Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Mert 1. vagy letöltöd kiválasztás nélkül az első opciót (Windows® 10/11 Drivers) és hagyod, hogy detektálja, feltegye, (For use with systems equipped with AMD Radeon™ discrete desktop graphics, mobile graphics, or AMD processors with Radeon graphics. )
vagy ha az alsó menüből választasz, akkor nem 780M-et kell keresni a VGA-k között, hanem processzort kell választatni.
És ott lesz majd a letöltések között a vga drivere is. (Adrenalin) -
szarnyasdino
junior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Mindenki úgy kezeli ezt a külföldi garit mint a leprát. Én már gariztattam anno táblagépet amit én tettem téglává. (Shenzenbe küldtem a gépet) Annyi volt a kérésük írjam le mi a gond. Csináltam nekik videot ahol magyarul beszéltem és angolul feliratoztam bemutatva a "jelenséget"
A hiba az volt hogy az akkut a kb 3. percbe kisütöttem egy mokolt töltövel így a gép nem kapcsolt be. Persze ezt én nem mondtam meg nekik csak a videoba mutattam hogy nem megy a gép csak akkor ha hálozatból áramot kap.
Semmit se szóltak kicserélték az aksiját és visszaküldték.Külföldi garival egy a baj csak távol van és kb 8-10K+ lesz a csomagküldés semmi több
-
-
scream
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
Ezért írtam, hogy utána kell nézni/kérdezni, hogy honnan jön. Nem csak elolvasni, amit beleírnak - adott esetben csak egy képre rakják rá - a hirdetésbe. Ez történhet direkten az eladó keresésével vagy adott esetben fórumokon/egyéb portálokon megosztott tapasztalatok alapján.
Ez szerintem időben nem akkora ráfordítás, hogy ne érné meg, legalább megpróbálni. Aztán ha a válasz nem egyértelmű, vagy nem szimpatikus, még mindig ott van magán célra a drágább út.
-
scream
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
Ez így azért nem igaz. Elég annak utánanézni/kérdezni, hogy EU raktárról jön-e az adott termék, amit rendelsz. Ha EU-ból érkezik, akkor nincsen gond és 1-2 héten belül nálad van a csomag.
Amiért itthon érdemesebb adott esetben vásárolni, az max a garancia kérdése - kényelmi szempontból mondjuk, hogy egyrészt fel tudod/akarod adni vissza a gyártónak tengerentúlra (esetleg van EU-n belül szervizközpontja), ha baja van, másrészt meddig van rá garancia, illetve meddig tudod nélkülözni a gépet.
Aki mondjuk munkára használja és 1 nap alatt ledolgozza az árkülönbséget, ott nyilván nem kérdés, honnan fogja rendelni.
-
Gabonetta
aktív tag
-
5leteseN
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Igen, kb. ez az a lehetőség, ami érdemes lehet hozzácsapni az igényekhez +egy pontnak, ha az eVGA lehetőség valamelyik formájának(ez esetben az OcuLink) nem túl húzós az ára!
Az Prohardver eGPU témájában vannak saját építésű eGPU-s tapasztalatok is, ahol sokszor az egy-két saját-polcról levett alkotó-elem(Pl: korábbi tápegység, a friss-ropogós VGA-ra lecserélt "öreg" RX580/8GB, stb...) felhasználásával egész baráti áron is kihoztak meglepően (nagyon-)jó teljesítményeket is!

Ezeket a "gyári" és sk.(DIY) eGPU-kat kicsit több rugalmassággal és kompromisszummal lehet használni, cserébe a hasonló tudású "gyári-beépített" megoldások horror-árait felezi-harmadolja ez a kis kompromisszum készség. Az sk./DIY meg még ezt is jelentősen csökkentheti!
-
szkaroly
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Egy év gari van a felújított termékekre. Tudom hogy ez jelent valamennyi kockázatot, de egy ali-s cucc szintén. Én egy HM90-es modellt [link] vettem 32/512-es konfigba. 209 euró lett volna, de épp volt egy 20 eurós kuponakció. Szállítás ingyenes volt, vám semmi. Kártyával fizettem, kihozta a futár és kész. Számomra kivül-belül újnak tünt, az ssd 0 kilométeres volt. A win 10 IoT 2021 Enterprise LTSC simán fölment rá. A wifi és BT driverek a gyártó oldaláról nem igazán akartak működni, írtam a supportnak és láss csodát pár órán belül válaszoltak (ezen egy kicsit meglepődtem, egy kínai mini-pc márka német képviselete ilyen gyorsan reagál), váltottunk pár email-t és 1-2 napon belül küldték az új drivereket amik már jók voltak. Nekem fontos volt hogy sok USB 3-as csatlakozó legyen rajta (sok usb-s hdd-m van), böngészésre, videó- és filmnézésre, zenehallgatásra használom, időként egy kevés videóvágás. Ennyiért nekem bejött.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Felejtsd el ezt az oldalt még az AI is azt mondja
A "x-plus.store" weboldallal kapcsolatban a keresési eredmények vegyesek, de sok csalásra és megbízhatatlanságra utaló jelet találtam:
Korábbi cégnév és címproblémák: Egy korábbi cikk szerint (Privátbankár.hu) a webáruház üzemeltetője, a Perfect Power Plusz Kft. által feltüntetett adószám és telephely (Szentmihályi út 167-169.) nem volt érvényes, a cím pedig az Asia Center bevásárlóközponthoz tartozik. A cégnek valójában más címen volt a telephelye. A cikk megjegyzi, hogy több különböző cég neve is szerepelt üzemeltetőként rövid idő alatt, és voltak, akik feljelentést tettek a nevükkel való visszaélés miatt.
Vásárlói panaszok: Számos panasz található a lassú, vagy hiányos szállításról, a pénzvisszafizetés elmaradásáról és a rossz minőségű termékekről. Néhány felhasználó szerint a képek és a valóságban kapott termékek között jelentős a különbség. A Better Business Bureau oldala szerint a „Xpluswear” nevű cég ellen 92 panaszt nyújtottak be, és 5 panaszra nem válaszoltak.
Általános csaló webshopokra jellemző jelek: A keresési eredményekben szereplő cikkek olyan általános jeleket is említenek, amelyek csaló webshopokra utalnak, mint például az eltérő szállítási idő, a rossz nyelvi minőség a weboldalon, és a nehezen elérhető ügyfélszolgálat. Ezek a jelek megegyeznek a "x-plus.store" webáruházzal kapcsolatos tapasztalatokkal.
Összességében a weboldal a gyanús jelek alapján valószínűleg nem megbízható. Javaslom, hogy légy nagyon óvatos, ha ezen az oldalon tervezel vásárolni. -
szarnyasdino
junior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Nincs vele gond. Én is megcsináltam rajta a korábban fentebb betett cpus boost kikapcsolást. És a hőfok is jó 65 fölé nem igen megy a proci és a hang se elviselhetetlen.
Azokkal a 395+-os "erőgépekkel" én is szemeztem,de az "AI" plecsni miatt durván túl van árazva szerintem. Most állok éppen új nagygép vásárlás előtt és simán letennék róla ha ez a 395+ ilyen 350K lenne max. De ettől nagyon durván messze vagyunk
-
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
Nem kihívás a 4k videó egyiknek sem. Ezeknél sokkal gyengébb gépek is simán kell hogy videót lejátszanak (gpu gyorsítás).
Ár teljesítményben lehet nem a legjobb még az a ryzen 8060S cukiság, mert külön dedikált gpu-val olcsóbban van hasonló teljesítmény. A gpunak adható sok memória miatt a mesterséges intelligenciás llm futtatás, amiben relatíve "olcsó" és relatíve gyors. Persze örölnénk, ha ez lenne a jövőben az alap teljesítmény

Nekem egy gmktec k8 plus fut szerverként otthon kb 10 hónapja, szinte folyamatosan bekapcsolva. Eddig még bírja. A három m7 is ment már pár hónapot, csak azokat hosszabb időre le is szoktam kapcsolni, mert még nem laktam be rajtuk mindent.
-
szarnyasdino
junior tag
-
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
temuról én csak kisebb dolgokat rendeltem. A nettó 150 euro felett lehet komplikáció, mert az az automata vámkezelés határa. Felette, ha nem európai feladású / átcsomagoldású, akkor kellhet vámkezelés, aminek külön díja lehet és akkor az áfát is utólag szabják ki, nem pedig a vásárláskor.
ACEMAGICot nem ismerem annyira. A Robotech csatornán a zajról is szokott szó lenni teszteléskor [link]
#1870 szarnyasdino: igen előfordult valamelyik készüléküknél, hogy vírusos volt az előtelepített rendszer. Ezért érdemes ledúrni és újratelepíteni minden bizonytalan forrású gépen a rendszert. Egy nagy márka minőségbiztosítása jobb szokott lenni, de kínából jövő dolgoknál jobb az óvatosság.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Én gmktechről rendeltem ott nem volt semmi költség azon felül amit kiirt a gép árára.
Temu-ről még csak olcsó termékeket rendeltem csak 5-10K értékben így arról nem tudok nyilatkozni 100+ ezer felett van-e valami, de szerintem ott sincs
ACEMAGIC-ről találsz YT-on videkat (többek között olyat is hogy ilyet ne vegyél mert spyware-t veszel
) -
tlala
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
"Hát akkor nekem az felejtős
Veszek itthon inkább itt is lehet találni azért jobb áron is 2-3 év garival."Igen, mindig ez a dilemma.
Ahogy azbest kolléga linkelte, az említett GMKTec M6-os Aliról megcsíphető mindenféle kuponokkal 90e Ft-ért, itthonról egy hatvanassal drágább - cserébe 2 év garanciával.
Ez van. -
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
Ha type-c bemenetű a hozdozható kijelző, akkor az áramot és a képet is viheti ugyanaz a kábel. Ha több áram kell, akkor külön tápba bedugás kellhet a monitornak másik kábellel.
De asztali monitornál olyan is van, hogy a monitor tud adni áramot a pécének/laptopnak a type-c kábelen át, miközben a kép azon megy a gépből felé.
#1859 igen, a kínai piacterek és webshopok kínaiak. A temu az fiatal, az ali régebbi. De mindig van azért némi kockázat. Azt meg már írtam, hogy külföldről, apróról vásárolt dolgoknál a garancia elméleti, nem biztos, hogy érvényesíthető.
-
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
a type-c csatlakozó ugyanúgy néz ki, de sokminden képességű lehet. A legfapadosabbak csak sima usb2 vagy usb3 portok a mordenebb formában.
Az usb3.2 portoknál már lehet, hogy képet is kiad. Az usb4 portnak tudnia kell képet is kiadnia. A thunderbolt portnak is tudnia kell képet. Ezt mindig az adott gép leírásánál kell megnézni. -
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
úgy emlékszem csak innen töltöttem le a chipsethez és gpuhoz drivert, mindkettőt feltette
https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html
simán fenn a download windows 10/11 drivers és az adrenalint letöltötte. -
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
Körben fém, amire alulról és felülről vannak felcsavarozva a műanyag elemek és az alaplap. Van sok videó már róluk a neten, van amelyik szétszedős is. A két usb4 nekem kellett, az occulinket nem használtam még.
Azt csak te tudhatod, hogy melyiket vegyed. Ha itthoni kell legyen, akkor lehet a k6 éri meg, a 8845hs ai modult nem hiszem, hogy sokminden kihasználná, az inkább webkamera háttérhomályosításhoz vagy hasonló célfeladatokra lehet használva gondolom. A 780m is képes ai-ra egyébként, llm futtatásnál valamivel jobb, mint proci erőből. Szóval teljesítményben valsz kb ott van, mint a k8 plus. Picit talán más lehet a hangja a kisebb méretű ssd/ram hűtő venti miatt. Szuszog a videón terhelés alatt rendesen [link]
A sima k6 és k8 is mintha ikertestvérek lennének egyébként. A gyártónál nincs is nagy árkülönbség köztük, nem tudom itthon a k8 plust miért nem hozta be egy cég sem, az m7-et és k11-et árulják.
-
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
Aha a 7840hs paraméterei tényleg kb ugyanazok.
Nekem m7-ek vannak és egy k8 plus. A k11 3-5% pluszd adhat elvileg, annál viszont azt hiszem sokkal drágább szokott lenni.
Gondolom kb mindenki külföldről vette, van aki esetleg banggodról, van aki a gyártó webshopjából és még korábban aliexpresses európai eladótól (aki már nincs). Szóval vállaltam velük némi rizikót. Ram és ssd nélkülit vettem, azokat itthon szereztem be hozzá.A type-c csatis hordozható monitornál a monitortól függhet. Azt nem tudom, hogy 7.5w vagy több jön ki ezeknek a gépeknek az usb4 portjából. Hivatalosan az usb4-nek 7.5W -ot kell tudnia leadnia, a thunderboltnak van 15W-ban megadva. A monitor leírását kell megnézni, hogy mi szükséges hozzá, elég-e neki vagy mennyi kell. Youtube videók alpaján van ami lehet megy kisebb wattal is, csak akkor csökkentett fényerőn.
Egyébként ez a fajta gmktec gép tud type-c töltőről is menni, 100W azért valsz kell neki. A gyáru dc tápjuk 130w-os szokott lenni.
-
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
van több hasonló gmktec
- m7 (6850h 680m 4800 ram, zen3+, 3.2/4.7GHz)
- m7 pro (6950h 680m 4800 ram, zen3+, 3.3/4.9GHz)
- k8 plus (8845hs 780m 5600 ram, zen4 3.8/5.1GHz)
- k11 (8945hs 780m 5600 ram, zen4 4.0/5.2GHz) rgb venti
nagyon hasonló gépek.
A ház ugyanaz és a hűtés is. A proci és a bele integrált grafika erősebb a nagyobb számúban. A k8 plus és k11 közt nem tudom van-e lényeges különbség, mert elvileg csak picit magasabb az órajele a k11-ben. Az m7-ek még korábbi generációsok.A külföldi, kínai vásárlásnál a garanciát feltételekkel érdemes kezelni. Nem olyan, mint itthoni boltból véve. Vagy van, vagy nincs és esetleg komolyabb visszaküldési költség is lehet, plusz kockázat a szállításnál.
A windows nyelve változtatható, meg újra is lehet telepíteni más nyelvűt, ha úgy egyszerűbb. -
S_x96x_S
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
> Asszem erre volt a 29-31 DB is írva. Gaming alatt.
"During idle operation, the system almost always runs very quietly and at 31.7 dB(A), almost silently. Under the load of the stress test, our measurement device reports barely more than 36 dB(A)."
Minisforum Neptune Series HX99G -
S_x96x_S
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
> AMD procis mini PC-t,
minden mini pc kompromisszumos.
pl. a hasonló mini pc-k hátránya, hogy full maxon - eléggé hallhatóan felpörög a venti.
( egy saját - Minisforum UM790 PRO 7940HS tapasztalata alapján .)
valamint kevésbé bővíthetőek.
Amúgy praktikus - mert a laptop mellé elfér a hátizsákban.--------
Alternativa lehet még egy - kis ház - amiben minden alkatrész szabványos - és cserélhető.
és akkor nem kell az eGPU -val vacakolni.
pl.
- ASRock DeskMeet X600 ~ 105e Ft [ 8 literes ház +500W -os táppal ; 1 x PCIe 4.0 x16 ]
- bele egy fapados AM5 - 65W -os proci
- memória, disk
- és egy egyszerű GPU ami nem kér sokat ( ~ ASRock RX6600XT ; RTX4060TI 16G OC ; )
persze ez nem bir el egy 9070 -et; de egy 9060 -al megbirkózik )és ha még erősebb kell ; ... akkor egy mini ITX -es ház. ...
-
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
a 6600M gondlom a proci, nem keverendő az integrált gpu-val.
GMKtek M7 Ryzen 7 6850h proci és abban 680m gpu. (ddr5 4800 sodimm), oculink port
GMKtek K8 plus Ryzen 8845hs proci és abban 780m gpu. (ddr5 5600 sodimm), oculink portaz előbbi két fajta gépeim vannak. Kb 100 eft az alapgép M7 és 150 eft a K8 plus aliexpresses európai eladótól, amik majd minden héten van kupon amivel kb ennyi. A ram és ssd itthon megvehető hozzájuk.
Az oculink port annyiból jobb a thunderbolt4/usb4 portoknál, hogy az occulink gen4 x4, míg a thunderboltban gen3 x4 szokott lenni. Ami azt jelenti, hogy 2x gyorsabb adatátviltelre képes az oculinkes elvileg. Az erősebb kártyáknál biztosan számít, hogy az oculink úgy viselkedik, mintha tényleg egy belső x4-es slot lenne, nem lassítja más réteg. Lehet azért visszafogja kicsit, hogy x4 slotban van x16 helyett.
Van egyébként eGpu topic is itt prohardveren, múltkor beszélgettünk erről. [link]
Játékoknál gondolom a magasabb turbó órajelet használó procik előnyben vannak.
De ha kifejezetten videokártyás gép kell, akkor lehet van hasonló gép is, ami asztali és nem kell legózni, nem kell külön megvenni plusz egpu dokkot.
Ja meg a minipécékben laptopba szánt procik vannak, szóval ilyen szempontból is valamivel alatta vannak a desktop gépeknek. Takarékosabbak, de nem olyan gyorsak, mint egy asztali. -
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
ha valaki 50-et vagy 100-at tud/akar költeni, akkor nem fog 200 ezres gépet venni, ilyen egyszerű a megfejtés
Az sem mindenkinek opció, hogy kínából rendeljen pécét. Meg van benne némi lutri is, hogy milyen lesz onnan. A használt üzleti gépek sem a csúcsteljesítményük miatt népszerűek, hanem azért mert még évekig elmennek stabilan, s sokszor még mindig van rájuk hivatalos támogatás is, driverfrissítések vagy alapból felismer mindent a win és a linux rajtuk.
Viszont lehet van, aki meg olyat keres, amit te írsz. Szóval, ha belinkeled, te milyenre gondoltál, lehet másnak meg az segítség.
-
azbest
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
Nettó 150 euroig (szállítási díjjal együtt) ha eu-n kívülről jön, akkor automatikus vámkezelés és vásárláskor rátett áfa lehet. Például nekem a 140 dolcsis kis gép az bruttó 140 dolcsi, rajta van már a magyar 27% áfa, usába 99 dolcsiért volt akció nettóban. [link]
De a pénznem is számíthat, lehet máshogy jön ki az állami váltás rendszer miatt a határ más devizánál.
Most nézem, hogy a 160 dollárosra leakciózott router gép, amit rendeltem éppen 149 euro a számlán

Egyébként aliexpressen, ha túllóg a határon, akkor levonja az áfát és nettó árat kell fizetni és megcsinálni a rendszer vámkezelést itthon, ahogy érkezik. Elvileg a számítógép talán 0% vám kategóriás. A 27% áfát számolják ki rá, plusz valamennyit a futárszolgálat ügyintézési, pénzkezelési díjként felszámol (talán 6-8 ezer forint körül).
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Revolut
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- iMac 24" M1 tökéletes állpotban, dobozában
- Eladó Intel i7 8700K + 32GB RAM erős gamer/Homelab-ra szerver PC vagy munkaállomás összetettebb fela
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5080 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe
- HP ProDesk 400 G6 mini - Core i3 10100T -16GB ram 256Gb NVMe SSD -gyári WIFI - számla is -1 év gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi