- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
eXodus
őstag
válasz
Donki Hóte #2132 üzenetére
Aztán már csak azt kellene kitalálni, hogy van-e az alaplapnak valamelyik ramra érzékenysége/inkompatibilitása.
pl.: egy olcsóbb 2x16GB 5600MHz jó lesz vagy drágább márkásabb. (Mivel nem nagyon lesz tuning, ezért az olcsóbb felé nézelődök) -
eXodus
őstag
válasz
Donki Hóte #2119 üzenetére
+ szarnyasdino
Köszi. Meg is rendeltem a barebone verziót. (102k huf) Noname ram még ok lenne, de az ssd inkább valami biztosan márka/típus lesz. Kiegészítő hűtés pedig majd ha kéznél lesz...
-
Gombinyó
őstag
válasz
Donki Hóte #2102 üzenetére
Nekem érnek annyik a családi fotók, hogy ne sufnituningoljak otthon.
Értem, amit írsz, mindent meg lehet oldani sokféleképpen. Nekem fontos a raid, hogy hw hiba esetén ne legyen adatvesztés. A NASon lévő kritikus adatokat pedig mentem is egy másik eszközre. Valahogy nekem nem fedig be a minipc nvme ssd-vel a nas fogalmát, még, ha össze is lehet tákolni bizonyos funkciókat rá.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Donki Hóte #2102 üzenetére
Az én NAS-omban 3 darab 2.5" SSD van. A 3.5" meghajtókat rég elfelejtettem. Az 5-6 darab HDD-s felállás számomra agyrém. Nem akarom tükrözni a zinternetet
-
Multibit
nagyúr
válasz
Donki Hóte #2092 üzenetére
Egy miniPC nem lehet NAS?
Már hogy a viharba ne lehetne. Az én NAS-om egy Odroid-H4+Amúgy nálunk itthon nincs NAS, nincs rá igény...
De, igen, igény van rá, ahogy a hozzászólásod mutatja. Hiszen úgy használod, mintha NAS lenne: "7/24-ben megy" -
Multibit
nagyúr
válasz
Donki Hóte #2088 üzenetére
Nekem is van mini PC-m, de nem keverem össze a NAS-sal. Ja igen, NAS-om is van, éppen ezért
-
FearFmRadio
tag
válasz
Donki Hóte #2084 üzenetére
Milyen eszközzel lehet ezt elérni?
Vagy nagyon macerás így módosítani "fake" adatokra módosítani a hardvert?
Csak mert ha kint ezt sikerült ... Akkor kérdés ide haza mikor fog ez megjelenni. -
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #2047 üzenetére
Bizony. Épp a napokban láttam egy másik minipc tesztet
FIREBAT A6 R7 6800H [link] 680m grafikás
Az is egy modullal volt gyárilag és úgy több játékban gyorsabb volt nála a 6 magos, 660m gpu változatos másik gép is.#2048 szkutyi
Jó de a t8 plus akkora mind egy nagyobb gyufásdobozJa és az n100 / 200 / 300 változatok egyébként is csak 1 csatornát kezelnek. Bár elvileg ettől lehetne két slot is egy csatornán, de valamiért senki sem gyárt olyat. Lehet mert a ddr5 ram kényes nagyon ha több modul van egy csatornán.
-
szkaroly
senior tag
válasz
AMD fronton már nagyon rég óta így van. Már a Socket A-s időkben is a dupla memória sokat ért.
-
szkutyi
addikt
válasz
Feltéve ha van foglalat...
(Tbao t8 plusz) -
drkovge
csendes tag
válasz
Donki Hóte #2037 üzenetére
Akkor az enyém kivétel, mert ez egy NUC dedikált GPU-val.
Ez tetszene, amit linkeltél, de ilyen áron nem igazán jön szóba
Ez a Radeon 780M iGPU viszont nem rossz, lehet, hogy ilyet kellen venni. -
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #2015 üzenetére
az az amd drivercsomag felteszi azt hiszem azt is, nem emlékszem, hogy alapból feltette-e a win a rendes drivert vagy csak sima 2d képes buta drivert rakott.
Windows® 10/11 Drivers [link] -
Hokunda
senior tag
válasz
Donki Hóte #2010 üzenetére
Okés, de akkor tudnál ajnálani hazai forgalmazótól a lenti paramétereknek megfelelőt?
Látom, hogy van kismillió fajta, de gondolom van tapasztalatotok velük, hogy melyik széria jó, melyik hűtés elfogadható, melyik meg kuka?
-
adolfo01
tag
válasz
Donki Hóte #2005 üzenetére
Köszönöm neked is,meg azbest-nek is a segitséget!
-
adolfo01
tag
válasz
Donki Hóte #1998 üzenetére
Bocsi.Lehet én írtam rosszul!
3 db jack csatlakozó van a 5.1 rendszeren,ezt dugtam a hangkártyába!
Ebben nem vagyok otthon....Tehát a lényeg akkor ezt a 3 db jack csatlakozóval ellátott 5.1 hangrendszert szeretném összekötni a mini pc-vel.Ha jól értem akkor kell egy usb hangkártya oda értelemszerűen bedugni a 3 jack csatlakozót és ennyi?
Ez lenne az olcsóbb megoldás gondolom,mert a HDMI >>>audio 5.1 átalakitó drágább megoldás lenne? -
adolfo01
tag
válasz
Donki Hóte #1995 üzenetére
5.1 illetve 7.1 PCI hangártya kimenethez a saját RCA kábeljével.
-
adolfo01
tag
válasz
Donki Hóte #1991 üzenetére
Róla lenne szó,ezt akarnám összekötni a mini pc-vel!
-
scream
veterán
válasz
Donki Hóte #1984 üzenetére
MS sok dolog miatt ludas, de most pont, hogy a GMKTec "saját" Windows iso-ja lesz a hunyó, amibe ők nyúltak bele, nem az MS...
-
Goose-T
veterán
válasz
Donki Hóte #1980 üzenetére
Az a baj, hogy a DDR5-ös modelleket a legtöbb helyen csak 12GB memóriával adják, az meg kevés, akárhogy is nézzük.
Videókat szerintem ugyanúgy le fogja játszani, böngészésben sem hiszem, hogy nagyon visszavetné a DDR4. Játszani nem igazán fogok vele, de amilyen játékok ezen elfutnak, azoknak amúgy is mindegy a RAM sebessége.
-
FearFmRadio
tag
válasz
Donki Hóte #1973 üzenetére
"Az Intel N100 CPU megfelelő a célra, de nem értem, hogy hogyan jött képbe mellé az i9 CPU?"
MiniPC-ket keresgéltem itt a HA-n
Akkor futottam bele a "Intel Core i9-8950HK" CPU-val ellátot Mini PC"-be
Gemini szerint erösebb mint a N100 ,, viszont 45W fogyaszt terhelés alatt
N100 meg joval kevesebbet 6-10W irt . Viszont kérdés hogy amire használni szeretnénk arra a célra Alkalmas teljes mértékben az N100 cpu ? csak mert nem szeretnénk akadásokba,, lassulásba futni . ( Nem 1-2 hétre/honapra tervezzük a beruházást ) -
szkutyi
addikt
válasz
Donki Hóte #1970 üzenetére
Usb hdd rack jmicron chipet kell frissíteni.ez oldja csak meg a random lecsatlakozast...valamiért némelyik minipc nem fér össze ezekkel..de ha megjavult akkor más volt.
-
szkutyi
addikt
válasz
Donki Hóte #1968 üzenetére
Hdd usb leszakadás?ha jelentkezik újra én tudom miért!
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #1964 üzenetére
a tubusos ragaszót kihagynám.
A kék gap padot ráfektetni és arra fektetni a bordát. Mivel ilyen egyszerűbb fajta, a gyárihoz hasonlóan, gumi gyűrűkkel lehet odafogatni, hogy nehogy mozgatáskor leessen.
-
válasz
Donki Hóte #1960 üzenetére
Nyilván érdemes előre dolgozni, mindig letöltöm a drivereket a W11 telepítő pendrive-ra.
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #1961 üzenetére
Ha nem látja a win alapból, akkor a lanhoz:
Win11 Auto Installation Program (NetAdapterCx) [link]A wifihez úgy látom alapból van win11 beépített / win updateről jövő driver. [link] Ha már van net, akkor ő felteszi magától.
Az amd oldalát meg már linkeltem. Valsz másra nincs szükség
A spécibb, workstation/server kategóriás lanokhoz intelnél is kell külön driver. A 225v/226v -hez nekem is kellett az M7 és K8 plus gépekhez.
-
scream
veterán
válasz
Donki Hóte #1957 üzenetére
Én idejét sem tudom mikor kellett nagyon kézzel keresgélni bármilyen drivert.
Win install után AMD oldala, onnan lehúzni a kapcsolódó chipset/CPU/IGP drivereket, és ha kell, akkor nyomtató driver/soft csomag és kész. Esetleg, még billzet/egér driverek.
Amúgy nekem ugye Beelink van, ott elég jó a software-es oldal is (kínai gyártóhoz képest), de ahogy nézem a GMKTec-nek is van ilyen gyűjtő oldala, ahol a K6-hoz tartozó Windows iso is fent van, meg van külön driver csomag, sőt még Ubuntu is elérhető (mondjuk azért az "élményhez" hozzáad, hogy mind Google Drive-os link, szóval én inkább kiindulási alapnak használnám és kézzel, gyártó (mmint az adott hw komponens gyártója) oldaláról szedném össze a szükséges drivereket direktben).
Persze tudom, hogy van pár (főleg az olcsóbb kategóriában sztem) hálókártya, aminél gond, hogy nem látja, mert akkor a fenti drivereket/Win update-et sem tudja leszedni és akkor másik gépről kell átmozgatni - ezt belátom, tényleg időigényesebb, mint a Win install.
Viszont, ha készen vagy vele - tiszta install, Win update lement, megvan minden driver én csinálnék egy "master" backupot az egész rendszerről valami imaging tool-al, és akkor azt az állapotot bármikor vissza tudod állítani, ha valami félre menne - pl.: Macrium Reflect vagy Acronis True Image, illetve van a Windows-nak is saját beépítettje (Control Panel > System and Security > Backup and Restore).
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #1957 üzenetére
hát a driverek telepítése majnem biztos, hogy kimerül annyiban, hogy az amd oldaláról a win 10/11 drivers csomagot letöltöd és lefuttatod. [link]
Ha a lan különlegesebb chipsetű, azt kellhet külön telepíteni még, de valsz realtek 2.5G. A wifi meg ahogy olvasom valsz mediatek, de lehet ha a lan már megy, akkor a win felismeri és letöltő magának. -
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #1951 üzenetére
én pendriveről szoktam. A hivatalos ms féle pendrive készítő toolal kiírom egy másik windowsról.
Elvileg dd-zni is lehetne akár egy linux alól az isot pendrivera, de úgy tapasztaltam, hogy valami úgy nem lesz jó, más boot módban indul úgy, mintha a hivatalos toollal készült volna. Lehet magára a külső ssd-re is rá tudja tenni, nem próbáltam még. Rufussal sem próbáltam mostanában isoból áttenni pendrivera.
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows11 -
scream
veterán
válasz
Donki Hóte #1947 üzenetére
Hát, ha van egy ismeretlen eredetű telepítésed, amibe látszólag valamennyire biztos belenyúltak meg egy, amit te tudott/biztos helyről töltesz le és raksz fel, akkor szerinted melyik biztosabb?
A bajlódás alatt a next -> next -> finisht érted vagy egy üres pendrive előkeresését?
Ha a mostani Win aktiválva lett, akkor a gépen, ha nem történik különösebb hw komponens csere, akkor ahogy azbest is írta, fel kéne tudni ismernie MS-nek, hogy ez ugyan az a gép, amire lett már aktiválva Win, így nem lesz vele bajod.
De tesztelni amúgy kulcs nélküli Windows is elég, ha ragaszkodsz másik SSD-hez.
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #1947 üzenetére
Aham. Esetleg még földelés, földhurok vagy valami oda-vissza átfolyó áram miatt is lehet gebasz. Van olyan eszköz, ami visszaenged áramot az usb portra. Van olyan usb port, ahol nincs diódával védve rendesen a port. De akár a műanyag házaknak is lehet olyan negatívuma, hogy statikus feltöltődés vagy földelés szempontjából nem minden ideális.
Uh és ez még usb2-es, akkor nem túl gyors
Ahogy előtte írtam, én is inkább újrahúzom a rendszert. Nehogy vírus, kémprogram, vagy simán rossz beállítások miatt legyen gond.
Ha aktív volt a win, akkor 99% hogy újrarakáskor is aktívvá válik, ahogy internetet kap. Mert az ms nyilvántartásában benne van a gép egyedi generált azonosítója, hogy jogosult már. Telepítéskor a nincs kulcsom opciót kell választani és a telepítő megkérdi, hogy ez melyik változat (home, pro vagy hasonlók) és azt kell választani, ami rajta volt. Gondolom pro lehet.
-
scream
veterán
válasz
Donki Hóte #1942 üzenetére
Hát, bátor vagy, hogy azzal a rendszerrel használod (és még külső disk-et is ráraksz), amivel érkezett és nem egy teljes clean installal kezdtél. Többek között, pl kivédeni az ilyen lapozófile és társai problémákat. Ki tudja mennyire és hogyan nyúltak bele.
Manapság azért már nem olyan bonyolult egy Win install medium-ot összekattintgatni és újrainstallálni arról egy gépet - főleg, hogy nincsen rajta semmi értékes adat.
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #1942 üzenetére
ha olyan usb külső meghajtó, ami az áramot is teljesen a gépről veszi, akkor előfordulhat, hogy nem ad annyi áramot, amennyit kérne. Akkor is lehet olyan, hogy leszakadozik a külső hdd.
A firebat t8 plusom sem bírja a külső nvme-ssd tokot.
Múltkor vettem olyan usb3-sata donglet (with eu plug), amihez van 12v sajtá táp is. Külön előnye, hogy így olyan lemezt is tudok vele használni, aminek nem csak 5v kell, hanem 12 is. Múltkor jól is jött, mert olyan enterprise sata ssd-t vettem, aminek kell 12v is.
-
válasz
Donki Hóte #1935 üzenetére
Na, szenvedek továbbra is a gépecske beüzemelésével, mint malac a jégen
Nem tudom eldönteni, hogy a hardver szívat, vagy a gyárilag rátelepített Win11Pro
Már nem fagy, de a működése nagyon esetleges, még a HDSentinel is sokszor leáll. Próbálom a dolgaimat átrakni a korábbi PC-mről, de csak szívok, mint a torkosborz
Évek óta egy asztali dokkolót használok, abban cserélgetem a HDD-ket, eddig semmi gond sem volt vele. Régi PC-ről rámásoltam 200 GB adatot, próbálom az új miniPC-re bemásolni, de egyfolytában ezt az üzenetet dobálta fel, ha nagy fájlt másolt (volna) éppen:
Hosszas internetes keresgélés után javítottam a problémát, a lapozófájl mérete nem volt jól beállítva
Ezzel csak az a gond, hogy eddig azt sem tudtam, hogy van olyan, hogy lapozófájl, hol lehet azt állítani, meg gyárilag miért nem jó a mérete
Na mindegy, nagyobbra állítottam, erre 5 percenként ezt kezdte feldobálni:
Erre rákeresve az volt a hiba oka, hogy (szerinte!!!) nem jó a HDD
Ja, az a HDD, abban a dokkolóban, amit évek óta használok, és semmilyen diagnosztikai program sem talált rajta hibát. Na mindegy, eltoltam egy órát míg többféle teszter programmal vizsgáltam a HDD-t (mert ezt használom backupnak is
), de semmi hiba sem volt rajta.
De a miniPC-nek nem tetszett a HDD, ezért nem volt más vélasztásom, mint egy külső SSD-re megint felmásolni mindent a régi PC-ről az összes dolgot.
