Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
YxVs
senior tag
Nem próbáltam.
De az se megoldás, hogy csak úgy működik.
Kőzben jobban utána olvastam, és az 5-ös sorozatú nvidia kártyák elég problémásak több egpu platformon is, nem csak Chuwi-val. A 4-es sorozatú kártyák jobban kompatibilisek.
Írtam a hivatalos supportnak is, és azt mondták, hogy próbáljam ki egy rtx 4060 kártyával pl. -
YxVs
senior tag
Sajnos más géppel nem tudtam kipróbálni.
Chuwi support írta, hogy ők rtx 4060 kártyával próbálták, azzal elvileg működött.
Egyéb fórumok szerint az 50x-es sorozat problémásabb ilyen szempontból. Az eGPU fórumon sem találtam tesztet Chuwi-val. Szóval lutri az egész. Igazából így, hogy fel sem ismerte a kártyát, nehéz eldönteni, hogy a dokkoló, vagy a pc a szűk keresztmetszet...én egyébként a Chuwi-ra gyankszom, tekintve a full béna BIOS-t, simán el tudom képzelni, hogy ott kavartak be valamit, nagyon béna egyébként is a BIOS konfigurálhatósága.A venti kattanást síri csend állapotban hallom, nem pedig terhelés közben. Majd esetleg figyeld te is.
-
YxVs
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Köszi a tippet! És úgy néz ki valóban működik. Csak futólag tudtam kipróbálni, de ugyanolyan terhelés mellett 15-20 fokot csökkent a proci hőmérséklete.
Kérdés mennyit vehet vissza a teljesítményből, bár engem nem érint, úgysem járatnám csúcsra a procit.
Ezt a beállítást már kerestem a BIOS-ban is...hogy tényleg miért kell ezt ennyire rejtegetni? -
YxVs
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
Friss tapasztalatok a Chuwi AuBox-szal kapcsolatban:
- Beraktam a második RAM modult (16 GB), valóban megtáltosodott a gép
- Idle állapotban amikor a ventilátor nem megy, ha kap egy kis minimális terhelést a proci, a venti el akar indulni, kattan egyet, de nem indul, gondolom mert nem indokolt. Ez a kattanó hang 1-2 percenként jelentkezik, elég idegesítő. Főleg mert pl. böngészés közben síri csend lenne, aztán egyszer csak kattan egyet.
- egy játékkal próbáltam: Detroit Become Human, 1080p high beállítások mellett megvolt a 40-45 FPS. Med-low beállításokkal közelít a 60 FPS-hez. Viszont ilyenkor a proci hőmérséklete felmegy akár 75-80 fokra is, a venti pedig max fordulaton dolgozik, elképesztő hangosan, gyakorlatilag belezavar a játékélménybe, olyan hangos.
- A max terhelésen hangos ventilátor problémát mondom sebaj megoldom, jöhet a mágikus paszta a Thermal Grizzly, ami bevált a Beelink gépemnél is. Hát itt nem tudtam csodát tenni, csak max pár fokkal ment lejjebb a proci hőmérséklete, a venti pedig továbbra is süvít (terhelés alatt).
- És a végére a giga sz*pás: mondom akkor kipróbálom külső dokkolóban videókártyával.
Mivel "rendes" pc-m nincs és nem is nagyon volt még, megvettem életem első VGA-ját, egy RTX 5060-at, hozzá rendeltem egy 550W-os ATX tápot, és Aliról berendeltem egy dokkolót, OCulink kábellel, és egy M.2 to OCulink adapterrel (mert a megrendelés leadásakor még nem tudtam, hogy a Chuwi OCulink portos gépet küld).
Nagy izgatottan összeszereltem, majd jött a fekete leves....egyszerűen a Chuwi nem érzékelte a VGA-t, eszközkezelőben sem jelent meg.
Próbáltam mindent: megnéztem a BIOS-t, hogy van-e valamilyen eGPU-val kapcsolatos beállítás, engedély, de nem találtam semmit. DDU-val leszedtem az integrált VGA drivereket, az M.2 to OCulink adapterrel is megnéztem, végig próbáltam AI minden javaslatát, eGPU.io fórum guide-jait is végig olvastam, mindhiába...Az OCulink kapcsolat alapvetően nagyon érzékeny, de az biztos, hogy ebben a párosításban nem szeretik egymást, hogy itt most a Chuwi, vagy a dokkoló a gyenge láncszem? Fogalmam sincs...
De tovább nagyon nem is érdekel, 2 napot elcsesztem vele, így nagy indulattal vissza is küldtem mindent.
Hozzáteszem, még ha működött is volna, a hangos venti probléma továbbra is zavart volna, tehát valószínű egyébként is így döntöttem volna...
Örök igazság, nincs új a nap alatt, aki játszani akar, vegyen rendes PC-t, normális hűtéssel.Ha valaki kísérletező kedvében lenne eGPU témában, annak azt javaslom, hogy az alábbi dokkolót ne vegye meg, mert a Chuwi-val tuti nem fog menni:
-
YxVs
senior tag
Ja, azt nem nyitottam meg.
Egyébként meg én olyat nem tudhatok, hiszen mindig is csak eredeti kulccsal aktiváltam, így nem kellett keresgélnem soha...
Erre a parancsra nekem sem ad kulcsot.
Mégis csak valahol a biosban lehet, mert én a win11 pro telepítéskor minden partíciót (helyreállítási, rendszer, stb) töröltem az ssd-ről. És mégis beaktiválta egyből telepítéskor.
A másik gépemen (Beelink S12 Pro), Registry-ből sikerült kiolvasni. -
YxVs
senior tag
Nekem is megjött tegnap a Chuwi AuBox.
Sajnos csak akkora tárhellyel jött, mint amennyivel megrendeltem.
Viszont nekem is van meglepi: van rajta OCulink port (a hátoldali USB-C helyén).
Mint utólag számomra is kiderült, 2 verzió is létezik belőle.
Aminek azért is külön örülök, mert így tudom bővíteni a tárhelyet, és nem fog elfoglalni egy slot-ot az OCulink-M.2 adapter.
105e-ért ilyen speccel, OCulink portos gép szerintem nem is létezik.
A Bluetooth driverrel viszont szívtam. Települt, de nem látott semmilyen eszközt, el kellett távolítani a drivereket, majd újra hozzáadni, és utána jó lett. -
YxVs
senior tag
Azért azt érdemes megjegyezni, hogy az olyan vasakon, ahol nincs dedikált OCulink port, nem biztos, hogy teljes, 64 Gbps PCIe 4.0 x4 sebességen fog menni az M.2 > OCulink adapterrel. Érdemes olyan GPU dokkolót választani, amin van redriver, így nagyobb az esély, és az sem mindegy, hogy milyen adapterrel próbálkozol. A kolléga M5 Plus-án sincs OCulink port, ráadásul PCIe 3.0 az M.2 foglalat, tehát max 32 Gbps lehet a sebesség.
-
YxVs
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Én fogok...

Már megrendeltem mindent hozzá, de még semmi sem érkezett meg. -
YxVs
senior tag
Továbbra is gondolkozom a Chuwi Auboxon.
Ha az a cél, hogy a későbbiekben külső videókártyát csatolok hozzá, akkor melyik procival éri meg jobban? R7 8745HS, vagy i9 13900HK?
4060/4060 Ti kártyára gondoltam.
L3 cache-ben jobb az Intel, azt pl. a szimulátoros játékok jobban szeretik.
Nyers erőben nincs nagy különbség a két proci között.
Intel is a dual-channel memóriát szereti, mint az AMD? -
YxVs
senior tag
válasz
szkaroly
üzenetére
Köszi a linket.
Ahogy csökkentettem a venti fordulatszámát, egyből felment a proci hőmérséklete 90-95 fokra...úgyhogy sajnos ez sem vált be.
Már kínomban kivettem a 2,5-es SSD-t is a gépből, hátha így jobban fog szellőzni, de semmit nem számított...
Ennek a gépnek a hűtése/szellőzése fos.
Redditen kicsit jobban utána olvastam, és többen is beszámoltak erről a problémáról ezzel a géppel kapcsolatban. -
YxVs
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nálam pörög folyamatosan a ventilátor.
Méterekről hallani.
BIOS-ban esetleg lehet vajon állítani rajta?
A rendszer nincs terhelés alatt, tehát nem lenne indokolt a magas ventilátor fordulatszám... -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Kb. egy éve vettem Aliról egy N100-as Beelink Mini S12 Pro gépet (16/512-es).
Direkt azért vettem, mert a tesztek alapján kimondottan csendesnek bizonyult (idle: 29 dB, load: 32 dB).
Nos, a valóságban nemhogy csendes, hanem baromi hangos, gyakorlatilag terhelés nélkül. Marha idegesítő, mert nekem kimondottan csendes gép kellett volna, mivel NAS-ként használom, és 0-24-ben megy.
Feladatkezelőben nézem, proci nem pörög egyáltalán, RAM kihasználtság 34%Utólag tudok ezzel valamit kezdeni?
Szétszedni esetleg?
Illetve a mostani AMD 8745 HS / Radeon 780M alis árat látva megfordult a fejemben, hogy beruházok egy ilyenre, de megmondom őszintén a zajossága miatt nem merem bevállalni.
Ilyen zajosak mind ezek a kínai gépek?
Robtech tesztjében ez a Chuwi AuBox kimondottan hangos (load: 45 dB) -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Olyan N100-as mini PC-t keresek, aminek a belső tárhelye bővíthető NVMe-s SSD-vel, vagy 2.5-es SATA SSD-vel.
Tehát nem a meglévőt szeretném cserélni, hanem pluszban bővíteni.
8/256, vagy 16/512-es verzióban, lehetőleg max. 60 ezerig.Firebat/GMKtec, ezeket néztem, de leírásból nem egyértelmű, hogy mivel bővíthető.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Gamer : RTX 3080 10GB / 16GB DDR4 / Intel i5 12400 / 1TB NVME SSD /
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest