Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- norbx: Számítógép.hu
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem akarok unalmas lenni, de most azt az infot kaptam most - pedig már napok óta beszélgetünk az AI-val , hogy ismert (?) az inkompatibilitás az ASmedia Asm2464pd CHIPSET ÉS AZ iNTEL RAPTORLAKE mobil TB controller között , AMD-vel szépen megy, és esetleg firmware frissítés megoldhatja
Lehet akkor nem is a CHUWI saját hibája a dolog.... -
Akinek van Inteles USB4/TB4-es gépe meg tudná nézni, hogy TB4-es eszköz nélkül is listáz a hwinfo USB4 vezérlőt, USB portoknál USB 4.0-át?
-
Azért is vagyok bizonytalan a ThunderBolt 4.0 ügyben mert soha sem volt eddig olyan gépem, és nem láttam a megfelelő kapcsolat hatására hogy alakul át az USB 3.2 TB4 kapcsolattá.
-
2 CHUWI Aubox gép van, mindkettő Intel, egyiken sem megy (pedig erősen gondolkodtam az AMD-ben, ott tesztek szerint megy), más sajna nincs. Holnap jön egy másik TB4 case, másik gyártmány, ugyan az a chipset azzal meg tudom próbálni, jövő hét végén megyek a faimhoz neki TB3-as ASUS notija van. (nagy faim asus notijáról lespórolták a TB portokat, csak USB 3.2 van)
Én tele vagyok retro cuccokkal, 775/1366/2011-3 (kínai), mini PC-k, de gen 5-7 max....-
Ha lenne persze rádugtam volna már, de lehet elemegyek egy ismerős üzletbe......
-
Na persze csak kamu választ kaptam, küldtek egy diskmark screeshotot, nekünk megy. De nem írtak mást bios version atb
Írtam válasz kérdést....
-
Alin megadott jogi képviselő kapufa lett-eddig csak ő válaszolt - nem található az eladó cég ....
AI spanommat (perplexity) értekeztem, ő adta a tanácsot. A problémát írjam meg nini PC-s fórumokra, meg CHUWI rajongói facebook oldalra, írtam utóbbi nem igazán jó, akkor írjam meg a CHUWI facebook reklám okdalára a gép bejelentéshez, mert azt figyelik
Na hamarosan reagáltak is rá segítünk.. ( a support maeil-re napok óta nem volt válasz), írtam a service@chuwi.com nem válaszol , addajnak olyan emailt amire válaszolnak, 1 órán belül jött a levél az eredeti kérdésre. Szóval a negatív dolog nem tetszik nekik...
lehet így sem lesz belőle semmi, de legalább már reagálnak... -
Köszönöm, elég gagyi megoldás.,. Ezt én is meg tudom utólag, de nem fúrnám szét az alu házat, inkább megpróbalnék nyomtatni egy oculink kimenetes helyettesítő tetőt.
Sajna USB 4 TB4 nem megy... Elérhető teszt meg a 13900 as gépröl nincs. Chuwi support nem válaszol semmit (egy automata üzeeet jött, hogy hétvége van, de azóta semmi)Donki Hóte
Sajnos nekem is ez a tapasztalatom, csal lefordított reklámszövegek
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Biztosan, de ezt hiszem nem az a gyenge pont, mivel a SSD case "gyári" kábelével próbálom.
van egy OCULINKES újabb változat is 13900HK-s gépből , annál írják"Please note: The OCuLink port is only available on select AuBox i9-13900HK models. Availability may vary by configuration. Using the OCuLink will occupy one M.2 SSD slot."
Nem fizikailag foglalja, csak gondolom a PCI 4x sávot.
De a TB4/USB 4-re nem írja és ki is vettem a 2. NVME SSD-t amit beletettem-háta az a gond, de sajnos nem
Gáz hogy a kínaiak nem foglalkoznak a problémámmal a gyártó és az EU store sem.
tanulság, hogy max. nevesebb kínait lehet bevállalni. (Pl One Plus Tab 3 szintén jó áron teljesen tipp-topp) vagy mini gépben (Minisforum stb)UI
tesztek szerin az AMD-s változatban megy az USB 4 kicsit olcsóbb is volt, gondolkodtam is melyik legyen, hát rosszul döntöttem... (magyar "teszt" azt írta az Intel Oculinkes (hát nem)Persze most a 32 GB RAM és az 1TB SSD majd annyi mint a teljes gép volt. ...
-
válasz
syler123
üzenetére
Számos minipc-t használtam Brix, Intel Nuc de mind olcsóbb, használt cucc, általában xpenology fut rajtuk.
Jó kis gépek de 4-8 évesek.
Van egy Minisforum mini PCm , nagyon jól néz ki, annak is Xbox APU az alapja, sajna a GPU ki van ütve, PCI meg 2.0 16x , azaz lassúcska a VGABc 250 kicsit nagyobb, de benn van az eGPU

-
Kanadaból olcsóbb, mint USA+ból, de én Aliexpressen vettem 143 USD volt a listaár, de volt 10 USDs kupon is.
Én is azért választottam az Alit mert onnan minden papirmunka nélkül jön. (Meg olcsóbb is volt)3D nyomtatott házon is gondolkodtam de ami tetszett abba nincs RAM hűtés. Egy masikat picit moddolva lehetséges, de filament áron vettem egy újszerű alu itx házat, picit nagyobb, de így mindkét oldal hűtött
-
Nekem még szerencsém volt, decemberben megvettem a BC 250-et 133 USD-ért (küldéssel, ÁFÁ-val). Bár Flex táppal megy egy most, egy Mean Well lop 300-at várok hozzá, de lassan jön. Kisebb és stabilabb.
Sajna a noname kínai miniPC-k olcsók, de szokásosan kidobnak egy félkész gépet, fele sem működik annak amit írnak, aztán kiadnak egy új változatot (a hibák egy része marad), a support meg gyakorlatilag 0-a . De ha a hibáival együtt tud élni az ember jó ár/érték arányban vannak.
-
Elég jó Linuxos minigépet lehet fabrikálni az AMD BC-250-ből. Linux nagyon sokat fejlődött kényelmi szempontból, na meg ott az AI, ha az ember elakad a Linuxban.
-
válasz
5leteseN
üzenetére
Mind megnéztem, linkeltem is. Van a gépben Thunderbolt 4.0, mutatja is a Linux és a HWINFO is. csak nem kapcsolódik Current Link with: Not negotiated
Ennek oka lehet, hogy a BIOS-ban nincs engedélyezve, vagy a k. kínaiak hazudnak, elcseszték és a TB 4 nincs összekötve a hátsó USB C porttalShipping Cost Alibabáról olcsóbb volt, mint az AFA ( 180 USD lett volna az Alin, baba 100 +21 USD shipping volt) , de tény eladó függő
30 éve használgatok Apple cuccokat -mostanában nem annyira, bár iPadem van most is ( Power PC G3, G4 G4 Mini, Macbook) néhány jó ár-érték arányú (inkább az olcsóbbak , de nagyon sok a túlárazott. Főleg pici bővítésért kérnek vagyonokat. De legnagyobb gondom vele, hogy nagyon zárt, ha nem azt akarod amire ők kitalálták, akkor vért izzadsz. És jóval kevesebb rá az alkalmazás. Windowsra sok jó dolgot lehet szerezni promóban, Humble Bundle csomagban stb. MacOS-re jóval ritkábban.
De tény a gépek egyben vannak, és mindig új technológiával tele, PC-s világ általában csak követi (de jóval olcsóbban, nyitottabban) -
válasz
5leteseN
üzenetére
Én Alibabán vetten egy Bafang BESST toolt , jóval olcsóbb volt mint Aliexpressen, kanai ígérte nem lesz ÁFA, nem lett csak Shipping cost....
Ha valakinek van ötlete hogy tudnám feltámasztani a ThunderBbolt 4.0 portot írjon légy szíves...írtam a chuwi supportnek is, egyelőre nincs válasz (de tartok tőle, hogy kamu az egész..)
-
Egyébként tesztaréna, Kingtech, Rendelj kínait stb. nem valódi teszteket ír, csak lefordítja a kínai dumát, ami kínai füllentés azt továbbadja....a vásárlókat jól megtévesztve....
-
Sziasztok!
Még decemberben- tény jó áron- vettem az Aliról CHUWI AuBox (CWI063) Core I9 13900Hk gépet (2 db-ot is). Intel választottam, mert az írték tesztekben az Oculinkes
Na természetesen bár van olyan változat, a régebbi Oculink nélkülit küldték
Gondoltam majd Thunbderbolt 4-es porton hozzákötök próbaképpen egy eGPU-t
DE sajnos a Thunderbolt/USB 4-nek hirdetett hátsó USB C port csak USB 3.2 sebességgel megy.
Kivettem a 2. NVME SSD-t háta az a gondja, de nem.
Ennyit tud egy külső TB4 házban egy SSD
Csak 3.2-n kapcsolódik, nincs TB 4
BIOS-ban is nézegettem, Alt f5 előjön a rejtett BIOS beállítás, de nem találtam semmit
Ha valakinek van 13900-as Auboxa , megnézné?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Google Pixel topik
- Vírusirtó topic
- Revolut
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ASrock B450M-HDV + Ryzen 5 3400g
- Dell R730xd 2U Xeon 2650v3 CPU 80GB RAM 2x400GB SAS SSD 12LFF+2SFF
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3080 10GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F Gamer MAX PC 10X4.6GHz 32GB DDR5 512GB SSD ÚJ AMD 9060XT 16GB DDR6 2ÉV GAR!
- RTX 3080 Gamer - I5 12600KF - 240 AIO - 16GB DDR4 - 500GB SSD - 2TB HDD
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs