megoldható lehet, hogy a ps3 rca apa hang kimenetét rávigyem egy pc-s hangfalra, aminek 3,5-es jack apa a bemenete?A választ, segítséget előre is köszi!
-
Floyd80
addikt
Köszönöm, nagyítóval nézve is minimális érintkezés.
Közben találtam neten is hasonló problémákat, az Arctic is úgy adott ki egy sorozatot, hogy hozzáért kondikhoz, de használták így is.
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, egy AIO-t költöztetek át egy másik VGA-ra, az egyik felfogató keret mintha hozzáérne az egyik kondi széléhez. Ez mennyire "veszélyes", instant death a kártyának vagy egy kis hővezető paszta elég oda vagy hőálló szigszalag vagy le kellene csiszolni azt a részt?
Itt találtam egy képet, amin egy hűtőborda ér hozzá hasonló kondihoz:
JRK 12v12 heatsink - Support / Motor controllers/drivers and motors - Pololu Forum -
TheNuvolari
újonc
Üdv mindenki!
Még Januárban építtettem egy számomra megfelelő kis gamer PC-t, egy Kolink Observatory Lite gépházban ékesednek a komponensek. 3 hónapig változtatható színben pompáztak a gépházzal járt aRGB-s ventilátorok, majd egyszer csak nem reagáltak a Kolink RGB fan hub távirányítójával.A ventillátorok ennek ellenére működnek, piros színben világítanak (ez volt a legutolsó kiválasztott szín amit még vett az RGB hub), csak ugye elég zavaró hogy max fényerőn és fordulatszámon mennek, szóval nem hiszem hogy tönkrement volna az RGB hub teljesen újan, 3 hónaposan.
Fontos megjegyeznem, hogy más rakta össze nekem a gépet, így én nem tudom hol lehet a hiba forrása. Látok két kikandikáló kábelt a gépházban amik nincsenek sehova sem csatlakoztatva, amit tartok az a Kolink szerint pont a Gigabyte alaplapokhoz van tervezve (az enyém egy Gigabyte H410M H V3)
Tisztább kép az alaplapról:
Ennek ellenére én úgy tudom azért nincsen ez az RGB kábel bedugva, mivel ez egy nem RGB-s alaplap, és egyébként sem az alaplapról, hanem a gépházzal járt távirányítóval változtatnám a színeket és a ventik fordulatszámát.Meg egyébként sem vagyok biztos benne hogy 5V-s 3-pines aRGB kábelt bedughatok egy 12V-s 4-pines csatlakozóba
Íme az RGB fan hub, aminek vennie kellene az adást a távirányítótól (Lehet valami nincs a helyén?)
A gépház RGB-s használati utasítása itt látható. Nekem egy kicsit csonkának tűnik.
Természetesen az RGB fan hub csatlakoztatva van egy Sata kábellel a Thermaltake Smart RGB 500W tápegységemhez, így annak erőt is kellene kapnia.
Nektek is volt már hasonló problémátok? Esetleg pont egy Kolink gépházzal? Van erre valamilyen megoldás vagy ez újonnan hibás?
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Külföldről rendeltem egy laptopot amelynek 230W-os tápegysége van.
Sajnos a tápkábel amit adtak, az nem EU-s így kellene vennem egy tápkábelt hozzá. Elvileg ugyanaz kell hozzá mint az épített gépek tápegységéhez (talán C13-as kábel).
Tudtok abban segíteni, hogy milyen kábel az ami nagyon jó minőségű? Fontos, hogy a gép sem volt olcsó, így nem spórolnék a kábelen, nehogy valami gebaszt okozzon.
Max 10 ezer forintot szánnék a kábelre és 1,5 - 2,0 m közötti méret legyen.Köszönöm szépen!
-
bartos96
tag
Sziasztok van par molex-3 pin fan atalakitom ami megy tovább is molexkent 5 db ot osszekothetek egymas utan? A kabelei alubol vannak a tap amire menne az ss gc 550 gondolom ennek azert mar csak rez kabele lehet. A réz alu meg nem igazan szereti egymást. Lehet ebbol barmi gond?
-
Steve_Brown
senior tag
Üdv!
Van nekem egy Corsair CX450M tápom, még a régi fajta CWT. Második GPU-hoz szükségem lenne egy második tápkábelre. [Ilyet] néztem.
Ez jó hozzá?
Milyen hosszú lehet? Érdemes aprón egyedi kábelt csináltatni ha rövid?
Szállítanak Magyarországra? Ha nem honnan tudnék venni? -
-
Üdv! Az újabb Dell Optiplexekben található táp méretének mi a neve? 82mm x 62mm x 220mm. Milyenre lehet cserélni, ha elromlana és nincs másik bontott Optiplex se?
[kép]Illetve pl. 7070MT-hez hasonló kis mATX házra minden ötletet meghallgatok. Új, vagy retro, fehér vagy fekete. És akkor nem kell a ritka táppal nyűglődni.
1. Szélesség: 15,4 cm (6,1") | 2. Mélység: 27,4 cm (10,8") | 3. Magasság: 35,0 cm (13,8")
[kép lentebb] -
-
lanszelot
addikt
Először is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
A leírás nagyon jó.Azért zavarodtam teljesen össze, mert leszedtem egy alkalmazást a telefonra, amiben elektromos áramköröket lehet össze rakni.
Abban ha nem rakok mindenhez földelést, akkor hibát ír, és jelzi, hogy hiányzik.
Egy egyszerű egyirányú feszültség és egy izzóhoz is kell raknom.
Ezért kavarodtam meg, hogy ha mindenhez kell, akkor a mobilban azt hogy oldják meg.
Akkor viszont nem értem az alkalmazás miért követeli mindenhez. -
And
veterán
válasz
lanszelot #21375 üzenetére
Egy kis összefoglaló az alapokról, hogy ne menjünk messzire: "Földelés". Egy handheld / kézi eszközben nyilván nem lehet jelen semmilyen föld(potenciál). Akkor sem, ha éppen dugasztápon van, mivel utóbbiak is galvanikus leválasztanak a hálózatról. Ami egy picit megtévesztő lehet ilyen esetben, az pl. a kapcsolási rajzokon látható GND ('ground'), mert sokszor így nevezik a DC-betáplálás negatív- vagy nullpontját, ami lehet a belső táp- és jelvezetékek közös viszonyítási pontja, de nem sok köze van a valós földpotenciálhoz.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Volna egy pár kérdésem:
-Test, föld, földelés- ezek ugyanazok vagy van különbség?
Elképzelésem a földről: földbe leszúrok egy vasrudat és ahhoz kötöm /lehet rosszul gondolom/
-minden áramkörbe kell föld?Ha igen:
-a mobil telefonom alaplapján van föld?
- ha van benne, akkor az hogy föld, mert műanyag tokban van.Sehol sincs leírva, rengeteg helyen kerestem. Csak hogy milyen fajtái vannak, stb. De ezekre nem találtam választ.
-
5150head
senior tag
Sziasztok!
Egy DC-DC stepdown-t ki tud váltani egy egyszerű led dimmer, ha ellenállások "vezérlése" a cél? (Fűtés) -
gabo89
senior tag
Üdv!
Van egy Panasonic KX-TGA161FX dect telefonom, amin nem működik a 8-cas gomb. Szétszedtem, letisztítottam az áramkört, radíroztam, próbáltam alufóliával nyomkodni, de semmi nem segít. Volt, hogy egy-egy alkalomra működött, de utána nem. A gumi része jó. (Bocsánat, nem tudom, hogy hívják ezt a billentyűzet típust.)
A kérdésem, hogy mi lehet a baj? Meglehet javítani?
[kép1] [kép2] -
FoLey-v
addikt
válasz
razorbenke92 #21371 üzenetére
A neon szalag ami kettő darab azt össze csatlakoztattam és egyből 5v konverter keresztül vezeti ahogy yt videóban is van.
-
-
FoLey-v
addikt
válasz
razorbenke92 #21368 üzenetére
Igen dicsérik is és jól is néz ki. 2 napon belül meg is érkezik nekem.
-
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Segítséggel fordulok hozzátok. Remélem jó topikon teszem fel a kérdést,ha nem akkor irányítsatok át.
A kérdésem az lenne,hogy rendeltem egy ilyet ez egy 3 pin 5v-os. [link]
Nos az alaplapom MSI X370 Gaming Pro Carbon és 4 pin ami 12v-ot tud csak szinkronizálni.
Nos ezt néztem,mert látom más átalakító,főleg kábelben nincs és ez a legolcsóbb változat. [link]
Ez megfelelne a célra?
Ház Phanteks Enthoo Pro M Window. Előre is köszi! -
-
And
veterán
válasz
Archttila #21360 üzenetére
Nem szükséges tölteni, eleve magasabb nyugalmi feszültséget mértél rajta, mint a névleges feszültsége. Azért egy Li-polimer akku önkisülése sem olyan nagy, hogy két hónap után mindenképp töltésre szoruljon. Szépen lassan állásban is kisül ugyan, de károsan mélykisütött állapotba csak nagyon-nagyon hosszú idő után jutna. Ha majd megjön a többi alkatrész és összerakod a cuccot, utána feltöltöd.
-
Archttila
veterán
Az alabbi adatok alapjan mit gondoltok, ez az akksi toltesre szorul? Korulbelul ket honapja all a dobozaban mert sajnos még mindig nem erkezett meg az uj billentyuzethez egy foalkatresz.
A kis (egyebkent olcso) muszer 3.86 voltot mutat ha ramerek
Maga az akksi ezekkel a tulajdonsagokkal bir:
Battery System: Li-Polymer Rechargeable Battery
Standard Capacity: 12000 mah
Standard Voltage: 3.7 V
Size: 9mm*68mm *130mm
Weight: 195 G/ piece
Model: 9068130 (90*68*130mm)High Energy Density
The weight of a lithium ion battery is approximately one half compared to a nickel-cadmium or nickel-metal hydride battery of similar capacity. Moreover, the volume of the lithium ion battery is 40 to 50% smaller than that of a nickel-cadmium and 20 to 30% smaller than that of a nickel-metal hydride battery.High Voltage
A single lithium ion cell has a voltage of 3.7V (mean value), which is equal to either three nickel-cadmium or nickel-metal hydride cells connected in series.Good safety performance
As the aluminum bluster outer package is different from the metal shell of liquid lithium ion battery, and once safety problems arise, there is no explosion but only expansion.Pollution-free and friendly to environment
The lithium ion battery does not contain any polluting substances such as cadmium, lead, mercury, etc.Non-metal Lithium
The lithium ion battery does not employ any lithium metal. It is not governed by aircraft transportation rules relating to carrying lithium batteries in passenger airplanes.Long Cycle Life
Under normal conditions, the lithium ion battery has a life of more than 500 charge/discharge cycles.No Memory Effect
The lithium ion battery is free from the so-called memory effect, a phenomenon seen in nickel-cadmium in which the apparent battery capacity decreases when shallow charge and discharge cycles are repeated.Fast Charge Capacity
The lithium ion battery can be fully charged in 1 to 2 hours, using a constant-current / constant-voltage (CC/CV) type dedicated charger with a rated voltage of 4.2V per cell. -
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni. A gépemben MAG B660M MORTAR WIFI [link] alap lap van. Egy Kolink Citadel Mesh RGB [link] ház a gyári rgb vezérlővel és 3 DB gyári Kolink Umbra HDB ARGB LED PWM 12cm-es ventilátorral. [link] Szeretném le cserélni az 12-es RGB-s ventiket 14 CM-es RGB re. PL Corsair Sp140 Rgb Pro-ra [link] vagy Thermaltake Pure 14 ARGB Sync re. [link] A kérdésem az lenne hogy a gyári vezérlő ammi a Kolink házamban van, kompatibilis lenne e ezekkel a ventikkel.Számít e ilyenkor hogy milyen márkájú RGB-s ventit veszek,vagy teljesen független és a vezérlő márkától függetlenül kezeli az rgs ventiket. Köszi előre is a választ.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
inteltunder #21353 üzenetére
Ahogy írják elég lesz a 4pin és csak egyféleképp tudod bekötni.
-
Barret001
addikt
válasz
inteltunder #21355 üzenetére
Nézd meg a 8-as csatlakozó nyák oldalát.Ha össze van a két oldal közösítve,akkor nyert ügyed van.fele oldallal is átmegy,a kb fele amper.
-
válasz
inteltunder #21355 üzenetére
Annak bőven elég. Ahogy a képen nézem, a FAN csatihoz közelebbi 4 érintkezőhöz kell bekötnöd... de nem 100%, próbálgasd.
-
válasz
inteltunder #21353 üzenetére
Nincs szükség adapterre, a 4pin-es is elég a 8pin-es csatiba, ha nem lesz extrém nagy fogyasztású a CPU. El sem tudod rontani, csak egyféleképpen lehet csatlakoztatni.
-
bartos96
tag
Sziasztok! Van egy tt Core v21 em és szeretném kicsit átalakítani az elejét. A lényeg az lenne, hogy az alaplappal egy magasságba szeretnék betenni 2 db arctic p14 et egymás mellé. Ehhez kell vágják lyukat nekik Dremelem nincs flexszel vagy dekopirral tudnám megoldani, vagy lefurom a szegecseket és elforditom 90 fokkal. 32*32 es az eleje. Melyik lenne jobb megoldás szerintetek?
-
Archttila
veterán
válasz
razorbenke92 #21349 üzenetére
Szerintem ez lesz az, koszi!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Steve_Brown #21344 üzenetére
-
-
Barret001
addikt
válasz
Steve_Brown #21344 üzenetére
[Erre] gondolsz?
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok!
Előre bocsi, ha rossz helyre írom. Tud valaki ajánlani olyan DC-DC konvertert ami egyszerre step down és step up? Lehetőleg magyar forgalmazótól hestore stb.
Tehát ha mondjuk van egy napelemem aminek napszaktól függően 6-18V a feszültsége abból folyamatosan tudok tölteni egy 12V-os akkumulátort. Max 4-5 amper folyna át rajta.
Köszi előre is!
-
WZP
aktív tag
válasz
razorbenke92 #21341 üzenetére
-
válasz
razorbenke92 #21340 üzenetére
Hmmm, nagyon érdekes.
Találtam ugyan 7 lapátos mágnescsapágyas ventit ebben a méretben, azonban elképesztő 44dB zajszint van megadva. (3100-as fordulat és 183m3/h légszállítás)
Gyorsan elcsodálkoztam, és megnéztem mit tud a Noctua hasonló méretben (ők egy mágnesstabilizált módosított folyadékcsapágyat használnak, zajszintben a folyadék és a mágnes a legjobb).
19,8dB 1300 fordulat és 92,3m3/h légszállításA zajszint valóban meggyőző, de így már megértettem, hogyan érik el.
Miheztartás végett, a fent linkelt Sunon "High-speed" szériából van (44db / 3100rpm / 183m3/h)
Ugyanez venti a "Low speed" szériából már csak 34dB / 2200rpm / 127m3/hSzóval valószínűleg annyira alulfeszelve, hogy a légszállítása lecsökkenjen 92m3/h értékre, a zajszint is megközelítené a 20dB(A)-t.
Egy szó mint száz, ezek a ventik inkább teljesítményorientáltak. Ha kisebb zajt célzol meg, de a hűtési teljesítménnyel nincs gondod, akkor vagy megmókolsz egy ilyen ventit, vagy veszel egy PWM-es Noctuát és beépíted azt.
-
-
WZP
aktív tag
válasz
razorbenke92 #21337 üzenetére
https://www.hestore.hu/prod_10040295.html
Ő az egyetlen amit találtam a helyes méretben, de 40.5dBA-t ír az adatlapja. A táp gyári hangszintje, 2400-as fordulaton elvileg 21dBa. Ezt így nem biztos hogy be merem építeni. Szerinted ? -
WZP
aktív tag
válasz
razorbenke92 #21335 üzenetére
Irányba állítasz légyszi, hogy hol lehet esetleg ilyet kapni ? Szívesen veszek is erre a célra amúgy fasza minőségi házventit, ha csak úgy megoldható hogy halk is legyen, meg jól is hűtsön.
-
PWM ventit csak akkor áldoznék fel erre, ha az már megvan. Egyébként ha így is úgy is veszel, azonos árban, vagy olcsóbban kapsz sima tápventit.
A 4 pines egyébként szabvány szerint beköthető azonos feszültségre. 12V PWM esetén a piros-fekete vezeték adja a tápot, a sárga a tachográf (sebesség visszajelző), a kék pedig a vezérjel, ami ha nincs meg, akkor a venti 100%-on forog. (A színek eltérhetnek)
-
WZP
aktív tag
Sziasztok!
Ha nem jó helyen járnék, kérlek irányítsatok a jó irányba.
Van egy régebbi FSP tápom, amiben pár hónapja megkotlott a ventillátor. Nem állt meg, de jó hangos lett, és gondolom szorult is. SOS megoldásként, egy régebbi FSP tápból kivágtam a ventit, és beforrasztottam ebbe, de sajnos már az a venti is egy szétszedett takarított darab, és cicereg.
A kérdés, hogy melyik két eret felhasználva lehet egy modern, halk PWM-es ventit beforrasztani(és melyiket), hogy a táp hűtése meg legyen oldva.
A táp egy FSP Aurum Gold 550M. Előre is köszi.
-
tvamos
nagyúr
válasz
zoltanz #21332 üzenetére
Akkor a fogyasztovedelem szerintem.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
razorbenke92 #21331 üzenetére
Értem köszi! Model 006-A-IC. Magyarban vettem
-
válasz
zoltanz #21329 üzenetére
Sajnos nagyon sok ilyen van. Volt egy-két projektem, amihez kibelezett olcsó-kínai telefontöltőt terveztem használni. (Saját tervezésű 230AC/5VDC konverter kb. 10x áron jött volna ki). Szétszedtem, és vegyes érzéseim voltak. A benne lévő PCB ugyanis egy egész korrektül megtervezett elektronikának volt előkészítve. A beültetett alkatrészek jó része viszont vagy hiányzott, vagy az IC-hez ajánlott névértékek alatti volt. Az alkatrészeket Hestore-ból pótolva ráköltöttem még 500 Forintot az amúgy kb. 400-ért vett töltőre.
Amire ki akartam lyukadni, hogy mindennek megvan az ára.
-
zoltanz
nagyúr
A műszaki adatai szerint 2,1A-t tudó 230V -os USB-s telefontöltő 500 mA töltőáramnál is erősen melegszik.
Létezik valami állami szerv akinek feladata vizsgálni, kivonni a forgalomból ezeket import életveszélyes eszközöket (ipari hulladékokat)?
Az töltő teljesen új, noname kínai csoda. Még szerencse éjszakára nem hagytam valamit töltőn vele. -
Üdv!
Szerintetek ez a pico PSU mekkora teljesítményt tud leadni a 4pin-es IDE csatlakozóin?
Mini-ITX PSU 200W NASSajnos az adatlap csak azt írja, hogy a 12V-os ágon 10A-t ad le.
-
Barret001
addikt
válasz
razorbenke92 #21317 üzenetére
Régen ez nem volt gond,simán ment maszekba.Ma meg már,inkább nem is mondom. Egyre szarabb minden.
-
válasz
Archttila #21316 üzenetére
Nagyon-nagyon változó.
Teljesen 3D marást igényel a geometria, vagy 2.5D elég?
Van 3D fájlod hozzá, vagy tervezéssel kellene?
Ha bemész egy céghez, akik csinálnak CNC bérgyártást, lehet, hogy szóba sem állnak veled, vagy lehet, hogy igen, de a gépidőt úgy számolják, hogy mit kell félretenni, amíg dolgoznak a rendeléseden. Emellett változó az is, hogy mekkora gyártás előkészítési költséget számolnak fel (tehát mennyi a mérnök órabére, aki egy STL-ből szerszámpályát generál).
Ugyanakkor ha van valami fablab, ahol vannak kisebb desktop gépek, amik elbírnak az általad választott anyaggal, akkor lehet megfizethető (pár tízezres összeg) az anyagáron felül.
Voltam gimi, meg az egyetem első nyara alatt diákmunkában rendszergazda egy szerszámgyártó cégnél (10 éve kb). A melós szakik elkezdtek megtalálni a gépeikkel, fejlesztgettem, javítgattam őket. Mai napig be-betalálnak, cserébe ha bármilyen marós-esztergályos munkám van, összevesznek rajta, hogy ki csinálja meg nekem, mert mind viszonozni próbálja a szivességeimet.
Most azon vagyok, hogy összerakjak egy StepCraft 840 klónt, hogy az apróságaimat meg tudjam csinálni magamnak is. -
Archttila
veterán
Szerintetek mennyibe kerulne fembol kimaratni egy TKL billentyuzet hazat? [kép]
-
sum-blink
aktív tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Van egy 2 éves gépem Zalman S2 házban.
Sosem szedtem szét buherálni. Egy pár napja észrevettem, ha véletlen megmozdítom jobban a házat (mondjuk megbillentem véletlen a lábammal) irgalmatlanul elkezd kerregni. Az az érdekes, hogy ilyenkor ha újraindítom a gépet el is múlik teljesen a zaj. Pedig tök ugyanabban a pozícióban marad a gép.Talán az egyik ventillátor lehet a ludas, pontosan nem tudom, mert a ház alsó részéből jön a hang és oda ugye buherálás nélkül nem lehet benézni. (Sajnos a hardverekhez nem értek.) Ez esetben csak a szerviz marad?
Előre is köszönöm!
-
Köszi srácok, meglett: NEDIS Molex PCI Express 6 pin CCGP74060VA015
Jól gondolom, hogy ez elég egy 1650 Super kategóriájú kártya etetésére? -
-
Üdv!
Molex -> 6pin PCIE átalakítót keresek, de csak olyat találok, ahol 2db molex-ből adja az áramot, nekem meg csak 1db-ból kellene (max. 80-100W-os VGA-ról beszélünk):
Hol lehet ilyet venni idehaza? (Külföldről sajna nem tudok rendelni...) -
válasz
Livius #21309 üzenetére
Általában Thunderbolton keresztül csak az Intel integrált IGP-k tudnak kiadni videót, amik játékra édes kevés
Az, hogy melyik vezérlő adja ki a képet, és melyik végzi a grafikai gyorsítást W10-re írt driverek óta már különbözhet. PCIe szinten megy a képanyag delegálása ilyenkor.
Illetve, hogy érdemben is hozzászóljak:
lancellott
Egy kollégámnak van egy PC-je, amit mi csak "AZ" Aktatáskának hívtunk. Elég pöpec konfig, azt hiszem akkoriban 2070-t vett bele, de kipróbálta benne a céges gépből a 2080Ti-t is, mert pont a benne lévő riser lassulásától tartott. Nem volt mérhető.
Plusz előny, hogy a 2070 Type-C-jén gyakorlatilag a monitortól kezdve a billentyűzetig mindent 1 csatlakozással letudott a táp mellett.Illetve ha maradsz az építésnél, ez a riser elég olcsó, egy ilyen projektnél simán aprópénz kipróbálni, és ha nem válik be, féláron eladni.
-
Livius
őstag
válasz
lancellott #21308 üzenetére
Itt kevered a dolgokat szerintem. Thunderbolt 2 az a régi verzió, ez fizikailag egy displayport csatlakozót használt, de ez nem natív monitor kiment, hanem egy PCI-express bus kicsatolás a notebook chipsetéből. Ez után jött a Thunderbolt 3, ami az USB-nél is használt Type-C csatlakozót használja, ez a chipset PCI-express busát csatolja ki kábelre ugyan úgy csak még nagyobb sávszélességet tud.
Bármelyik fajta Thunderbolt-val az a baj, hogy nem a natív digitális videójelet adja ki, hanem az Intel IGP-nek a PCIe-n keresztül egy dockolóba küldi a videójel kódolást, és a dockoló fogja azt a véglegesen valami chippel majd DVI-ra vagy Displayportra átkódolni. Általában Thunderbolton keresztül csak az Intel integrált IGP-k tudnak kiadni videót, amik játékra édes kevés, az Nvidia mobil GPU-kat még nem láttam hogy tudnák azt is.
Viszont, a mai napig még mindig lehet venni olyan drága akár Gamer notebookokat, amikben pl van egy Nvidia RTX 3000, és annak van egy igazi dedikált HDMI vagy Displayport mini csatlakozója, tehát nem Thunderbolt, hanem natív igazi videójel kimenet, ugyan úgy mint egy PC-és GPU kártyánál. Ilyenek pl a HP Zbook-ok, amikben RTX GPU van. Ezeknek a display port minijén semmilyen sebességcsökkenés vagy laggolás nem lehet, és full FPS-ben kell mindent tudnia. Ha a Thunderbolt-on keresztül van a videójel kivezetve a notebookból, akkor borul minden, olyankor gyakorlatilag nem is az RTX GPU dolgozik, hanem az Intel IGP, ami messze nem tud annyi FPS-t, nah meg tényleg lehet benne bőven latency.
Amúgy végül az asztali PC tényleg jobban megéri, minden körülmények között, ha játékra kell számítógépet vásárolni. -
lancellott
tag
válasz
Livius #21307 üzenetére
Kövezz meg.. annak idején, amikor utánaolvastam, írták mindenhol, hogy bármit dugok a laptopra, külső megjelenítőt, az veszíteni fog nem keveset a VGA leadott teljesítményéből. A kategória amiket nézegettem, 1,2-1,7 misi körül mocorogtak, így inkább asztali gép lett belőle. Próbáltam ezt a külső VGA dokkolós dolgot is körüljárni. Az is 16x helyett csak 8x sávszéllel tudott volna dolgozni. Én vágom, hogy nem kell akkora arc, és HD-ben is lehet játszani, de akkor veszek egy szutyok konzolt, és probléma letudva. A teljesítmény, és a képminőség meg sajnos csak asztali konfigon kifizetődő. Amúgy a display port lassabb mint a thundebolt 3 ha jól tudom. Az a leggyorsabb csatlakozási lehetőség, de sajnos az sem elég gyors. FPS-el játszok, és látfontosságú a részletes felbontás, és az FPS.
-
Livius
őstag
válasz
lancellott #21306 üzenetére
Azért ha igazán jó gamer notebookot veszel, azon van mini Displayport kimenet, amire általában 4 monitor is akár köthető. Az natív kimenet, nem veszítesz minőségben és sebességben, de azt azért jó tudni, hogy az ilyen igazán jó notebook az 500k HUF felett lesz jóval.
-
lancellott
tag
válasz
Livius #21297 üzenetére
Bocs, hogy csak most reagálok. nem voltam gépközelben. A jó marha drága laptopos dolgon már túl vagyok.. ugyanis bármekkora.. kicsi a kijelzője. FPS-re nem a legjobb megoldás. A laptopról külső monitor meghajtása megint csak felejtős a sávszél vesztés miatt. A thundebolt 3 csati szintúgy.
-
Tibor_560sec
aktív tag
Szevasztok
Elkezdtem felujitani a laptopom (Vaio SVS)
Anyaga magnezium otvozet meg boven van anyagaban nem szinezett muanyag is .
A magnezium reszek polirozas utan egesz szepek lettek , viszont a muanyag elemekrol a karcokkal egyutt a festek is lejott ...
A noti jelenleg darabjaira van bontva , alapozasra felkeszitve .
Tudnatok ajanlani festeket amit erdemes feltusszenteni ra ?Matt/pasztel fekete arnyalatu spray-t keresek !
-
Archttila
veterán
And, PHM, Barret001
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! -
PHM
addikt
-
And
veterán
válasz
Archttila #21300 üzenetére
Li-ion és -polimer akkuk kisütési végfeszültsége 2,7 ... 2,8V körül van, ezen szint alá nem illik meríteni azokat (ha az akkuban van belső védelem, az ennél pár tized volttal alacsonyabb szintnél aktiválódik).
" Ugy tudom, hogy van egy minimum fesz. szint ami alatt a vezerlo dead-nek cimkezi az akkut, es bele sem kezd a toltesbe."
E miatt kár aggódni, a szimpla töltésvezérlők nem csinálnak ilyet. A TP4056 - ami az általad linkelt töltő vezérlője is - adatlapján szerepen egy trickle charge threshold nevű paraméter (értéke tipikusan 2,9V), ami azt mutatja meg, hogy ennél alacsonyabb akkufeszültség esetén a töltő még nem engedi rá a cellára a teljes értékű, külső ellenállással beállítható töltőáramot, csak annak a tizedrészét. Vagyis nem tagadja meg a töltést, csak kímélő árammal kezdi.
"Van bennem egy kis felsz, hogy az Alirol ujkent erkezo akksi tulsagosan le lesz merulve, es a fenti okok miatt nem tudom majd feltolteni."
Ezen sem érdemes parázni: a Li-xx akkuk (de egyébként ez a többi kémiára is jellemző) terhelés hiányában nagyon hosszú ideig nem mennek mélykisütött állapotba. Többször rendeltem már Ali-ról és máshonnan is Li-ion / polimer cellákat, sosem volt még olyan, amelyiken az érkezésekor túlzottan alacsony feszültséget mértem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- ZIDOO médialejátszók
- Bittorrent topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest