Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Szerintem az enyém nem, de viszont csak alap dolgokra kell,
legfőképpen a kamerák megjelenítése miatt, ez meg nem terhelés. -
szkutyi
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Nekem n100as gépem van, eddig mx4 pasztaval szenvedtem 80 fok fölé ment 1 hét után és thritlingolt.
Rendeltem Kínából másik pasztát, most 70 fok fölé nem megy...passzívan nem tudom hogy tudna működni... -
szkaroly
senior tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Általánosságban a mini pc-k bios-a elég alapszintű.
-
szkutyi
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Sztem simán ..photoshop már kicsit macerasabb már..az erőforrás igényes sztem..de attól még biztos megy
Nekem n100on folyamat aktív vagy 140 torrent seed, gigabit fel-le, van hogy 90-110el megy felfelé a cucc..és közben tudok játszani stb
-
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Display port 1.4 így akkor 4k120hz simán működik ?
TV-n akarod így használni?
Sajna a TV-k jelentős részén nincs displayport. Így a minPC displayportját csak konverterrel tudom a TV HDMI bemenetére kötni.
DP->HDMI konverterből pedig már olyat is csak nagy nehezen (és drágán
) találtam, ami 4K 75 Hz-t tud (mert a TV-nk se tud 75 Hz-nál tobbet 4K-n).Szóval ha neked van olyan TV-d ami tud 4K-n 120 Hz-t és van rajta displayport, akkor te tudod ezt kipróbálni

-
Goose-T
veterán
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Nekem csak egy TV-re van kötve HDMI-vel, és ott is csak full HD-ben használom, így nem tudom ezeket kipróbálni. 4K videót amúgy viszi, de ezeket a procikat nem arra találták ki, hogy 4K videólejátszás mellett bármi mást csinálj.
Ez egy HTPC, vagy videót nézel vagy böngészel rajta. -
válasz
FearFmRadio
üzenetére
ETA PRIME csatornán találsz erről videókat, pl.:
Turn Your OLD Samsung Galaxy Into A Desktop PC, Game/EMU Console! S10,S20,S21 -
válasz
FearFmRadio
üzenetére
samsung dex valamelyik verziotol tudja h 85% fole nem engedi tolteni az akksit. az pont azert van h ha hosszabb ideig vagy tolton, jobban kimeli (persze nyilvan nem 24/7 volt a terv), szoval ez is segithet.
lehet jobb lenne neha lemeriteni mittomen 20% kornyekere, de akkor meg lehet h ingadozik a sebesseged, ha a telefon/tablet visszavesz toltottsegtol fuggoen.
es en valszeg csinalnek a gyari dex-hez valamennyire hasonlito csendes hutest a telonak, kicsit mozogjon a levego korulotte. -
5leteseN
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Király 5let!
Én is gondolkoztam már ezen a irányon, mert az 1-2-3 éves mobilok, és a jobb tabletek sokkal energia-hatékonyabbak, mint a sokszoros árú -és egyébként kifutó technológiájú-- CPU-kra építő, azok NAS-okban, Házi-Szerverekben újjászületett változatai.
Az Android Google-Play-es kötelező "gyári" hátsó-kapui miatt most még kicsit ingoványos a terület biztonsági szempontból, de ettől függetlenül ez lesz (szerintem) a NAS-/Mini-PC-/Home-server területek egyik berobbanó Yt-témája rövid időn belül!
Szerintem, ha valaki ráfekszik, és jól tolja -nemzetközi tartalom-fogyasztóknak-, akkor szépen kaszálhat majd vele a Yt-on!
Én a nulláról nem vágok bele, de javaslom a témát!
-
Multibit
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Aki ezekben az N-es processzorokban gondolkodik, nem erőgépet akar. Amúgy, egy i3 N355 CPU jó kompromisszum. A barátom Asus NUC 14 Essential mini PC-t vett, elégedett vele
-
DravenMoral
senior tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Néztem tesztet Intel N150-ről, a csávókám egyszerre vagy 6 teszt programot, csomó weboldalt, youtube, stb.. nyitogatott meg, és egyáltalán nem lassult be a gép.
Szinte hihetetlen volt számomra, de így van.
Nem bivaly a proci, ellenben új, szoftveresen mindent nagyon ügyesen megold, hogy gyors legyen.
Ha már hardveresen nem túl acélos.Szerintem mindennapi használathoz még bőven sok is, hiába tűnik gyengének.
Ha eladom a laptopomat (Ryzen 3 5425u), akkor minden bizonnyal egy ilyen N150-es mini pc-t veszek.
Teljesen fölöslegesnek vélem a mostani laptopomban dolgozó procit is, minden azonnal betölt, nem akadozik, még energiatakarékosban is, max 15w-ot fogyasztva, 3ghz-en. -
azbest
félisten
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Ha nem is fele olyan erős, de természetesen gyengébb a 4 magos kis takarékos gép, mint a 6 magos nagyobb fogyasztású desktop procis.
Videójátszásban és transzkódolásban valsz jobb képességű az újabb n100 és változatai széria.Prociból ugyanúgy 4 kisebb mag van mindegyik ilyen n100 és 200 változatban, csak a grafika részen erősebb kicsit némelyik. De gyengébbek, mint az újabb ryzen vagy legújabb intel grafikák játékban.
Nanoreviewn lehet nézni tesztbeli arányokat [link]
Ha nem fut a háttérben nagy feladat, akkor idle fogyasztás lehet a 45-65w -os procis gépnél sem sokkal több. Terhelés alatt nagyobb a különbség.
-
Multibit
nagyúr
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Ezekből válogass!
-
DravenMoral
senior tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Újonnan inkább N150-es minipc-t vennék a helyedben.
Határozottan erősebb, mint az N100.
Árban viszont szinte megegyezik. -
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Elég egy Intel N100 CPU-val ellátot Mini Pc ?
Vagy esetleg "Intel Core i9-8950HK" CPU-val ellátot Mini PC?Az Intel N100 CPU megfelelő a célra, de nem értem, hogy hogyan jött képbe mellé az i9 CPU? Ezek minden tekintetben nagyon távol vannak egymástól.
Az N100 6W-ot kér, az i9 45 W-ot, viszont az N100 fele akkora teljesítményű, mint az i9.
Az i9 8-as generációs, mondhatni, hogy már elavult, szerintem olyat ne vegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós topik
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, MSI-Z490, Lian-Li ház, 850W Táp
- DDR5 Gamer PC - I5 12400f, RTX 3070, 16gb RAM
- Új, Gamer félgép - ASUS B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Patriot Viper 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Eladó Intel i7 8700K + 32GB RAM erős gamer/Homelab-ra szerver PC vagy munkaállomás összetettebb fela
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) találtam, ami 4K 75 Hz-t tud (mert a TV-nk se tud 75 Hz-nál tobbet 4K-n).
Ez egy HTPC, vagy videót nézel vagy böngészel rajta.