Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szkaroly
üzenetére
Sajna kos kínaiak, csalnak, kamuznak
Amlogic TV boxoknal is kijöttek 905x procival hazudott olcsóbb 905w-s masinák ( Persze aut sem értette az ember hogy az olcsó 905x helyett, minek dobtak piacra kicsit olcsóbb, de bugos 905w-t)Átlag usernnek fogalma sem lesz hogy 5500u vagy 7430u van a gépben
-
syler123
veterán
válasz
szkaroly
üzenetére
Veled sem lehet egyszerű jól kijönni

Őszintén sajnálom, ha megbántottalak azzal, hogy a nickneved kimásolása során hibát vétettem és az S betűt nem másoltam ki. Később beállok a sarokba és megpróbálok megbánást és bűnbánatot gyakorolni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1. Nem bonyolult... Gondolná az ember
Na de a válasz: ha van gyereked, unokád, aki tanul / barát, aki oktatásban dolgozik az megveszi neked.2. kár veled vitatkozni, mert nem éri meg. Vásárold meg a legolcsóbb dzsunka PC-t Xiangcsengtől, egészen biztosan jobb, mint más márkásabb darabok.
Egyébként engem ilyen szinten nem érdekel ki mit vesz, csak leírtam a véleményem, hogy részemről nem ajánlott ez a PC, bármelyik másik márkásabb, support-al rendelkezőt merném csak ajánlani.
Konkrétan alig van hozzászólásom, azok pedig a megvásárlástól, a megbánásig tartottak, nem a Mac mini ajánlásokból

-
azbest
félisten
válasz
szkaroly
üzenetére
én inkább már attól tartok, hogy pl ram nélkül árulják majd a laptopokat vagy óriási felár lesz a 8GB feletti ram.
Oda is fogom dörgölni a főnök orra alá, hogy most már ideje van-e az új notik megrendelésének. Vagy várjuk meg míg kifutnak a még készleten lévők az üzletekblől, esetleg 8GB ram lehet csak bennük 32 helyett vagy több százezerért lesz csak ram beléjük, hogy munkára alkalmasak legyenek...
Úgy spórolunk, hogy a végén ráfizetünk.
Az mondjuk jó hír, hogy az Asus is beszáll a ram modul gyártásba, hogy egyáltalán van még gyártó, ami consumer és normál pécé vonalra is gyárt és nem mindenki csak adatközponti szerver modulokat akar csinálni. Van olyan vélekedés is, hogy arra megy ki a játék, hogy lizinges/előfizetéses legyen a pécé is, mint a lakhatás vagy autó. Esetleg felhős előfizetés kelljen, ne legyen saját tulajdonban erősebb hardver.
-
azbest
félisten
válasz
szkaroly
üzenetére
nem kell túlgondolni. A kínai minipécéknél nem tudod, hogy milyen úton, valójában kitől és kiken át érkezik. Hogy kik nyúltak bele, vagy a kínai gyárban valaki akart-e egy kis mellékest, vagy simán figyelmetlen volt.
Például másfél éve még közismert volt, hogy sok AceMagic gép fertőzött windowssal érkezett. Valsz eleve a gyártótól. De a piactéri vásárlásoknál aztán végképp nem tudni, hogy kitől jön valójában és nincs -e más szándéka is vele.
Nem tart semeddig az, hogy a gyári rendszerre feltelepítsen valamit, kiadjon egy parancsot, ami után újra úgy kapcsol be a gép, mintha frissen telepített lenne, de már rajta van a meglepetés.
Ezt lehet tovább súlyosbítani azzal, hogy van aki ugyanazt a gyenge jelszót használja mindenhová és elég csak egy ártalmatlan hely jelszavát megszerezniük, aztán már az email címmel és ahhoz hozzáféréssel mindeükhöz hozzáférni.
Nem kéne terjeszteni azt a buta mentalitást, hogy paranoia nem figyelni saját értékekre és ugyan mi lehetne, ha mindent tárva nyitva hagynánk, az ablakba kiettett értékekkel.
-
scream
veterán
válasz
szkaroly
üzenetére
Ugyan azért "néznek" rá a kínaik, mint ami miatt az USA is. Csak az emberek nagytöbbsége, szerintem úgy van vele - mmint aki ezzel foglalkozik/foglalkoztat és nem a másik fórumtárs hozzáállását követi - hogy inkább "csak" az USA-nak "adja" az adatait, nem Kínának is. Hiába, még mindig inkább hiszek egy amerikai cég biztonsági intézkedéseinek és adatkezelésében, mint a kínai állampártéban.
Általánosságban nyilván nem Kis Pista asztalán lévő karácsonyi családi kép lesz fókuszban, egy 10+ fős akciócsoport feladatául, de pl simán elég ahhoz, hogy "mintát vegyenek" és még akár név nélkül, csak egy ID-t kapva összefésülik az embereket arc alapján - így információt és beazonosíthatóságot szerezve róluk. Ez lehet, hogy ott és akkor még nem hasznosítható "érték" számukra, de később ki tudja mit tudnak/akarnak kezdeni vele. És akkor ezt képzeld el szisztematikusan, felskálázva világ méretben.
-
YxVs
senior tag
válasz
szkaroly
üzenetére
Köszi a linket.
Ahogy csökkentettem a venti fordulatszámát, egyből felment a proci hőmérséklete 90-95 fokra...úgyhogy sajnos ez sem vált be.
Már kínomban kivettem a 2,5-es SSD-t is a gépből, hátha így jobban fog szellőzni, de semmit nem számított...
Ennek a gépnek a hűtése/szellőzése fos.
Redditen kicsit jobban utána olvastam, és többen is beszámoltak erről a problémáról ezzel a géppel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek összeállítása, alkatrészek + HomeAssistant
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- PC /i5-3470/8GB/
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)