Most erről a külső SSD-ről másolódnak be az adatok, most nem dobál fel hibaüzeneteket
Az is probléma még, hogy nagyon meleg a cucc, le kellett venni a tetejét, hogy ne melegedjen túl, pedig csak adatmásolás folyik, játék még nincs is
-
szarnyasdino
kezdő
válasz
Donki Hóte #1935 üzenetére
Ezekben a mini pc-kben ez a legnagyobb hiba...1 db ramot tesznek bele.. enyémben is csak 1x 16 van holott 2x8-al jobb lenne a gép
-
válasz
Donki Hóte #1934 üzenetére
Na, vagy két órája nem fagyott egyszer sem.
Egyrészt a BIOS-ban optimized beállításokat töltöttem be (bár nem tudom, hogy korábban mi volt beállítva), másrészt a win már lefrissítette magát, korábban 10 percenként kért újraindítást.
Szóval egyelőre minden OK
Beraktam egy 2 TB-os Apacer SSD-t, ha holnapig nem fagy, akkor elkezdem a programok feltepeítését.
CineBenchR23-ban elég jó értékeket mutatott a gépecske, tetszene, ha jól működne
Mint írtam, eléggé noname SSD van benne, a RAM-ok se márkásabbak
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #1932 üzenetére
milyen ssd-vel jött? A win11-nél van most egy hiba, ami miatt újraindulhat a gép, mert eltűnik futás közben némelyik fajta ssd alóla.
Egyébként meg eseménynaplót érdemes megnézni.
Mondjuk én amúgy sem szoktam bízni a kínai telepítésű windowsban, újra szoktam telepíteni teljesen. Ha nem spéci lan chipsetes, akkor a win telpeítő a hálózatot alapból is láthatja, ha nem látja akkor kicsit trükkösebb (pl android telóról lehet usb netmegosztás).
A chipset és grafika részhez meg az amd dríver telepítő csomag kell csak. -
válasz
Donki Hóte #1915 üzenetére
Ez azért elég fontos szempont, single channel RAM-al az IGP csak küszködik... de akkor szerencsére mégis dual.
RGBW-t valszeg' visszafogottan használnám, nekem bejön, meg ha elkezd zörögni a venti pár év múlva, saját kezűleg tudom cserélni valami jobb modellre.
GMKTec viszont komolyabban, visszafogottabban néz ki, ránézésre minőségibb anyagokkal.
... hát nem tudom.
-
beers
addikt
válasz
Donki Hóte #1923 üzenetére
Laptop!
-
DravenMoral
senior tag
válasz
Donki Hóte #1921 üzenetére
Ezekben Crucial ram szokott lenni nagy átlagban, ami pedig nem túl kompatibilis minden itthon vett modellel.
Legalábbis a Kingston és Samsung medollekkel szokott stabilitás problémája lenni, ahogy olvasgattam külföldi fórumokban.
Én inkább ssd és ram nélkül venném, ha van rá mód.
Itthon véve sokkal jobbakat tudsz venni bele, sok garival.
Integrált videokártyánál hatalmas nagy előnyt jelent a dual channel memória, szóval jó lenne, ha úgy működne neked. -
tlala
addikt
válasz
Donki Hóte #1918 üzenetére
Ebben a szétszedős videóban látszik, hogy 2 RAM foglalata van.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Donki Hóte #1914 üzenetére
Egy másik kuponkódra gondoltam, ami nekem megjelent alatta, de már nem látom.
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #1914 üzenetére
áh, heti szinten cserélődik kb, hogy mi az akció kódja, az ali főoldalon szokta írni. Mostanában ritka az a nap, amikor éppen semmilyen kupont nem ír. Valsz most indult a következő 18 napos időszak.
#1915 Donki Hóte
foglalat valsz 2 van a gmktek k6ban is, csak gyárilag egy memória modult tesznek bele. Ha valaki tervez upgradet, akkor ez előny, mert mellé tud tenni még egyet. Cserében, amíg egy modul van benne, addig lassabb lesz a grafika, mert a gpu igényli a gyorsabb 2 modulos 2 csatornás memóriát. -
válasz
Donki Hóte #1894 üzenetére
No, megrendeltem egy GMKTec K6 mini gépet AMD R7 7840HS procival.
Kupont felhasználva 346 dollárra jött ki (118 eft) a 16/512 GB-os verzió ára
Belerakható még egy második SSD, de RAM-ot bővíteni csak cserével lehet, mondjuk ez nem annyira sürgős, mint az SSD bővítés
Spanyolországból szállítják, tehát ÁFA, vám nem jön rá, majd beszámolok, hogy milyen a gépecske
-
5leteseN
őstag
válasz
Donki Hóte #1905 üzenetére
Én is jókat hallottam a cégről!
-
szarnyasdino
kezdő
válasz
Donki Hóte #1903 üzenetére
Igen és az a durva, hogy ezeknek a mini pc-knek az ára mlyen ütemben esik...mindeközben a pc fronton inkább drágulás divik. Ezt a kisgépet (márka mindegy, a hw ugyanaz) 110+ K-ért lehetett megvenni akcióban akkor az volt a best buy) Szóval majdnem a felére esett....
-
azbest
félisten
válasz
ez attól függ, hogy ki honnan meri bevállalni. Belföldi az szűkösebb, procira keresve kiad gépeket valsz akár árgép vagy másik összehasonlító oldal is, néhán cég árul kínai gépeket is. Gyártó weblap, aliexpress alternatíva lehet még, ott általában lényegesen jobb árak lehetnek, de cserében bizonytalanabb gari. Néha hardverapróra is felkerül valami.
Esetleg például a Robtech csatornán megnézni pár tesztet és hogy az kapható -e olyan helyen, ami vállalható. Neki egész jó összehasonlítási táblázata van zajra, sebességre.
Nekem persze a kintről barbone + belföldi cégtől ssd és ram kombó jött be. Így az árat optimalizálom és legalább a ram és ssd belföldi garis. A legtöbb gépen nagyon egyszerű a ram és ssd berakás, de persze érdemes megnézni videót róla, néhány gépnél macerás, ragasztott láb alatti csavaros nyűglődéses lehet.
-
szarnyasdino
kezdő
válasz
Donki Hóte #1896 üzenetére
Ezt csak az ár miatt linkeltem, ez volt kéznél.
kinatech.hu és rendeljkinait oldalakat szoktam megnézni minden nap , ott találhatsz mindig akciókat. -
szarnyasdino
kezdő
válasz
Kinek mi? Szerintem mindenkinél más ez az ingerküszöb
[180K alatt] ki lehet fogni már őket akció alkalmával. Nyílván nem ez a csúcs,mert van még Ryzen 9-ből is 780M-es de mivel igpről beszélünk a proci része miatt szerintem nem igen meg az +30 ezret... (ezek 215K körül szoktak lenni akcióban)
hahakocka: MINISFORUM szerintem jó, ha nem jobb mint a gmktec
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Donki Hóte #800 üzenetére
Szerencsére még minden frissül rendesen, nincsen gond.
-
ha3flt
tag
válasz
Donki Hóte #771 üzenetére
Azért nem tüntetik fel az átmérőt, mert nincs olyan, hogy különböző átmérőjű SMA csatlakozó. Ahogy az SMA 6 mm körüli, például egy SMC csatlakozó 4 mm körül van (GPS-eken pl. gyakori). Rákeresve léteznek műszaki rajzok szépen beméretezve, egy kis próbálkozással meg lehet találni, melyikről van szó, és eddig is ki lehetett volna zárni, hogy melyikről nem. Meg persze lehet írni a supportnak, hogy mi is annak a csatlakozónak a neve.
-
Csupati
őstag
válasz
Donki Hóte #771 üzenetére
Ahonnan vetted ebayen írj az eladónak hogy neked 4.35mm külső átmérőjű a csatlakozó meg ha leirod a gép típusát biztos tudni fogja mi kell Neked.
-
atiska007
senior tag
válasz
Donki Hóte #707 üzenetére
Nem fogod megkapni az árut, előre borítékolhatod.
https://azsiacenter.com https://kinaiwebaruhaz.hu https://aliexpressz.hu
mindhárom egy és ugyanaz átverős cég, talán ha kitartó vagy, akkor TALÁN visszakapod a pénzed.
De terméket ne várj. -
Tybor66
tag
válasz
Donki Hóte #707 üzenetére
Az 50 munkanapot mindenkép ki kell várni, ezt követően 30 napon belül.
-
brugo
aktív tag
válasz
Donki Hóte #675 üzenetére
Igy igaz .
De lehet tudatlanságból is . -
válasz
Donki Hóte #620 üzenetére
Én már rendeltem tőlük: nagyon mókás volt, hogy kb két hónap múlva standard Aliexpress-es csomagolásban jött közvetlen a kinti beszállítótól a kis sata-msata átalakító (már le is mondtam róla) Az mondjuk, még mókásabb volt, hogy egyik sem működött, mert pár alkatrészt elfelejtett a tyingtyong ráforrasztani
szerencsére meg tudtam oldani
-
válasz
Donki Hóte #620 üzenetére
Alin 2-8 hét a reális szállítási idő (ha Kínából jön, és olcsó szállítást választasz), függetlenül attól, hogy mit ígér az eladó. Könnyen lehet, hogy az AC-es bolt is onnan rendeli.
-
Tybor66
tag
válasz
Donki Hóte #616 üzenetére
Ez sajnálatos! Elvileg 7-14 munkanap a szállítási idő. Saját tapasztalatom nincs az áruházzal kapcsolatosan.
Amit javasolni tudok, a "Szállítási idő" részt elolvasni -ha még eddig nem tetted meg-, s ezt követően írni a vevőszolgálatnak. -
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #530 üzenetére
tápegység bírni fogja? Úgy látom 45W tdp-je van a kártyának pluszban.
Vagy átcserélted 65W-ról 135W-osra? -
ugyes
senior tag
válasz
Lehet a K620-nál jobb az UHD630. RTX1050i laptop verzió az előrelépés lenne, szerintem. Mondjuk nem találtam jó árú beszerzési forrást korábban erre.
-
válasz
[link] itt érdemes körülnézned
-
ugyes
senior tag
válasz
Donki Hóte #526 üzenetére
Mondanám, hogy a Quadro T400 jó lenne, de kilóg 1 centivel.
Ezért vettem SFF verziót mini helyett, mert abba belefér kártya + a laptop gpu kártyák beszerzése nehézkes (még az Ebay-en is), olyan mini gépekbe, amelyekbe akár lenne gyárilag hely. -
FőDudu
veterán
válasz
Donki Hóte #522 üzenetére
RP-SMA csatlakozo kb barmelyik radios boltban kaphato, mar a neve is Reverse Polarity SMA. Azaz forditott SMA csati.
-
FőDudu
veterán
válasz
Donki Hóte #517 üzenetére
-
ha3flt
tag
válasz
Donki Hóte #508 üzenetére
"És ezzel megcsináltam minen olyan dolgot, amitől a bankok ezerrel óvják a kártyatulajdonosokat, egy ismeretlen honlapon megadtam a banki adataimat, kártyaszámot, lejárati dátumot, CVC kódot"
Kell egy társ-folyószámla (vagy hogy hívják) és egy (virtuális) kártya hozzá, jó esetben olcsón vagy egyes számlacsomagokhoz ingyen adnak ilyen szolgáltatást nálunk a bankok. Arra nekem ingyenes az átutalás, és csak annyit töltök rá, amennyit akarok annyiszor, ahányszo akarok.
Különben a kétlépcsős azonosítás pont ezért létezik, hogy még a CVC kód se legyen elegendő, ha minden adatoddal rendelkezik is valaki.
-
Tybor66
tag
válasz
Donki Hóte #508 üzenetére
Véleményem szerint azért nem olyan ismeretlen ez a honlap, vásárolt itt már más is megelégedésére.
-
Tybor66
tag
válasz
Donki Hóte #506 üzenetére
Szerintem lehet fizetni vendégként is:
Kosárba helyezést követően a fizetésnél válaszd a baloldali vendégkénti részt. Az adatok megadása után "Mentés" és akkor megjelenik lent a kártyával fizetési lehetőség. -
Tybor66
tag
válasz
Donki Hóte #504 üzenetére
Nem szükséges a HDD ház, elég egy ilyen átalakító.
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #501 üzenetére
A 2.5" -nek lehet csak 5V kell, a 3.5 -nek meg valsz 12V is. Lehet nincs bekötve a tápcsatlakozón?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Donki Hóte #501 üzenetére
csak az bökkenő, hog az adatok egy 4TB-os 3,5 collos HDD-n vannak
Nincs bökkenő. Tedd a 3.5" HDD-t egy saját tápos USB 3-as HDD házba! -
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #453 üzenetére
a tápegységre is figyelj, mert az is korlátozó tényező. Ha csak külső 65wos, kell erősebb videokártyához. 30-50-75w körül is lehet egy alap videokari igénye magában.
-
válasz
Donki Hóte #425 üzenetére
A lemezkezelőben eltávolítod a betűjeleit.
-
válasz
Donki Hóte #423 üzenetére
Megcsináltam az átklónozást, a 256 GB-os SSD helyett mostmár egy 512 GB-os nvme SSD-ről indul a rendszer és mellette ott van egy 500 GB-os SATA SSD is az adatoknak.
(Csak éppen az átlklónozás után az összes kis Win11 rendszerpartíció megjelent betűjelekkel azonosítva az Intézőben, pedig előtte ezek a partíciók nem jelentek meg. Hogyan tudom ezeknek a 100 megától 2 gigáig terjedő kis partícióknak a megjelenését megakadályozni az Intézőben?)
-
válasz
Donki Hóte #417 üzenetére
Hát, sajnos hülye vagyok a Clonezilla programhoz, nem sikerült megcsinálni azt, amit szerettem volna, pedig fél napot próbálkoztam
Úgy hidaltam át időlegesen a problémát, hogy egy laptopomból kiszedtem egy 2,5 collos SATA SSD-t (aminek a tartalmát Macriummal átklónoztam egy HDD-re, ami érdekes módon 1 óra alatt sikerült
) és ezt a 2,5 collos SSD-t raktam be második meghajtónak a miniPC-be.
Szóval egy olyan program kellene nekem (érthető működési leírással), amivel
- tudok csinálni egy bootolható pendrive-ot,
- egy Windows rendszert tartalmazó nvme SSD tartalmát ki tudom ISO képként exportálni erre a bootolható pendrive-ra,
- a pendrive segítségével be tudom bootolni a miniPC-t,
- a pendrive-on lévő ISO képet rá tudom tölteni a gépbe berakott másik nvme SSD-re
- az így kimásolt képet tartalmazó nvme SSD-ről a miniPC tud bootolni. -
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #411 üzenetére
én külső, usb3 nvme donglet használok, az rtl9210b chipsetesek elég jók. Sok ssd gyártó ad acronis trueimage progit, ami ő márkájuk jelenlévő ssdje mellett hajlandó települni. De samunak is van valami ssd költöztető szoftvere.
Előfordulhat, hogy klónozás után reboot loopol, elsőre csökkentett módban kell indítani, semmi más állítgatás nem kell, utána már rendesen indul.Ha ismeretlen tartalmú, nem gyári recoveryől felállt rendszer van a gépen, én is inkább nulláról újrahúzom, nehogy valami kémprogram legyen rajta.
-
scream
veterán
válasz
Donki Hóte #411 üzenetére
Én használt gépet, eőre telepített rendszerrel biztosan csak saját kézzel végzett, teljesen újratelepített rendszerrel kezdenék el használni - a saját lelki békém érdekében elsősorban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Donki Hóte #329 üzenetére
HTPC célra kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Asztali PC , i5 7400 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 480GB SSD
- Lenovo ThinkStation P510 Workstation , E5-1650v4 CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, M4000 8GB VGA, Win
- Dell Precision 5820 Workstation , Xeon W-2133 CPU, 32GB DDR4, 1TB SSD SSD, P2000 5GB VGA, Win 11, Sz
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 590 8GB, I5-7500, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (48)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1660Ti, I3-10105, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (47)
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest